Mossou: 'Babel geen gevallen voetballer'

DouwedeVries96, 11-09-2019 om 10:52, 9891 views, AD Sportwereld |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Sjoerd Mossou van AD Sportwereld is Ryan Babel geen 'gevallen voetballer'. Dat schrijft hij in zijn vaste column voor het Algemeen Dagblad. Mossou schrijft bewondering te hebben voor Ryan Babel, die de afgelopen interlandperiode tegen Estland en Duitsland veel indruk maakte. 

'De voetballer die ons leerde dat je maar beter je eigen weg kunt volgen', zo steekt de voetbaljournalist van wal. Babel speelde van 2004 tot 2007 73 wedstrijden voor Ajax, waarin hij veertien maal doel trof. Daarna had hij een succesvolle periode bij de Engelse grootmacht Liverpool (van 2007 tot 2011). Na een jaar Hoffenheim keerde hij in 2012 terug bij Ajax. Vervolgens maakte hij verschillende omzwervingen via Kasımpaşa SK, Al Ain, Deportivo La Coruña, Beşiktaş JK en Fullham. Momenteel speelt hij bij de Turkse topclub Galatasaray. 

Mossou vervolgt in zijn column dat 'het vaak geprobeerd is om Babel in een hokje te plaatsen'. 'Hij was één van de eerste Nederlandse voetballers die rapten, twitterden en vlogden, nog voordat wij voetbalvolgers wisten wat dat was. Hij werd vaak neergezet als een blingblingjongen, omdat hij nu eenmaal leefde in een wereld zonder doorzonwoningen en hutspot, en daar onbezorgd over berichtte. Babel maakte ons deelgenoot van een leven dat niet op het onze leek.' 

Niemand geloofde nog in de kansen van Babel in het internationale topvoetbal. Maar via Deportivo La Coruña en Besiktas knokte hij zich terug in Oranje. Mossou besluit: 'Ryan Guno Babel. Creatieve, ongrijpbare, onafhankelijke geest. De voetballer die ons leerde dat je maar beter je eigen weg kunt volgen.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sterspeler
Nou ja. Succesvol bij Liverpool.. mij staat niet bij dat hij daar zoveel en zo goed heeft gespeeld als nu.

Ik heb bij hem een beetje hetzelfde als Graziano Pelle. Er zat veel potentie in alleen het duurde verrekte lang voordat die potentie eruit kwam
0 0
trooop
Het komt niet vaak voor dat een speler zichzelf mettertijd zó bedachtzaam naar zijn eigen kwaliteiten en beperkingen weet te voegen. Alle spelers ter wereld kunnen daar iets van leren, maar ik moet hierbij vooral aan ziyech denken. Die zou de komende jaren nog dubbel zo goed kunnen worden als hij heel goed naar babel kijkt.
1 0
Schwalbino
Had hij maar altijd zo gespeeld zoals in de laatste seizoenen. Hij geeft zelf aan dat hij meer met zijn verstand is gaan ballen en dat is te zien. Hij kiest zijn momenten beter en voetbalt actiever mee.

Ik vind het knap dat hij zolang doorgaat en hard werkt om een goed niveau te bereiken en daarin ook slaagt.
1 0
Cupmetgroteoren
Babel komt uiterst intelligent over in interviews. Je kan zien dat het een jongen is die over zaken heeft nagedacht. Zeker niet de doorsnee bling bling voetballer. Maar blijkbaar kun je niet én rood haar hebben én veel boeken hebben gelezen. Het is altijd het één of het ander, want je moet precies in het hokje passen. Fuck de mediatraining.
1 0
trainerdv
Goed, de kracht van Oranje zit 'em in de ijzersterk centrale verdediging en Memphis in de aanval. Wijnaldum is als Champions League winnaar ook iedereen aan het verbazen. De rest gaat mee in dit niveau, zo ook Babel. Internationaal topvoetbal vind ik een te grote eer die hij hier krijgt. Tegen de nummer 100 van de wereld goed spelen is ongeveer het niveau LASK. Erg leuk allemaal, maar niet overdrijven
0 -4
Oempaloempa
moppersmurf
0 0
Schwalbino
Een goede prestatie in een wedstrijd tegen Duitsland is qua niveau met een goede prestatie in een ko-wedstrijd in de CL te vergelijken. Of zie jij dat anders?
1 -1
Cello
Ik ben het niet eens met Mossou. Gevallen voetballer, kom op zeg!. Doelt hij dan op de periode van 2012 dat ie terugkeerde bij Ajax?.
Zelfs daar vond ik niet dat ie gevallen was als voetballer. Ook niet dat ie bij Deportivo La Coruna speelde, niet bij Besiktas, bij Fulham of nu bij Galatasaray.
Tuurlijk heeft ie vele omzwervingen gemaakt, maar bij vrijwel allemaal mooie clubs hoor!.

Het feit dat hij veelal neergezet is geworden als een 'blingbling' jongen is ook zwaar onterecht. Eigenlijk is hij dat nooit geweest. Hij was altijd al de beheerste jongen, die vooral bekend werd als de jongen die 'in de Heer' was. Heel religieus en veelal boeken lezende, wat je in die tijd niet verwachtte van voetballers. Dus zeg maar gerust een belezen voetballer. Iets wat hem juist gewoner maakte dan de doorsnee voetballer, zeker in die tijd. Dus misschien wel juist een voetballer 'van de hutspot' en al helemaal geen voetballer, die ons een kijkje gaf in het ongewone leven van de gemiddelde voetballer....immers dat was hij juist niet!.

Mossou schetst dus eigenlijk een beeld wat niet echt waar is geweest òf iig bij lange na niet helemaal klopt.
Mossou geloofde niet in de internationale kansen van Babel, maar ondertussen speelde hij toch on grote competitie's bij grote clubs. Ja....geen Manchester U of C, geen Barca of Real, geen PSG, Juve, Milan of Bayern. Maar als dat de enige clubs zijn waar je aan af kan meten of je een geslaagde internationale loopbaan hebt (hebt gehad) dan zijn er hele volkstammen met voetballers die geen goede internationale loopbaan hebben gehad.

Dat Babel zich heel netjes en goed heeft teruggeknokt in Oranje is een feit, maar laten we ook vooral niet vergeten, dat hij vaak, zoniet bijna altijd te maken heeft gehad met grotere Nederlandse voetballers voor zich in Oranje. Dat heeft zeker ook een rol gespeeld, waarom hij nu weer boven kwam drijven en een plaats heeft weten af te dwingen. En daarnaast heeft ie ook te maken gehad met bondscoaches die het minder in hem zagen zitten....wat tegelijk niet betekent, dat hij het slecht deed bij zijn clubs.

Eigenlijk geeft het mij aan hoe een verkeerd en verwrongen beeld Mossou had bij Ryan Babel. Positieve is dat uiteindelijk Mossou nu dus eigenlijk toegeeft Babel al die jaren verkeerd te hebben ingeschat en hem klaarblijkelijk nu ineens wel op waarde weet te schatten.
3 0
Cupmetgroteoren
"Het feit dat hij veelal neergezet is geworden als een 'blingbling' jongen is ook zwaar onterecht. Eigenlijk is hij dat nooit geweest. Hij was altijd al de beheerste jongen, die vooral bekend werd als de jongen die 'in de Heer' was. Heel religieus en veelal boeken lezende, wat je in die tijd niet verwachtte van voetballers. Dus zeg maar gerust een belezen voetballer. Iets wat hem juist gewoner maakte dan de doorsnee voetballer, zeker in die tijd. Dus misschien wel juist een voetballer 'van de hutspot' en al helemaal geen voetballer, die ons een kijkje gaf in het ongewone leven van de gemiddelde voetballer....immers dat was hij juist niet!."

Precies. Ik weet niet hoe Mossou hierbij komt. Babel leest veel boeken en is hoogst intelligent.
0 0
Maxwell_5
Het hele stuk van Mossou gaat er toch ook juist over dat hij dat ook niet vindt?
1 0
Oempaloempa
begrijpend lezen is niet makkelijk
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Wie wel een gevallen voetballer is dat is Maduro. Waarom hij toch elke keer om zijn mening gevraagd wordt. 18 interlands, zijn laatste clubs zijn groningen en op cyprus.Hij is 34, ga dan wat in de voetballerij doen en hou je op de achtergrond ipv elke keer je mening op tv te geven terwijl je eigenlijk een aan lager wal geraakte voetballer bent aangezien geen club hem meer wil hebben. Oke 100 keer ajax en 150 keer la liga, maar met 18 interlands en een loopbaan die heel snel bergafwaarts ging zou ik toch niet zo hoog van de daken schreeuwen als ik maduro was.
En babel, zijn hele loopbaan loopt hij ong. 1 op 5. Terwijl hij ook als spits kan spelen en een goed schot heeft. 1 op 5 bij de clubs waar hij speelde is dan wel heel matig, 514 weds. 110 goals. Kan je zeggen Wat zegt dat nou weer. Maar hij speelde in totaal meer dan 5 seizoen in turkije en zelfs in de emiraten. Dus laten we zeggen 5 tot 6 jaar in een B competitie gespeeld, bijna de helft van zijn loopbaan.Terwijl hij 150 keer voor liverpool en +100 keer voor ajax speelde, dan 5/6 jaar in turkije spelen en bij hoffenheim,depor en fulham gespeeld hebben en het is wel erg bergafwaarts gegaan.Nu bij gala wel een grote club, maar in de turkse top spelen ook veel afdankertjes dus zegt ook weinig.2/3 jaar presteren bij sevilla,fiorentina zulke clubs dan krijg je meer respect dan in 5 jaar 50 goals in turkije maken.
0 -4
Cupmetgroteoren
Ik vind Babel gewoon een vriendelijke, eerlijke en beleefde gast. Als we voetballers dan toch gaan beoordelen op hoe ze zijn, dan kunnen we ze beter daarop beoordelen in plaats van hun twitter- en vloggedrag en haarkleur.
2 0
Spitz
Kijk Valentina Driessen met je huilebekkie. Mossou doet dit heel goed. Want zo is het precies met Babel. Intelligent, religie en een hart van goud. Waarom zou deze jongen niet mogen zeggen wat hij een keer hardop denkt en zag, jaren terug.
2 -2
Pipodeclown112
Op het moment dat iemand naar de zandbak vertrekt is het toch (in ieder geval in mijn ogen) zeer onwaarschijnlijk dat ie ooit nog terugkeert op het hoogste niveau. Wat dat betreft is Babel wel echt een uitzondering.
2 0