Kieft: 'Bij Ajax mankeert er nogal wat aan'

BVeenstra, 21-09-2019 om 08:10, 11930 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Wim Kieft heeft zich in zijn column in De Telegraaf kritisch uitgelaten over Ajax. De oud-spits van de Amsterdamse club ziet dat men zich bij Ajax op de borst klopt van: 'Wij zijn Ajax, wij spelen mooi, avontuurlijk, dominant voetbal en vallen altijd aan, dan leg je de lat hoog en word je daar op afgerekend. Meer dan PSV, AZ of Feyenoord', aldus de voetbalanalist.

'Bij Ajax mankeert er nogal wat aan', schrijft Kieft, die Ajax lang niet zo dominant ziet spelen als in het vorige seizoen en dat is ook niet vreemd met een totaal ander middenveld. 'Het is het verschil tussen De Jong-Schöne-Van de Beek of Martinez-Alvarez-Promes in de middenlinie. De paradox is dat Ajax verdedigender speelt, maar tegelijkertijd defensief kwetsbaarder is geworden. Lille OSC onderstreepte dat, hoewel het drie tot vier enorme kansen verprutste.'

Kieft ziet in dat Lisandro Martínez het goed doet, rust heeft aan de bal en het spelletje ziet. Over de twee andere middenvelders - Edson Álvarez en Quincy Promes - is de analist kritisch. 'Álvarez overtuigt mij niet met een doelpunt, als ik hem de rest van de wedstrijd niet zie. Promes heeft diepgang, dreiging, komt altijd in het strafschopgebied, maar in de kleine ruimte is hij beperkt. In de omschakeling gaf het trio niet thuis, ondanks hun verdedigende aard en daarom was Ajax kwetsbaar.'

En zodoende analyseert Kieft Ajax kritisch, maar 'heel normaal en aan de hand van wat ze zelf verkondigen'. 'Vooral Erik ten Hag, die nogal vol van zijn elftal is en maar roept van "wij Ajax dit" en "wij Ajax dat". Toch is het een utopie om te denken dat dit Ajax zo dominant kan spelen als het team van vorig seizoen.'

Denk jij dat Dusan Tadic scoort en Ajax wint van PSV? Zet in en krijg 4,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Wim Kieft heeft de laatste jaren altijd kritiek op de uitstraling van Ajax , hij vind dat teveel gebluf en bij iedere onvolkomenheid haalt hij dat er bij.
Dat lijkt me niet erg objectief maar vanuit een vooringenomen gedachte commentaar leveren.
Zoals Derksen deze week zijn commentaar niet wilde inslikken over Martinez en Alvarez doet Kieft dat ook niet.

Het enige probleem wat ik daar mee heb is dat het kennelijk zo is dat je als Ajax supporter niet meer mag genieten van een wedstrijd want alle negatieve zaken worden eerst en vooral naar voren geschoven en naast de maatlat van het perfectionisme gemeten.

Ajax heeft dat over zichzelf afgeroepen is de redenatie, het zal wel maar veins geen objectiviteit Wim.
0 -1
Raver
Bij kieft mankeert er al jaren wat aan ,altijd negatief ga tafeltennis doen
0 -1
Simpelishetmoeilijkst
Titel had moeten zijn. Bij Kieft er nogal wat aan.
0 -1
oudzuid2
Ajax begint de Champions League met een 3-0 overwinning, en maar zeiken deze gasten. ze doen allemaal zo hun best om wat relevants of prikkelends te kunnen zeggen
2 -1
Rentokill
Ajax in September vergelijken met Ajax in de lente is onnozel. Kieft heeft geen idee hoe het in elkaar steekt.

Vroeger toen hij speelde en het niveau vele malen lager lag omdat er minder getraind werd kon je dat misschien vergelijken.

Kieft blijkt elke keer dat hij wat zegt toch iets dommer dan ik dacht.
1 -1
Ajax27
Precies dit... Ajax in de vorige winter was ook nog lang niet zo sterk. We stonden 9 punten achter op PSV, op 1 moment zelfs 11 punten net na de winterstop. In de CL 3 x winst, 3 x gelijk. Ja het was goed, maar het werd pas super vanaf die partij tegen Madrid. Dat was echt de ommekeer. Zover zijn we nog lang niet.
0 -1
Denees
Ik weet niet wat er met deze analisten aan de hand is en wat zij vinden dat ontbreekt aan Ajax.
We zijn toch de voorrondes door en zijn in de groepsfase van de CL? We staan bovenaan in de eredivisie. Och gut het doelpunt van Alvarez heeft hem niet overtuigd. Lekker stelletjes azijnzeikers die Kieft, Derksen en Driessen.
1 -2
Simpelishetmoeilijkst
Je begrijp er wetkrlijk niets vsn: PSV heeft het geweldig gedaan in devChampion’s League dit seizoen,en Ajax bakt er niets van.
0 -1
31xAjax
Heel bijzonder dat iedereen in de gordijnen en hangt als Kieft Ajax' pijnpunten benoemt en zoals meestal de spijker weer op z'n kop slaat. Hij zegt geen gekke dingen, wellicht ietwat provocerend over de dominantie maar daar moet je doorheen prikken. Maar over het middenveld is geen woord gelogen want dit middenveld kan natuurlijk niet op de lange termijn. Gaat ook niet gebeuren want Erik ten H. komt dit seizoen vrijwel iedere wedstrijd met meerdere wissels in de opstelling....
3 -5
HilversumNoord
Precies. Iedereen pist over kieft maar hij heeft wel gelijk. Het middenveld klopt niet en zijn geklopt bij een domme counter. De lampies gaan dat vandaag bewijzen. Voordeel is wel dat Ajax zo’n wedstrijd nodig heeft om wakker te worden en ze van die roze wolk te halen...
0 -1
Ajacied33
Over welke roze wolk heb jij het precies? Er is niemand binnen Ajax die denkt dat we in een ongelooflijke goede of lekkere fase zitten. We zijn nog steeds aan het bouwen. Middenveld kan nog beter denk ik, maar slecht is het zeer zeker niet. Ons middenveld is veel sterker als die van PSV, dat gaan we vanmiddag zien..
1 0
Van Reenen
Als Donny weer op het middenveld speelt, schuift Edson automatisch een linie naar achteren en valt de puzzel misschien inéén.
Kan AS niet een rubriek beginnen met oude zeurkousen.? Kunnen de negatieve artikelen van Derksen, Kieft, Van der Gijp en andere onnozelen daarin geplaatst worden.
1 0
FrankBeton
Klopt helemaal
2 -3
AltijdGelijk
Het enige verschil is Frenkie de Jong, als hij nog voor ons zou spelen dan zouden we precies zo dominant spelen.

Veel mensen beseffen niet hoe goed hij is, Wim Kieft ook niet...

Frenkie de Jong is 1 van de beste spelers ter wereld!!!
2 -5
Juichtoon
Wim is een PSV fan. Heeft hij zelf uitgesproken. Van ' die enge mensen bij Ajax moet hij niks hebben". Kritiek is prima. Dit is kritiek omdat je iets positiefs niet over je lippen krijgt.
4 -5
Jariiii
Mag 'm graag. Mooie gast, fijne onderkoelde humor.
Maar nu zeg ik toch: zeikerd.
2 -3
4xEC1
Kritiek op Ajax is doodnormaal, de achterban zèlf is het meest kritische van Nederland. Maar de manier waaróp Kieft altijd kritiek heeft klinkt echt als rancune, daar zou hij nu wel overheen moeten zijn gegroeid. Gerald Vanenburg had dat na zijn Ajax periode ook heel lang, hoewel hij steeds positiever werd daarna. Laat het los Kieft.
3 -1
Simpelishetmoeilijkst
Natuurlijk is de achterban kritisch, want als je, zoals ik, het tijdperk Cruyff/.keizer/Swart(Rep) hebt meegemaakt, dan verwacht je voetbal vsn wereldklasse, zoals verleden seizoen tegen Real en Juventus.
0 0
Cupmetgroteoren
Je toont een gebrek aan mensenkennis. Natuurlijk is kritiek leveren het gevolg van rancune en eigen frustraties. Waarom zou je anders kritiek leveren. En dan hoeft het niet eens rancune van vroeger te zijn, maar gewoon een shitdag of depressie vanwege afkicken of gebruik. Niets menselijks is Kieft vreemd.
1 -6
4xEC1
En jij toont een gebrek aan kennis van het woord kritiek. Je zegt: "waarom zou je anders kritiek leveren als je niet rancuneus bent of gefrustreerd." Heb je wel eens van opbouwende kritiek gehoord? Wat doet een trainer als het niet goed gaat op een training? Kritiek leveren en laten zien of vertellen hoe het wel moet toch? Pak aub een woordenboek erbij..
2 -1
Juichtoon
Wims kritiek is niet goed bedoeld. Dat is wat er vooral op tegen heb.
1 0
4xEC1
Dat is heel mijn punt in mijn eerste bericht.
0 0
Pierre Heno
Voor Wim is het weer 'ns niet goed of het deugd niet. Tegen Lille had het ook 7-3 kunnen worden in derdaad maar Ajax was veruit de bovenliggende partij . Dat Lille kansen kreeg weten we ook wel en dat ze geen goed afmaker hebben idem dito. Maar Ajax schoot alle kansen er toch ook niet in? En vorig seizoen hadden we ook vaak net dat geluk waarmee je verder komt: de ( terechte) gelijkmaker thuis tegen Bayern, de late 1-0 thuis tegen Benfica en ook uit bij Real en Juventus zat het niet altijd tegen ( o.a. veel blessures bij tegenstander en een oerdomme Ramos die geel pakt en zo de 1-4 mist). Alles wat meezat zat echter in die ene halve finale wedstrijd thuis tegen Tottenham volledig tegen ook al was Ten Hag weer eens niet bepaald op zijn best wat wissels en wisselmomenten betreft. Anders hadden we gewoon 100% zeker in de finale CL gestaan.
2 -6
Spitz
Ik denk dat je de wedstrijd even over moet kijken. Want wat valt op bij 2-0? Dat twee spelers niet op hun eigen positie stonden. Een naam noem ik. De Ligt. Die moest zo nodig voorin lopen. Waarom? Volgens mij weet hij dit nog steeds niet. Maar waarom risico's nemen, terwijl je voor staat met 2-0. Maar terug kijken helpt niets, want het was.
0 0
Pierre Heno
Ja dat was inderdaad een De Ligt momentje waarbij je je kunt blijven afvragen of dat wel zo slim was....niet dus. Maar ja dat hele wedstrijdverloop was net zo uniek als ooit de CL -finale tussen Bayern en MU waarbij Bayern 1-2 minuten vóór tijd nog met 1-0 vóór stond en een Duitse fan het niet kon houden van de spanning en dus even een biertje ging halen en kort daarop terug in het stadion kwam toen er werd afgefloten........en hij dacht dat Bayern had gewonnen....Mis: MU had in de laatste minuten incl. extra tijd nog 2x weten te scoren en won zo met 2-1 de CL. Hilarisch. Ajax-Tottenham CL 2019 was minstens zo hilarisch...maar niet voor ons Ajax fans.
0 -1
AFCAsphere
De 2-1 was inderdaad gewoon een flinke fout van zowel Matthijs als Daley, die liepen als CV’s beiden voorin op dat moment. De gelijkmaker was ook schrikbarend slecht verdedigd. Moura wordt omsingeld door meerdere Ajacieden, waarvan geen naar de bal toestapt, waarna hij dus binnen kan schieten.

Overigens vind ik de vergelijking met die finale van 1999 niet helemaal terecht, want Man United scoorde beiden doelpunten in de extra tijd, terwijl Spurs in al vrij vroeg op gelijke hoogte kwam in de tweede helft. Daarnaast was Bayern - United een finale, dus dat was helemaal een nog groter drama.
0 0
Pierre Heno
Ben ik met je eens....was een finale en alles zo'n beetje in de extra tijd...maar als Ajacied in de JC Arena vond ik tegen Tottenham toch nog een slag èrger...( maar objectief was die finale natuurlijk nog bizarder).
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Heb jr mooi gezegd. Als Bayern verliest, dan vind ik dat fijn , want ik mag Duitsland niet, gezien het verleden.
0 0
Pierre Heno
....die 2-1 kan gebeuren....maar dan nog stééds Dolberg niet wisselen terwijl hij al in de rust gewisseld had moeten worden ( hij had zelfs nooit in de basis moeten starten als vervanger van de geblesseerde Neres) Dolberg pas in de 67e minuut wisselen en Ajax al die tijd met 10 tegen 11 laten spelen en hem dan pas wisselen nadat Tottenham (met enige mazzel) de 2-2 al had gescoord. Dan Donny nog in de extra tijd wisselen voor Magallan en je hebt het bewijs dat een coach een wedstrijdverloop ook negatief kan beïnvloeden. Anders hadden wij in de finale CL gestaan en niet Tottenham.
1 -2
AFCAsphere
Die wissel van Donny voor Magallan was gewoon een logische, want Don was helemaal op na al zoveel wedstrijden. Het was puur, maar dan ook puur ongeluk dat Magallan uitgleed, precies op dat moment in de wedstrijd, waarna Moura kon binnen schieten. Dat kan je ten Hag gewoon niet verwijten, daar kan hij niets aan doen.
0 0
Pierre Heno
Magallan had de hero kunnen worden en werd door dat ongelukkig uitglijden de zero. Niet zijn schuld dus maar door Donny er af te halen konden Ziyech en Tadic geen enkele druk meer op de verdediging van Tottenham zetten omdat ook zij er zwaar doorheen zaten ( 67minuten met 10 tegen 11 gaat je uiteindelijk opbreken) zodat de verdedigers van Tottenham mee naar voren konden om op de verdediging van Ajax extra druk te gaan zetten.
0 0
Spitz
Erik ten Hag gaat onverstoorbaar verder met zijn elftal en bij Ajax. Wat Kieft zegt is onbeduidend, want hij zegt door zijn gebrek aan tactisch inzicht, ook niet wat er wel zou moeten gebeuren. Ik weet wel dat dit middenveld nog maar kort in Ajax speelt. Daarbij ben ik zeer tevreden met hoe snel zij zich aanpassen. Ze zullen net als het hele elftal steeds beter op elkaar ingespeeld raken. Ten Hag heeft legio mogelijkheden straks met spelers die momenteel reserve staan of nog niet fit zijn. Maar als je steeds blijft herhalen over wat je van Ajax of ten Hag vind, dan is men snel klaar met lezen van artikeltjes van Kieft. Zijn hersenbeschadiging door zijn drugsgebruik begint al aardig invloed te krijgen op wat ie suggereert. Kieft heeft niet zoveel met Ajax. Hij was nog zeer jong toen van Basten door brak en hij koos eieren voor zijn geld door naar Pisa te vertrekken. PSV had ie meer mee. Is eigenlijk ook logisch, want daarmee heeft hij EC 1 gewonnen. Maar Kieft is allang niet meer van toegevoegde waarde en wordt daarbij ook niet echt meer serieus genomen. De reden kent ie.
0 0
Bocarra
Als je voor parasiterende media als VI en en de Televaag werkt een verslavings historie hebt en ook nog eens bekend staat als een zeer beperkte voetballer die net niet goed genoeg was en ook nog eens mislukt bij Ajax, moet je er niet vreemd van opkijken dat als je onzin opschrijft op basis van aannames je flinke kritiek krijgt.
1 -3
Cupmetgroteoren
Kieft wss inderdaad een matige spits maar ik vind het lekker als ie erbij zit als analist.
2 -3
3*stars*3
Kieft was geen wereldtopper maar zeker niet mislukt bij Ajax...
3 -1
PetrusKeizer
mislukt bij Ajax? daar gaan we weer. Hij is helemaal niet mislukt bij Ajax.
2 -1
Pierre Heno
Ik dacht toch ècht van wel hoor! En hij werd door zijn medespelers regelmatig op z'n Amsterdams in de zeik genomen en daar kon Wim helaas niet tegen . En met Marco voor hem was er van een echte concurrentiestrijd geen sprake. Dan maar naar Pisa en indirect naar PSV. Maar het oud-zeer richting Ajax blijft kennelijk nog steeds schrijnend.
4 -2
PetrusKeizer
je denkt toch niet dat ik jou en je onzin serieus neem? waar was jij, in t seizoen dat Kieft er 32 inlegde, allemaal doordat hij er niks van kon (dat snapt iedereen meteen) ? De keuze voor Marco boven Wim was logisch, en dat die jongen dan verkast omdat hij wil spelen is ook logisch.
0 0
Jariiii
Hij is absoluut niet mislukt bij Ajax maar was ook niet een van de allerbeste die we ooit hebben gehad. Gewoon een goede, nuttige spits.
0 0
Spitz
Het ligt gevoelig bij bepaalde mensen om over Kieft te praten. En zeker als je de waarheid spreekt.
0 -3
OuweDibbes
En Kieft moest topscoorder worden en daar gingen al zijn stap maatjes alle ballen op kieft geven die hij regelmatige verklote. Zo is ook zijn grootste wapenfeit bij Ajax de grootste misser.
0 -1
PetrusKeizer
wat n lulverhaal. jeeze.
0 0
OuweDibbes
Wel man.. hij moest moven voor Marco en Bosman..
0 -1
Frank1978
Aldus de man die openlijk aangaf Psv een fijnere club te vinden dan Ajax. De enige reden dat Ajax altijd meer kritiek krijgt dan clubs als Psv, is dat Ajax de grootste club is van Nederland. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. Voor mij komt Psv overigens pas op de derde plaats, club zonder identiteit die net zo goed in Apeldoorn of zo had kunnen spelen, als Philips daar ooit begonnen was.
4 0
LANS
september 2019 om 10:54“ Open deur intrappen “ noemen ze dat, geloof ik.

Met Frenkie speelt ELK team anders, maar dat is logisch.

Daar heb ik “ onze snuiverd “ niet voor nodig.
0 0
FrankBeton
Wordt nog een hele lastige klus morgen in Eindhoven
1 -3
Libero
Voor PSV? Denk het ook.
2 0
OuweDibbes
Kieft blijft nog steeds zuur dat ie moest moven voor een echte Ajacied Marco van Basten. Ten eerste loopt onze nationale troetel snuifdoos Ten Hag te beschadigen voor dingen die hij nooit zegt. En dat snel voor de moeilijkste wedstrijd even de boel op scherp zetten. Grote kans dat we zondag pakkie krijgen en de druk op Ten Hag toe neemt vanwege uitspraken die Ten Hag nooit doet. Verder waar is het stuk over zijn warme Psv? Heeft ie zo genoten als de rest ij Europa deed van onze aller Ajax? Een Amsterdammer die zich meer thuis voelt in het boerenland van Eindhoven is eigenlijk al een halve gare.
4 -4
PetrusKeizer
de 'echte ajacied' Marco kwam van Elinkwijk en is utrechter, Wim is als jongen bij Ajax begonnen en is een ras-amsterdammer. Rare ajaxfans heb je toch.
2 -1
OuweDibbes
Heb je nog zo n wijze toppografische les?
1 -4
FrankBeton
Stel je niet zo aan
2 -5
3*stars*3
je valt niet op hoor...
3 0
OuweDibbes
Stel jezelf niet aan. Ten Hag heeft mede met andere Ajax naar de europese subtop gebracht. Verder is gewoon een fatsoenlijke kerel en er wordt door iemand die als hoogtepunt een boek heeft geschreven hoe zielig die niet is, en een haartje tegen de bal in buitenspelpositie zelf zijn hoogtepunt het is keihard op de man gespeeld. Kieft kon je vroeger by the way bellen voor een borrel.. maar ja wie wil nog stappen met zo n zuurpruim.
1 0
Redrum
Volledig mee eens.
1 -2
Ajax4xbestevaneuropa
Juist omdat er een ander middenveld staat dan vorig seizoen is het knapper dat je de afgelopen periode zo goed door kwam en de CL haalde aangezien Vd Beek niet meedeed. Met Promes Alvarez en Martinez erbij en toch je wedstrijdjes winnen en goed spelen. Er worden veel kansen weggeven en gelukkig hebben we een tijger en wereldkeeper.Dat hij tegen spurs in blessuretijd die bal richting cornervlag tegenpartij had moeten knallen ipv tijd te rekken waardoor er meer blessure tijd kwam,maar dat ter zijde.
Als Ajax nu al bij vlagen zo goed voetbal laat zien, veel kansen krijgt, zonder een van de belangrijkste spelers Vd Beek, dan ben ik benieuwd hoe het er over een paar maanden uitziet. Wat gaat Martinez allemaal doen als hij nog beter gaat spelen? misschien zit hij nu pas op 25% van wat we nog kunnen verwachten,natuurlijk gaat het ook een keer fout als hij een balletje achter zijn standbeen haalt tussen 2 man in en er een counter+goal valt en dan zullen veel mensen zeggen dat hij er niks van kan.
Alvarez komt vaak in de 16, hij had inmiddels al 5 goals kunnen maken in 1,5 maand. Hij zou zo 15 goals kunnen maken als middenvelder als hij zo doorgaat en het elftal groeit.
Als Promes in een flow komt,wie weet wat we daar nog van kunnen verwachten. Dat je achterin kwetsbaar bent dat moet op te lossen zijn. De backs zijn in ieder geval van redelijk tot hoog niveau,achterin moet je eigenlijk ook een sloper hebben die 75% van zijn duels wint en hardheid en felheid toont tegenover aanvallers. Ervaren verdedigers kunnen dat maar Blind en Veltman zijn bij Ajax niet de types voor wie aanvallers bang zijn. Bij bijv. Sanchez wist een aanvaller gewoon dat je moet uitkijken in de duels zowel op de grond als in de lucht.Ik weet niet of Schuurs in belangrijke wedstrijd zich staande kan houden tegen aanvallers met jaren ervaring in europa die door de wol geverfd zijn. Blind tegen llorente van spurs, als je daar iemand had die llorente 2 keer hard aanpakt hadden die lange ballen van spurs minder succes gehad,maar blind of de ligt of wie dan ook bij ajax kon dat niet,Martinez of Alvarez achterin, wie weet met hun mentaliteit dat ze de boel meer dicht kunnen houden als een van hun centraal achterin speelt.Maar met blind en martinez 2 spelers die links zijn kan ook niet,3 met nico erbij.
1 0
Spitz
Je slaap de spijker op zijn kop. Zo is het precies. Dit elftal wordt een sensatie.
0 0
3*stars*3
‘Wij zijn Ajax, wij spelen mooi, avontuurlijk, dominant voetbal en vallen altijd aan, dan leg je de lat hoog en word je daar op afgerekend. Meer dan PSV, AZ of Feyenoord', aldus de voetbalanalist.

Echt wat een bullshit typt en roept Kieft soms.
Ajacieden en Ten Hag zijn superkritisch.
Media legt lat ook hoger mbt Ajax.
Psv won op het nippertje van Sporting maar er is weinig kritiek.
Fey verloren tegen fucking rangers en kritiek en aandacht valt mee.
Vergelijk dat met alle kritiek op Ajax na gelijke spel tegen APOEL en PAOK.

Begrijp mij niet verkeerd wamt wij zijn ook kritisch maar Kieft moet het niet afschuiven op Ajax en Ten Hag.
Ten Hag heeft ook gelijk als hij zegt dat het Ajax spel moeilijker is.
5 -1
TwoLegsAlwaysWin
Eerlijk gezegd denk ik dat Valentijn D. de ghostwriter van dit stukje is geweest
4 -2
RayJordaan
Ik word zo moe van die Kieft..
5 -2
LANS
In addition :

Ik heb genoten, afgelopen dinsdag !
1 0
Dick
Anders ik wel.....gewoon 1 meer scoren dan je tegenstander dat maakt het geen moer uit als je 3 kansen weggeeft
0 0
Libero
Drie keer meer scoren en het maakt geen drie moeren uit.
0 0
AlexIbarra
Pff, kom aan Wimpie..
Op de plekken waar Schöne en Frenkie vertrokken, zijn nu Mazraoui en Eiting geblesseerd. Marin bleek er een paar weken geleden nog niet klaar voor. Dan valt ook Donny nog weg.

We moeten met die problemen dealen en Erik puzzelt er op los. Dit gaat goed, waardoor we elke wedstrijd de betere ploeg waren en resultaten haalden. (Vitesse uitgezonderd)
Natuurlijk ben je verdedigend kwetsbaarder met Veltman voor De Ligt, natuurlijk draagt Alvarez voetballend minder bij dan Frenkie. Promes ipv 'galactico' Donny, tsja...

Het is nog niet altijd geweldig maar volgens mij missen we slechts één voetballer op het middenveld. Zodra Marin, Mazraoui of Eiting de vorm heeft (spannende strijd trouwens) om naast Martinez te spelen, kan Alvarez RCV. Dan zijn de grootste problemen opgelost, staat er een mooie opstelling en kunnen we aan automatismen gaan werken.

In deze fase van het seizoen valt er weinig te winnen maar veel te verliezen. Het loopt nog niet echt zoals we willen qua spel maar we doen wat we moeten doen. En halen best een redelijk niveau voor een ploeg die net voor netto 130 mln heeft Verkocht, ipv geinvesteerd.
3 vd 4 nieuwe jongens zijn al aardig ingespeeld, Dest heeft zich aangediend, er wordt voor elkaar gewerkt, de aanvallers komen langzaam in vorm, in de competitie wordt niet verzaakt.
Dat had allemaal stukken slechter gekund.

De grootste verbeterpunten zijn volgens mij allemaal goed oplosbaar. Een Schöne, Pröpper of betere middenvelder was afgelopen maand welkom geweest maar de komende weken krijgen we weer 3 middenvelders terug. Dat zou moeten helpen.. ;)
Hopelijk is na de interlandbreak de selectie volledig aangepast en wedstrijdfit.

Ik vind het niet raar dat Ten Hag spelers niet afvalt, en gematigd positief is wanneer doelen worden gehaald ondanks zijn gepuzzel. Ik hoor hem trouwens ook best vaak kritiek geven.
1 -1
Redrum
Als er aan iemand iets mankeert, dan is het Wim Kieft wel. Ik word een beetje moe van zijn negatieve gezeik. Waarom moet je in vredesnaam altijd zo negatief zijn? Het klopt ook gewoon grotendeels niet wat hij zegt. Bij Ajax zijn ze juist heel bescheiden. Er is niemand die roept dat we zo goed spelen en dominant zijn. Wat hij over Ten Hag zegt is al helemaal de grootste onzin ooit. Hij zet hem hier even neer als een arrogante opschepper, maar als er iemand bescheiden is dan is het Erik Ten Hag wel. Kieft zou beter moeten weten dan dit.
5 -4
Terugnaardemeer
Spiegel?
0 0
Joseph
Wim zegt niks verkeerds, Alvarez en Promes hebben duidelijk moeite om mee te komen in het spel. De overige spelers zijn weer een jaar verder en kunnen het niveau omhoog trekken, dus je gaat het waarschijnlijk alleen merken in wedstrijden tegen topclubs.
Donny die de plek van Alvarez over neemt, kan ook veel veranderen, dat lijkt me een uitstekend koppel met Martinez.
4 -7
Spitz
Heb je een klap van de molen gehad? Want je praat zo dom als maar kan. Denk jij nu echt dat vd Beek morgen speelt? Nada. Hooguit in de laatste 15-20 minuten als invaller. Ten Hag laat dit elftal staan zoals tegen Lille. Want wanneer gaf Ajax tegen Lille iets weg? Laatste 5 minuten 1e helft en laatste kwartier 2e helft. Voor de rest was er opperste concentratie! En denk morgen aan alle dode spelmomenten in het strafschopgebied bij PSV.
0 0
PetrusKeizer
goedemorgen! ik lees nergens 'morgen' in die post van joseph, Spritz
0 0
ETM
Wim zegt vooral heel weinig. Het komt neer op: vorig seizoen was Ajax beter.
Wat hij wel zegt is dat Ten Hag pretedeert dat Ajax aanvallender is dan dat Ajax daadwerkelijk is. En dat is niet waar. Alvarez en Promes hadden tegen Lille juist duidelijk geen moeite mee te komen. Ze waren zelfs van grote waarde.
2 0
AlexIbarra
Promes is eigenlijk geen basisspeler en Alvarez als middenvelder ook niet, zoals je zelf al aangeeft.

Ik zou Donny gewoon op 10 laten staan. Het is aan Eiting, Mazraoui en Marin om te concurreren voor de VM positie en Alvarez op z'n plek te zetten (RCV).
Promes en Huntelaar als backups voor de voorste 4 posities.
0 -2
Web
Het is maar wat je verlangd van Promes? Hij speelde gewoon goed dinsdag.
Deed zelf meer aan het middenveld spel mee dan Donny, ja hij is minder bal vast
Ajax gaat nog heel veel plezier beleven aan Promes
4 0
Barra
Ik mag Kieft altijd wel graag horen en hij is een van de weinige analisten die nuances aanbrengt. Het komt er soms wat zuurder uit, maar daar kan ik wel doorheen prikken bij hem. Onderbouwd zijn verhalen ook vaak wel redelijk en in deze kan ik me wel vinden in zijn kritiek.
4 -2
cantharel
Wim kan beter weer gaan gebruiken en zuipen en als ie dan naar de kloten is op zoek gaan naar nieuwe dope, dat is beter dan zure stukjes schrijven in opdracht, dan worden wij er niet mee lastig gevallen. Rot op man.
2 -3
PetrusKeizer
en dat zegt ene cantharel, zelf n mislukte paddo.
0 0
Schip
Kieft is een fan, maar wel een aarts calvinist en cynicus. Altijd glas half leeg, eerste zien dan geloven, praatjes vullen geen gaatjes, hoogmoed voor de val etc. Het calvinisme zit in zijn vezels. Mogen mensen best wat meer door heen prikken denk ik. Alsof Kieft niet enorm geniet, wanneer Ajax echt op zijn Ajax speelt. Wanneer hij ziet dat Ajax dat punt nog niet bereikt heeft, krijg je dit soort teksten. Ajax proberen klein te houden en af te rekenen op branie. Is altijd een frustratie van Wim geweest.

Iets meer uit je eigen belevingswereld kruipen Wim.
6 0
Jehebtnietaltijdbalbezit
Prima onder woorden gebracht, wat mij betreft. In 'zijn' boeken zie je dat karakter ook wel goed terugkomen. In feite is hij een wat verlegen, normale kerel die helemaal niet houdt van kapsones. Dat siert hem wel.
Het valt me alleen een van hem tegen dat ook hij niet ziet dat Alvarez nu al een onderschatte speler. Hij doet me een beetje denken aan (excuses, alvast...) Marco van Ginkel. Al is onze Mexicaanse vriend natuurlijk wel stukken beter... :)
0 0
Cupmetgroteoren
"Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg"

Iemand nog meer van dit soort aartscalvinistische gezegdes?
0 0
PetrusKeizer
waar blijven ze, de posters die verslaafd zijn aan Wim's verslavingsverleden? glas altijd half leeg, is toch een kans voor open doel voor dergelijke stakkers
0 -1
AFCAsphere
Het klopt gewoon wat hij zegt en daarmee doelde hij volgens mij niet eens op zijn verleden als verslaafde, dus niet zo piepen, anders lijk je net zo op je maatje Wim.
0 -1
PetrusKeizer
nee, de poster zelf niet, zei ik ook niet. moeilijk, hoor. lezen.
0 -1
AFCAsphere
In plaats van mij te betichten van slecht te kunnen lezen zou ik als ik jou was eerst eens leren een degelijke zin te schrijven, want op deze manier gaat niemand je nooit begrijpen.
0 0
Libero
Haha, calvinistisch wat betreft voetbal dan.
0 0
Hans Kraay Jr.
Vond Quincy juist uitblinken in de korte combinaties tegen Lille. Helemaal de chemie met Ziyech zorgde vaak voor oogstrelende korte combinaties.

Martinez is echt een geweldige speler beheerst alle facetten om een geweldige CVM te zijn.

Alvarez kan mij ook wel bekoren na 2 wedstrijden, maar kan er nog te weinig over zeggen of dit wel zijn beste positie is binnen dit elftal, of dat ik hem op termijn toch liever een linie zie zakken.
7 0
Ajaxadept
Waar je mee omgaat wordt je mee besmet! Kieft luistert blijkbaar te veel naar Derksen die niks positiefs meer over Ajax weet te melden. Ten Hag is juist na iedere wedstrijd zeer kritisch op zijn elftal, in tegenstelling tot wat Kieft beweert. Kan me niet heugen dat een trainer bij Ajax zo kritisch wordt gevolgd als Ten Hag, terwijl hij prima zijn elftal neerzet en laat spelen. Logisch dat het middenveld eerst aan elkaar moet wennen, maar de voortdurende kritiek uit de VI hoek begint langzamerhand echt vervelend te worden. Advies aan Kieft, ga je vriendje van Bommel eens volgen met zijn elftal, daar valt meer op aan te merken! Speelt PSV CL nee, maar daar hoor je ze niet of nauwelijks nog over...!
7 0
X-RaY
Na het schrijven deze column is Kieft gelijk naar bed gegaan want hij was zo moe...
4 0
slowmow
He Wim, ouwe coke snuiver: hou es op met die open deuren. Na alle wijzigingen behaalt Ajax resultaten. En verdient daarvoor respect. Zeker van jou....want zeg nu eens eerlijk: wat heb jij eigenlijk bereikt de laatste tijd?
4 -3
jaripettersson
Zoveel mensen die nog niet de minste kritiek kunnen dulden. Wat zegt hij nou eigenlijk voor vreselijke dingen dat al die kleine ego'tjes op tilt springen?
4 -4
PetrusKeizer
hear, hear!
0 0
slowmow
Ego op tilt? Ik word moe met huidig team vergelijken met vorig seizoenen Waarbij spelers zo’n 80 wedstrijden samen hebben gespeeld. Ook dat moest groeien. En waren resultaten sterk wisselend met Rosenborg als dieptepunt.
Er zijn nieuwe spelers ingevoegd. De verwachtingen zijn torenhoog. En, gvd, we spelen gewoon weer CL. En winnen van de nr 2 uit Frankrijk, de wereldkampioen. Maar Depressie Wim blijft zuur doen....bah!

Trouwens, waarom moest Ronald toen naar Twente...? Zou Edson dat ook weten?
0 0
PetrusKeizer
jaripetterson heeft t prima verwoord. je springt dus ook nu weer op tilt.
0 0
AFCAsphere
Wim liep afgelopen week te janken dat ten Hag zich moest uitspreken als de favoriet, maar piept nu dat Ajax een te grote mond heeft. De man is gewoon ontzettend tegenstrijdig en jij gaat er gewoon in mee omdat je niet voor jezelf kan denken, net als de meesten die die onzin van Voetbal Inside kijken.
0 0
PetrusKeizer
nog 1tje die op tilt springt. lijkt overigens nogal op t gedrag van iemand die aan de coke is. de zintuigen staan dan iets te ver open.
0 0
AFCAsphere
Knap dat je denkt zoiets te kunnen waarnemen van achter je computer. Ik sla niet op tilt, al helemaal niet van Wim of van jou. Het is gewoon een simpele constatering dat wat Kieft zegt heel tegenstrijdig kan zijn. Als jij het allemaal als zoete koek wil slikken omdat jij zo'n grote fan van hem ben, dan moet je dat vooral lekker doen. Dan weet ik in ieder geval dat ik jouw mening niet serieus hoef te nemen.
0 0
Libero
C'est le ton qui fait la musique.
Kiefts kritiek gaat altijd gepaard met een enorme ondertoon van afkeer en zelfs minachting.
Als hij al iets positiefs of iets relativerends in het voordeel van Ajax zegt volgt er steevast een 'maar'.
Moet hij ook helemaal zelf weten, maar kijk dan ook niet raar op als hij daar op afgerekend wordt.
1 0
Ajaxadept
Kiefts woorden hebben meer de strekking van een voortdurende hetze tegen ten Hag! De zinsnede van Kieft over dat ten Hag vol is van zijn elftal en maar roept Ajax dit en dat slaat simpel nergens op. Logisch dat een trainer zijn spelers roemt ( of stimuleert) waar hij kan, ten Hag is echter tevens kritisch waar dat nodig is. Geef het je te doen om vlak na een wedstrijd, nog vol van je eigen emoties, een klinisch interview te geven aan de vraagsteller. Achteraf wordt dan elk woord bij VI gewikt en gewogen en als onkunde en onzin afgedaan. Je kan het dus blijkbaar nooit goed doen bij die heren. Objectief en simpel analytisch komt in hun woordenboek niet voor. Geef ten Hag de tijd om de exceptionele spelers van afgelopen seizoen te doen vergeten en wederom een ingespeeld elftal te smeden, meningen van de VI kliek kunnen we nu simpel missen daarbij!
5 0
Jeugd
Kieft is een onzekere jongen die zich altijd teveel laat lijden door persoonlijke irritatie.
Vervolgens gaat hij daar omheen een mening vormen.
De enige feitelijk juiste analyse is dat Ajax het tot nu toe, ondanks het vertrek van 2 zeer cruciale spelers heel goed doet. Dezelfde analisten die altijd roepen dat in topsport alleen het resultaat telt maken zichzelf belachelijk door te stellen dat er bij Ajax heel veel mis is.
Ben trots op Ajax en het leuke voetbal dat het in de Nederlandse competitie en in de CL speelt!
Europa is verheugd en schrijft vol lof, Nederland zuurpruimpt.
9 -1
ajaxinho
We komen er wel!
Dit is nog maar het begin.

Alvares speelt slim (diep) zonder bal.
Kwam ook vaak in scoringspositie.
Dat is wel een plus tov Schöne.
4 -1
wieweet
Is dit nou dezelfde Wim Kieft als die ik dinsdag op televisie zag vertellen dat EtH zich meer moest uitspreken over de favorietenrol omdat er nog 8 basisspelers van vorig jaar waren gebleven..?
9 -1
Redrum
Ja zeker. Wim is een tikkeltje instabiel denk ik. Hij heeft goeie dagen en slechte dagen, net als van der Gijp.
3 0
Libero
Het lult allemaal wat voor de vuist weg, zolang het maar niet al te positief op Ajax reflecteert. Ze zijn doodsbang dat Ajax werkelijk gaat domineren en definitief afstand neemt van PSV.
0 0
Labrador
Die laatste zin slaat helemaal nergens op. Daar spreekt gewoon een gefrustreerde calimero
3 -4
Libero
Vooral uit de voorlaatste, "(...) wij Ajax dit, wij Ajax dat." en wat hij wel vaker prevelt, "ik word zo moe van Ajax telkens" spreekt een enorme afkeer.
1 0
jaripettersson
Klopt helemaal. Hij geeft terecht credits aan martinez, maar dit is zeker niet het middenveld wat de rest van het seizoen speelt. De verdedigende gedachte werkt averechts. Ajax' middenveld moeten technisch begaafde jongens zijn die aanvallend denken. Dat werkt ook defensief veel beter. Je hoopt toch dat halverwege het seizoen er een ajax middenveld staat bv met martinez gravenberch en vdBeek.
2 -3
DeMeervanweleer
Kieft werkt voor de Telegraaf daar gaat het niet om de waarheid, maar om de onderbuik. Daarbij is de chef-voetbal daar al langere tijd bezig met een aanhoudende hetze tegen met name Erik Ten Hag. Dat Ajax door zijn beleid en met name de uitvoering de laatste 2 jaar de norm heeft gezet in Nederland, de lat hoger heeft gelegd, ook voor PSV wordt vergeten.
Ach: " hoge bomen" of zoiets....
6 -5
insectenverdelg
ajax kreeg kansen tegen in de CL, de nummer 2 van Frankrijk.schande! PSV heeft heeel knap gewoon van het altijd lastige Sportimg, nummer 3 van Portugal met een kleine crisis, maar dat kan de beste overkomen.
4 -1
Ruff Rhythim
Ik hen zojuist niks nieuws, verheffends of bijzonders gelezen.
Ik denk dat ik maar weer gewoon doorga met leven....
2 0
Ajacied33
Waaruit blijkt dat Ajax zichzelf op de borst klopt dan ? Wat een stemmingmakerij en een slechte stuk zeg. Maar ja, sinds Kieft gezegd heeft dat hij bij PSV een warmer gevoel heeft en Ajax maar een eng clubje vind, kan ik zijn teksten over Ajax niet al te serieus nemen..
6 0
Redrum
Precies, Wim lult echt verschrikkelijk uit zijn nek. Als hij dat serieus over psv gezegd heeft, dan begin ik deze teksten een stuk beter te begrijpen. Er lopen ontzettend veel (oud)voetballers rond in Nederland die wrok koesteren richting Ajax. Helaas zoekt geen enkele van deze personen de schuld bij zichzelf. Ze zijn bij Ajax om welke reden dan ook uit de gratie geraakt en daar kunnen ze maar moeilijk mee omgaan. Wat men precies bedoelt met die warmheid bij psv is mij een raadsel, maar ik vermoed dat het te maken heeft met de schaamteloze en schijnheilige billenlikkerij die bij psv onderdeel van de clubcultuur is. In Eindoven zijn ze gewoon super schijnheilig en zijn ze alleen maar aan het kontlikken. In Amsterdam zijn ze recht voor zijn raap en krijgt iedereen de waarheid te horen. Mensen verwarren dit met hardheid, terwijl ze de Eindhovense billenlikkerij totaal onterecht als warmheid opvatten.
2 0
Jos1983
Iedereen heeft kritiek op het midddenveld, maar wat als Donny straks terugkomt

Donny - Martinez
-------Ziyech-------
Neres-Tadic-Promes

In de NL competitie kan dit gewoon 34 wedstrijden.. In Europa wellicht Promes eruit, Donny op 10 en ander type middenvelder erbij..
2 0
Superman
Donny vergeet nogal eens zijn verdigende taken.
0 0
Schip
Op zich niet zo onterecht. De vraag is ook of dit kritisch is of gewoon een feitelijke analyse. Ja, het team is minder na het vertrek van Frenkie en Mathijs. Ja, je speelt minder dominant zonder een Frenkie die extreem balvast is, spelers naar zich toe trekt maar ook uitspeelt en goed voortzet. Ja, dus wordt je verdedigend ook kwetsbaarder, omdat je minder sterk in de opbouw bent en minder voetbal centraal hebt.

Maar gezien de buitencategorie aan talent dat Ajax heeft ingeleverd, vind ik dat het er redelijk voorstaat nu. Zeker qua teamspirit. En dat laatste ziet aarts cynicus Kieft over het hoofd. Dat kent hij niet. Glas is altijd half leeg bij Wim. Het team heeft een goede kop op een wat minder torso. Kun je ver mee komen.
2 0
ETM
Ik zie de hele analyse niet. Ja het team is minder sterk/dominant als vorig seizoen. (groot deel van dat seizoen) Maar daar zit je als analist niet voor om dat te concluderen. Of Ajax veel kwetsbaarder is? Bayern en Benfica sneden er vorig seizoen ook wel een paar keer flink doorheen. Het 80% van de pot druk houden op tegenstander was er zeker nog niet begin vorig seizoen. Begon rap te groeien na Bayern uit.
Alvarez weinig zien, tsja zag Kieft Schone wel veel? Of Vd Beek? Dat heeft ook met rollen te maken. Wederom geen analyse.
En de strekking is dat Ajax (Ten Hag) iets pretendeert te zijn wat Ajax niet is. En dat klopt ook al niet. Glas half leeg of niet; het is gewoon een hele zwakke tekst van Kieft.
4 0
BRAMHOUTEN
Ik heb het idee dat kieft nu wordt misbruikt om ajax negatief te bekijken door zijn chef Valentijn Driessen. Lille is gewoon een uitstekende ploeg, met snelheid en kracht. laat ze maar allemaal negatief zijn. ajax groeit weer als team. hopelijk weer net zo'n seizoen als vorig jaar
4 0
RusselWestbrook
Het was gewoon erg slecht, of niet Wim? 3-0 winnen in je eerste CL pot. Kansloos.
5 -1
jaripettersson
Geen kritische nootjes kunnen horen. Wij zijn ajax! Of zoiets...
2 -1
Libero
Dit is een reactie van het kaliber 'je mag hier niets zeggen' ...
1 0
PetrusKeizer
geldt net zo goed voor al die heetgebakerde posters die als n adder gebeten op n vrij onschuldig stukkie van de 'verrader' Wim Kieft reageren. Teneur: Wim moet zn muil houden.
0 0
fanforeffer
Wat een sensationeel nieuws ! Bladvulling ,niets zeggende bladvulling.
0 -1
Saanchez
Wat zeurt die Kieft nou weer? We scoren in de Eredivisie gemiddeld net geen 4 goals per wedstrijd en creëren een karrevracht aan kansen. In de CL hebben we nu ook al 3x gescoord en een hoop kansen gecreëerd.
'Bij Ajax mankeert er nogal wat aan'. Klopt, maar bij welk team in deze fase van de competitie niet dan? Bovendien zijn we onze 2 beste spelers kwijtgeraakt en moeten we daardoor tactisch aanpassen. En ondanks dat, spelen we nog net zo aanvallend en fris als vorig seizoen en scoren we zelfs meer volgens mij.
Dat we verdedigend minder solide zijn is natuurlijk volkomen logisch na het verlies van de Ligt en de Jong en het inpassen van de nieuwe jongens. Is het dan zo moeilijk voor Nederlandse analisten om een compliment uit te delen over de huidige stand van zaken? We staan er zowaar nog beter voor dan vorig seizoen, ook al gaan we die prestatie niet evenaren dit jaar. Het verlies van 2 wereldtoppers zo goed opvangen en zo snel al een goed team klaar hebben staan waar ook nog rek in zit, vind ik gewoon klasse gedaan door de leiding en de technische staf. Vergeet niet dat we qua verdedigend blok 4 a 5 wisselingen hebben met Martinez, Alvarez, Dest, Veltman (centraal ipv rechts) en soms Schuurs. Zoveel nieuwe invullingen in zo'n korte tijd en toch staat het heel behoorlijk denk ik. We geven nog wel eens een grote kans weg maar dat is niet verwonderlijk en bovendien heffen we dat op met onze enorme aanvalskracht. Ik win nog altijd liever een wedstrijd met 3-2 dan 1-0. Dat past meer bij Ajax.

Zogauw Donny terug is denk ik dat Alvarez CV wordt en Donny naast Martinez op het middenveld komt (zoals hier al vaker is opgegooid), met Promes op papier op 10. Dan hebben we denk ik een gebalanceerd middenveld en hebben we gelijk weer meer lengte en kopkracht in het centrum. Dan zullen we ook defensief nog sterker worden, en we zijn nu al de titelfavoriet. Dit gaat helemaal goedkomen denk ik!
4 0
Web
Wim heeft niet ongelijk dat het beter moet
Normaal mag ik hem graag over voetbal horen praten. Maar Ajax probeert zeker dominant te spelen. Dat is gewoon niet waar. En omschakelen met de snelheid van Frenkie is gewoon een gemis
dit middenveld heeft nog nooit met elkaar gespeeld, mag het even minder? Wim hou speelt PSV eigenlijk? Ook aan hem kun je weer merken dat hij bij VI aan tafel zit. Boos worden om de analyse van Ten Hag, en een lachje om de onzin van Derksen, maar het boeit mij voor geen meter. Ze doen maar. Het zegt alles dat je columnist van de Telegraaf wil zijn.
4 0
Sterretje73
Kieft wil graag dat ten Hag zijn eigen elftal ondermijnt en afkraakt ipv zijn groeiende groep steunt en zelfvertrouwen geeft. Kieft is tegenwoordig net zo’n ouwehoer als alle anderen. Jammer...
8 -1
Web
Sinds hij weer bij Derksen aan tafel zit
2 0
Superman
Nee, Kieft is altijd anti Ajax (omdat hij weggestuurd is)
0 0
ETM
Oei, wat een onzin kraamt hij uit. Alvarez is dus een vm die over de linksbuiten heen komt om te scoren. Hoe is dat niet aanvallend? Daarbuiten werd Lille juist enorm beperkt in haar countermogelijkheden en ging dat juist al een stuk beter.
Ajax pretendeerd helemaal niet iets anders te zijn dan dat Ajax is. Ook Ten Hag niet.
5 0
AFCAPolarBear
Ik vond ook dat het afgelopen dinsdag een stuk beter ging. Verdedigend stond het beter in positie. Waar ik het wel met Kieft eens ben, is dat Alvarez en Martinez niet goed stonden bij (counter)aanvallen van Lille. Ik weet niet waar ze stonden, maar zag wel dat ze niet stonden waar ze wel hadden moeten staan, namelijk rond de 16. Er werd teveel vanaf die plek geschoten door Lille.
0 0
ETM
Kan zeker beter, en ik zou beelden terug moeten zien om het echt goed te zien. Maar bij bijv eerste gevaarlijke kans door het centrum begint het met een opening, waar Dest veel te ver naar binnen staat.
Daarnaast is Lille geen kattenpis hoe hard de mannen aan die tafel dat ook proberen te ontkennen. Ajax was beduidend sterker dan Lille en dat is zeer hoopgevend.
3 0
Libero
Prachtig toch? Lille werd in exact 45' gedegradeerd van 'een zeer geslepen en gevaarlijke ploeg' tot een stel amateurs die met gemak door Jong Ajax verslagen had kunnen worden. Dat dat de verdienste van Ajax 1 was kwam niet eens bij ze op. En ze blijven zichzelf steeds ongeloofwaardiger lullen; lekker hun eigen graf laten graven!
0 0
Web
Wen er maar aan. Het valt ze niet mee dat het vorig seizoen zo goed ging. Alles zoeken om het nu weer af te branden. Stoor je niet, maar verwonder je
0 0
Toon meer reacties