'Ajax een hele vervelende ploeg om tegen te spelen'

JesseTH, 01-09-2019 om 21:35, 12374 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dick Advocaat ziet in Ajax 'een hele vervelende ploeg' om tegen te spelen. De voormalig bondscoach ziet dynamiek in het elftal van Erik ten Hag, voor wie Advocaat het tevens opneemt na een week vol onrust rond zijn persoon.

'Ik vind dat Ten Hag het vorig jaar geweldig gedaan heeft. Je kunt niet zeggen dat alleen de spelersgroep het goed heeft gedaan', oordeelt Advocaat aan tafel bij Rondo. 'Een trainer heeft daar toch ook zijn bijdrage aan? Als je kampioen wordt, nog een prijs wint en ook nog in de halve finale van de Champions League komt, dan heb je het geweldig gedaan.'

Advocaat heeft er dan ook geen enkele twijfel over of Ajax de groepsfase van de Champions League zal overleven. 'Ajax heeft een hele vervelende ploeg om tegen te spelen vanwege de beweeglijkheid en positiewisselingen. Daarnaast zijn ze technisch zó vaardig. Als je woensdag de aanname van Tadic zag en vandaag de aanname van Ziyech ziet. Die bal rolt niet weg.'

Aad de Mos gooit er op zijn beurt nog een schepje bovenop. 'Ik vind Ajax sterker dan verleden jaar. In de wedstrijd tegen APOEL had het oude Ajax een goal tegen gekregen. Nu geven ze bijna geen enkele kans weg. APOEL was een hele vervelende ploeg om tegen te spelen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HStorm
Is dit dezelfde Advocaat die samen met Derksen zat mee te lullen over een paar stoppers op het middenveld waar je geen CL wedstrijd mee gaat winnen?
0 0
Markopantelic007
Hmm met de Ligt en Schöne toch ook wel echt belangrijke goals ingeleverd. Wie gaat dat nu doen? Verder kan dit Ajax denk wel hoge ogen gaan gooien.
0 0
Jaze
Haha, Aadje. 21 is 5.
0 0
PetrusKeizer
ik denk dat Aad bedoelt dat Ajax nu in verdedigend opzicht beter is. Of dat inderdaad zo is vraag ik me af.
0 0
Labrador
HAHAHAHAHA Aad. Hou je bek met " sterker dan vorig jaar" Die man lult iedere week wat anders. Vorige week waren we nog ruk.
2 0
ajaxdordtt
Aad had weer een paar cocktais op zo te lezen.
2 -1
Schip
Dit soort kortsluitingen heeft De Mos af en toe. Dan krijgt hij de kolder in zijn kop. Het is bezopen om te denken dat Ajax beter is geworden. Maar je hoeft het maar te roepen en er gaan mensen achteraan lopen.

Ajax was sterk vorig jaar in de voorronden. Je zag zeker in de laatste voorronde hoe het team speelde, hoe belangrijk Frenkie was daarin.

Als je amper van PAOK wint en worstelt tegen Apoel, 20 minuten lang je onder druk laat zetten door Sparta etc., moet je reëel blijven. Het is een nieuwe ploeg, die meer teert op de individuele kwaliteiten voorin en dus het team meer in dienst laat spelen van die individualisten.

Het Ajax van vorig jaar was veel meer des Ajax'. Kan even niet anders, maar dan heb je iemand als Advocaat die helemaal warm van binnen wordt bij een controlerend blok op het middenveld. En Aad wil niets liever dan een keer gelijk krijgen in een boude stelling. Dan blijkt dat hij toch verstand van voetbal heeft.
2 0
DonQ
Nouja, ik vind ook niet dat het Ajax van vorig jaar zoveel beter was rond deze tijd. Tegen Luik hadden we het toen uit heel moeilijk en in de Eredivisie was Ajax ook niet overtuigend. Uit bij Apoel zakten we wel finaal door de ondergrens, hopelijk een zeldzaam geval.
Met de stormachtige ontwikkeling van Martinez en Dest krijgen we toch weer een lekker voetballend elftal, zeker wanneer Vd Beek terugkeert in het elftal.
1 0
Schip
Ik vond Ajax vorig jaar echt indruk maken. Ja, tegenstanders braken nog makkelijk uit door het centrum. Maar dan had je ook Schone en Frenkie als controleurs. Dat is de prijs die je betaalt.

Ik snap de vergelijkingen ook niet eerlijk gezegd. Dit is zo'n typische overreactie. Namelijk dat je een instorting verwacht en nu weer doorschiet naar het andere extreme.
0 0
EersteAanname
Frenkie was belachelijk slecht in zijn eerste wedstrijden als middenvelder vorig seizoen. Ooh wat zegt ie nou, ja dat was zo. Positioneel zoekende en balverlies op cruciale momenten. Uiteindelijk heeft hij dat geweldig opgepakt en een zeer hoog niveau gehaald later in het seizoen. Misschien een idee om dit team ook even de tijd te geven om te groeien?
0 0
oudzuid2
haha helemaal eens.. ik kan de analyses van De Mos meestal wel waarderen maar met dit soort opmerkingen maakt ie zich compleet belachelijk
1 0
3*stars*3
Niet eens met Aad, over sterker dan vorig jaar.
Ja misschien in de breedte.
Maar ik hoop dat Aad nu wel gelijk krijgt. ;-)
4 -1
Cupmetgroteoren
Ik denk ook dat de grote teams in Europa het heel lastig gaan krijgen tegen Ajax met het verdedigende blok martinez-alvarez op het middenveld. Het gaat wel ten koste van het combinatievoetbal op het middenveld als je ze allebei opstelt. Maar verdedigend staat Ajax een stuk sterker.
6 0
ajaxdordtt
Ajax met een verdedigend blok... brrr
1 -2