De Boer verwacht meer: 'Het wordt straks cruciaal'

JesseTH, 15-09-2019 om 20:15, 8285 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ronald de Boer is van mening dat de verdediging van Ajax stukken beter moet gaan presteren dan tegen sc Heerenveen. De voormalig Ajacied licht Perr Schuurs eruit, een speler van wie hij meer verwacht, wil hij Matthijs de Ligt doen vergeten.

'Ajax heeft in de eerste helft behoorlijk mazzel gehad. Ze hadden misschien wel op achterstand móéten komen', aldus De Boer op FOX Sports. 'Het zag er heel kwetsbaar uit. Dit kun je op Europees niveau niet laten zien. Schuurs heeft ook heel veel goede momenten, maar dit soort momenten (doelpunt Jens Odgaard, red.)… Hij staat er weer in, maar het wordt straks cruciaal. Wil hij De Ligt vervangen, moet hij dit soort momenten beter inschatten.'

Een andere issue ziet De Boer voorin weggelegd bij Ajax. Hakim Ziyech speelt op rechtsbuiten, maar zou volgens de oud-aanvaller ook op tien kunnen. 'Ik denk dat hij de longinhoud heeft om op het middenveld te staan. Neres denkt nu ook: ik ben international bij Brazilië en ik zit op de bank. Je hebt zoveel opties, dan kun je Ziyech ook op tien zetten. Als Donny van de Beek terugkomt, kun je hem ook gewoon op linkshalf zetten naast Martínez.'

Denk jij dat Ajax dinsdagavond met 2-0 wint van Lille OSC? Zet in en krijg 6,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Hoewel Ziyech het uitstekend deed op 10 eerder dit seizoen vind ik Ziyech gewoon geen 10 voor dit Ajax.
Hij kan er wel goed komen. Maar je geeft hem gewoon niet het juiste podium voor zijn kwaliteiten.
Itt tot velen zie ik zelfs in Neres eerder een 10, hoewel hij ook wat te balverliefd is. Ziyech kan vanuit zijn valse rechtsbuiten positie overal komen. En daarmee altijd een verdediger wegtrekken. Vorig seizoen speelde Ziyech veel lager op het veld dan Tadic en Vd Beek en dat is dan ook precies wat je van Ziyech moet willen. Eerste of 2de man in de opbouw vanaf het middenveld. Maar de huidige samenstelling en wisselingen voorin zijn gewoon prima te noemen. Jammer dat Neres niet in vorm is. Ziyech en Tadic zijn dat zeker wel. De 2 stukjes die nog ontbreken zijn die van LCV en die van 2de 6. En vooral dat laatste kan betekenen dat de hele opzet moet veranderen. En juist dat is zo'n heikel punt.
1 -1
Ginoajax1
Ik denk dat Schuurs wel beter wordt, hij moet meer spelen. de Ligt was in het begin ook kwetsbaar. Doordat hij veel speelde ontwikkelde hij zich sterk. Schuurs moet veel beter worden , dat is duidelijk. Blind valt mij vies tegen. Hij brengt Schuurs is heikele situaties. Is traag, weet dit te verbloemen door tactisch sterk te gaan staan. Het voetbal wat ajax speelt vereist een goede verdediging. Bij omschakeling vaak te veel spelers voor de bal. Ten Hag neemt met deze speelstijl wel erg veel risico. Alvares en Martinez moeten meer brengen om de achterhoede niet in de problemen te brengen. Restverdediging moet echt veel beter.
0 0
insectenverdelg
Blind speelt ook nog niet als vorig jaar. Die bracht Schuurs bij t doelpunt in die lastige situatie. Schuurs Kiest niet goed fenoeg, maar moet eigenlujk niet in die situatoe gebracht worden door teamgenoten. Hoe hij na zn doelpunt te kakken gezet wers aan de achterlijn was veel erger imo. Dat mag niet gebeuren.
1 -1
Illegaal
Blind speelt hetzelfde als vorig seizoen, alleen hij heeft de Ligt niet meer naast hem staan die zijn verdedigende zwakte verbloemde
1 -1
flodder
hij is geen De Ligt...
0 0
De Stift
Helemaal met Ronald eens. Alvarez op rvc, en dan donnie, Martinez en Ziyech op het middenveld.
2 0
Schwalbino
Ronald liet het ook niet zien in zijn eerste jaren. Wat verwacht hij van een speler die nog geen 10 wedstrijden in het eerste heeft gespeeld?
3 -6
Schip
Dan mag geen elke analyticus meer wat zeggen. En wij al helemaal niet, aangezien wij geen eredivisie ervaring hebben, laat staan zodanig dat we foutloos zijn geweest, zodat we wat mogen zeggen.

Het is simpel: De Ligt moet vervangen worden, Schuurs hoeft die vervanger niet te zijn. Maar als het Schuurs wordt, betekent dat niet dat de standaard gelijk omlaag mag. Je wilt een CL waardige verdediging hebben. Dat is Schuurs nog niet.

Ik had hem ook alles laten spelen, juist om ervaring op te doen, maar zo werkt TH niet. En dus blijft onduidelijk wie nu de beste optie is. Ik zou denken Alvarez, die die heeft 0,0 keren daar gespeeld in Ajax.
1 0
Schwalbino
Ik zeg niet dat hij niets meer mag zeggen. Wat ik raar vind is dat bijna iedereen opeens doet alsof je talenten moet afrekenen op CL niveau.

Als dat de norm zou worden de komende seizoenen dan weten we al bij voorbaat waar het schip gaat stranden.

Je hoeft de geschiedenis van Ajax maar erop na te slaan. Drie geweldige bloeiperiodes gehad die alledrie werden ingeluid door eigen talenten een kans te geven. Dat was de opbouw fase.

Na de opbouwfase komt dan de succesfase en daarna worden de beste spelers weggekocht. Dan begint de neergang omdat de clubleiding het succes wil continueren en aankopen de voorkeur krijgen boven talentontwikkeling.

We zitten nu in de 4de bloeiperiode. Als Overmars er in slaagt om met aankopen het succes te continueren is hij een tovernaar. Ik sluit dat niet uit. Maar als dat zou lukken wordt hij weggekocht door een miljardair die beseft dat hij voor de helft van het geld zijn hobby kan hebben als hij de touwtjes aan Overmars geeft.
1 0
ETM
Sterke post.
Mijn kanttekeningen. Ajax zou wel gek zijn als het de aantrekkingskracht die het nu heeft niet zou gebruiken om spelers aan te trekken. Daarbij trekt Ajax overwegend talenten aan. Martinez, Alvarez, Marin zijn natuurlijk ook jong. Promes was de uitzondering.
Ten Hag zet aanvankelijk in op het brengen van 2 jeugdspelers, Schuurs en Dest. En ik denk ook Eiting als die niet weer geblesseerd was geraakt. Maar hij krijgt de balans niet snel goed terwijl Ajax al CL-klaar moet zijn.
1 -1
Simon1
Ik begrijp Ronald de Boer, maar ik ben het niet met hem eens. De Ligt vergeten is bijna onmogelijk. Hij mag dan nu bij Juventus niet goed spelen (is ook de verkeerde club), maar dat neemt niet weg dat hij van het kaliber Van Dijk, Ramps en Pique is. Niet ieder talent is direct zo'n groot, anders had de wereld ook wel meer Messi's gehad. Zodoende kan Schuurs De Ligt niet doen vergeten en moeten we accepteren dat het gewoonweg een stukje minder is.

Desalniettemin snap ik niet dat Schuurs niet meer vertrouwen krijgt. De Ligt maakte ook dit soort foutjes toen hij net om de hoek kwam kijken. Vertrouwen zal Schuurs ook zeker goed doen en daarmee zullen zijn prestaties alleen maar beter worden.
2 -2
AjaxCitizen
De Ligt is een groot talent hoor, maar hij is momenteel echt niet van het kaliber Van Dijk.
0 0
JSF
Helemaal eens met De Boer
1 -1
MPAjax
neres werd vorig jaar ook in cruciale wedstrijden het meest gebruikt, je wilt hem niet oververmoeid of geblesseerd hebben als het erom gaat want daarvoor heeft hij speciale kwaliteiten om aanvallend net even wat meer te brengen
1 0