'Álvarez en Martínez goed als spel op hen afkomt'

ArthurV, 23-09-2019 om 21:40, 8472 views, Veronica Inside |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Johan Derksen is redelijk te spreken over de manier waarop Ajax tegen PSV voor de dag kwam. Volgens de analist van Veronica Inside leverden de Amsterdammers een hoop strijd in Eindhoven, ondanks dat onder anderen Hakim Ziyech, Edson Álvarez en Lisandro Martínez geen al te gelukkige wedstrijd speelden.

'Ondanks het feit dat Ziyech niet in de wedstrijd zat, vond ik Ajax als team beter. Ik heb heel veel kritiek gehad op onze twee Zuid-Amerikaanse vrienden (Álvarez en Martínez, red.), maar ik vond het dan wel prettig voor mij om te zien dat Martínez Malen uit zijn rug liet lopen', vertelt Derksen met een knipoog. 'Het zijn centrale verdedigers die goed zijn als het spel op hen afkomt.'

'Nu staan ze op het middenveld en moeten ze tactisch heel anders denken', vervolgt Derksen. 'Dat ging dus in de Champions League heel erg verkeerd en nu weer. Dan krijg je dus heel de goegemeente over je heen, maar ik blijf erbij.'

Quincy Promes

Hugo Borst noemde Quincy Promes in zijn column 'het lelijke eendje onder de profvoetballers'. Wim Kieft kan zich wel enigszins vinden in de woorden van de schrijver. 'Wat hij goed doet op die positie (op tien, red.), is dat hij er wel elke keer is als hij er moet zijn. En hij heeft twee belangrijke goals gemaakt. Ik denk alleen dat Donny van de Beek op die plek een veel betere optie is. Dan krijg je waarschijnlijk hetzelfde, maar hij kan ook nog eens in de kleine ruimte heel erg goed voetballen.'

Derksen kan vanwege de veelzijdigheid van Promes wel begrijpen dat Ajax hem afgelopen zomer kocht. 'Hij is op tien inzetbaar, op beide vleugels en hij kan als rechtsback in de zone spelen. Het is dus een makkelijke twaalfde man, maar als iedereen fit is staat hij er denk ik niet in.'

 

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jaripettersson
Tja, vdBeek op 10 of een linie terug ipv Alvarez. Hij kan maar een van die posities overnemen (en sterker maken) Dus wie neem je liever op de koop toe in je elftal: Alvarez of Promes? Uiteindelijk allebei de vraag of het basismateriaal is.
0 0
DeMeervanweleer
De cijfers die er zowel bij Het Parool en de VI werden uitgedeeld voor Ajax waren ook matigjes.
Bij VI krijgt Bruma een 6 en Ziyech een 5... Malen een 6.5 en Tadic een 6. Ik vraag me dan serieus af welke wedstrijd je dan hebt zitten kijken.
2 0
masterrr
Alvarez en Marin vind ik tot nog toe rare aankopen voor heel veel geld

Maar we gaan het wel zien in de toekomst
2 -2
ETM
Ik denk niet dat Derksen ook maar iets meent van wat hij beweerd. Hij geniet gewoon van de act, die hij is geworden. Dit is niet eens chargeren meer, dit is gewoon inhoudelijk volledig onjuist.

Je kunt van Martinez Alvarez als duo vinden wat je wilt, maar juist met het oog op de kwalificatie en de CL is het een zege geweest dat Ten Hag daartoe kwam.
Veel meer in balans dan Blind en Marin waren. Blind die juist van meerwaarde is achterin.
Blind die imo juist als 6 te aanvallend speelde met zn 'vroege' voorwaardse passes. En Martinez die alsnog (ook als 4) een centrale rol opeiste in de opbouw. Marin die verdedigend zwom en even als Mazra geen rust aan de bal bracht.
Je kunt hopen op een betere voetballer naast Martinez, maar Alvarez en Martinez zijn geenzins een probleem geweest, eerder een goede 'tijdelijke' oplossing.
En Martinez is gewoon een uitzonderlijk goede aankoop. Ik denk dat weinig mensen zich daar niet van bewust zijn. Maakt nog fouten, is tactisch nog niet van niveau Schone en Frenkie, maar durft te voetballen, heeft variatie in de passing, is een pitbull in de duels, en brengt juist ook voetbal.
1 0
Aspers73
Één ding kun je hem niet ontzeggen...hij zit er altijd naast. Als hij zegt dat Ajax er niks bvan gaat bakken, spelen ze juist de pannen van het dak. Als hij zegt dat het geen zin heeft om uit bij Juve hoge corners te trappen, kopt De Ligt er eentje in.
0 0
Joseph
die ouwe is in staat om dit verhaal een heel seizoen vol te houden en als hij dan voor 70 miljoen verkocht wordt, is hij nog steeds niet goed genoeg voor het middenveld van Ajax.

Ik vind het een topaankoop die Martinez, 21 jaar en een paar maanden bij Ajax en dan zo spelen. Dit wordt een grote!
5 0
JGAjax
Promes---Tadic----Neres
-----------Ziyech-------------
Martinez---------Vd Beek
Tagliafico-Blind-Veltman/Alvarez-Dest
9 0
Lazell
Dan heb je echt een beestachtige dynamiek. Vraag me alleen af of Donny en Ziyech ook de discipline hebben om in positie te blijven als iedereen naar voor is.
0 0
Venta
Jep, maar Ziyech en Promes kunnen beide op 10. Dus Neres kan ook vanaf de andere flank.
0 0
RedFeather
Promes op 10.
Neres links.
Ziyech rechts.
Alvarez en Veltman achterin.
1 -4
JGAjax
Ik zie Neres het liefst vanaf rechts, op links presteert hij totaal niet nu.
1 0
FrankBeton
As zomer vertrekken waarschijnlijk
Onana
Tagliafico
Veltman
Blind (Dat denk ik echt, helaas)
Van de Beek
Ziyech
Nerès

Dan wordt de vraag wie er vanuit de jeugd gaan doorstromen en wie ow wie Overmars gaat aantrekken als extra klasse.

As zomer wordt uitzonderlijk belangrijk.
1 -1
AjaxYahudi
Eind van vorig seizoen dacht iedereen dat het grootste gedeelte van die spelers dit seizoen al weg zouden zijn maar ze zijn er nog steeds dus.
1 0
Schwalbino
Blind zie ik nog niet vertrekken. De anderen wel. De jeugd gaat je niet het niveau brengen dat je nu hebt. Dat was anders geweest als je vorig seizoen al spelers had kunnen laten meedraaien. Maar dan had je wellicht een slechter seizoen gehad. Volgend seizoen ben je keihard afhankelijk van Overmars.
0 0
Vertonghen
Yes, komende winter al spijkers met koppen gaan slaan.
Je kan niet dat hele gat in de zomerstop opvullen.
Ik vind eigenlijk dat ze afgelopen zomer al meer hadden moeten vooruitregeren.
1 0
grannig mokum1
Precies D
0 0
insectenverdelg
Werst maar is kijken wat dit seizoen ons brengt. Kunnen wel el jaar zo redenenren, maar ik ben blij dat we iig een jaar van Ziyech, nico Onana Nerez en vd Beek kunnen genieten. Overmats moet aan t werk, maar voorlpig is deze selectie nog ik tact.
0 0
Labrador
Ehm. We zijn net begonnen. Dat komt later wel
1 0
stopperspil
Martinez laat het verdedigend vaak lopen met tegendoelpunten als gevolg (zie ook afgelopen week) daar totaal geen snelheid en grinta. Opbouwend en qua interceptie op het middenveld is hij juist geweldig!
2 -5
Marcw1972
Haha die Derksen zei zelfs dat kijken naar psv een lust voor het oog is. Wie neemt hem tegen zichzelf in bescherming?
7 -6