Veltman krijgt een 6: 'Niet helemaal oké'

DouwedeVries96, 10-09-2019 om 08:25, 8380 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kevin Hofland geeft zowel Daley Blind als Joël Veltman een voldoende voor hun prestaties tegen Estland. De analist en oud-voetballer geeft de twee Ajacieden een 6 en een 7 in De Telegraaf. Veltman scoort met dat rapportcijfer het laagst. 

De motivatie van ex-international Hofland, over het relatief lage cijfer voor Veltman: 'Ik vond hem niet helemaal oké. Ik zag wel wat zijn opdracht was. De backs moesten wat hoger staan, zodat Frenkie en Pröpper aan de bal zouden komen. Verdedigend vind ik Veltman een goede speler, aanvallend is hij wat minder en dat kwam juist tegen Estland tot uiting. Aan de andere flank was Daley Blind dreigender in aanvallend opzicht.' 

Met een 8 is oud-Ajacied Frenkie de Jong de absolute uitblinker. Hofland roemt dat hij 'het signaal ook geeft om druk te zetten door ineens een volle sprint in te zetten bij balbezit van de tegenstander'. Andere spelers met een Ajax-verleden waren Jasper Cillessen, Matthijs de Ligt en Ryan Babel. Hofland geeft hen drie zevens. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Ik zeik Veltman nooit af. Ook nu niet. Hij deed zn ding naar behoren. Maar als enige NL speler geel pakken...in zo'n wedstrijd tegen de schlemil van de groep.... Das best knap.
0 0
jaripettersson
Als Joel top is dan is hij maximaal een 6,5. Dan kan hij mee. Als hij top is valt hij met veel inzet niet door de mand. Als basisspeler vind.ik dat te weinig en voor oranje hoop je toch ook op iemand met wat meer in z'n mars.
0 0
Ruff Rhythim
Ja als rechtsback tolereer ik Veltman nog wel...
Als CV zijn er bij Ajax gewoon betere opties en in Oranje al helemaal.

Eigenlijk is het wel opmerkelijk: deze jongen zit al iets van 8 jaar bij Ajax, maar voor zijn posities wordt hij ook al een paar jaar achtereen voorbijgestreefd door spelers die gewoon beter zijn op die posities.
3 -1
Remark
En al die zogenaamd betere spelers verdwijnen uiteindelijk geruisloos, samen met alle de hemel ingeprezen mislukkelingen door de achterdeur, waarna er wordt teruggegrepen op de immer parate en loyale Veltman. Op e.o.a manier heeft men vanaf dag één de pik op hem, waarom mag de goeie god weten, maar dat heb je zo af en toe (Viergever, zelfde laken een pak). En dat terwijl een dolende zombie als Dolberg op basis van een paar leuke acties jarenlang op krediet mocht rekenen. Gisteren tegen Estland liet van Virgil van Dijk een bal onder z'n schoen doorschieten. Kan gebeuren, maar was dat bij Joël gebeurd, dan zou AS weer zijn geëxplodeerd van de verwensingen. Het zij zo. Ik vind Veltman in elk geval een prima speler en gelukkig voor hem bestaat de voetbalwereld uit meer dan eencellige Derksen-napapegaaiers.
3 -1
Leviathan
De pik op hem ? Ik zag gewoon al dat het niks was toen Theo Janssen hem eruit liep. En dat is al lang geleden. Veltman lijkt me een aardige gast hoor en verder niks tegen hem hij komt alleen tekort wat valt daar nou niet aan te begrijpen? Een Ajax speler moet na een paar jaar gewoon naar (sub)top van europa kunnen gaan anders ben je dus niet van het Niveau wat Ajax wilt nastreven.
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Iedereen dieVeltman afkraakt moet zich afvragen of ze zelf wel Ajacied zijn.
0 -1
Leviathan
Iedereen die mensen afzeiken die commentaar op middelmaat hebben moeten maar naar Rotterdam gaan. Daar nemen ze genoegen met middelmaat, want bij Ajax wordt al jaaaaren alleen met kwaliteit genoegen genomen. Dat maakt Ajax een topclub
1 0
Ruff Rhythim
Vergelijking met Dolberg die op een totaal andere positie speelt dan hij gaat hier volledig mank !

Kijk, het probleem met Veltman is dat hij over het algemeen wel "voldoet", maar daar is het over het algemeen ook wel mee gezegd. Meer dan "voldoen aan de normen" doet hij meestal niet, hier en daar een uitzondering daargelaten die je in 8 jaar tijd overigens ook maar op slechts een hand kan tellen...

Ik heb zelf helemaal niet de pik op hem, ik beoordeel hem op sportief vlak.
Maar het feit dat mensen de pik op hem kunnen hebben heeft ie veelal aan zichzelf te danken en lokt ie meestal zelf uit. Kijk, als je aantoonbaar een dramapot hebt gespeeld moet je vervolgens niet gaan zeggen dat je "wel lekker gespeeld hebt" en dat je nog "veel beter kunt". Heeft ie meer dan eens gebezigd deze taal en dat wringt als een voet in een schoen van een te kleine schoenmaat snap je?

En hoezo: "veel beter kunnen??" Veel beter kan hij niet, anders had hij dat wel eerder gedaan. Veltman zit aan zijn top van zijn kunnen. Al jaren.

8 jaar Ajax, 8 jaar zo'n "loyale" voetballer. Als je echt zo goed bent, hoe komt het dan dat je 8 jaar bij Ajax speelt terwijl spelers die jonger zijn dan hij allang zijn uitgevlogen naar andere clubs over de grens om daar veelal furore te maken?

Dat alles uit loyaliteit ?? Laat me niet lachen !
Je zit al 8 jaar bij Ajax omdat vrijwel niemand op jou zit te wachten...

Omdat andere clubs spelers zoeken die meer dan alleen "voldoen" aan de normen. Die zitten namelijk niet te wachten op een speler die een zesje scoort....
0 0
GrandMasterFlex
Hij speelt al 8 jaar in het 1e van Ajax. Wat een klasbak. Zou 9 van de 10 mensen hier echt als hartewens hebben vermoedelijk.
0 0
off
Davison Sanchez en mathijs de ligt zijn inderdaad geruisloos vertrokken
1 -1
Sjaakvaak
Sanchez vertrok met veel bombarie maar mag dikwijls op de bank beginnen in Londen. Ook de fans zijn de laatste periode allerminst te spreken over Davinson. Doet het schijnbaar niet goed daar
0 0
Ajax#1900
Sanchez speelt dit seizoen alles en heeft recent nog z'n contract verlengd. Denk dat ze wel tevreden zijn daar hoor.
0 0
Sjaakvaak
Er is ook geen fatsoenlijk alternatief volgens mij. Ik volg Spurs zelf niet maar zie alleen de reacties van fans e.d. voorbijkomen.

http://www.soccernews.nl/news/613360/spursfans-schrikken-zich-wild-ajax-heeft-ons-bestolen
0 0
FUBAR
Willekeurige reacties van twitter pakken. Hahaha.
0 0
Flarkow
Dit dus, nu moet die kale dat nog zien...
1 -3
Joseph
Veltman en Dumfries hebben beide niks toe te voegen in de aanval/opbouw, ze kunnen leuk verdedigden, maar daar hebben we ook de Ligt en van Dijk voor.

De aanvallend ingestelde Dest zou echt een verrijking zijn voor dit elftal. De enige andere optie is stoppen met de backs. Ook Blind komt namelijk niet tot zijn recht op de linksback positie.
1 0
louis60
Veltman werd weinig tot niet in het spel betrokken. Propper pakte steeds de ballen op rechts en liet Veltman een beetje voor spek en bonen op rechts staan. En wanneer hij een keer de bal kreeg, deed hij er niets mee. Jammer dat hij alleen maar kan verdedigen. Bijna iedere opbouw is hij een beetje onzeker. Maar bij Ajax wordt hij natuurlijk ingezet als CV. En dat kan hij.....
2 0
AgeM
De jong krijgt een 8 omdat hij "een volle sprint trok om druk te zetten " ?
1 -3
Remark
Nog steeds niet overtuigd, Age?
1 0
trodat4030
Vond het best logisch om zowel een type Veltman en een type Dumfries mee te nemen, maar ik had ze persoonlijk beiden in de andere wedstrijd in de basis gezet. Veltman lekker klieren, sarren en vervelende overtredingen maken tegen de linksbuiten van Duitsland en Dumfries lekker laten hollen tegen Estland. Nou heeft het op het resultaat geen negatieve invloed gehad, maar tactisch vind ik het apart dat Koetje het zo heeft gedaan. Snap wel dat Dumfries gisteren niet speelde na de rukwedstrijd tegen Duitsland van hem, maar heel logisch vind ik het niet.
6 0
PetrusKeizer
aan n Dumfries in vorm heb je natuurlijk in Oranje meer dan aan n Veltman in vorm. Ik snap Koeman dus wel. Dumfries is duidelijk uit vorm en bakte er tegen Duitsland niets van, zoals ook vaak in de ned competitie dit seizoen tot nu toe t geval was. Dan is de keuze voor Veltman tegen de koekenbakkers van Estland natuurlijk logisch.
0 -2
BRAMHOUTEN
dumfries zie ik meer als een domme draver. totaal geen oranje materiaal
2 0
Pauw
Inderdaad. En als je dan toch Veltman zo hoog op het veld laat spelen, zet en dan een speler bij die de combinatie aan wil gaan. Veltman zelf niets uit het niets creëren maar werd daar wel toe gedwongen. Dan heb je er vrij weinig aan.
1 0
GvanderK
Veltman krijgt van mij een 7. Hij deed het voor zijn doen gewoon prima.
5 -6
PetrusKeizer
dat is dan dus met de Veltman Checklist bij de hand. Kan je die ook voor andere spelers gebruiken?
1 -3
davidgravemaker
Bizar dat mensen, als het om Veltman gaat, gewoon blij zijn met 'prima'.
6 -3
GvanderK
Omdat het gewoon zo is...
1 -2
jaripettersson
Pfff, voor 'zijn' doen een 7? Zo werkt het niet hè.
3 -3
GvanderK
Zo werkt het echt wel. Hij speelde gewoon goed voor zijn kunnen. Een 7 is echt een goed cijfer voor Veltman, maar dat komt puur omdat het een harde werker is.
1 -4
Leviathan
Als dat zo werkt ga ik me toch maar aanmelden bij 1 of andere universiteit. Zit al jaren niet meer op school dus voor mijn doen kunnen ze dan goede punten geven.
0 -1
GvanderK
Slecht argument
0 0
Libero
Dan laten we het 'voor zijn doen' weg. Hij speelde gewoon prima. Verrichte ontzettend veel werk op de rechterflank en droeg ook aanvallend zijn steentje bij, wat niet zijn forte is. De voorhoede was druk bezig met positiewisselingen en minder met meeverdedigen.
Dat hij niet de gedroomde back voor Oranje (of Ajax) is moge duidelijk zijn, maar dat Koeman tegen de dubbele bus van Estland een meer verdedigende back dan Dumfries opstelde zegt wel genoeg over de alternatieven die hij tot zijn beschikking had. Hoewel ik denk dat Promes als wingback prima uitgepakt had.
3 -1