Verweij stelt vraagtekens bij transferbeleid Ten Hag

BartVeenstra, 27-08-2019 om 15:15, 14566 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-watcher Mike Verweij heeft tijdens de podcast van De Telegraaf het transferbeleid van Erik ten Hag bekritiseert. De verslaggever ziet in dat de aankopen die uit koker van de trainer komen tot nu toe niet al te succesvol zijn in Amsterdam.

'Je moet je afvragen in hoeverre het nog verstandig is om Ten Hag met het transferbeleid te laten bemoeien', stelt Verweij. 'Kristensen kwam uit zijn koker, Labyad kwam uit zijn koker, Promes kwam uit zijn koker en Marin kwam uit zijn koker. Er zijn voltreffers geweest, maar die kwamen niet uit zijn koker. Hij is niet gelukkig met zijn wensenlijstje', zegt Verweij, die de vraag krijgt of het niet te makkelijk is om achter elke aankoop een naam te zetten. 'Overmars en Schreuder wilden heel graag Tadic, Overmars wilde Blind heel graag hebben, terwijl Ten Hag zich heel sterk heeft gemaakt voor Promes.'

'Lasse Schöne te makkelijk laten gaan'

Wat betreft een uitgaande transfer denkt Verweij dat Ajax Lasse Schöne te makkelijk heeft laten gaan. De journalist benadrukt dat de Deen altijd opstartproblemen heeft aan het begin van een seizoen, maar uiteindelijk altijd zijn plekje weet te veroveren. 'In deze fase had je hem heel erg goed kunnen gebruiken', aldus Verweij, die de gedachtegang van de Ajax-directie wel kan begrijpen. 'Hij is in 2012 gratis opgehaald bij NEC, heeft nooit gezeurd en ze willen hem nu belonen voor zijn gedrag. Ze gunnen hem deze transfer.'

Toch heeft Verweij zijn vraagtekens bij de transfer van Schöne. 'Er wordt altijd geroepen dat het clubbelang zwaarder weegt dan het individuele belang. Dus ze hadden hem moeten behouden of moeten wachten. Ik denk dat het een verkeerde inschatting is geweest, ze dachten echt dat ze hem niet nodig hadden en ze zullen zichzelf nu wel achter de oren krabben dat ze hem te makkelijk hebben laten gaan.'

Denk jij dat Dusan Tadic scoort en Ajax wint van APOEL? Zet in en krijg 1,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Klaasforever
Die sukkel heeft waarschijnlijk nog nooit van JC gehoord: "Als je zeven aankopen doet waarvan er drie renderen met één twijfelgeval nen je spekkoper".
1 0
PetrusKeizer
voor mij is dit nieuws. dat de trainer de aankopen bepaalt. ten Hag laat n scheet en Marc trekt de portemonnaie open. Kunnen we TH net zo goed meteen TD maken.
1 0
WZAWZDB14
Ze doen net alsof het allemaal miskopen zijn geweest. Promes heeft nog geen fatsoenlijk aantal minuten kunnen maken en Marin komt terecht in een slecht lopend middenveld. Je kan nu nog geen conclusies trekken over de aankopen, doe dat maar in de winterstop.
Wat betreft Schöne had ik hem natuurlijk nog graag een jaar bij ajax gezien, maar je moet ook kijken naar de toekomst. Een jaar was het waarschijnlijk ook bij gebleven.
4 0
louis60
Toch begrijp ik de komst van Edson niet. Hij zou de nieuwe CV worden en nu gaat TH mee in zijn wens naar het middenveld. Dat Schuurs ooit een goede CV kan worden, lijkt me logisch maar je moet je nu al versterken met een goede CV, die er meteen staat. Het lijkt wel of alle goede verdedigers een linie opschuiven . Volgend jaar in de spits?
0 0
WouterBerg83
Omdat hij één wedstrijd met diverse personele problemen op het middenveld wordt neergezet is hij een middenvelder?
Zoals ik het zie is Alvarez een verdediger en Martinez een controleur, die beiden breder inzetbaar zijn. Heel positief dus qua mogelijkheden.
0 0
Cello
Hmm....nu is het het transferbeleid van Ten Hag????. En ik altijd maar denken dat Overmars verantwoordelijk was voor het transferbeleid.
2 -1
Illegaal
Ja verweij heeft gelijk waardeloze aankopen en een blunder van jewelste om Marin boven Schone te stellen..

Maar ik heb het al eerder gezegd na de wanprestaties tegen paok.. als Ajax zijn niet kwalificeert voor de CL moeten we daar Ten Hag op afrekenen want hij is dan de schuldige met zijn opstellings en wisselbeleid en nu zeker dat ik zie dat Marin zijn aankoop is.... nu begrijp ik ook hoe de veel betere Schone weggepest is.

Als we ons niet plaatsen mag ten hag weg voor mij
3 -8
Klaasforever
Tja, we hebben ons ondanks Ten Hag toch maar mooi geplaatst jochie. Weet jij al wanneer je uit de luiers bent?
0 0
stefanwillem
zuuuuuuuuur
1 0
BRAMHOUTEN
Ha ha ha wat maak jij jezelf belachelijk zeg.
4 -2
AFCAsphere
Dat heeft hij lang geleden al gedaan. Met iedere comment word het alsmaar zieliger.
2 -2
AjaxRobEnschede
Ach de rollen zijn gedraaid bij de Televaag. Good cop, bad cop. Is nu die Valentijn de positivo ? We gaan het meemaken ...
1 0
AlexIbarra
De vorige luchtbel is net door Ziyech doorgeprikt en hier komt het volgende stukje controverse van dit topmedium.
Net alsof Marc en Erik om en om 1 aankoop mogen doen, zonder overleg..
2 -2
Henkjanklaas
Dat klopt wel die vraagtekens. Als je ziet wat Marc inmiddels heeft gekocht en welke spelers werkelijk voldoen dan is het vrij schamel. Alleen die contractverlengingen en aankoop Martinez
Waren goeie zetten.
5 -2
AlexIbarra
Het verhaal gaat er juist over dat de aankopen van Ten Hag zgn. allemaal ruk zijn terwijl die van Overmars kennelijk een stuk beter zijn.

Volgens mij doe je dat soort dingen in overleg maar volgens de Telegraaf niet.
0 -1
insectenverdelg
Alvarez en Promes en Zelfs Marin erg snel afgeschreven.
2 0
Toeschouwer
Ajax heeft telegraaf nodig voor als er wat te vertellen valt ( uitlekken) wat binnens kamer moet blijven vertelt Overmars aan Verweij ( telegraaf ) .Telegraaf word ook gebruikt als Overmars meer transfer geld wilt voor speler dan lult Overmars en zegt dan dat de hele wereld achter speler aan zit . ( leugen om best wil )
Zijn zo eeuwig aan mekaar verbonden
2 -6
Cupmetgroteoren
Promes was de vorige wedstrijd de beste van het veld. Geef iemand de credits wanneer ie ook gewoon goed speelt.
2 -8
DT10
Heb je het nou over VVV uit?
1 -2
AFCA-B93
Kan je klagen over dat het ‘maar’ VVV was, maar als hij de beste was zegt dat meer over de rest die pot
5 -2
DT10
Ben ik niet met je eens..
0 -2
AFCA-B93
Ik vind Promes een miskoop noemen veel te ver gaan. Die jongen heeft te weinig minuten mogen maken om een dergelijke indruk te maken. Wat betreft de rest vind wel echt dat Ten Hag er flink naast heeft gezeten, en nu lijkt hij er met Marin (waarvan hij heeft aangegeven hem zelf te zijn gaan volgen) weer naast te zitten. Ik heb wel nog vertrouwen in Promes, waar Marin zich echt moet gaan bewijzen met de minuten die hij heeft gehad
2 -2
Santiago
Ik stel vraagtekens bij de journalistieke kwaliteiten van Mike Verweij.
11 -7
MankeNelis
Je bent niet de enige. Als zijn bijnaam onder de collegae 'de frikandel' is, ofwel een kleffe hap, dan weet je genoeg.
2 -1
Frank1978
Ik niet. Ik weet dat het een koekenbakker is. Daarom werkt hij ook bij de Telegraaf, een roddelblad vermomd als krant...
5 -2
JanTa
Ten Hag is toch niet verantwoordelijk voor het aan en verkoopbeleid, voor zover ik weet is dat de TD.
7 -1
Schwalbino
Tsja... dat feit wordt gewoon even genegeerd want dan spat het hele verhaal uit elkaar.

Toen Frank de Boer trainer was had je fans die bepaalde aankopen aan De Boer toeschreven. Terwijl je toen nog een technisch hart had had had had dat over aankopen ging. Zelfde gedachtekronkel.
4 -2
DT10
Had had had had had mijn oom tieten, was het mijn tante geweest!
0 -4
jaripettersson
Bekritiseerd.
0 0
Bocarra
Waarom boycot Ajax de Televaag niet? Er zijn genoeg redenen om de stekker er uit te trekken. Begrijp ook niet waarom Sar een column in dat vlutkrantje heeft.
4 -5
DT10
Vanwege de vrijheid van meningsuiting misschien? Lekker laten lullen die Verweij, net als Derksen en zijn betrouwbare bron Valentijn.
2 -1
Toeschouwer
klopt helemaal Ten Hag snapt niet wat kwaliteit kopen is.
4 -8
DT10
Jij snapt het verschil tussen een trainer een een TD niet!
3 -3
DaarHoordenZijEngelenZingen
Over Schöne ben ik het eens. Maar Ten Hag voor de miljardste keer aanvallen word ik wel moe van.
3 -2
Schwalbino
Zeven wedstrijden dit seizoen gespeeld en nu al worden spelers afgeschreven. Hoeveel opportunisme kun je verzinnen?

Remember Dolberg? We zagen hem spelen. Niet bij een andere club maar bij Ajax. We waren met z'n allen ervan overtuigd dat hij de volgende Ajax parel zou worden. We zaten er allemaal naast.

En Schone. We kenden hem door en door want hij speelde al jaren in de eredivisie. Niemand dacht dat hij CL zou aantikken.
3 -1
DUDE92
Aantikken inderdaad, maar ik vond Schöne wel bijna elke wedstrijd in de CL één van de minderen. Kon goed mee in het niveau, maar tilde niet zelf het niveau hoger.
0 -1
Schip
Sorry, maar hier ben ik het wel mee eens hoor. En al helemaal als Kristensen ook zijn idee was. Ik heb nooit begrepen waarom die ooit gescout is, omdat je direct ziet dat hij de basisvaardigheden mist. Er werd toen gezegd dat hij door Steen Olsen was gescout dacht ik?

Als Magallan ook nog eens uit zijn koker komt, is het gedaan hoor.
2 -7
AFCAsphere
Oké, dus je bent het gewoon eens met dingen zonder enig onderzoek te doen of de info waar je het zogezegd mee eens bent ook daadwerkelijk gebaseerd is op feiten?
0 0
Schip
Wil je nou zeggen dat jij een onderzoeksteam erop hebt gezet? En? Wat hebben ze gevonden?

Of is dit gewoon een supportersforum?
1 -1
AFCAsphere
Wat is dit dan voor een kinderachtige opmerking? ''Wil je nou zeggen dat jij een onderzoeksteam erop hebt gezet?'' :")

Nee, dat heb ik niet gedaan. Wat ik wel heb gedaan, is dat ik - wat ieder ander mens ook kan doen - logisch heb nagedacht en het onderwerp van meerdere kanten heb bekeken, en daarna tot een objectieve conclusie ben gekomen. Zo heel moeilijk vind ik dat persoonlijk niet.

Ga nou niet mee in dat kortzichtige gedrag - dat hier al veel te vaak voorkomt - door dit soort zielige vragen te stellen.
0 0
Schip
Nou, iets nuanceren: ik ben het eens met het feit dat ik dit rijtje geen goede aankopen vind. Als TH daarvoor verantwoordelijk is, heeft hij er gewoon weinig kijk op.

Er zijn ergere dingen. Het conflict in Syrië bijvoorbeeld. Behalve voor een aantal leden hier.

Van Gaal is ook een toptrainer, maar niet goed in aankopen, waar hij ook zat. Dat moet je gewoon niet aan hem overlaten. Maakt hem niet een mindere trainer imo.

Maar iedereen springt hier alweer op rood, hysterisch snuivend, tranen wegpinkend en met de voetjes op de grond stampend als een woeste peuter. Hoe durft hij? Heeft geen bron, heeft geen bron.

Wat daar ook van zij: deze aankopen zijn gewoon matig.
0 0
AFCAsphere
Er is hier beneden al duidelijk aangegeven dat het scouten van een aantal spelers die uiteindelijk gehaald zijn niet is gedaan uit opdracht van ten Hag. John Steen Olsen was bijvoorbeeld degene die Kristensen heeft gescout, wat ook logisch is aangezien hij dat vele jaren heeft gedaan voor Ajax in Scandinavië.

Zijn er een aantal spelers gehaald die uiteindelijk niet hadden moeten komen? Ja.

Had dat kunnen worden voorkomen? Ja, maar werkelijk geen enkele club in de geschiedenis van de voetbalwereld heeft er ooit een 100% slagingspercentage qua succesvolle transfers op nagehouden. Miskopen horen erbij en daar zal ongetwijfeld van geleerd worden.

Is dit allemaal puur de schuld van ten Hag? ''JA!'' Nee, natuurlijk niet. Bij de transfers van Labyad en Promes zal ten Hag wel een rol hebben gespeeld ja, maar om te zeggen dat het transferbeleid slecht is en dat dat de schuld is van de trainer slaat gewoon als een tang op een varken. Het transferbeleid wordt normaal gesproken niet gevoerd door de trainer, maar door de technisch directeur. Wel wordt er overlegd met de trainer, dat lijkt me ook logisch. Maar als een scout een rapport aflevert en dat het enige (naast een aantal vage video's met highlights) is waar jij je mening op moet baseren, dan ben je dus afhankelijk van je scouts.

Het is jammer dat Labyad vooralsnog niet is geslaagd bij Ajax, maar ik vond het 't risico wel waard. Hij had uitstekende stats bij een middenmoter. Uiteindelijk denk ik dat hij alleen al vanwege de naam Ajax voor een degelijk bedrag verkocht zal worden. Promes moeten we nog aanzien, maar ik heb er vertrouwen in dat hij wel uit de verf gaat komen hier.

Niemand springt hier als een woeste peuter rond. Jij geloofd zonder enige gefundeerde argumenten direct het verhaal dat ten Hag volledig verantwoordelijk is voor alle miskopen die sinds zijn aanstelling zijn gedaan. Daar word je vervolgens op gewezen en dan gedraag jij je alsof je op je tere teentjes bent getrapt. Als ik je niet mag wijzen op een vrij naiëve fout, tja... waar is dan de vrijheid van meningsuiting voor? Ik vind dat jij gewoon wat beter je best had mogen doen om erachter te komen of dit verhaal van Verweij logisch klinkt.
0 0
Schwalbino
De eerste berichten dat Magallan op de radar van Ajax stond dateren van 2017 en zijn hier op AS nog terug te lezen.
1 0
Knalpot
Kristensen zijn idee dat lijkt me niet, maar toen Erik begon wilde hij graag ook een aanvallende back. Toen is men naar de lijstjes gaan kijken en kwam deze uit de koker van John Steen. Daar had ie alleen zn fiat niet over moeten geven zonder hem zelf eerst goed bekeken te hebben. Maar goed die kansen waren er waarschijnlijk niet eens aanwezig midden in een winterstop.
2 0
RusselWestbrook
Kristensen gehaald door ten Hag?

Haha, afgehaakt. Als je de waarheid zoveel op moet rekken om een punt te maken, dan heb je gewoon een waardeloos punt.
3 -1
Bobson
wat een gelul over schone, Telegraaf riep continue dat ie te traag was en dat er doorgeselecteerd moest worden. ben ik het overigens niet mee eens... maar sensatie kranten zijn zelden consequent. verrassing trouwens dat bij de eerste tegenslag ten Hag het moet ontgelden bij de Telegraaf :-s
1 0
Flipper33
Hij heeft wel gelijk Ten hag moet zich niet met aankopen bemoeien !
2 -2
JanTa
Wie zegt dat hij zich met het aankoopbeleid bemoeid, hij heeft het al druk zat met zijn huidige selectie. Naar mij weten gaat Marc over het aan en verkoopbeleid als TD.
0 -1
Benijax
Ik irriteer me mateloos aan die Verweij. Lasse wilde zelf weg en Ajax wilde dat niet tegenhouden en gunde hem de transfer ook. Ajax hoefde ook niet de hoofdprijs en dat vertaalt zich in een hoger salaris voor Lasse. Heel veel Ajax fans gunnen het Lasse ook. Hij was een ware strijder en verzaakte nooit. Ik hoop dat hij na zijn voetbalcarrière bij Ajax verbonden blijft.
4 0
Labrador
Alles om ten Hag een pootje te haken. Het begint gewoon triest te worden.
4 -1
Rhythim
Kijk ze toch allemaal lekker schoppen man....man man man...
2 0
NouridolbergNeres34
Wie heeft Magallan gescout dan? Kan nog steeds niet geloven dat je daar 9 miljoen voor hebt betaald.
2 0
FWAjacied
Om daar Ten Hag ook weer de schuld van te geven, ging zelfs de Telegraaf te ver. Daarom ook niet relevant om deze onbegrijpelijke miskoop te behandelen.
3 0
Ron75
Wat een bullshit-verhaal! Als een trainer een speler wil, gaat de (overige) technische staf toch ook kijken / mee denken. Een trainer geeft zijn voorkeur aan.
4 0
FWAjacied
'Hoofdscout Henk Veldmate had Nissen Kristensen in zijn FC Groningen-tijd al in het vizier en vindt hem nu bij Ajax de ideale stand-in van aanvoerder Joël Veltman.'

Op de site van onze vrienden van De Telegraaf. Ten Hag pakt het scoutingboekje van de hoofdscout gewoon af!
5 0
AFCAsphere
Haha wauw, hiermee schieten ze zich weer lekker in hun eigen voeten.
0 0
SjaakWolfs
Het is 'plaatst vraagtekens bij', AS.
1 -2
FWAjacied
Kijk die Ten Hag eens bekend zijn met de Deense competitie. Amper een maand bij Ajax in dienst, maar wel per se Kristensen willen halen. Mag je je in je handjes knijpen dat het maar bij een Deense aankoop is gebleven. En al komen ze allemaal uit de koker van Ten Hag: iemand bij Ajax kan toch ook gewoon nee zeggen als ze het niet helemaal zitten? Of zit Overmars er alleen maar om de positieve transfers te claimen?
4 0
AJAXAFC1
- Schone is gewoon logisch achteraf gelul altijd als het dan eventjes niet loopt...
- Labyad
4 -5
voorkennis
Promes was in oranje ook steevast een drama, een compleet drama zelfs.
Is vanuit Rusland naar spanje gegaan waar hij rechts achter in de zone speelde, zou dat zijn omdat hij voorin zo gevaarlijk was , of omdat hij zwaar tegenviel na zijn avontuur in rusland jaren geleden en waar iedereen hier nog steeds van zn stoel afglijdt omdat hij daar zo geweldig was.
Ik zou zeggen dream on
3 -2
Cupmetgroteoren
Spaanse competitie is veel beter dan de Nederlandse. Sevilla is viervoudig EL winnaar. Promes komt tekort voor een grote buitenlandse competitie, net als Luc de Jong, maar in de eredivisie kan hij prima van waarde zijn. Deed het vorige wedstrijd ook gewoon goed.
1 0
ETM
Volgens mij zijn de enige 2 spelers waarbij TH doorslaggevend was Promes en Labyad. Over Promes vind ik het te vroeg om te oordelen.
Labyad vond ik wel voorspelbaar geen denderende aankoop. Maarja de grote man bij Ten Hags vorige team en hij had er een sterke band mee. Je ziet vaak dat trainers een speler mee willen nemen als een soort houvast als ze een nieuw avontuur aan gaan.
5 0
DT10
De Telegraaf die Ten Hag afzeikt.. Is er ook nog nieuws?
10 -5
voorkennis
Labyad en Promes komen idd uit de ETH koker.
Van Labyad weten we dat het inmiddels een complete miskoop is van , ik geloof 7 miljoen, en ook Promes gaat die kant op, hoewel hij nog wel wat credits heeft.
Vooralsnog is ook Promes nog een zeer zwaar vraagteken, heeft werkelijk nog helemaal niets laten zien in ajax dienst en loopt toch al 2 maanden mee.
Profileert zich wel met rappen en grote verhalen, en ja iedereen heeft recht op prive leven en zijn vrijheid, maar als je nog geen knikker hebt geraakt zou ik wat ingetogener zijn geweest
2 -3
DeMeervanweleer
Hoeveel minuten heeft Promes in serieuze wedstrijden gespeeld? Die kan je pas beoordelen na 4-5 basisplekken. Labyad is een enorme misser idd.
2 0
Web
Kristensen kwam via Steen Olsen
Promes ook al afgeschreven?
Die kwam omdat men vreesde dat Ziyech en Neres gingen vertrekken
Achteraf is alles zo makkelijk
4 -3
ajaxrulesz
Steen Olsen draagt alleen aan. Overmars en Ten Hag zijn diegene die de klap erop geven, Ten hag is dus medeverantwoordelijk voor de komst van Kristensen.
1 0
Bjorn
Trainers mogen best een stem hebben in het transferbeleid, maar zeker niet doorslaggevend zijn. Dat blijkt hier wel (deels) uit denk ik.

Schone gepraat vind ik te makkelijk, die jongen wilde naar Italie. Gun het hem. Bovendien hebben we hem ongelooflijk vervloekt omdat hij het Europees niet kon belopen. Met De Ligt achter je en Frenkie naast je kan ik ook lekker ballen... die loste enorm veel op.
0 0
Schwalbino
Ben benieuwd wanneer TH Overmars de laan uit stuurt.
0 -4
masterrr
Ik geloof dit niet zo en anders is het zwak van Overmars. Toen TH binnenkwam bij Ajax, gaf hij in grote lijnen aan wat er aan ontbrak in de selectie: meer spelers van midden en eind twintig. Daar is Overmars mee aan de slag gegaan en heeft Tadic/Blind binnengehaald en inmiddels steunpilaren verlengt. Verder heb je scouts, die als ze hun vak verstaan, talenten herkennen en analyseren.
3 0
Mokum_32
Labyad en promes zijn 100 % gehaald door ten hag. Van marin en kristensen kan ik het niet met zekerheid zeggen, maar het zou me niet verbazen
1 0
Web
Kristensen is gescout door Steen Olsen
Promes gewoon een goede aankoop
3 -1
Mokum_32
Labyad en promes zijn 100 % gehaald door ten hag. Van marin en kristensen kan ik het niet met zekerheid zeggen, maar het zou me niet verbazen
0 0
Bramble1988
Kap eens met dat Schöne gelul! Een Ajacied in hart en nieren, voorbeeldige prof. Maar het is toch logisch dat Ajax doorselecteert en afscheid neemt van een 33 jarige speler. Zou toch geen probleem moeten zijn.

Mja, das opnieuw de voetbalwereld. Schöne werd altijd bekritiseerd(was te traag, had het Ajax niveau niet, etc). Nu heeft Ajax opstart problemen, en had Schöne weer niet weg gemogen..Tjah!
10 -1
Jariiii
Hear, hear.
0 0
AJAXAFC1
Helemaal eens altijd achteraf gelul, Genoa kwam op dt moment voor schone dan is het van beide partijen een goeie deal geweest
0 0
Ajacied33
Pfff wordt moe van dat gehuil om Schone. Vorig jaar liep iedereen te klagen dat hij het niet meer kon belopen en te oud was. Nu krijgen we na 1 mindere wedstrijd dit gezeik. En Verweij heeft Marin en Promes nu al afgeschreven. Sorry, dan kan ik je gewoon niet serieus nemen. Geef TH en de spelers in kwestie ff tijd man
16 -3
Aetim
Eens. Allemaal opportunisme van de bovenste plank
0 0
Rhythim
Vooral het feit dat we na 1 mindere pot een godsgruwelijke emmer stront over ons heen gekieperd krijgen dat je er nooit meer van opstaat.
Dat is echt buiten proporties.

Wij zijn toevallig nog wel de enige NLse club die CL kan halen (en ik verwacht dat morgen ook gewoon), terwijl psv de shit alweer verkloot heeft maar dat wordt eventjes vergeten.
2 0
Web
Helmaal mee eens
De Telegraaf is enorm aan het stoken
2 -3