Van Hanegem hekelt VAR opnieuw bij Ajax-Heerenveen

DouwedeVries96, 16-09-2019 om 07:02, 6555 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In zijn wekelijkse column voor AD Sportwereld, is Willem van Hanegem opnieuw buitengewoon kritisch op de VAR. Bij Ajax - sc Heerenveen (4-1) van afgelopen zaterdagavond zag de Nederlandse voetbalicoon opnieuw het nodige misgaan met het nieuwe videosysteem. 

'Heerenveen kwamen met 1-2 voor, maar toen was daar weer de VAR die zich er zo nodig mee moest bemoeien', zo schrijft hij. Van Hanegem voegt daaraan toe: 'Ik moet lachen om mensen die het voetbal sinds de invoering van dat systeem "eerlijker" vinden geworden. Nou, dat is het helemaal niet. Het was eerlijker geworden als ze alleen de écht grote fouten eruit zouden halen. Gewoon, met een televisietje bij de vierde man. Die grijpt dan alleen in bij heel duidelijke blunders. Klaar is Kees.' 

De Kromme heeft geen enkel goed woord over voor het nieuwe systeem. Op zijn typisch 'Van Hanegems' laat hij optekenen: 'Vernieuwing, noemen ze dat dan, maar dat lijkt me iets heel anders dan verbetering. Wie nu nog zegt dat de VAR het voetbal aantrekkelijker maakt, of leuker, snapt er weinig van. En eerlijker is het dus ook niet. Integendeel.' 

Denk jij dat Ajax dinsdagavond met 2-0 wint van Lille OSC? Zet in en krijg 6,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
alvin01
Willem heeft gewoon gelijk.
1 -3
martin1234
Absoluut! Dit keer zijn we gered door de VAR, maar los dáárvan, de VAR houdt het spel op. Het is echt doodvervelend om bij een doelpunt niet direct te kunnen juichen (of juist niet), omdat alles nog even door de VAR heen moet.

Bij wijze van uitzondering ben ik het hier eens met de Feyenoorder: VAR alleen bij opzichtelijke blunders, anders blijven we bezig met dat ding.
0 -1
Juichtoon
En die goal van Fnoord tegen PSV was zeker prima. De bal was volgens de onnauwkeurige meting (Kuip trilt immers) wel 0, 01 mm over de lijn.
Fnoord 2 punten extra
1 0
Meerkoet
Ik begrijp dat wel, het scheelt zomaar 8 penalties in de kuip zo'n VAR.
Ongelooflijk dat die man nog zo'n platform krijgt, ook hier.
Lekker achter de geraniums zetten of loslaten of azijn laten zeiken op de puinhopen van Varkenoord.
4 0
Bocarra
Van Hanegem is de Sjakie Swart van Ajax. Hij zou een punt hebben als hij niet zo gefixeerd zou zijn als het Ajax betreft.
3 0
TontoKarnaggel
Van Hanegem is alleen tegen de var als Ajax er voordeel van heeft, of denkt er iemand serieus dat willempie deze column ook geschreven had als er een goal van ons zo was afgekeurd?
Ben ook geen fan van de var maar die is op zeker wel neutraler en objectiever dan die van hanegem en dat maakt hem de laatste die er kritiek op mag hebben.
4 0
Noxin
Misschien moeten de scheidsrechters eens wat beter worden. Want de VAR moet wel erg veel zaken corrigeren.
3 0
Ajaxhart
Ajax moet de VAR koste wat kost overeind houden. We werden in het verleden veel te vaak benadeeld door scheidsrechterlijke beslissingen, die ons aantoonbaar punten hebben gekost, en mogelijk zelfs 1 of 2 kampioenschappen.
Is m.i. geen toeval dat we in het eerste VAR seizoen meteen kampioen worden, na jaren van droogte, waarbij het kampioenschap soms op een haar na werd gemist.
1 0
Simpelishetmoeilijkst
Ben het voor 100% eens met de Kromne. De VAR maakt het voetbal kapot. Het is een spel vsn fouten, Rn laatcde schridsvtoch ook zijn foutjes maken.
1 -6
RusselWestbrook
Prima, in de krochten van het amateurvoetbal, maar niet in het profvoetbal.
4 -2
JariJari
2 huilers in de krant vandaag Willem en CR maar Willem jankt veel harder (en zonder reden). Treurig figuur.
1 -1
OpaVerteld
Zoals met elke nieuwe "autoriteit" die in het leven wordt geroepen om ergens op toe te zien, leidt dat welhaast per definitie tot de vorming van nieuwe koninkrijkjes die er vooral op uit zijn om het eigen voortbestaan veilig te stellen en uit te breiden.
Zo ook met de VAR en dat wordt vooral uitgelokt door het verkeerd opgestelde taken pakket van deze club.
Men had er voor moeten kiezen de coaches een maximaal aantal momenten (laten we zeggen vier) te gunnen om een scheidsrechtersbeslissing of een bepaalde situatie te kunnen terug zien teneinde het arbiters team tot een (hernieuwd) oordeel te laten komen.
Dus niet zoals nu alles beoordelen en deze "autoriteit" de mogelijkheid bieden constant in te grijpen in het spelverloop.
Er is een potentieel monster geschapen!
1 -5
Simpelishetmoeilijkst
Dan ligt het spel steeds stil, al is jouw idee beter dan dat de “Communisten” in Zeist de wedstrijden proberen te beslissen.
1 -2
martin1234
Dat vind ik het vervelendste inderdaad. Iedere keer weer wachten op de goedkeuring van de f**k VAR.

Als er nu opzichtelijke geblunderd wordt door de scheidsrechter, okay. Maar dit is boring aan het worden. De VAR moet op een of andere manier beperkt worden.
0 0
AFCA-CBS
Hoewel van Hanegem dit specifiek geval vooral hekelt door zijn andere clubvoorkeur, ben ik het absoluut eens met zijn standpunt over de VAR.
De VAR maakt het spelletje niet leuker, het is een beetje mierenneukerij. Al dat wachten elke keer, het stadion heeft nog steeds geen idee wat we gebeurt en elke duwtje wordt bestraft.
2 -6
Juichtoon
Allen Fnoorders klagen over VAR. Omdat zij van de oude situatie het meeste profijt hadden.
Beetje doorzichtig.
1 0
HilversumNoord
hij heeft gelijk. dit eikel van een scheids had dit allang moeten zien. Net zoals zijn "assistent" die er een meter vanaf stond. Ik zat op die plek maar elke sukkel kon toch zien dat het een overtreding was?
5 -2
Frank1978
Ik ben het dit keer niet met van Hanegem eens. Er werd overduidelijk een overtreding gemaakt op Veltman. Eerlijk gezegd snap ik niet dat de scheidsrechter dit niet meteen zag. Gelukkig greep de VAR in en terecht.
5 0
Web
Ik vind ook dat de Var daar niet moet ingrijpen
Veltman laat zich als een kind afbluffen.
Bovendien is voetbal een contact sport.
2 -3
RusselWestbrook
Haha, zo kun je elke overtreding wel wegwuiven.
4 -1
Web
Ik zeg niet dat geen overtreding is, maar als je daar ook al een var voor moet gebruiken, gaat het voetbal niet ten goede komen
En laat ze dan in Zeist beslissen, moet de scheids ook nog eens de beelden bekijken
1 -1
Van Reenen
Willem mag blij zijn dat de VAR in zijn tijd nog niet bestond. Ik durf te wedden dat hij zeker zo'n 20 rode kaarten meer had gepakt in zijn voetballoopbaan. En nu kritiek leveren, tja.............je moet wat als je betaald wordt voor een stukje in een Rotterdamse courant, nietwaar?
3 0
PJK54
Natuurlijk kan je over ieder moment discussiëren en je afvragen of die VAR wel of niet moet ingrijpen. Ik dacht dat de VAR een "hulpmiddel" was maar lijkt er steeds meer op de het de 2e scheidsrechter is welke de scheids op het veld verteld wat die wel of niet moet doen!!

Ik blijf erbij dat deze opstelling een doodsteek gaat worden op CL niveau denk dat het misschien beter is om Alvarez naar de verdediging te halen op de plek van Schuurs, die komt er wel maar is nu nog niet zover, en Marin toch maar op het middenveld. Zoals er nu gespeeld wordt is een noodgreep van de coach niet meer niet minder.
1 -3
martin1234
Eens met het eerste stuk, maar waarom begin je nu over de opstelling te ouwebetten?
0 0
Rentokill
Het was een overtreding of geen overtreding. Daar heeft VAR niks mee te maken. VAR is slechts het instrument waarmee dat wordt waargenomen.

Er bestaat in mijn ogen niet zoiets als te licht of te zwaar om om wel of niet voor te fluiten. Of het is een overtreding of niet.

Zelfde geldt voor VAR. Als die een overtreding waarneemt grijpt ie in. Als ie geen overtreding waarneemt.... grijpt ie ook in als dat nodig is. Andersom is dat ook zo uiteraard.
3 0
Ar
Net die door de VAR afgekeurde goal gezien. Was gewoon een prima treffer en je zou je moeten schamen over hoe die goal werd weggegeven. Veltman laat zich gewoon aftroeven en Blind en Schuurs staan compleet fout.
1 -6
PJK54
volgens mij gaat Blind giga de fout in en is zijn man compleet kwijt dat de overige daarna ook de fout ingaan is ook ongelooflijk daarom hou ik mijn hart vast voor dinsdag
0 0
AlexIbarra
Toen de goal van Tagliafico tegen Real werd afgekeurd dacht ik: waar gaat dit over.
Als iemand na een overduidelijke overtreding gewoon mag scoren van het dienstdoende bondsvarken zeg ik: goed dat we videobeelden hebben.
5 0
Schip
Eens. Veltman liet zich afbluffen in een fysiek duel en dan komt het theater. Precies de reden dat ik hem een liability vindt als verdediger.

Was eigenlijk een goal naar mijn mening, omdat de overtreding te klein was voor een VAR interventie. Maar omdat er een goal uit voortkomt, wordt de overtreding kunstmatig groter en bemoeit de VAR er zich mee.

Dat beschermt AJax tegen zwak balverlies hoger op het veld, zodat je van die fout niet leert.

Laat die VAR maar op verzoek van een ploeg plaatsvinden met een max van 2. Doellijntechnologie is prima natuurlijk.
2 -6
Ar
Helemaal mee eens. De VAR is geen verrijking van het voetbal. Het is een door een select groepje mensen bedacht, waaronder Marco van Basten, en Nederland moest weer eens zo nodig als speeltuin voorop lopen met de invoering ervan. Net als we ooit dachten dat kunstgras een verrijking was voor het voetbal. Ondertussen zijn we het enige land waar voetbal op het hoogste niveau op kunstgras wordt gespeeld, en spelers en trainers hekelen het.
De VAR is gewoon een mislukt experiment. Je kunt wel stoppen met juichen na een doelpunt want bij menig doelpunt moet je eerst 5 tot 10 minuten wachten voordat op basis van de VAR besloten is of het wel of geen goal is. Dat komt de snelheid van het spel, en het vermakelijke van voetbal niet ten goede maar ten slechte. Ook de zuivere speeltijd (ooit ook een dingetje bij Van Basten) komt het ten slechte, want als er 7 minuten moet worden gewacht na een goal voordat besloten is of het een goal is, dan wordt er echt niet altijd die volle tijd meegetrokken in de blessuretijd. Ondertussen wordt er net zo vaak een foute beslissing genomen wordt op basis van de VAR als dat er daarvoor foute beslissingen werden genomen.

En Ajacieden, zoals hieronder, die menen dat onze club vaker voordeel heeft gehad van de VAR dan nadeel, die moeten eens objectief gaan terugkijken want dat is niet waar.
2 -6
martin1234
Vooral hier ben ik het volledig mee eens: " Je kunt wel stoppen met juichen na een doelpunt want bij menig doelpunt moet je eerst 5 tot 10 minuten wachten voordat op basis van de VAR besloten is of het wel of geen goal is. "

Je kunt dus nooit spontaan meer juichen als de bal in het net ligt en de scheids naar de stip wijst zoals vroeger. De goal moet eerst 'door de VAR heen'.
0 0
RusselWestbrook
Ik snap niets van dit soort comments. Eigenlijk zeg je gewoon dit:

'Ik heb liever onterecht goed- of afgekeurde goals dan dat ik een paar minuten moet wachten'

Onbegrijpelijk.
1 0
martin1234
Inderdaad! Hoort bij het voetbal.
0 -1
Ar
De VAR maakt net zo veel verkeerde beslissingen, en dan zonder te wachten.
Discussiëren doe je maar achteraf.
1 -1
RusselWestbrook
Haha, meen je dit allemaal oprecht joh?
0 -1
AlexIbarra
Wanneer heb jij 10 minuten gewacht op de Var voor toekenning van een goal?
4 0
Ajaxhart
De VAR is een zegen voor Ajax, omdat we anders veel te vaak benadeeld worden door onjuiste beslissingen.
Concrete voorbeelden die me zo te binnen schieten: doelpunt Linssen na overtreding op Onana (Groningen uit), en Tagliafico die in het strafschopgebied van de tegenstander overduidelijk aan z’n shirtje wordt getrokken, zonder dat een penalty werd gegeven door Van Boekel (?) (een thuiswedstrijd van Ajax die in gelijkspel eindigde, weet niet meer welke wedstrijd).
4 -1
Gregoboy
CLubs tegen Ajax altijd vies spelen dus nu is dat voorbij! VAR ziet al die gluiperige overtredingen die hun goed uitkomen, Ik ben nog steeds voorstander
2 0
ajaxxcied4life
Klopt. Daarom was ik ook direct een voorstander. Dit gejank van Van Hanegem bevestigt dat clubs het gesjacher en gesjoemel van het scheidsrechterscorps nodig hebben om tot resultaten te komen tegen Ajax.
4 0
Hagmag
Willem is met grote regelmaat een ordinaire azijnzeiker.
0 0
Hagmag
Willem is met grote regelmaat een ordinaire azijnzeiker.
0 0
Joseph
Je weet al helemaal hoe dit gegaan is..

Willem stond te springen op zijn bank toen het 2-1 werd tegen Ajax en heeft na de VAR zijn televisie uit het raam gegooid.
3 0
31xAjax
Willem laat zelden een column schrijven die niet over Ajax gaat....
1 0
Bennyben
Kleine of grootte fouten bestaan niet Willem, een fout is een fout. Net zo als links links is en rechts rechts is.
4 -1
Redrum
Zonder de VAR zou Ajax regelmatig benadeeld worden. Ik snap niet waar Willem zich trouwens druk om maakt. Zijn clubje heeft dit weekend een hele knappe overwinning geboekt, focus je daar op Willem!
0 0
Ar
De VAR heeft ons ook al paar keer benadeeld.
1 0
Stibba020
Dit is een grote fout die de scheids maakt gewoon tetecht afgekeurd. Anti Ajax praat van Willem.
2 0
xstaniox
Subjectief dit.
Waar ligt de grens tussen een heel grote blunder en een vrij grote misser?
1 0
DeWijsneus
Met de VAR wordt Feijenoord natuurlijk nooit meer kampioen.
4 0
ambtenaar
Zo kennen we je weer Willem.
3 0
blessure
Ik respecteer Willems mening, maar had er direct bij moeten zeggen, dat Fer, in de wedstrijd tegen ADO Den Haag, ook geel had moeten hebben.
Hij schopte ook een speler onderuit.
4 -1
marrene
Wordt tijd voor een muilkorf oor deze seniele man.
1 -2
PJK54
Zijn anti-Ajax gevoel komt weer boven, dag Willem groeten uit Amsterdam
4 -1
Daniii
Allemaal die nieuwe regels wat er dit seizoen erbij gekomen zijn, zoals; wedstrijd stil leggen met scheidsrechters bal als die de scheids aanraakt of het laten door spelen terwijl het al constateert is dat het buitenspel was.
Dan nog eens de VAR die je zolang kan terugspoelen totdat je iets gevonden hebt want normaal 100x gebeurd in een wedstrijd ongestraft blijft maar met de VAR en het boekje toch voor gefloten moet worden.

#mierenneuken ?
2 -3
Simon1
Van Hanegem wordt ook een dagje ouder.
3 -1
Babayaka
Groningen - Ajax paar jaar terug, geen var wel een duidelijke overtreding op onana, koste ajax de punten waardoor feijenoord uiteindelijk kampioen werd. Met de 3 punten in groningen zou feijenoord nog steeds wachten op een titel en was het inmiddels 21 jaar geleden.
Dit is gelukkig nu niet meer mogelijk. De VAR is een zege.
Maar ik snap wel dat alles wat anti ajax is tegen de VAR is, want nu komt het op voetbal aan, en daarin is ajax verreweg de beste.
9 -3
Tinus
Van alle voorbeelden van situaties waar de VAR ingreep komt vHanegem met dit voorbeeld om zn punt te maken. Manmanman.
6 -1
Maus1978
Dus omdat er een beslissing valt waar Willem het niet mee eens is (in het voordeel van Ajax, goh) moet de conclusie zijn dat de hele VAR overbodig en oneerlijk is. Uitstekende logica hoor Willem. Maarja, dat ie niet de slimste is wisten we al wat langer...
3 -1
Rhythim
Ik weet niet wie zijn levenspartner is maar je zal maar elke ochtend naast zo'n beroepszeiksnor wakker worden....
2 -2
Joker
FF wacht hijVeltman blokkeert hem met zijn arm staat volgens mij nog op de voet ook,
Let dan op de reactie van nummer 8 en 20 van Heerenveeen beide houden in. Alleen dat al is een teken dat de tegenstader ziet dat het een overtreding is

Niemand van Heerenveen protesteert ook maar een tel bij de beslissing omdat allemaal zo overduidelijk is.

En van Hanegem vind dat het oneerlijk is dat een oneerlijke goal word afgekeurd
6 -1
Civilengineer
Vond de tweede penalty van psv helemaal discutabel
3 -1
Pas
De belangen zijn te groot geworden Willem. Er wordt niet meer gevoetbald om een appel en een ei.
1 -1