Spaan hoopt dat Ünüvar dit seizoen debuteert

FinnDekker, 04-09-2019 om 23:00, 11846 views, De Derde Helft |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Als het aan Henk Spaan zou liggen, dan maakt Naci Ünüvar dit seizoen zijn debuut. Het talent speelt zijn wedstrijden momenteel in de Onder 19 van Ajax. Van een debuut in Jong Ajax moet het nog komen, maar Spaan heeft hoge verwachtingen.

'Bijvoorbeeld als Ajax op voorsprong staat in het voorjaar', vertelt Spaan bij De Derde Helft. 'Volgens mij is het geen hype. Ünüvar is gewoon een ontzettend goede voetballer. Hij scoort in belangrijke wedstrijden, heeft een hele goede vrije trap en je kunt hem aanspelen met drie man om hem heen. Ik vind het echt een heel goede speler.'

Spaan hoopt dat Ünüvar eerder debuteert dan Abdelhak Nouri, die te laat werd gebracht volgens de zeventigjarige. 'Ajax moet niet de fout maken die ze met Nouri hebben gemaakt door hem veel te laat te brengen.' Ünüvar is sinds kort zestien jaar. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EKS
Nouri werd en wordt als voetballer geroemd om zijn vele wow-momenten, maar leed ook veel gevaarlijk balverlies. In die zin vergelijkbaar met zijn grote voorbeeld Ziyech.
0 -1
WZAWZDB14
Je moet zo'n jongen niet naast zn schoenen laten lopen, rustig brengen. Dit was destijds bij Nouri ook gewoon goed gedaan. Hiermee houd je ze ook langer gretig.
0 0
PetrusKeizer
als je ver weg van nederland woont en je nooit meer bij wedstrijden op de tribune staat kan je all1 maar op beelden afgaan. Nou, dat doe ik en ik vind die jongen geweldig. Ik geloof gewoon niet dat je zo iemand zogenaamd 'te vroeg kan brengen' . Wat ik ervan zie: een echte ajax-speler. Hebben we eigenlijk er wel meer als hem rondlopen?! Van die leeftijd.
0 0
FreddyAX
Laten debuteren lijkt me wel mogelijk, toch zal er veel aandacht uit moeten gaan naar de fysieke belasting.
Als zijn talent er echt uit komt nu al zou het een geweldige move zijn waar iedereen beter van wordt.
1 0
GotnohairWedontcare
zoveel dichter bij de top dan toen?
0 -1
waayop
Als het goed blijft gaan eerst maar eens van de winter mee op trainingskamp.
1 0
trainerdv
Denk dat Heitinga en consorten eerder zien of hij er klaar voor is dan Henk Spaan. Dat Spaan Nouri-fan is, weten we nou wel, maar of je nou kan zeggen dat Ajax hem te laat bracht......Ik denk het niet. Zijn debuut was een succes, niet te vroeg en niet te laat, daar is zelfs dat mooie filmpje van. Nouri had nou net wel de intentie om lang bij Ajax te blijven en dus alles rustig stap voor stap te laten verlopen zonder te veel haast. Tel daarbij op een goed lopende middenveld met Schöne, Ziyech en Klaassen /vd Beek.. Nja, zinloze discussie eigenlijk. Mooi als Unuvar een waarde voor het eerste zal worden, maar of dat dit seizoen of volgend seizoen is, doet niet zo heel erg ter zake.
2 0
Babangida83
Nouri vond zelf wel dat t te lang duurde. Niet op de laatste plaats omdat Donny veel eerder debuteerde.
0 0
Pheadrus
Iemand anders zei het hier al eerder; wat zou het prachtig zijn om ooit een middenveld van Gravenberch, Taylor en Unuvar in Ajax1 te hebben. Sontje hansen in de spits erbij. Ze kunnen dit jaar al gaan inspelen in Jong Ajax als Unuvar later in het jaar wordt doorgeschoven. Ook kunnen ze oefenen in de Youth League. Wat zou het fantastisch zijn als ze die cup dit jaar winnen. Het team dat net in Barcelona speelde aangevuld met Gravenberch zou een heel eind moeten kunnen komen.
2 0
DT10
Als je deze jongen op zijn 16e laat debuten, is hij waarschijnlijk op zijn 18e al vertrokken. Laten we dus niet te hard van stapel lopen. Hij heeft immers een contract tot 2022..
0 0
Ajax1969
Je kan dat contract verlengen, hebben ze bij de Ligt ook gedaan. Als hij 17 jaar is en zich goed ontwikkeld heeft, gewoon een verbeterd driejarig contract laten tekenen.
0 0
Ajax27
2e contract laten tekenen op zn 17e kan niet. Je kan het m wel aanbieden wat ie op de dag dat ie jarig is mag tekenen. Van he 16e tot je 18e mag je slechts 1 profcontract tekenen
0 0
Santiago
Je kan hem makkelijk in enkele bekerwedstrijden laten spelen
2 0
Ar
Ja, wie hoopt dat niet.
Na zijn weergaloze optreden in Barcalona had ie het van mij meteen al verdiend.
Maar goed, te vroeg brengen is ook niet goed. Gravenbergch had het vorig seizoen niet makkelijk in Jong Ajax. Echt uitblinken hebben we hem niet zien doen, dus dan mag je best de vraag stellen of zo’n jongen niet beter bij onder19 de pannen van het dak kan spelen. Daar wekelijks de beste zijn. Goed voor het zelfvertrouwen. Beter dan het wekelijks lastig hebben omdat je iets te vroeg bent doorgeschoven.
1 0
Hagmag
Laten we niet te hard van stapel lopen met een 16 jarig supertalent.
Hij moet daar fysiek ook aan toe zijn.
Na de winterstop z'n debuut zou wel een bekroning voor hem zijn.
3 0
Red Devil
Dat verdiend hij ook.
Laat hem eerst maar eens vaker met het 1ste meetrainen de komende maanden en dan bij jong Ajax zijn wedstrijden spelen.
0 0
Daveajax1976
Laat hem gewoon om de week met jong Ajax meedoen
0 0
Babangida83
Inderdaad. Zoveel mogelijk minuten laten maken als kan. Wordt ie alleen maar nog beter van. (Maar voorzichtig met basisplaats). Zolang hij t aankan, natuurlijk.
0 0
jeugdvolger
Spaan doelt op een debuut, wat geen issue moet zijn voor Unuvar aangezien je hiervoor geen 90 minuten vol hoeft te houden.
1 0
Pheadrus
Tjonge jonge, henk spaan wordt ook eens waker. Iedereen die Ajax een beetje volgt weet al jaren dat Unuvar een uitzonderlijk talent is. Alle scouts hebben hem op hun lijstjes staan. En nu komt henk vertellen dat het echt niet een hype is en dat Unuvar in Ajax1 moet debuteren. Mosterd na de maaltijd.
0 -1
Web
Dit seizoen lekker in 019 laten spelen.
Na de winterstop eens minuten geven in Jong Ajax
Maar mag niet ten koste van hele wedstrijden, nu heeft hij daar soms nog moeite mee
Volgend seizoen in Jong Ajax
En wie weet kan hij dan Ajax1 al aan
De afbraak kans is zo groot, wees aub voorzichtig met hem
Maar wat een gigantisch talent, houd ten alle tijden overzicht, ook als hij snel moet handelen of onder druk staat, dat hebben er maar weinig. Frenkie is daar ook zo goed in
1 0
Superman
Goed bezig Henk (Aristos)
0 0
oudzuid2
in Barca waren ze ook al lyrisch over hem. ik hoop echt dat we een paar jaar van deze jongen in het eerste kunnen genieten voordat de hele voetbalwereld aan em gaat trekken. schijnt gelukkig een slimme en verstandige kerel te zijn
0 0
SjaakWolfs
Alles met een beetje kwaliteit kun je misschien twee seizoenen in Ajax 1 bewonderen. Daar mag je tegenwoordig al blij mee zijn.
0 0
ambtenaar
Keertje laten proeven is prima, voor de rest die jongen met rust laten.
2 0
je
Ryan Gravenbergh
0 0
Jeugd
Voorzichtig brengen.....
Geen haast....
Eerst laten wennen.....
Wat een onzin, geloof me, gooi deze jongen maar voor de leeuwen. Hij is uitzonderlijk.
2 -3
Web
Ik geloof je niet, dat is per persoon anders
Unuvar heeft nu zelfs nog moeite om ook in de laatste 15 minuten zijn niveau vast te honden, hij moet nog sterker worden, maar dat mag absoluut niet ten koste gaan van zijn souplesse
0 0
Hollister
Als Ten Hag Unuvar meeneemt in de winterstop op trainingskamp dan zal hij zelf heel snel overtuigd zijn en hem in het voorjaar laten debuteren... maar sowieso gaat hij debuteren in Jong Ajax en wordt misschien wel overgeheveld samen met Taylor.
0 0
Web
De kwaliteiten van Unuvar staan bij niemand ter discussie.
Maar of hij het nu al aan kan wel?
Te Hag ziet hem ook spelen
1 0
Cello
Ik heb er een beetje dubbel gevoel bij.
Aan de ene kant zeg ik, ja graag....want ondanks dat ie pas 16 is heet het altijd, dat wanneer je goed genoeg bent leeftijd minder belangrijk is. Goed genoeg.....dan speel je.
Maar langs de andere kant....je wilt dan ook zo lang mogelijk van zo'n talent genieten als sipporter van Ajax. En dan denk ik aan afgelopen zomer, het vertrek van De Ligt en natuurlijk ook van De Jong. Hoe lang hebben die vast in de basis van Ajax-1 gespeeld???. Het zou toch eeuwig zonde zijn als Unuvar dan ook al ruim vóór zijn 20ste vertrokken is?.

En toch denk ik, dat het dit jaar nog niet gaat gebeuren voor Unuvar, ik zet in op volgend seizoen. Al zou ik het ook weer niet erg vinden als het wel dit seizoen gaat gebeuren.
2 0
Babangida83
Het gaat er denk ik meer om dat je zo'n jongen durft te brengen. Maar een vaste basisspeler, een steunpilaar van t elftal word je niet zomaar. Dat dient zo'n jongen wel in te zien en te leren begrijpen. Dan zal ie de stap naar t buitenland minder snel maken. Beter voor ons en beter voor hem, want de kans dat hij dan slaagt in het buitenland wordt daardoor aanzienlijk groter. Maar dat hij uiteindelijk ook weggaat, dat is jammer maar helaas de realiteit. Daar kun je niks aan veranderen. Zeker ook niet ten koste van de speler. Enige wat je kunt doen is veel talent produceren zodat de echte topclubs verzadigd raken en salaris aanpassen aan goed niveau, zoals met Ziyech.
0 0
Web
Voorzichtig zijn
Zeker zolang mogelijk van genieten.
Laten wij aub hopen dat hij wel tot zijn 21 bij Ajax blijft
Zal ook mee spelen hoe Frenkie het nu doet?
Want deze jongen gaat geen tussen stap maken, van Ajax naar de absolute top
0 0
Tinus
Of die jongen geen tussenstap gaat maken kun je nu onmogelijk zeggen. Kijk naar vdVaart, die werd gezien als de nieuwe Cruijff en VBasten tegelijk, maar ging uiteindelijk eerst naar HSV. We zullen het wel zien, het is nu toch redelijk dringen op het middenveld. Bovendien hoop ik dat eerst Lang een kans krijgt. Met de stappen die hij momenteel maakt kan hij ook een topper worden.
1 0
Web
Tijden zijn wel verandert
Ajax is nu zelf subtop van Europa, dat was in de tijd van vd Vaart niet zo
0 0
GotnohairWedontcare
Het was toen makkelijker om CL voetbal te halen en Ajax heeft toen met onder andere van der Vaart ook de kwartfinale gehaald. We hebben nu veel meer geld, maar zijn we
0 0
PuurGeluk
Zeer dubbel gevoel als ik het zo lees;)
0 0
Venta
Ik vind wel dat ze zo’n speler tegen de kleinere ploegen in de Eredivisie of beker een plek op de bank moeten gunnen, en bij een mooie stand in de rust 45 minuten mee moeten laten doen. Goed voor zijn zelfvertrouwen en wellicht verrast hij vriend en vijand.
0 0
geronimo
Waarom hebben ze Spaan geen hoofdtrainer bij Ajax gemaakt , hij weet alles beter
2 -2
gi0vanni
Omdat hij wel denkt alles beter te weten maar hij weet niet veel van schoonmaakproducten.
0 -1
Cello
Daar lijkt het wel altijd op hè?. Maar eigenlijk zijn wij met zn allen ook niet heel veel beter. Ook wij zien dingen vaak anders of zouden het graag anders willen zien en komen dan met de in onze ogen oplossingen.

Hoe was het ook alweer?. "De beste stuurlui staan aan wal". Ja toch?. Hehehe.
1 0
AFCAdam
Deze jongen is nog volop in ontwikkeling, dus geleidelijk brengen en goed monitoren.
Dit seizoen minuten laten maken en persoonlijk denk ik dat hij mede door zijn inzicht, creativiteit en positionering tussen de linies van waarde kan zijn in die 10 minuten die hij krijgt..
0 0
Twaal
Eens met Spaan.. Ik hoop op een vroeg debuut, want het is weer een tijd sind Sneijder en vd Vaart dat er een supertalent is doorgebroken.
Breng hem rustig, laat hem dit seizoen proeven aan het nivo door hem 10/15minuten in te laten vallen wanneer de wedstrijd het toelaat en haal hem volgend seizoen bij de selectie op zijn 17e.
0 -1
Bocarra
Wordt een beetje moe van media parasieten als Spaan die steeds weer iets vinden van Ajax als het gaat om beleid of persoonlijkheid van de trainer. Flikker op met die meninkjes en aandacht trekkerij.
0 -3
willieovertoom
Hoeft niet per se dit seizoen gebracht te worden maar ik ben het zeker eens dat Nouri veel te laat gebracht werd. Die had in 15/16 al minuten moeten maken. Sterker nog; als ik coach was geweest had ik veel jonge (grote) talenten (en Appie was dan nummer een op mijn lijstje geweest) al speeltijd gegeven in de laatste wedstrijd van 14/15. Tegen Dordrecht uit toen, stond letterlijk helemaal niks meer op het spel.
0 0
Web
Frenkie en Nouri hebben veel te weinig gespeeld onder Bosz, zal het wel niet mogen zeggen hier, maar doe het toch. Ik blijf bij mijn mening
0 0
Aad82
Wie was toen de trainer?


Oh ja.
0 -1
Petervandersluis
Waarom zo gehaast brengen. De jongen heeft nog moeite met 90 minuten als linksbuiten op O19 niveau, totaal geen schande voor iemand die net 16 is geworden, toch geeft het wel aan dat hij conditioneel stappen moeten zetten, eerst 90 min als linksbuiten dan als middenvelder en dan op Jong niveau, alvorens hij in mijn ogen in aanmerking komt voor het eerste. Dat het fantastisch talent is staat buiten kijf, maar ik zie totaal geen reden om te haasten met zijn debuut.
9 0
jeugdvolger
Speelde vorig seizoen als 15 jarige al 90min in de o19 en in de voorbereiding word er vaak gerouleerd vandaar dat Unuvar niet de hele wedstrijd speelt.
Mee eens dat er nog werk aan de winkel is mbt zijn inhoud, maar in zijn huidige vorm zie ik hem moeiteloos invallen laatste kwartier.
0 0
amthree
Of gewoon aan het eerste laten ruiken bij bvb bekerwedstrijden tegen een amateur team als we die loten.
1 0
RaynoFischer
Precies, iemand te snel willen brengen kan ook averechts werken,
Heb geduld met deze jongen, als hij volgend seizoen klaar voor is of zelfs iets langer prima ;)
1 0