Van der Vaart: 'Blind was voor zijn doen verschrikkelijk'

JesseTH, 08-09-2019 om 22:50, 11556 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Rafael van der Vaart en Theo Janssen zijn van mening dat Daley Blind vrijdag tegen Duitsland niet zijn niveau haalde. Het tweetal zag de Ajacied op een andere plek spelen dan hij gewend is in Amsterdam en dat zou zijn optreden kunnen verklaren.

'Daley Blind was voor zijn doen echt verschrikkelijk', meent Van der Vaart aan tafel bij Studio Voetbal. 'De dingen die hij kan, zoals bij die derde goal, dat zijn zijn ballen. In de eerste helft gaf hij allemaal foute ballen en stelde hij zich fout op. Hij speelt natuurlijk niet vaak meer als linksback.'

Janssen zoekt de reden voor het mindere optreden van Blind dan ook bij zijn positie op het veld. 'Als je altijd in de as speelt en je wordt ineens aan de linkerkant gezet, dan is dat anders voetballen. Je hebt minder keuzes dan wanneer je in de as speelt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
we rollen weer over elkaar heen van verontwaardiging. Raf zegt toch niks denigrerends. 'Voor zijn doen verschrikkelijk', is niet t zelfde als 'verschrikkelijk' en wil gewoon zeggen dat Blind in normale doen heel erg goed is.
1 0
Simon1
Op één mooie voorzet na is Blind op de LB ook geen succes. Waarom zetten we niet Aké daar neer? Blind heeft in het Nederlands elftal drie, naar mijn inziens, drie opties:
- linker centrale verdediger
- controlerende middenvelder ('6)
- bank

Helaas heeft hij Van Dijk en De Ligt voor zich als centrale verdedigers en De Jong is een betere '6. Tenzij Koeman het systeem veranderd om met drie centrale verdedigers te spelen, De Roon eruit haalt voor Blind of met een '6 gaat spelen en De Jong op '8 zet kan Blind beter banken, helaas.

---------------------------Cillessen
Veltman------De Ligt-----------Van Dijk--------Aké
------------------------------Blind
-------------Wijnaldum----------------De Jong
Promes------------------Malen------------------Depay
0 0
diamanti
Blind heeft mij als linksback ook nooit kunnen bekoren. Moet het echt van zijn spelinzicht hebben. Ik volg Van Aanholt niet, maar zou die het nou zoveel minder doen?
1 0
Libero
Als je dan toch Blind als LB vervangt is Aké een veel betere optie, met ook nog flink wat jaren in het verschiet.
0 0
Libero
Raf en Pierre hadden na de eerste helft de hoop al opgegeven dat het nog iets zou worden. Nuff said.
0 0
jutter
Van der Vaart was fysiek al op toen hij pas 29 jaar was (Tottenham periode). Hij beval Westermann nog aan bij Ajax, moet een vriendendienst geweest zijn want qua voetbal capaciteiten kan ik mij dat niet voorstellen!. Dan neem je zo iemand niet meer serieus! Hij uitte forse kritiek op de Duitse verdediging tegen NED, terecht overigens, maar door te zeggen dat spelers als Boateng en Hummels het beter zouden hebben gedaan sloeg hij m.i. de plank behoorlijk mis. Want juist die 2 waren met hun trage motoriek/wendbaarheid van achteruit voor een fors deel verantwoordelijk voor dat voor Duitsland desastreuze WK in Rusland. VdV lult maar wat, net als veel collega analisten die met soms lachwekkende uitspraken beter iets anders kunnen gaan doen. Ik laat dergelijke zaken al tijdenlang links liggen, want die 'meningen' kunnen mij dus gestolen worden.
1 -3
Simon1
Ik begrijp waar je naartoe wilt, maar eerlijk gezegd "lul" jij ook. Als jij centrale verdedigers gaat beoordelen op hun motoriek / wendbaarheid, dan bijna alle centrale verdedigers van topniveau in jouw ogen niet geschikt.

Voor een centrale verdediger zijn andere competenties veel belangrijker, zoals positionering, fysieke kracht, verdedigende kwaliteiten, kopkwaliteiten en inzicht. Bij Ajax vragen we daarnaast nog eens een aantal offensieve competenties, zoals passing, opbouwen en ga zo maar door.
0 0
ambtenaar
Speelde toch gewoon een goeie tweede helft ?
Eerste helft zeker matig maar verschrikkelijk slecht .....?

Toch bijzonder dat Nederland een geweldige prestatie neerzet maar men op zoek gaat naar dingen die slecht waren.
3 0
afcaaap
Dan is het toch juist een geweldig compliment. Als hij de tweede helft zo goed speelt, maar voor zijn doen verschrikkelijk kan hij dus nog veel beter dan geweldig spelen.
0 0
Adios
Zet hem op de plek van Marten de Roon en het is echt voetballen geblazen!
2 0
De Stift
Ik denk dat Nederland het beste in een 3-5-2 opstelling kan spelen. Onze backs zijn niet goed genoeg, terwijl onze centrale verdedigers top zijn. Dus Blind-De Ligt-Van Dijk achterin.

Op de flanken komen dan Promes en ?
In het centrum De Jong, Van de Beek en Wijnaldum.
Voorin Depay en Babel.

2 0
Simon1
Een opstelling maken die zowel 4-3-3 ('6) als 3-5-2 kan voetballen is niet moeilijk hoor. Dest zou wel een enorme opkikker zijn, want die kan verdedigend en aanvallend uit zijn voeten. Vergeet verder Malen niet. Ik vind hem echt een erg interessante speler voor de toekomst. Goede aanname, bewegelijk, goed overzicht. Hij kan zich als spits in meerdere rollen uit de voeten.

Ik ben zelf voorstander van een hybride systeem, meerdere formaties binnen één systeem. Uitgangspunt is dat we dominant en attractief willen voetballen. Als je 11 slimme spelers opstelt die het spel kunnen lezen en zichzelf dusdanig kunnen positioneren dat de uitgangspunten correct tot uiting komen, is de formatie daarin van secundair belang. Kijk maar eens hoe vaak Barcelona onder Guardiola feitelijk 3-5-2 stond wat in de aanval omschakelde naar 3-3-4, maar op papier 4-3-3 was.
0 0
stopperspil
Goed overzicht, mooie pas maar traag..
0 0
Ajaxxxisdebeste
Het was niet zijn wedstrijd maar verschrikkelijk is wat overdreven
0 0
Schip
Blind is wisselvallig in oranje. Zelfs in de wedstrijd. Tweede helft vond ik hem juist weer rustig, alhoewel hij matige acties met prima ballen afwisselde.

Denk dat als hij bij Ajax weer op een vaste plek speelt, hij zonder moeite back kan spelen in oranje.
0 0
Leprechaun
Misschien heeft het iets te maken met het feit dat Blind geen back is. In het centrum staat Van Dijk al op zijn plek, dus dan blijft het middenveld over. Laat hem daar in plaats van De Roon spelen.
0 0
Redrum
Probleem voor Blind bij Oranje is dat Virgil van Dijk op zijn vaste plekkie staat.
0 0
Robbie en de Kock
Zet daar maar eens een ander neer. Dan zie hoe 'slecht ' Blind is op die positie.
2 -1
FreddyAX
Ik wil hier niet als beschermheilige van Blind optreden, ook vond ik het niet zijn beste wedstrijd maar de term verschrikkelijk is echt zwaar overdreven.
In vrijwel alle gevallen dat het niet goed ging had dat iets te maken met afstemming ,de veldbezetting.
Als je dan meeneemt dat hij bij Ajax zelden of niet als LB speelt en dat nu doet met andere spelers rond zich is dat voorstelbaar.
Hij gaf daarnaast een aantal zeer goede passes maar had ook een aantal keer balverlies, in dezelfde uitzending mochten we horen dat bijvoorbeeld Depay meer dan twee keer zoveel balverlies leed en dat zet de zaken weer in perspectief.

Verdedigend ging er veel meer fout, zeker aan de kant van onze vriend Dumfries.
Dat heeft ook te maken met de spelwijze van Duitsland die echt loerden op een foutje en in de omschakeling snel eruit kwamen.
Aangezien die gasten een sterk elftal hebben lukt dat een aantal keer, maar dat heeft niets met Blind te maken.
2 -1
Rentokill
"Echt verschrikkelijk"
Kan dr he-le-maal niets van.

Ik wordt een beetje moe van dit soort superlatieven. Ik heb nog nooit een speler in een Ajax of NL 11 tal gezien die verschrikkelijk was en niet gewisseld werd.
2 -1
Leviathan
Hij zegt ook voor zijn doen.. Met andere woorden normaal speelt hij gewoon top.
2 -1
Web
Blind was voor de rust niet best, veel lopende spelers bij Duitsland, slecht druk zetten, dan komt hij gewoon in de problemen met zijn snelheid
Na de rust was hij goed, eigelijk toen het team anders ging spelen met de beide wissels, ze speelden toen veel compacter en komen de sterke punten van Blind naar boven

Maar hij is gewoon in de as beter, daar heeft Janssen gelijk in
Op dit moment de beste optie daar, ik zie geen betere, ook Aken niet
0 0
Aspers73
Vergeleken met Dumfries was Blind een verademing.
2 0
diamanti
Dumfries mag ook nooit de norm zijn.
1 0
Tinus
Haha, it’s funny because it’s true!
0 0
Bocarra
Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Al die andere wedstrijden op links waarin Blind een dikke voldoende scoorde zijn vergeten. Vervolgens worden er basis van die laatste wedstrijd allerlei conclusies getrokken die kant nog wal raken. Ze krijgen ook nog geld voor die onzin. Lijkt mij een heerlijk baantje.
3 -2
diamanti
Hoezo kant noch wal raken? Blind heeft echt wel zijn beperkingen op de linksback positie.
1 0
Labrador
Studio open deur.
1 -1
Pierre Heno
Van der Vaart als side-kick in NOS Studio Muppet Voetbal. Overdrijven blijkt daar geen kunst.
4 -1