'Marin moet de schroom van zich afwerpen'

BartVeenstra, 27-08-2019 om 12:20, 9882 views, Sporza |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voetbalanalist Youri Mulder denkt dat Ajax-nieuweling Razvan Marin op dit moment te bescheiden is. De nieuweling start sinds zijn komst bij Ajax vaak in de basis, maar krijgt geregeld de nodige kritiek te verwerken. 'Hij heeft er moeite', zegt Mulder bij Sporza.

De analist legt uit wat er in zijn ogen misgaat. 'Hij is een goeie voetballer, maar ik denk dat hij te veel opkijkt naar Ajax en dat moet je niet doen als je naar daar gaat. Het is een harde cultuur, waarbij ze elkaar ook een beetje testen. Kan hij daar tegen?', vraagt Mulder zichzelf af. 'Hij is een beetje te bescheiden. Hij moet de schroom van zich afwerpen.'

Marin werd voor een bedrag van twaalf miljoen euro overgenomen van Standard Luik en in Amsterdam wacht hem op het middenveld een behoorlijke uitdaging. De Roemeen moet bij Ajax - tot nu toe veelal met Daley Blind - de vertrokken Lasse Schöne en Frenkie de Jong doen vergeten.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
tot nog toe zie ik geen schroom. wel schroot. t enige wat hij moet doen is goed voetballen.
0 0
paulis
Zal binnenkort, misschien wel vanavond al, uitgefloten gaan worden door eigen publiek waarna zijn zelfvertrouwen zakt naar 0.

Zonde want denk dat het best een nuttige speler kan worden voor ajax .
0 -3
robinho12
Als hij, op basis van wat hij gespeeld heeft, wordt uitgeloten zijn diegenen die dat doen diep triest.

Want als je Marin (een nieuwe jongen die moet wennen) al gaat uitfluiten, hoe moet je dan reageren op de ervaren vedettes met een nieuw contract die vorige week ook bagger speelden?
2 0
036AFCA97
Vanavond? Waar dan?
1 0
paulis
Lol kutzooi. kom er net achter idd dat het morgen is ;)
1 -1
Redrum
Omdat het basisniveau bij Ajax flink omhoog is gegaan, is het simpelweg lastiger voor speler om aan te sluiten wanneer zij van een lager niveau komen. Marin kan echt wel voetballen, maar hij moet wennen aan het hogere tempo en de speelwijze. Daarnaast staat hij niet op zijn beste positie. Tja, dan kan het zijn dat zo'n jongen niet goed speelt. Om hem meteen af te schrijven is dan wel onzin natuurlijk. Maar erg veel geduld hebben fans tegenwoordig niet meer. Ik zelf ook niet hoor moet ik eerlijk bekennen. Ik wil ook gewoon direct een goed draaiend Ajax zien met de juiste spelers op de juiste posities. Helaas heeft dit tijd nodig. Als we morgen winnen dan is er echter helemaal niets aan de hand en kunnen we gewoon weer een mooi seizoen tegemoet zien.
3 0
ram
Ja, Marin is wat bescheiden maar dat is het belangrijkste probleem niet.

Marin moet op '8'; het is een loper. Puur box to box. Maar laat hem eerst nu lekker een maandje trainer en wennen en stel iemand anders op.
1 0
AFCA-B93
Iemand gaf ergens aan dat ook in de Instagram stories van Ajax Marin amper een pass kan geven als ‘ie een beetje onder druk staat tijdens een oefening. Dus ik ben daar op gaan letten en het valt idd wel op dat het een slechte passer is. Wil niet persee af gaan op alleen die beelden van Instagram, maar laat ik zeggen dat het weinig positiefs belooft..
3 -2
Wereld
Dat klopt wel ja, maar je zou zeggen dat dit snel verbeterd zou kunnen worden, als hij maar genoeg oefent. Is ook meer een diepgaande '10'/'8' dus ben benieuwd naar volgend seizoen als Donny vertrokken is, hoe hij het dan doet op die positie (als hij daar dan nog de kans krijgt).
0 0
Sirius666
Kwestie van wennen. Bij zijn vorige club zullen er waarschijnlijk geen rondo's op een dergelijk niveau zijn geweest. Bij Ajax wordt er in erg kleine ruimtes gespeeld.......
2 -2
Web
Hoe kun je nou verlangen dat hij Frenkie moet doen vergeten.
1 0
Nosky
De enige in de huidige groep die daar de potentie voor zou hebben (denk ik) is Van de Beek. Maar dan moet Ten Hag wel bereid zijn om hem uit z'n kracht op 10 te halen. Maar die 10 positie is uiteindelijk makkelijker op te vangen.
0 0
Joseph
Volgens mij heeft hij vooral moeite met de rol die ten Hag voor hem bedacht heeft. Ik zie geen controleur in hem en volgens mij is hij dat ook nooit geweest.
Wordt tijd dat ten Hag de volgende stap in zijn carrière zet: hoe zet ik spelers op de juiste plek..
2 -1
ajaxrulesz
Hij heeft moeite met alles, 13 in een dozijn speler dit.
1 -10
Web
Zeker niet, hele goede voetballer
Hou er maar vast rekening mee dat je dit straks in moet trekken, te bescheiden is hij, en hij heeft een VEEL betere vrije trap dan Ziyech
Maar dat is nu net het verschil, Ziyech heeft de bluf om alles op te eisen, en dan mis je een spelers die zegt, Hakim hij ligt nu beter voor Marin. Dus Mulder heeft in deze gelijk
4 -2
korem
Precies ! Maar is misschien ook wel fout van Ajax want waarom is hij gekocht ? Vervanger van frenkie/schone lijkt mij en dan vind ik het wel scouting fout want het is meer een speler voor de positie van Donny, goeie trap en scorend vermogen.
2 -1
Joseph
Als hij gekocht was voor een middenveld met Donny-Blind-Marin, waarbij Blind echt als controlerende middenvelder speelt, zou ik het wel kunnen begrijpen.

Dat vast houden aam dat systeem met een dubbele 6 is gewoon achterlijk zonder Frenkie die op 2 linies tegelijkertijd kan spelen.
0 0
ajaxrulesz
Gewaagde uitspraak hoor, hetzelfde als zeggen, "het kan in de komende maanden, buiten weleens tot een regenbui gaan komen.
1 -4