Advocaat over Promes: 'Hij heeft het bewezen'

JesseTH, 22-09-2019 om 22:00, 4683 views, Ziggo Sport |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Dick Advocaat is zeer te spreken over Quincy Promes en begrijpt goed dat Ajax hem de afgelopen zomer kocht. De Ajacied was zowel tegen Lille OSC als tegen PSV belangrijk met een doelpunt en dat verbaast de voormalig bondscoach dan ook niets. 

'Hij is altijd belangrijk', vertelt hij immers aan tafel bij Rondo. 'Hij is een jongen die altijd goals maakt en het ook bewezen heeft. Alle bondscoaches die geweest zijn, van Blind tot aan Ronald (Koeman. red.) nu, hij werd altijd gekozen. En hij werd drie keer speler van het jaar in Rusland, dat word je niet zomaar. Ik vind het een uitstekende keuze van Ajax om hem erbij te halen. Hij is ook een goede jongen in de groep.'

Advocaat is sowieso erg te spreken over de kwaliteiten die de selectie van Ajax herbergt. Er wordt aan tafel gesproken over het onder druk krijgen van Ajax en dat blijkt niet mee te vallen. 'De techniek van die spelers is ongelooflijk. De aannames, het wegdraaien, ze staan altijd gelijk voor het doel. Daarom scoren ze ook zoveel.'

Jan van Halst zoomde op zijn beurt verder in op de wedstrijd in het algemeen. De oud-Ajacied kon wel genieten van de topper tussen Ajax en PSV. 'Het schaakspel… Ajax was de bovenliggende partij qua positiespel, maar je merkte dat ze er met de handrem op speelden, omdat ze bij PSV voorin levensgevaarlijk zijn. Het was heel boeiend. Het was interessant hoe PSV zich tegen dit grote Ajax weerde.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
oudzuid2
tsja ik vind het nog geen dragende speler of onmisbare schakel, iets wat je wel mag verwachten voor die transfersom. maar goed om erbij te hebben, zeker nu Donny geblesseerd is/was. als iedereen fit en in vorm is zou ie alleen niet in mijn basiself staan
0 -4
Rentokill
Het is alleen nooit zo dat iedereen fit en in vorm is. Daarom bestaat een selectie uit meer dan 11 man. Maar das logisch.
0 0
Jariiii
Advocaat is een fijne vent. Een verademing tussen al die zure figuren.

En leuk voor Promes. Ik ben nog altijd geen fan van hem maar hij ontwikkelt zich heel aardig bij Ajax.
(Al had die kans er echt in gemoeten.)
8 0
Cupmetgroteoren
Ik ben geen fan vann zijn spel. Ik had niet veel verwachtingen van hem maar hij doet het een stuk beter dan verwacht. Zijn statistieken zijn ook zeer goed. Neres daarentegen is weggevallen.
3 -5
Ajaciedforaltijd
Neres houdt 5 man bezig. De tegenstanders doen hub huiswerk, daardoor krijgen andere, mindere spelers meer vrijheid en doen ze het beter dan verwacht.
0 -7
Rentokill
De tegenstanders doen hun huiswerk en houden daarbij geen rekening met Promes? Lekkere reactie man!
0 0
AFCA-B93
Je theorie is op zich niks mis mee, maar dat Neres constant constant 5 man bezighoudt, en dat Promes alleen daardoor goed speelt, is enorme bullshit. Neres speelt gewoon geen klap klaar tot nu toe dit seizoen, en Promes doet het gewoon prima voorlopig. Zet je anti-Promes bril af en wees gewoon blij met hoe die jongen het doet.

Als we dan toch flauw gaan lopen doen:

Neres: 1 goal, 0 assists
Promes: 3 goals, 2 assists

Nu jij weer
8 0
insectenverdelg
Wie gaf de bal io Alvarez dan afgelopen dinsdag?
2 0
AFCA-B93
Goeie, die heb ik gemist. Doet overigens weinig af aan het verschil in statistiek.
0 0
Jariiii
Geen klap is overdreven, bij vlagen laat Neres wel degelijk zijn klasse zien. Maar het mag/moet wel vaker, ja. Gaat ook ongetwijfeld wel gebeuren.
0 -1
AFCA-B93
Met geen klap bedoel ik dat Neres geen schim is van wat hij wel kan zijn. Zoals tegen Lille laat hij leuke dingen zien, maar het levert echt niks op daarna.
1 0
Simpelishetmoeilijkst
Waar je je druk om maakt! Neres komt echt wel weer in vorm.
0 0
Jariiii
Geen schim is overdreven, bij vlagen laat Neres wel degelijk zijn klasse zien. Maar het mag/moet wel vaker, ja.
0 0
Ajaciedforaltijd
Tagliafico 4 goals, 4 assists.. gaat niet alleen om rendement. Als we reëel zijn is Promes helemaal niet slecht. Daar ben ik het mee eens, maar voetballend komt hij gewoon tekort voor Ajax. Aannames gaan fout, een actie eindigt altijd in balverlies. Heeft gewoon zijn rendement nu waar hij op terug kan vallen maar voetballend creëert hij zelf niks, ook niet voor anderen dus het is zwaar onvoldoende. Vind hem veel beter bij PSV passen, ook omdat hij daar met de halve selectie bevriend is.
2 -1
AFCA-B93
Promes gaat steeds beter spelen met betrekking tot korte combinaties met anderen. Daarnaast is hij in tegenstelling tot Neres wel iemand die wanneer hij een zee aan ruimte voor zich heeft met de bal, enorme vaart in de aanval brengt. Ik wil Neres niet tekort doen, maar ik heb Neres maar heel zelden kunnen betrappen op het behouden van snelheid in een tegenaanval. Die jongen houdt altijd in. Neres en Promes zijn gewoon andere spelers, en momenteel vult Promes zijn rol het beste in van de twee
2 -1
Simpelishetmoeilijkst
Je ksn best gelijk hebben, maar oDavid Oneres is zo leuk om tr zien spelen met zijn oog voor medespelers.
0 0