Driessen: 'Verschil maken tegen de kleintjes'

SJvanveen, 23-09-2019 om 09:35, 5324 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Valentijn Driessen vond PSV - Ajax een tegenvallende wedstrijd. De journalist van De Telegraaf vond het niveau niet hoogstaand, met veel slordigheden aan de bal over en weer. 

'Je verwacht iets, maar het wordt niet waargemaakt', is Driessen eerlijk. 'Als Ajax blijft volharden met dit middenveld en PSV ook, dan hoef je niet te verwachten dat je veel voetbal ziet. Quincy Promes is ook niet echt van de pass, maar meer van de diepgang. Ik vond het niveau niet hoogstaand en dat er veel te weinig voetbal in zat.' 

Momenteel staat Ajax bovenaan in de Eredivisie en PSV tweede, met evenveel punten, maar een minder doelsaldo. Het verschil tussen beide teams werd in de topper niet tot nauwelijks uitgedrukt en Driessen verwacht hetzelfde over een aantal maanden in Amsterdam. 'Ze gaan het verschil maken tegenover andere clubs, de kleintjes. Het verschil wordt niet in deze wedstrijd gemaakt en ook niet in Amsterdam.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DrD3k
Ik lees overal dat Donny op 8 moet maar is Marin daar eigenlijk niet voor gehaald? Of kan die jongen ineens echt niet meer voetballen? Donny heeft daar lang geleden wel gespeeld maar dat bied ook geen zekerheid. Tegen Fortuna gewoon proberen en Alvarez mag banken, Ziyech rust geven en Donny op 10. Als Marin ingespeeld is op 8 dan kun je Veltman vervangen met Alvarez om dat te testen.
1 -1
Rentokill
Wat bedoel je met 'op 8'?
Als je verdedigende middenvelder bedoeld... Nee daar is Marin niet voor gehaald.
Als je aanvallende middenvelder bedoeld.... Het pakt even anders uit. Blijkt maar weer eens dat iedereen op 0 begint.
2 -2
ram
Je weet hoop ik toch wel wat een '8' is...?

Als dat niet zo is, valt het natuurlijk wel uit te leggen hoor.
0 0
DrD3k
Dat ik verwacht had dat Blind bij balbezit op 6 zou staan en bij bal tegenpartij hij naast Blind kwam te staan. Maar alles is anders.
0 0
DrD3k
Dan vind ik het wel een vreemde aankoop. Ik dacht dat hij was gehaald voor plek Schone. Dus je verkoopt je RCV en 2 VM en haalt 1 LWB 1 speler (Alvarez) waarvan je het eigenlijk niet weet RCV of VM maar je weet dat hij niet kan koppen en 2 AM. Ik begin denk ik sommige Overmars critici te begrijpen al sta ik nog steeds achter hem. Goddank dat Martinez het zo bijzonder goed doet daar, maar anders had je dus 3x niks gehad.
0 -1
Bocarra
Wat een gelul weer... Eerst vind hij dat de onderlinge confrontaties beslissend zullen zijn en nu weer niet. De kans is zeer groot dat Ajax thuis gewoon weet te winnen. Ajax was tevreden met een gelijkspelletje ook al omdat een aantal spelers last had van kleine ongemakken.
0 -1
ETM
Maar hoe willen de kranten PSV benaderen?

PSV heeft het goed gedaan. Ze hebben er een gelijkspel uitgesleept tegen een CL league waardige tegenstander. De nummer 2 van Frankrijk ging onlangs nog met 3-0 over de knie tegen de halve CL finalist van 18/19.

Of.. PSV heeft het niet goed gedaan. 'Thuis is PSV er niet in geslaagd om de koppositie van Ajax over te nemen. De Eindhovenaren kwamen er op spaarzame uitbraken na niet aan te pas, en mochten van geluk spreken dat er een aantal bij Ajax niet scherp voor het doel waren.

Of Na een meeslepend steekspel tussen de 2 Europa-waardige Nederlandse grootmachten was er geen winnaar. Ajax was iets sterker, maar wist dat niet uit te drukken in de score.
Dat laatste iig niet, want ik begrijp dat velen het maar een matig duel vonden.

Ik denk persoonlijk dat PSV sterker is geworden ivm vorig seizoen, en ook nog gaat groeien. Hadden ze het niveau van nu in de kwalificatie gehaald dan denk ik dat ze het gered hadden tegen Basel en waarschijnlijk CL hadden gespeeld. 

En Ajax is simpel weg sterker, bleek ook weer gisteren. Van een andere orde denk ik zelfs, vooral omdat Ajax completer is. Ajax kan zowel het spel maken, als vanuit de omschakeling tot goed voetbal komen..

Kortom een goede zaak voor het Nederlands voetbal.
6 -1
PetrusKeizer
tja, daar heeft Valentijn geen moeite mee: het verschil maken tegen de kleintjes. Dat kan-ie namelijk niet. Omdat-ie zelf 1 vd allerkleinsten is.
2 -1
arigold
Het is dat Ziyech en Neres gisteren heel matig waren, in Amsterdam rollen we ze op.
6 0
A'dam Oud-West
Tadic vond ik juist één van de zwakste. Die liep er wel erg vaak verloren bij en amper dreiging, terwijl Neres en Ziyech nog wel die dreiging brachten.
0 -2
Spitz
Ik lees een hoop en nog steeds zien velen niet dat dit elftal lang niet zo'n gatenkaas is als men suggereert. Lees Advocaat maar eens over Ajax. Een moeilijke en lastige ploeg om tegen te spelen. Heel anders als vorig jaar met de uitwedstrijden tegen PSV en Feijenoord. Ook een wedstrijd zoals gisteren kunnen dicteren is handig voor een clash met een soortgelijke tegenstander als PSV met een snelle voorhoede. Maar Donny een plekje geven in dit elftal, is niet 1,2,3. Het draait puur om de communicatie op het veld en de juiste balans. Daarom Spaans naast Spaans en Nederlands naast Nederlands. Iedereen was gisteren teleurgesteld, want men had verwacht dat Ajax even flink op hun bek zouden gaan. Nee. Ajax verspeelde de verdiende winst. Maar het is voor de staf en de trainer lekker om te weten dat ze ook zo kunnen spelen, zonder vol op de aanval te spelen.
0 0
PeterVKV
Met Alvarez naast Martinez op het middenveld ben je verdedigend sterker dan vorig jaar met Frenkie en Schone. Voor de zware wedstrijden is dit dus een hele mooie optie met Donny dan op 10. Maar in 80% van de wedstrijden is Ajax stukken sterker dan de tegenstander en dan moet er meer creativiteit en aanvalskracht op het middenveld. Dus met Donny op 8 en Promes op 10 of misschien wel Gravenberch op 8 en Donny op 10.
2 0
Jos1983
Straks gewoon Donny en Martinez op 8 en 6. Ziyech op 10, Promes vanaf links, Neres rechts en Tadic in de spits. Veltman of Alvarez centraal achterin naast Blind.. Alle problemen in de NL competitie opgelost. In Europa miss iets meer zekerheid op het middenveld..
0 -1
Rentokill
Zo gewoon is dat niet... Donny als verdedigende middenvelder. Ben wel erg benieuwd of dat gaat want dan hebben we echt een team dat alle kanten op kan.
1 0
Spitz
Zo zie ik het ook. Het is niet 1,2,3 om Donny een plekje op het middenveld te geven. Volgens mij is hij veel te aanvallend ingesteld. Gaat zeker fout. Net als in het begin voor zijn blessure.
0 0
PeterVKV
Donny is niet gek hé. Op 8 speelt hij meer verdedigend dan op 10. En aanvallend komt hij er ook wel uit. Als Ajax inzakt spelen ze met twee zessen maar als ze hoog druk zetten en aanvallen blijft er maar 1 zes over (Martinez) en kan de 8 ook diep gaan.
2 0
Rentokill
Daar heeft ie voor gestudeerd he, voor dit soort commentaar.
0 0
Web
In Amsterdam word er echt wel gewonnen van dit PSV
Het is dat Neres en Ziyech het gisteren niet hadden, want dan was je met drie punt naar huis gegaan.
4 0
masterrr
Niet helemaal eens, op bezoek bij Feyenoord, AZ, Vitesse (al punten verspeeld), Groningen en ook Heracles kun je ook zomaar 1-1 spelen. Zowel Ajax als PSV
0 0
Ajaxxxisdebeste
Vitesse kan zich alleen voor Ajax opladen, dat is hun max oplaad moment per seizeon
0 0
Schip
Zuur als altijd, maar op zich klopt dit. Denk trouwens dat in A'dam PSV gewoon wordt gepakt.

TH moet nu echt gaan werken aan een middenveld met perspectief en waarin iemand staat die een man meer kan creëren, door een tegenstander uit te spelen of vrij te zetten. Hoe langer je wacht, hoe minder tijd voor automatismen je hebt voor de CL.
1 0
Joseph
Donny moet het snel van Alvarez over nemen, dan maakt het niet heel veel uit wie je op 10 zet.
0 0
Leprechaun
Dit wint Ajax in Amsterdam natuurlijk wél gewoon.
2 0
Rhythim
Oke bedankt weer, nationale staatsrat die je dr bent.
Overigens gaan we in Amsterdam wèl het verschil maken...
2 0