Derksen adviseert: 'Omturnen tot rechtsback'

JesseTH, 13-09-2019 om 22:20, 12911 views, Veronica |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Johan Derksen en René van der Gijp zijn van mening dat Quincy Promes kwalitatief niet goed genoeg is om als aanvaller een rol van betekenis te spelen in Oranje. Als back vindt Derksen hem voor nu ook nog niet genoeg, maar dat kan nog veranderen.

'Promes is een probleem wanneer je hem als back laat spelen en hij wel een echte tegenstander heeft. Dan is hij kwetsbaar', oordeelt Derksen bij Veronica Inside. 'Misschien is het wel verstandig als zo’n jongen zelfkritiek heeft om eens na te denken. Als hij zich om laat turnen tot rechtsback, kan hij misschien tot in de lengte der jaren bij Ajax en Oranje back spelen.'

Van der Gijp is het eens en begrijpt waarom Promes niet als pure aanvaller wordt gebruikt. 'Hij blijft onder het niveau van Malen. Hij is niet het niveau dat we willen en we hopen dat er dadelijk een betere aan komt. Die Spanjaarden (Sevilla, red.) hebben hem een jaar gezien. Als zij maar enigszins dachten: nou, dan hadden ze hem nooit weggedaan.'

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van sc Heerenveen? Zet in en krijg 8,90 keer je inzet terug!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tinus
Derksen komt wekelijks met zn stokpaardje ‘een verdediger moet in de eerste plaats kunnen verdedigen’. En nu wil hij een aanvaller een verdediger maken? Die man kletst altijd maar wat.
0 -1
ErikDeBosz
Laat niks zien in Oranje, heeft niets laten zien bij Sevilla en ook bij Ajax is het helemaal niks. Echt een enorme miskoop.
1 0
AlexIbarra
Net wat we nodig hebben, een vierde rechtsback..

Promes brengt snelheid, duelkracht en doorzettingsvermogen in onze aanval. Niet echt iets waar Ajax om bekend staat maar wel iets dat soms nodig is.
Daarnaast lijken Donny, Neres en Ziyech volgend jaar ws te gaan vertrekken en dan zitten we dun in de aanvallers. Niet in de rechtsbacks.

Voor een 'draver' heeft Promes trouwens best nog wel wat overzicht en rust aan de bal.
3 -3
Sulejmanibesteaankoopooit
Promes is een prima speler, die gewoon wat vertrouwen nodig heeft en moet kunnen spelen als aanvaller. Geef hem een aantal wedstrijden in Ajax 1 en iedereen zal weer zeggen dat ze hem altijd al een topspeler hebben gevonden.
2 -3
godenzonenssuper
Nee hoor.
0 -2
Libero
Hoeft ook niet, aangenaam verrast zijn is ook toegestaan.
1 -1
Ajaxxxisdebeste
Domste aankoop in de transferperiode van Ajax, Malen had een aflopend contract die had je gewoon voor een prikkie op kunnen pikken.
1 -9
Libero
Speler van Raiola; reken maar dat er flink wat tekengeld, salariseisen en enorme andere fees bij zouden zitten. 40% voor speler en zaakwaarnemer bij doorverkoop en dat soort kiespijnperikelen.
0 -1
Rdk1983
Die heeft echt stront in z’n ogen. Promes is misschien wel beste buitenspeler die we in Oranje hebben, op rb ging t juist mis. Wat een oeverloos gezwets.
4 -3
ram
De beste? Hou op hoor..
2 -2
Radikaal
En als je nou altijd precies het tegenovergestelde doet van wat Derksen adviseert, kom je volgens mij prima terecht in deze wereld.
6 -3
ETM
Ik heb juist steeds meer het idee dat Promes wel kan slagen als aanvaller bij Ajax.
Zo goed kende ik Promes niet toen hij gehaald werd. (ik volg Rusland en Sevilla niet) Maar ik had er niet een al te goed gevoel bij. Het leek me een opportunistische speler, die vooral ruimtes kon aanvallen met zijn snelheid, goaltjes kon meepikken met een aardige trap.
Maar ik ben juist wat bij aan het draaien sinds ik hem bij Ajax in actie zie. Oranje zie ik niet, op samenvattingen na.
Bij Ajax is hij niet echt op dreef, maar zoveel heeft hij ook nog niet gespeeld. Als hij wel speelde vond ik eigenlijk beter dan ik dacht. Slimmer. Het is veel meer een speler die de combinatie zoekt, dan ik dacht. Juist bij het aanvalspel van Ajax heb je automatismen nodig. Tot nog toe bleef hij me te veel rond de 10 positie hangen, ik denk dat hij iet wat geforceerd naar een doelpunt zoekt. Maar zn handelingen vind ik vaak gewoon goed. De loop-actie bij de pass van Martinez duidt bovendien op een kwaliteit die Ajax nog niet echt had. Als Promes zn draai kan vinden dan zou het me niets verbazen als zn scorend vermogen naar de oppervlakte komt. Promes kan heel bekeken schieten, daarvan veel voorbeelden. Technisch is hij niet ragfijn, naar bepaald niet verkeerd, en hij heeft explosiviteit op de eerste meter. Wat als hij een onderdeel wordt van de draaikolk voorin?
Als hij vast komt aan de vleugel en van daaruit creatief moet zijn denk ik dat zn tekortkomingen naar boven komen. Dus in die zin is hij afhankelijk. Het is geen Tadic of Ziyech die zelf het spel maken. Maar dat zijn Neres en Vd Beek bijv ook niet.
Promes zit nu in de hoek waar de klappen vallen in de media. Is een dure reserve speler. En bij Oranje breekt nieuw talent door. Ook is het een vrij exentrieke persoon. Maar ik verwacht ondertussen eigenlijk juist als maar meer van Promes. De beer is nog niet los. En je moet ook over dit seizoen heen kijken. Neres, Vd Beek en Ziyech. Zijn ze er straks nog? Hoe verkeerd is dan Promes-Tadic- Lang? Promes zou nog wel eens in de kracht van zn leven kunnen komen.
4 -3
Libero
Prima relaas. Maar hoe excentriek is hij eigenlijk? Heeft jaren geleden een poenpatserig filmpje op internet gezet en onlangs een waarin hij rapt.
Dat past niet in het poldermodel en al helemaal niet als je als, voor Ajaxbegrippen, dure aankoop niet meteen een groot succes bent, maar het maakt je nog niet excentriek.
Ik zag laatst de aflevering van 'Bij Andy in de Auto' met hem en hij komt juist over als een inmiddels meer volwassen, goedlachse jongen zonder al te veel sterallures.
0 -1
ETM
Hij is relatief excentriek, idd niet bijzonder. Maar ik bedoel meer dat het juist tegen hem gebruikt wordt dat hij zich zo spontaan uit.
1 -1
Libero
Zullen we het op 'extravert' houden? ;)
0 0
ETM
Deal! :)
1 0
036AFCA97
Ik vraag me af; er moet toch een andere speler zijn geweest die je voor het bedrag van Promes had kunnen halen?

Antony, Diatta, Malen, Ihattaren, Pedrinho of misschien zelfs Maxwell Cornet (misschien hoog gegrepen?)
Dit zijn allemaal opties die een even grote gok zijn als Promes alleen die je wel met winst verkoopt over een paar jaar.

Zo zonde nog steeds dat Odegaard niet is gehaald.
3 -8
Labrador
Odegaard mocht niet van Real. Odegaard is een speeltje van Real.
1 -1
Barra
Promes passeert niet makkelijk een mannetje en dat maakt hem geen echte flankspeler. Hij heeft wel kwaliteiten maar is in zijn acties redelijk voorspelbaar. Hij moet het meer hebben van combinaties en loopacties en hij heeft een prima schot.
3 -1
Labrador
Malen is de nieuwe Messi. Duidelijk
7 -7
Petterson1964
Malen is nu al beter dan Promes. Duidelijk.
4 -6
Ferd
Malen is de nieuwe Fisher. Onbesuisd
1 -4
Barra
Nog afwachten hoe hij zich verder ontwikkeld natuurlijk, maar ik vind het wel een speler met specifieke kwaliteiten. Heeft veel meer dan een Fischer en zo onbesuisd vind ik hem niet.
1 -1
Labrador
Hij doet het tot nu toe uitstekend, absoluut waar. Maar ( ja ja, ff zeiken ) in Nederland ben je al snel een geweldige speler omdat je 1 of 2x wat leuks laat zien.
0 0
Koningtoto
Die wordt volgend seizoen voor 3 triljard verkocht aan Madrid.
1 -1
Bocarra
Kunnen we met ons allen niet afspreken om hier niet meer te reageren op manipulerende berichtjes van VI. De hetze tegen ten Hag en het podium dat zij aan Driessen geven moeten we niet accepteren. De berichtgeving vanuit VI is alleen maar bedoeld om te irriteren en clickbites te scoren.
2 -5
Petterson1964
Aldus het mannetje dat iedere keer heel hard naar zijn computer rent wanneer ze bij VI weer iets geroepen hebben over Pep ten Hag.

Komisch dit. Begin zelf maar eens het voorbeeld te geven.
1 -4
Koekepeer
Nou ik ben het wel met Koningtoto eens. Calimero zei altijd: 'Zij zijn groot en ik ben klein, en dat is niet eerlijk'.

HIj zegt meer iets van:

'Wij zijn groot en en zij doen klein, en dat is fakking irritant'
0 -1
Web
Over komisch gesproken
Jij bent nog VEEL erger met die Bosz
2 -1
Koningtoto
Je kunt het ook anders zien. Hoge bomen vangen veel wind. Als het kut gaat met Ajax, hoor je ze lang zo vaak niet. Hoe meer je ze hoort miepen, hoe beter het met onze club gaat.
0 0
FrankBeton
Zit wat in
1 -1
Schip
Promes was in de jeugd ook back. Maar het wel flinke kapitaalsvernietiging zijn.

Programma verder niet gezien, maar wel eens dat Promes gewoon nergens echt indruk maakt sinds zijn Russische avontuur. Niet bij Sevilla, niet bij oranje - ook niet in zijn Russische periode - niet bij Ajax. Hij heeft nog tijd, maar het mag weleens komen.
0 -1
Koningtoto
Hoe beter het met Ajax gaat, hoe giftiger ze worden bij voetbal inside. Ik zou zeggen, keep it up!
3 -3
Petterson1964
Is dat een leuk programma?
Ik kijk zelf altijd Veronica Inside.
0 -7
FrankBeton
Jank niet zo man, Calimero
5 -4
Koningtoto
Waar heb je het over? Ik benader het positief. En ik zou de term Calimero even nader onderzoeken als ik jou was, want die begrijp je niet volkomen.
2 -3
Petterson1964
Hij noemt je volkomen terecht een calimero.
Wellicht dat je zelf de definitie niet kent.
1 -3
Koningtoto
Jij snapt het nog minder. Maar dat komt denk ik door je leeftijd.
0 0
Knalpot
Calimero was een jankerdje die altijd maar moest schoppen tegen de grote mensenwereld. Zeg maar een beetje zoals Pettersonnetje tegen alles wat Ajax doet en besluit.
1 0
Gooseman
Toto heeft gewoon gelijk! Het vergrootglas waar Ajax onder ligt wordt steeds groter. De verwachtingen na afgelopen seizoen zijn enorm. Of dat realistisch is kun je twijfels bij hebben, maar zolang het niveau niet wordt gehaald zal er kritiek blijven. Ten Hag is dan een makkelijke prooi. Als VI zijnde moet je natuurlijk ook kijkers trekken. Kan me voorstellen dat supporters van andere clubs dit geweldige tv vinden.
1 0
mickey2602
On topic: Als rechtsback heeft hij minder indruk gemaakt als voorhoedespeler. Wat Gijp al zegt,als hij goed zou zijn als back dan had Sevilla hem niet weggedaan. En als voorhoedespeler heeft hij zich in de Russische competitie al aardig bewezen. Is weliswaar al wat jaartjes geleden maar dat niveau moet ie hier toch ook kunnen halen?
0 0
mickey2602
Je had de heren eens moeten horen over ten Hag. Met ratje Driessen voorop natuurlijk.
Valt me mee dat AS dat nog niet heeft geplaatst...Of het moet nog komen;-)
4 -2
ram
Lijkt me niet zo'n goed idee.

Maar ik moet wel zeggen dat ik de aankoop van Promes achteraf niet zo fijn vind. Ik zie te weinig kwaliteiten waar ik van onder de indruk ben. Maar goed... Misschien komt het nog.
0 0
insectenverdelg
Want als rechtsback heeft hij de hele russusche competitie aan gort geschoten. O nee wacht.....
4 -3
Petterson1964
Wat een prestatie, de russische competitie.
Raar dat Barcelona ons aller Promes niet heeft aangetrokken.
0 -2
ajaxxcied4life
Wat een geweldige kletskoek kraam jij uit.
1 0
Ajax412
Jij bent al jaren een pipo.
1 0
AjaxAmsterdam
Net zoals Jank de Jong vorig seizoen van de eredivisie. Lul niet zo man
0 0
Juichtoon
Zo'n verhaal had Gijp ook over Tadic of Blind opgehangen als Tadic en Blind zouden zijn mislukt. Dat heet een koe in z'n kont kijken.
3 -3
ajaxdordtt
Ja, je kunt het ook niet doen.
2 0