Rep: 'Onana moet stoppen met tijdrekken'

SJvanveen, 23-09-2019 om 08:57, 4612 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Johnny Rep, rapporteur van De Telegraafwas na afloop van PSV - Ajax wisselend tevreden over Ajax-keeper André Onana. De Kameroener hield een vrije trap van Mohammed Ihattaren er fabelachtig uit, maar rekte in de slotfase ook tijd. Dat laatste stemde bij de oud-voetballer tot onvrede. 

Onana heeft zich de laatste jaren ontpopt tot sterkhouder in Amsterdam en dat ziet Rep ook. 'Dat hij zo goed is gaan presteren, had ik een aantal jaar geleden niet verwacht', laat hij weten. Rep zag Onana aan het begin van zijn Ajax-loopbaan aan het werk bij Jong Ajax en daar werd hij niet vrolijk van. 'Wat is dat voor snuiter?', vroeg hij zich af. 

Zondag liet Onana zich tegen PSV weer zien en dat leverde complimenten op. 'Bij menig keeper zou dit (vrije trap, Ihattaren, red.) een doelpunt zijn geweest, maar Onana pakt hem op bijzondere wijze.' Toch was er ook een punt van kritiek. 'Bij een voorsprong heeft hij er nog steeds een handje van om lang over de spelhervattingen te doen. Dat is vervelend en daar moet hij mee stoppen. Dat eeuwige tijdrekken heeft Ajax vorig seizoen de finale van de Champions League gekost.' 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Onana rekt inderdaad weleens erg opzichtig tijd, dat is niet slim en levert onnodig geel op
Het is wel een klasbak en een hele leuke gozer.
0 0
Sterspeler
Ik ben het er niet mee eens. Je kan best tijd rekken, maar dan moet je team wel blijven door voetballen.
Als je zelf stopt met ballen, dan geef je als signaal ook af aan je keeper dat het wel "even uitgespeeld" gaat worden.
0 0
AFCAMM
Ben het er mee eens. Hij staat constant tijd te rekken en verspeelt vervolgens vaak de bal met een lange trap naar voren. Werd er tegen Spurs ook gek van.. dat moet er echt uit bij hem.
2 -1
ST
Helemaal eens met Rep.
2 -1
aniet
Precies, we zijn een topclub trots op ons spel
tijdrekken is voor mindere goden
2 -1
FSideMaluku
Een probleem van tijdrekken is dat je niet alleen het tempo er uit haalt bij de tegenstander, maar ook zelf ga je bewust of onbewust een versnelling lager spelen.
6 -1
tMuurtje
Helemaal waar, je ontregeld ook de dynamiek van je eigen team.
Heeft ze tegen Spurs de das omgedaan.
4 -1
JohnnyD
Nou, je kunt ook andersom redeneren. Als Onana vorig jaar 1 seconde langer tijd had gerekt stonden we in de finale.
2 -5
Jos1983
Gewoon eens een keer effectieve speeltijd invoeren, Staan/Zitten inmiddels zoveel camera's mensen rondom het veld dat dit geen probleem moet zijn om iemand een extra taak te geven door een stopwatch in zn handen te drukken. Ben je direct van de discussie tijdrekken en wel of niet genieg extra tijd af.. Tot die tijd is het de willekeur van de scheidsrechter die bepaalt of tijdrekken loont of niet..
In tennis krijg je 25-30 seconden om opnieuw te serveren. Dit zou je in NL ook makkelijk kunnen oplossen door in het stadion een klok mee te laten lopen.. Niet binnen 10sec weer in het spel, corner tegen..
0 0
trodat4030
Ik heb wel eens een jeugdwedstrijdje gezien waar Sierhuis helemaal gek werd van het tijdrekken van de keeper, vooral als hij de bal klem had en er een halve minuut over deed om het spel te hervatten (bal moet officieel volgens mij binnen 10 sec weer los zijn). Ging hij op een gegeven moment hardop tellen met zn vingers boven zn hoofd om de scheids erop te attenderen en de keeper de zenuwen te bezorgen. Hij moest er mee stoppen vd scheids, maar die keeper was daarna wel een stuk sneller haha!
1 0
JariJari
Wat een loser die scheids. Misschien moet hij tegen de keeper optreden ipv een speler te verbieden hardop te tellen (daar lijkt mij geen regel tegen).
0 0
Wesl
ik word altijd ongelofelijk zenuwachtig van Onana en ik vraag me af hoe dit voor onze spelers zit...
1 -2
xstaniox
Mensen die denken dat Onana ons de CL finale gekost heeft:

Als hij geen tijd had gerekt, was die doeltrap eerder genomen en zou het tegendoelpunt uiteindelijk eerder zijn gevallen en had de scheids dus ook niet langer door hoeven te spelen, maar was dat doelpunt alsnog gemaakt.
1 -3
RuffRhythim
Wat een gelul dat het tijdrekken ons de CL finale vorig seizoen heeft gekost. Hoe lang gaan we dat nou nog lopen verkondigen?
Wat Onana doet, doet elke keeper in zulke situaties. Waarom wordt er gedaan alsof dat nieuw is ofzo?
Ik vind er totaal niks mis mee dat hij dat doet op gezette tijden. Het straalt namelijk ook een zeker soort van rust uit op momenten dat dat nodig is.
0 -9
afcaman
Inderdaad, als hij nog langer tijd had gerekt was het niet gebeurt. Had gewoon moeten wachten op geel. Blijft balen.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Helaas is dat enorm van invloed geweest anders had die scheids niet zo lang door laten spelen. Je kunt subtiel tijdrekken en je kunt mega opzichtig tijdrekken en dat laatste doet hij vooral, wat idd heel veel spelers doen maar doe het dan subtiel
2 0
Schip
Nee hoor, dat klopte wel.
1 0
RuffRhythim
Het was een collectief falen om Spurs na een 2-0 voorsprong over ons heen te laten komen...had niets te maken met enkel een persoon
1 0
MK77
Onana heeft ons de CL finale gekost? NIet het onnodig naar voren rennen van de Ligt en Blind bij 2-0? Niet het clownesque verdedigen van Maggalan?
5 -2
trodat4030
Blind en de Ligt liepen het hele jaar bij vrije trappen en corners naar voren, dus waarom bij 2-0 in de halve finale er opeens mee stoppen? Heeft ons meer doelpunten opgeleverd dan gekost en was gewoon volgens afspraak. De restverdediging was niet volgens afspraak, maar dat hadden Blind en Matthijs niet in de hand.
0 0
Sterspeler
Spurs*
0 0
Sterspeler
Je had spits gewoon moeten laten komen, want die gasten kunnen alleen maar counteren.
0 0
JariJari
Omdat de wedstrijd klaar is? Gewoon tijdrekken tot het einde en klaar.
0 0
bdsngsfs
Ze hebben idd collectief gefaald. Ik ben het er wel mee eens dat Ajax dat tijdrekken helemaal niet nodig heeft. Onana is ook de enige binnen Ajax die dat doet. Slaat nergens op. Gewoon van je eigen kracht uitgaan en voetballen.
2 -1
RuffRhythim
Nee Ajax gaat nooit van eigen kracht uit....
0 0