Analisten NOS: 'Leegte van De Jong voel je wel'

SJvanveen, 23-09-2019 om 13:54, 7525 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De mannen aan tafel bij de NOS Voetbalpodcast denken dat Erik ten Hag nog niet zijn ideale Ajax-opstelling gevonden heeft. Met name op het middenveld is de puzzel nog niet af, zowel Donny van de Beek als Noussair Mazraoui komen mogelijk nog terug in het elftal.

De laatste weken speelt Ajax met Lisandro Martinez, Edson Álvarez en Quincy Promes op het middenveld, maar dat zou de komende tijd kunnen veranderen. 'Ik denk dat ze gaan veranderen. Er gebeurt te weinig. Álvarez doet weinig verkeerd, maar hij doet ook niet veel waar je mee opschiet. In de loop van het seizoen gaat een van de twee (Álvarez of Martínez, red.) weg van die (controlerende, red.) positie', is de algemene mening. 

Van de Beek viel tegen PSV weer in en lijkt bestemd voor een plek op het middenveld. 'Ik denk dat hij gaat spelen op de positie van Promes. Het kan zijn dat Van de Beek naar achteren gaat, maar naast Frenkie de Jong vond Erik ten Hag dat geen goed idee. Razvan Marin is ook door het ijs gezakt, dus die leegte van De Jong voel je wel.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tobiaz
De kritiek op Ajax was na het 1-1 gelijke spel in Eindhoven niet mals. Vooral het middenveld moest het (weer) ontgelden. Men vergeet even dat Ajax op 23 september de uitwedstrijd met 3-0 verloor van PSV, mét Frankie de Jong, Noussair Mazraoui en Donny van de Beek (tweede helft). Het kwam later allemaal goed. Een beetje geduld dus svp. Ajax won dit seizoen van PSV in de JC schaal, plaatste zich overtuigend voor de groepsfase van de Champions League (i.t.t. PSV), won met 3-0 van Lille en staat bovenaan in de competitie. De resultaten zijn tot nog toe dus (heel) goed. Maar de heren critici vinden het allemaal maar net voldoende of slechter. Wat steekt hier achter?
0 0
ajaxrulesz
Die voelen de supporters ook iedere dag en dan met name de leegte die De jong heeft achtergelaten. Echt een enorm gemis in dit team. Het middenveld is echt uit elkaar gevallen door zijn vertrek en Ajax heeft ook geen goede opvolger kunnen vinden maar wel lekker veel geld om te kunnen tellen, he Marc.
0 -1
Sterspeler
Er is helaas maar 1 Frenkie. Maar met een juiste vervanger voor Schone (topgozer en goede speler, maar niet onvervangbaar) hadden we alsnog met zon sterk blok kunnen hebben. Vind het erg jammer. Donny kan het wellicht met diepgang invullen, maar verder zijn er naar mijn mening weinig opties. Alvarez is leuk tegen de geoliede machines, maar daar wil je ook geen 55 wedstrijden mee spelen (op die plek)
0 -1
Bky
God, dit krijgt belastinggeld.
1 0
Aad82
Ik ben Frenkie eerlijk gezegd al vergeten en mis hem niet.

Hij was het hart, maar tegenwoordig kun je met een kunsthart goed doorleven.

Ziyech is het brein van dit Ajax sinds september 2016 en een brein vervang je niet zomaar.

De Jong is uiteraard een geweldige speler natuurlijk, absolute wereldtop, nu al.
1 -1
ram
Hmm... dat valt toch allemaal wel mee?

Ik vind Martinez geweldig op die positie. Hij heeft ook de dribbel én de pass en is daarbij ook nog eens een vrije felle verdediger (al valt dat de laatste week een beetje tegen).

Ik denk dat Martinez gewoon het niveau van Frenkie gaat halen. En daarmee bedoel ik: de wereldtop halen.
0 -1
Bensco
Het is meer de stijl van Martinez waar iedereen aan moet wennen. Niet alleen de supporters maar ook het elftal. Ballen veroveren kan hij wel maar zijn manier van aansluiting zoeken met de aanvalslinie is compleet anders dan die van Frenkie. Hij opteert vaak voor de lange bal naar de flanken ipv de korte passes vooruit die Frenkie maakte.
1 0
Ar
Martinez bevalt me tot dusverre prima als opvolger van Frenkie. Kan zich net als Frenkie laten vallen in de linksback positie, of die tussen de twee centrale verdedigers. Met Alvarez hebben we verdedigend een optie extra ten opzichte van Schöne. Ook hij kan zich laten vallen tussen de twee centrale verdedigers, zoals tegen het einde van de wedstrijd tegen PSV het geval was. Zou Schöne dat doen, zou je je hart vasthouden. Toch zie ik liever Van de Beek straks op die positie.
0 0
Aspers73
Je hebt 3 spelers die moeten hebben met het in één keer doospassen van de bal. Alvarez, Promes en Martinez. Vaak moeten ze nog beslissen wat ze gaan doen als ze de bal ontvangen. Ik denk dat dat een 'gave' is en je die niet zomaar meer aanleert. Daar tegenover brengen ze wel andere dingen mee natuurlijk. Toch kunnen we beter een speler scouten die makkelijk open draait en de oplossing al heeft gezien. Als we er vroeg bij zijn moet dat lukken.
0 0
ETM
Je hebt aan Alvarez dat het middenveld beter functioneert dan met Marin en Mazra (Blind) eerder dit seizoen. Ook 2 hele belangrijke goals overigens.

Wat klopt is dat Ten Hag idd duidelijk heeft aangegeven dat hij Frenkie/Vd Beek geen goede balans vond. En dat is best goed te volgen. Schone speelde veel al achter het speelveld en is dan ook in zn kracht. Tevens bood het aanvallend ruimte voor Frenkie.
Maarja Martinez is Frenkie niet. En dit seizoen heeft Ten Hag in een interview aangegeven dat hij de punt naar achter overweegt. En Vd Beek is, ook in zn eigen beleving, een 8.
Martinez zie ik het middenveld niet meer verlaten overigens. Dat zou imo ook heel vreemd zijn.
1 -1
Vlieske
Gravenberch voor alvarez.
1 -1
AgeM
Kijk waar Ajax sta en hoe ver het is en kijk waar Barcelona staat , die hebben met de Jong een aap in hun nek gekregen !!
Ajax zou Barcelona nu oprollen en is gelukkig van dat heen en weer geloop en paasjes breed en terug van de Jong verlost . de aanvallen verlopen nu vlot en zijn veel directer .
Dus ja wel een leegte achtergelaten maar een ander soort leegt , eentje die bevrijdend heeft gewerkt en dan moet Donny nog komen !!
0 -7
Sjaakvaak
Juistem, De Jong was samen met Messi de enige die dit weekend een 7 haalde. Is ook constant een van de beste spelers aan hun zijde met keer op keer 90-100% pass accuracy. De Jong is gewoon absolute wereldtop.
3 0
FSideMaluku
Naar mijn mening hadden we dit niet gehad als Eiting niet geblesseerd was geraakt. Die had na het vertrek van Frenkie naadloos zijn positie overgenomen.
2 -2
Rhythim
Damn zeg...je staat bovenaan, hebt de CL gehaald, staat er goed voor, je hebt nergens nog niks verloren en wat krijg je de hele tijd voor je ballen gesmeten?

De spelers, die er niet meer zijn die we missen.

Godsamme zeg...het is erger dan toen Cruijff wegging, man man man...
Hoe lang nog dit gejank?
4 -2
Ankaroth
inderdaad, lekker doorgaan met je leven. Sentimenteel geneuzel, daar hebben we nu niets aan. Maar ja, de columns en de praattijd moeten weer worden gevuld.
2 -2
Schip
Is Ihattaren al gehaald? Die gast is technisch en positioneel zo goed, dat hij met gemak als centrale middenvelder kan spelen. Speel je met 1 controleur, mannetjesputtert Martinez.
7 -2
megaonion
Iha-wie? Oh die gozer die in 90 minuten 1 actie maakte en waar er voor de rest van het jaar in Eindhoven over gesproken zal worden alsof Messi herboren is. Ik zie liever Naci unuvar dan spelen, maar gelukkig hebben wij nu het luxe dat we hem heeeel rustig kunnen brengen omdat we overal top kwaliteit hebben staan.
0 -1
EuforischeRealist
Ik geloof niet dat die jongen haalbaar is. Kijk maar hoe ze in Eindhoven op hun strepen gingen staan toen die voorzichtige flirt met Bergwijn in het nieuws kwam. Ihattaren is veel beter dan Bergwijn en daar zal PSV (en terecht denk ik) ook bedragen van 70-80 miljoen voor willen, zeker als Ajax zich meldt.
3 -1
Sterspeler
Hij is wel haalbaar, maar dat moet je niet willen. Dat is wat anders. Niet alleen lever je 70m in, maar je geeft het aan pisvee.
0 0
Ajaxhart
Ünüvar doorschuiven naar het eerste, nog beter.
11 -2
Nozempie
Marin lijkt inderdaad niet goed genoeg maar ja je kunt iemand scouten wat je wilt en statistieken bewijzen dat het een topper moet zijn en dan blijkt het een miskoop te zijn.

Volgens alle scouting tools was Kristensen de best mogelijke aankoop met meeste potentieel. Nou niet voor Ajax dus.

Talenten van 18-21 halen is gewoon tricky. Ik zie liever jeugdspelers aangevuld met ervaren spelers die zich al bewezen hebben. Voor Marin kun je 3 dozijnen vol met 15/16 jaren halen in het buitenland die dan jaren lang geslepen kunnen worden. Als ze het niet halen is er ook geen man overboord.
2 0
Patrick78
Met Alvarez op het veld tot nu 6 wedstrijden, 5 overwinningen en 1 gelijkspel. 2 doelpunten in CL.....maar volgens de mannen van NOS Edson is niet goed genoeg.
5 -3
RaynoFischer
Niet goed genoeg als Ajax middenvelder is wel een kleine nuance, zoals ze al zeggen hij doet weinig verkeerd maar voegt qua spel ook niet veel toe...
Zijn buurman Martinez speelt op die positie beter
5 0
Toekomst1900
Koploper Eredivisie, Koploper CL poule, Plaatsing via voorrondes, JC Schaal gewonnen. Jezus wat gaat het slecht! TH nu bewijzen, anders ga je eruit!!
13 -8
Schip
Dat zegt toch niemand? Maar het is wel lekker om er zo in te vliegen. Dan sla je elke neutrale discussie dood, over hoe de erfenis van Frenkie kan worden opgevuld.
6 -1
Rhythim
Ja maar waarom wordt er nog steeds gerept over het feit dat we F. de Jong missen terwijl we goddomme er beter voor staan dan vorig seizoen om deze tijd?
Hoe lang krijgen we dat nou nog voor de voeten geworpen, krijg daar een slappe van....
3 -1