Spaan: 'Hogeschoolvoetbal helpt Ajax door groepsfase'

DouwedeVries96, 16-09-2019 om 12:45, 5838 views, Het Parool |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Henk Spaan denkt dat Ajax de groepsfase van de Champions League doorkomt met 'hogeschoolvoetbal'. Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column voor Het Parool. Bij de tegenstanders van Ajax in het Miljardenbal ziet hij die dergelijke kwaliteiten niet of nauwelijks. 

De sportjournalist refereerde aan de pass die Paul Scholes gaf in de afscheidswedstrijd van Vincent Kompany. 'Op Twitter ging het er even over wie zo’n pass zou kunnen geven, of hebben kunnen geven. Er vielen namen als die van Hoddle, ­Rivera, Ronaldinho, Ceballos en de onvergetelijke Valerón – hoewel ik jaren niet aan hem had gedacht.' Volgens de Amsterdammer zijn spelers als David Neres, Hakim Ziyech en Dusan Tadic in staat om zulke passes te versturen. Daarom moet overwinteren in de Champions League 'geen probleem zijn'.

Hij schrijft daarover: 'En een club als Lille, biedt men daar iets waaraan weinigen kunnen tippen? Denk het niet: de grootste talenten zijn verkocht. Chelsea? Hoogstens Mason Mount. Valencia? Die hebben een eigenaar die in ­verkniptheid zijn weerga niet kent. Omdat trainer Marcelino niet wilde dat Rodrigo werd verkocht en dat ook zei, verving Lim hem op staande voet door Albert Celades, ooit een talentvolle middenvelder, nu een trainer die in de Champions League mag debuteren.' Spaan besluit zijn column met: 'Zonder te willen jinxen, denk ik dat Ajax na de winterstop nog meedoet in de Champions League.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kuningast
Zijn stukkies zijn net zo warrig als zijn kapsel
0 0
mgtow
Zou Spaan wel eens van Kante gehoord hebben?
1 0
Ajaxxxisdebeste
Don't JINX it!!!
1 0
Ruff Rhythim
Wat staat er in de laatste regel van dit artikel?
1 0
Schwalbino
'Bovengenoemde Ajax-spelers' staat er maar er worden geen spelersnamen van Ajacieden genoemd!

Tldr: Ajax heeft meer kwaliteit dan de rest en gaat door.

Het argument van Spaan waarom Valencia minder is, snijdt natuurlijk geen hout. Die eigenaar voetbalt niet mee en die trainer evenmin. Tenzij... ik iets gemist heb.
1 -2
Libero
In het oorspronkelijke artikel: "Bij Ajax hebben ze Ziyech, Neres en Tadic die tot ­dergelijk hogeschoolvoetbal in staat zijn.."
3 0
Schwalbino
Thanks!
1 0
Luie
Over welke bovengenoemde Ajax-spelers heeft hij het?
2 -1
Libero
In het oorspronkelijke artikel: "Bij Ajax hebben ze Ziyech, Neres en Tadic die tot ­dergelijk hogeschoolvoetbal in staat zijn."
1 0
Schip
Blaten kan Spaan wel. Misschien Apoel nog eens terugkijken, of de keren dat de scheids ons goed liet wegkomen tegen PAOK. Want Lille heeft een pietsie meer in huis dan deze ploegen.

Hogeschool voetbal kan pas als het achterin als een huis staat. We ain't there yet. Alvarez linie terug, Gravenberch erin. Met als alternatief Donny op 6 en Ziyech op 10.
6 -7
Libero
Vorig jaar ging het in de voorrondes, óók tegen een minder kaliber tegenstanders dan in de groepsfase, ook niet altijd even geweldig. Om over het begin van de competitie maar te zwijgen. Wat wel is is dat Ajax nog ongeslagen is en zeer veel doelpunten maakt. Defensief is er inderdaad veel ruimte tot verbetering, maar zoals we vorig jaar zagen zal een sterke CL-tegenstander de focus op scherp zetten.
1 -1
wladimir
Idd. Morgen gaan we zien hoe ver we staan. PSV uit wordt een heel lastig karwei.
1 -1