Zwart ziet kansen én gevaren voor Ajax tegen PSV

JesseTH, 20-09-2019 om 18:55, 5133 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Pieter Zwart ziet voor Ajax kansen én gevaren liggen in de wedstrijd uit bij PSV. De hoofdredacteur van Voetbal International is van mening dat de zwakke plekken van beide ploegen achterin liggen en dat de voorhoedes van de topclubs daarom vooral het verschil moeten maken.

De analyticus trapt af met de gevaren voor Ajax. 'Tagliafico kan het ene moment tegen Ihattaren spelen, die vooral naar binnen beweegt, en het andere moment tegen Bruma, die de diepte gaat zoeken. Dat geldt ook voor Blind, Veltman en de rechtsback. Je hebt continu een andere tegenstander, waardoor er op een andere manier iets van je gevraagd wordt. Het achterste blok van Ajax gaat maximaal getest worden door de voorhoede van PSV.'

'Bij PSV Is de achterhoede ook niet helemaal op orde', stelt Zwart ertegenover. 'De linksbackpositie is een van de vraagstukken bij PSV en Ajax zal kansen zien om daarvan te profiteren. Omdat allebei de ploegen aanvallend heel erg sterk zijn maar verdedigend nog wat dingen hebben die beter kunnen, verwacht ik dat het een wedstrijd gaat worden met kansen en waarschijnlijk ook doelpunten. Ik denk dat het beslist gaat worden op een paar momenten, hoe effectief je daarin bent.'

De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, welke in het voordeel van Ajax werd beslist. 'PSV stond in de openingsfase niet goed en Ajax nam de voorsprong. Dan moet PSV het spel gaan maken en dan komen ze minder in hun kracht te spelen. Dat is het spelletje dat zondag gaat ontstaan in Eindhoven.'

Denk jij dat Dusan Tadic scoort en Ajax wint van PSV? Zet in en krijg 4,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
31xAjax
31xAjax: "ik zie kansen en gevaren voor PSV tegen Ajax"....
1 0
Web
Kan alle kanten op zegt Zwart, hier heb je wat aan.
0 0
NaarCLbeker5
Geeft weinig houvast deze keer, maar wel een goede analist, die Zwart.
0 0
RJB1979
Ik denk dat het grootste gevaar voor Ajax is dat PSV ook scorend vermogen heeft. Tel daarbij op dat beide ploegen verdedigend kwetsbaar ogen en dat maakt het niet onwaarschijnlijk dat een van de twee wint.

Een gelijkspel is natuurlijk ook mogelijk als beide teams toch meer in evenwicht blijken dan we van tevoren hadden verwacht.

Persoonlijk verwacht ik een overwinning van het team dat zondag het best voor de dag komt. Dat neemt niet weg dat het een wedstrijd op zich is. Als PSV een goede dag heeft dan kan het het verdedigend blok van Ajax overrompelen maar als Ajax zich over de schroom kan zetten van de vorige edities zie ik mogelijkheden met die snelle voorhoede.

Waar kan ik declareren?
1 -2
Schip
:) Meestal zegt Zwart inhoudelijk interessante dingen, maar hier heeft hij zijn best niet erg gedaan.
0 0
Han57
Je lijkt mijn vader zaliger wel. Die zei altijd: "Tja, ze kunnen winnen, verliezen of gelijkspelen."
0 -1
RJB1979
Jouw vader werkte waarschijnlijk ook bij VI.
2 0
Han57
Klopt.
0 0
Redrum
Daarbij moeten we niet vergeten dat er altijd een mogelijkheid is dat de balletjes net goed vallen bij het ene team en bij het andere team niet. De wedstrijd kan ook altijd nog kantelen door een fout van de scheidsrechter of een briljante wissel. Wat dat betreft kan je eigenlijk van tevoren nooit zeker weten wat de uitslag wordt.
0 0
AFCAMM
Hij verwacht dat het een wedstrijd gaat worden met kansen en waarschijnlijk ook doelpunten, die beslist gaat worden door effectiviteit op enkele beslissende momenten (kansen/doelpunten).

Dit kun je letterlijk over iedere wedstrijd zeggen.
0 -1