Kritiek op Promes en Blind: 'Was niet best'

ThijsZwagerman, 08-09-2019 om 10:40, 9479 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajacieden Quincy Promes en Daley Blind hebben zondagochtend bij Goedemorgen Oranje op FOX Sports kritiek gekregen op hun optreden tegen Duitsland. Met name Kenneth Perez en Huub Stevens waren niet positief over de internationals.

Zo viel Promes als aanvaller niet in de smaak bij Perez. ‘Of hij speelt wingback, of hij speelt niet. Want in de aanval was hij niet best’, concludeert de Deen over Promes. Hans Kraaij jr. is het daar gedeeltelijk mee eens, maar neemt het ook voor de Ajacied op. ‘Hij heeft 45 minuten als een ingeschoven linksback gespeeld en na de wissel (toen Promes als rechtsachter ging spelen, red.) heeft hij alleen maar tegen Schulz gespeeld. Dus eigenlijk heeft die jongen niet de kans gehad om zich aanvallend te kunnen laten zien.’

Perez is het daar op zijn beurt weer niet mee eens. ‘Er waren wel momenten dat hij gewoon linksbuiten stond, alleen bij die goal (de 1-0 van Duitsland, red.) werd hij gedwongen om linksback te staan. Daley Blind twijfelde of hij wel of niet moest doordekken. Dat deed hij wel en dat was niet de allerbeste keuze.’

De keuze van Blind om door te dekken voorafgaand aan de openingstreffer van Duitsland, doet vervolgens de discussie oplaaien of hij nog wel geschikt is om als linksachter te spelen in Oranje. ‘Kun je Blind nog als linksback laten spelen? Ik vind van niet’, stelt Stevens, die vervolgens uitlegt waarom niet. ‘Zijn inspeelpass is fantastisch, maar die komt als linkervleugelverdediger helemaal niet tot uiting. Of hij de linksachterpositie ontwend is? Dat weet ik niet, maar zoals hij in de eerste helft speelde was het niet best.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WZAWZDB14
Als we een betere linksback hebben vrees ik dat blind op de bank komt, centraal is bezet met matthijs en vvd, middenveld straks met frenkie, donny en wijnaldum. Een 3-5-2 moet je nu denk ik niet je niet aan beginnen.
Maar goed wie is er op dit moment beter op de linksback? Geen idee of die aké nog een beetje goed is
0 0
Cello
Ik denk niet eens dat het zozeer een discussie moet zijn of Blind centraal links of linksback hoort te staan. Wanneer je kijkt naar hoe het tegendoelpunt van Gnabry tot stand komt dan moet je vaststellen dat op het moment van balverovering van Duitsland Blind en Gnabry naast elkaar staan en dat ie gewoonweg eruit gesprint wordt en het zelfs halverwege de sprint opgaf. Daardoor...en alleen daardoor stond Gnabry helemaal alleen en kon ie zonder enige druk de bal achter Cillessen prikken.
En zelfs in het begin van de tweede helft, terwijl Blind gewoon achterin stond en de Duitsers de bal over de verdediging legde stond ie niet alleen verkeerd opgesteld, maar kwam ie wederom snelheid te kort.

Ik denk dat ie meer zijn hoofd moet gebruiken en daarmee zijn ervaring. Kwa timing kan het beter en positioneren kan het beter. Hij kent zijn eigen zwaktes, zo mag je aannemen, nu wel en dus moet ie voorkomen dat ie in bepaalde situaties komt, waarin ie kansloos wordt.
1 0
Wesl
3-5-2
Cillessen; de Ligt, van Dijk, Blind; van Aanholt, F. de Jong, Wijnaldum, Propper, Promes; Malen, Memphis
0 -2
Ar
Blind moet gewoon centraal en niet links.
De Ligt-Van Dijk-Blind hoort de achterhoede te zijn.
Het probleem is iemand op links, die de zijkant pakt. Promes of Babel zou dat wellicht kunnen, maar dan mag je daar aanvallend niet veel van verwachten.
1 -4
trooop
Dat je spelers als magallan en kristensen na een paar potjes afschrijft (nog eerder mag ook) is prima. Die konden er overduidelijk niks van. Bij promes ligt dat heel anders. Goede voetballers als hij horen veel meer tijd te krijgen om toe te groeien naar een acceptabel niveau. Het is een beetje dom dat dat onderscheid hier bijna nooit gemaakt wordt.

Uiteraard is het de vraag of hij het gaat maken. Goede voetballers te over die moeite hebben met het Ajax-shirt (en ook met het oranje-shirt). Hij lijkt me bovendien niet het ideale type speler voor ons. Maar iedereen die hem een beetje kent weet dat hij veel meer kan dan hij tot nu toe laat zien.
3 -4
Woodenshoe
Volstrekt idiote aankoop, en op basis van zijn abominabele optredens in Oranje zou Koeman hem ook gewoon niet meer moeten selecteren...
0 0
altijdwelwat
Als Promes bij PSV had gespeeld , vond iedereen hier hem van het niveau Dumfries.
6 -5
FreddyAX
Ik begrijp best dat je je kunt afvragen of Blind een echte linksback is, maar dan denk je wel heel erg uit de oude patronen waarbij een speler op 1 plaats inzetbaar is.
Ik vind Blind centraal ook beter en eigenlijk nog beter op het middenveld.

Promes heeft een heel goede wedstrijd gespeeld en dat omdat hij op meerdere posities zijn waarde had,maar als je denkt vanuit de traditionele "man op 1 positie" gedachte dan kun je al snel iemand bedenken die het ooit beter heeft gedaan op een positie, lekker laten lullen zeg ik.
2 -3
arigold
Blind was betrokken bij de helft van de Nederlandse doelpunten, dan mag hij van mij defensief soms wel een steekje laten vallen. Die inspeelpass op Wijnaldum bij de 2-3 was grandioos.
6 -5
Web
Juist, hij is aanvallend heel goed
1 -3
Ajaxhart
Was zeker zo. Nog geen criticus/analist over gehoord.
2 -2
voorkennis
Ik roep het hier al weken dat die Promes gewoon slecht is en louter uitblinkt in grote verhalen in interviews en een nieuwe rap.
Levert me hier tientallen minnetjes op, whatever , maar de echte kenners zijn t gewoon met me eens.
Promes heeft bij ajax nog geen 1 fatsoenlijke wedstrijd gespeeld en ook bij Oranje is het al vele interlands complete armoede
12 -15
waayop
Tsja en wie is dan een echte kenner? Iemand die het met jou eens is?
0 -1
FreddyAX
Dus als je van vrijwel niemand gelijk krijgt dan heb je nog meer gelijk omdat dan de echte kenners je steunen,

Zo lust ik er ook nog wel een paar.
3 -3
ajaxxcied4life
Jij praat dus al weken Derksen en c.s. na. Doe nu niet alsof jij zelf zo geniaal bent om dit soort krankzinnige borrelpraat te blaten.
9 -5
Ferd
Je roept al wekenlang onzin dus. Gefeliciteerd. Je ligt aan de leiding in de ‘grootste mongool van AS’ competitie. Al zit Ajaxdordtt je dicht op de hielen, net als remark, illegaal en Pierre Heno
8 -8
ajaxdordtt
Hé, laat mij er ff buiten.
3 -8
voorkennis
Mooi die referentie aan een mongool, zegt veel over je IQ .
Maar beste Fart, als jij Promes geweldig vindt, prima hoor, geniet van je zondag
5 -3
Ferd
Jouw beperkte comeback en gelijk over iq beginnen zegt voldoende over jou. Dat schoenmaat groter is dan je iq is geen compliment knul.
0 -8
voorkennis
nee refereren naar mongolen is een stuk fatsoenlijker knaapje
1 -1
ajaxdordtt
Een IQ is hoog of laag lieve Ferd, niet groot of klein.
4 -1
Amsteraaij
hahaha Chill dit
2 0
ajaxxcied4life
Echte kenners zoals Johan Derksen? De ene voetballer vist of klaverjast en jij probeert hier de meute op te hitsen door zijn passie voor rappen erbij te halen. Dan ben je werkelijk waar een sneu stukje organisme
2 -3
voorkennis
"sneu stuk organisme"
Ook goed gevonden.
Lijkt wel of ik hier te maken heb met voorzitters van de Promes fanclub.
Het is heel simpel (zelfs voor jou te begrijpen, althans hoop ik), als je nog niks gepresteerd hebt, dan ga je niet oreren over je nieuwe rap.
Dan ben je ingetogen en werk je keihard aan je vorm omdat je een giga salaris verdient en een publiek figuur bent.
Dat heeft professionalisme, een woord wat jij blijkbaar niet kent.
En ja ieder heeft zn hobby en passie naast het voetbal, maar nogmaals dan je ingetogen in op moment dat je nog geen hol hebt gepresteerd.
1 -2
Oeroeboeroe
Het slaat nergens op en het tegendeel is waar. Als het op het werk al niet helemaal lekker loopt en je moet van een zooitje achterlijke supporters privé op je tenen lopen, kom je nooit uit de problemen. De 1 is rapper, de ander heeft een andere hobby die ze als uitlaatklep hebben en jij zou dat willen beperken? Laat je nakijken, eet je brinta op en doe je middagslaapje.
1 -2
voorkennis
Ook voor jou is begrijpend lezen, heel heel moeilijk.
Snap ik met zon forum naam.
Ik zeg NIET dat dat hij zn hobby niet mag uitoefenen, maar treedt daarmee niet naar de media en wees daarmee wat meer discreet.
Als jij (en alle andere wijsneuzen hier) niet snapt dat als je nog geen 1 fatsoenlijke wedstrijd hebt gespeeld en daarnaast op dat moment ook nog geblesseerd bent, dat het niet handig is om dan met een nieuwe rap naar buiten te treden.
Maar goed sommige hier hebben een IQ van een mug, dus ik hou er maar mee op
1 -1
Ferd
Jij snapt het niet he. Hij zoekt de media niet op, de media en sukkels zoals jij zoeken hem op.

Misschien moet je je naam aanpassen naar ‘voor’ want enige kennis heb je niet
1 -2
voorkennis
Oohja, dus als Promes een nieuwe rap heeft, weet de media dat al van te voren en zoeken hem daarom op.
Promes zegt helemaal niks , en hoppa daar staat de media voor zn neus.
En weigeren mag hij ook niet, want we hebben hier een regime van Noord Korea.
Ben blij dat ik het nu beter snap dankzij je uitleg fart
1 -2
Oeroeboeroe
Dat iemand een andere mening heeft dan jij wil niet zeggen dat die persoon dan ook een lager IQ heeft dan jij. En dat je aan mijn forumnaam kunt opmaken wat ik wel of niet kan, maakt jouw verhaal des te belachelijker.
1 -2
voorkennis
maar omdat ik een andere mening heb, moet ik me laten nakijken, brinta eten en middagslaapje doen volgens jou.
Man wat maak jij je belachelijk door dit op te noemen en vervolgens de slachtoffer te gaan spelen vanwege een IQ opmerking.
hahaha
1 -2
Ferd
Degene die zich belachelijk maakt ben jij
2 -1
voorkennis
Jij praat echt louter onzin en wartaal uit, zou wat anders gaan doen vanmiddag, want je maakt je volslagen belachelijk
1 -2
ajaxdordtt
Jij maakt je belachelijk! Nee, jij maakt je belachelijk! Jij bent stom! Maar jij bent een mongool!

Lekker bezig girls, echte steekhoudende argumenten. Een discussie op niveau.
2 -3
voorkennis
Gelukkig ben jij altijd aanwezig om het niveau weer op het juiste level te brengen, met je altijd sterk onderbouwde mening en visie
1 -4
Ajaxhart
Was niet in heel goede doen, maar speelde wel een cruciale rol bij 2 van de 4 goals.
3 -1
Vierendertigste
Die oud-PSV-ers moeten niet vergeten over die rechtsback te oordelen, want dat is een regelrechte aanfluiting op dit niveau.
8 -3
arigold
Ssssst al die PSV trolletjes hier vinden zo'n opmerking niet leuk!
2 -2
Web
Een beetje kritisch vind ik niet erg, je kunt ook niet zeggen dat ze goed waren toch?
Maar ze zouden zich ook af kunnen vragen, waarom Blind zijn nivaeu niet haalt?
1 0
Dazoo
Kan me nog een vrij aardige actie van Blind als linksback herinneren. Passje op Van Persie in Brazilië. Denk dat de meeste Spanjaarden die ook nog wel weten.
9 -4
NoMoreMrNiceGuy
Slechts 5 jaar geleden...
1 0
geDaante
Dus één goede pass toevallig vanaf de flank maakt hem een goede linksback?

Het is geen linksback, mist daarvoor snelheid, beweeglijkheid, handigheid en dynamiek.
Het is een CV en niks anders.
3 -3
Web
Toen Oranje een beetje des Ajax ging spelen, zag je Blind weer opbloeien.
Linksback is verdedigend zijn minste positie, opbouwend gaat het ook daar erg goed
Koeman heeft jaren bij Cruijff gespeeld, en ook nog eens een van zijn betere vrienden
Toch heeft hij er niks van opgestoken, gaf ook als eens aan, dat hij niet het vermogen heeft als Guardiola een team te laten spelen, op zich zelf wel weer eerlijk.
Blind is van het vooruit verdedigen niet achter uit lopen. Maar mag het even wennen, bij Ajax speelt hij in het centrum of op 6
0 0
Libero
Bky legt het prima uit hieronder. Noblesse oblige, oftewel hoge bomen vangen veel wind.
Weten we meteen hoe hoog de niet besproken bomen de Roon en Dumfries reiken. Precies degenen die gewisseld werden, waarna het per direct lekker ging draaien.
3 -1
Cupmetgroteoren
Blind heeft het jarenlang vrij goed gedaan op linksback. Ook op het middenveld deed hij het bij Ajax goed. Tegenwoordig kan hij alleen nog uit de voeten als cv.
0 -8
Libero
Onzin. Zeker in dit Oranje, met een centrum Dijks/de Ligt achter zich zou hij prima als DM uit de voeten kunnen. Bij Ajax is op dit moment idd zijn beste positie LCV, maar dat heeft dus ook te maken met de alternatieven voor de centrumverdediging en het systeem met een dubbele 6..
0 -1
3*stars*3
Ik ben geen fan van Blind als back.
Koeman moet gewoon proberen met Blind op middenveld met Frenkie.
De Roon lekker banken en als linksback Aké de kans geven.

Rechtsback...Tja bij gebrek aan beter mag shithead Dumfries daar klungelen.
0 0
Web
Toch vind ik dat Blind daar de beste optie is. Die speler die jij noemt ben ik ook niet kapot van, naar de rust met de wissels ging het ook beter met Blind, voor rust was het niet best, maar dat gelde in mijn ogen eigelijk voor het hele team.
Allemaal lopende mensen bij Duitsland, ze doken overal op, en daar heeft Blind moeite mee, zijn zwakste punt.
2 0
Libero
Ik zie net dat Aké bij Bournemouth als CV gebruikt wordt. Op TM is zijn transferwaarde, sinds hij daar speelt, inmiddels van 8 naar 30 mio gestegen. Zit dus kennelijk in een behoorlijke opwaartse spiraal. Maar of je nou weer iemand op lb moet zetten die bij zijn club op een andere positie speelt?
Nou ja, Depay speelt bij Lyon ook niet als spits ...
0 0
3*stars*3
Speelde jarenlang als Linksback.
Is daarna idd naar het centrum gegaan.
Al speelde hij in de jeugd bij Fey en in oranje als 6.
Die heeft aardig wat posities achter de kiezen.
V Aanholt zou het ook kunnen maar zegt ook wel wat dat verschillende spelers het mochten proberen als linksback (zelfs Vilhena) maar dat verschillende bondscoaches toch twijfels lijken te hebben bij v Aanholt.

Het liefst zie ik middenveld met Pröpper erin maar Blind hoort er sowieso in.
0 0
Libero
Zelfs Kuyt mocht het even proberen!
Het is inderdaad aanmodderen geweest (op beide backposities), maar hopelijk helpt het dat het huidige centrum staat als een bus en je Frenkie ervoor hebt staan. Blind is echter niet geschikt als moderne back, mist nou eenmaal de snelheid om zonder teveel risico de gehele flank te bestrijken.
Van (achter)Aanholt komt mij technisch weer te kort; wellicht is Aké idd wel de beste optie.
Dan heeft Koeman op het defensieve middenveld ineens een ontzettende luxe met Blind, Frenkie, Pröpper en evt. vd Beek die daar ook geweldig gespeeld heeft.
0 0
MK77
Niet best maar goed genoeg toch?
1 0
Bobbaasje
De Roon en Dumfries waren juist slecht.
13 -2
ambtenaar
Nederland hoort betere back te hebben dan Dumbfries en Blind.
Maar vond Blind niet slecht spelen, zeker de tweede helft geen fout gemaakt.
12 0
Leprechaun
Blind is geen back. Misschien moet Koeman hem daar gewoon niet opstellen.
1 0
Amsterdam1900
Promes steekt niet in de beste vorm van zijn leven, maar Ik ben het inmiddels wel zat die heksenjacht op Ajacieden. Bij de eerste westrijd dat een Ajacied niet uitblinkt of matig speelt wordt gelijk de haat campagne gestart. Het is Maarten de Roon waar ik mij ongelofelijk aan heb lopen ergeren tegen de Duitsers maar daar hoor je niks over. Die Maarten die kan echt niks, ging gelijk veel beter lopen toen hij eruit ging.
5 -7
Schip
Heksenjacht is het niet man. Gewoon kritiek op spelers. De Roon kreeg ook kritiek en werd niet voor niets gewisseld. Promes laat te weinig zien, al was zijn taak in de tweede helft lastig. Blind was wisselvallig, maar echt niet zo slecht in de tweede helft.

Nog steeds de beste keus. Donny komt er ook weer aan, De Ligt en Frenkie als oud ajacieden houden de eer aardig hoog. Dumfries ging ook door de grill hoor. Niemand gehoord die positief was over hem.

Kijk verder eens naar het gehalte Ajax jeugdspelers. Gelijk de eierdop opdoen is nergens voor nodig.
3 -3
Bky
Het gaat om een verwachtingspatroon.

Bij Dumfries of de Roon verwacht je niets, dus vind je het ook niet raar als hij geen knikker raakt.
Bij Blind verwacht je een topper, speelt hij matig, dan heb je daar kritiek op, heel simpel.

Verwacht poep en je krijgt poep, niemand kijkt raar op.
Verwacht goud en je krijgt poep, iedereen kijkt raar.
9 -4