Van der Lem: 'Te vroeg om streep door Marin te zetten'

GinoHaverkamp, 24-08-2019 om 10:45, 4105 views, NH Radio |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ondanks de wat tegenvallende beginperiode van Razvan Marin bij Ajax, houdt Gerard van der Lem hoop in de Roemeen. 'Het is te vroeg om er een streep door te zetten', zegt de Amsterdammer, in de jaren negentig assistent-trainer bij Ajax, in het NH Radio Sportcafé.

Wel erkent Van de Lem dat hij meer had verwacht van Marin. 'Hij heeft mij niet kunnen imponeren en loopt ver achter op de rest. Hij heeft tijd nodig om te wennen.' Hij trekt de vergelijking met Perr Schuurs en Kik Pierie. 'We halen twee voorstoppers. Van Schuurs werd gezegd dat hij moet wennen en nu halen we Pierie, die speelt ook in het tweede. En Marin moet er gelijk staan, op een belangrijke positie nog wel.'

Het verleden laat ook zien dat het te vroeg is om Marin af te schrijven, stelt Van der Lem. 'Litmanen heeft ook een jaar bij mij in het tweede gespeeld', herinnert hij zich.

'Hij is aan de trage kant'

Rinus Israël wil Marin ook nog niet afschrijven, maar is wel wat kritischer op hem dan Van der Lem. 'Ik heb hem tegen FC Emmen gezien, toen ik beoordelaar was voor De Telegraaf. Hij is aan de trage kant en ziet het niet al te snel, het spel. Het is belangrijk voor een middenvelder dat je het spel kan versnellen. En dat kan hij op het moment zeker niet. Je weet niet hoe de ontwikkeling is. Misschien dat hij op hoger niveau traint, dat hij beter kan worden. Hij kwam van een goede club af.'

 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schwalbino
Raar dat het een thema is of een speler na 10 wedstrijden afgeschreven moet worden of niet. Afschrijven is verkopen dat begrijpt iedereen toch? Als we zo'n club worden komt er niets goeds van. Dat is echt de waan van het moment.
0 0
Barra
Ik had een heel andere speler verwacht, is redelijk traag in zijn handelen maar ook helemaal niet explosief. Met Blind en Marin op het middenveld krijg je dan 2 spelers die niet makkelijk kunnen corrigeren als het middenveld open ligt. Vorig jaar had je Frenkie naast een trage Schone, die veel kon corrigeren en liep Schone eigenlijk ook nooit uit positie. Mijn voorkeur gaat uit naar het spelen met een 6, waar Blind al eerder heeft laten zien prima uit de voeten te kunnen. Mocht Alavarez of Martinez hier ook geschikt voor zijn is dat ook het proberen waard, maar dat is geen gemakkelijke positie.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, toen Marin naar Ajax kwam omschreef ik hem als een type Schöne (qua kwaliteiten aan de bal) met een groter loopvermogen. Ik zag hem dus ook als de opvolger van Schöne en net zoals je Schöne niet naast Blind had kunnen laten spelen kan je Marin niet naast Blind laten spelen.
0 0
voorkennis
Net als rapper Promes, kan er ook geen klote van.
Kristensen, Labyad, Marin, Promes, Magallan allemaal complete miskopen
1 -6
FrankBeton
Paniek jochie?

Relax man
0 0
Red Devil
Lekker om deze jongen meteen te lopen afzeiken.
Hij heeft tijd nodig om aan het snellere spel van Ajax te wennen en dat komt zeker goed denk ik.
6 0
PetrusKeizer
dat denk je. dus weet je t niet zeker. hoeft ook niet. ik zie t nog niet zo 1-2-3, met Marin. Heeft te vaak ruzie met de bal.
0 0
Gecko
Kan geen bal aannnemen. Bal springt van de voet
Gewoon Roemmoll

Hoe wordt er gescout. Idem voor magallan.
Sorry. Dan doet psv het beter. Met veel minder geld
0 -8
Ozymandias
Inderdaad, die halen toppers als Pereiro en Romero...
0 0
Libero
En toptalent Mauro Junior en gebruiken Sadilek als lb en kopen Baumgartl en vervolgens Schwaab smeken om terug te komen en huren een Griek die nergens een knikker raakt en en en....
1 0
Amsteraaij
ramselaar
0 -1
Ozymandias
Of die geweldige Baumgartl die ze voor 9 miljoen euro hebben gekocht terwijl Ajax voor zo'n 6 miljoen de dramatische Martínez heeft aangetrokken... PSV doet het inderdaad beter met veel minder geld...
1 0
Gecko
Magallan. Marin. Labyad. Kristensen. Orejuela
Toch een aardige smak centen!
Bande kan overmars niets Aan doen
0 -5
Ozymandias
Inderdaad, Overmars doet regelmatig een miskoop maar jij schreef dat PSV het beter doet en die doen ook veel dure miskopen zoals de eerder genoemde Pereiro, Romero en Ramselaar. De geslaagde aankopen die Overmars doet halen een veel hoger niveau dan de geslaagde aankopen van PSV. Tadic, Blind, Tagliafico, Sánchez, Neres, De Jong, Martínez... Vergelijk dat eens met hetgene wat PSV daar tegenover kan zetten de afgelopen drie/vier jaar.

Trouwens is het belachelijk om Marin nu al af te schrijven. Die jongen haalde bij Standaard een hoog niveau. Ajax moet alleen wel in een speelstijl gaan spelen die beter bij hem (en spelers als Blind) past. Natuurlijk wordt iemand een miskoop als hij op een manier moet spelen die niet bij hem past. Dat is de fout van Ten Hag en niet van Overmars.
0 0
Gecko
86 miljoen voor Frenkie incl bonussen
Kan je toch wel wat beters halen dan Marin.
0 0
Ozymandias
Marin speelde bij Standard geweldig. Kijk anders gewoon even wat wedstrijden van vorig seizoen terug. Als hij op de juiste manier wordt gebruikt is hij een goede speler voor Ajax. Nu moet hij nog teveel nadenken over het tactische aspect van zijn spel.
0 -1
PetrusKeizer
allemaal onnodig ingewikkelde redeneringen. houd t simpel. Iemand die echt goed kan voetballen kan je overal neerzetten. Arie Haan kon je in de verdediging zetten, op t middenveld, en ik durf te wedden dat-ie t als linksbuiten ook geweldig had gedaan. Cruijff kon zelfs aardig keepen. Je hebt balgevoel en inzicht, of niet.
1 -1
Barra
Dat is ook een kul argument zeg, Iniesta als cv lijkt me niet wat. Je hebt toch ook genoeg specialisten die niet zo allround zijn. Marin valt tot nu toe zwaar tegen, maar hem nu helemaal afschrijven is ook heel opportunistisch.
0 0
Gecko
Ik verwacht gewoon meer Vsn zo een speler. Maar hoop dat je gelijk krijgt!
1 0
Jojo45
zit niet te zeuren allemaal, gewoon een goede voetballer, geef hem even, was de jong direct goed? kom op.
5 -1
zuidzuid
Als je onana linksbuiten zet raakt ie ook geen knikker.

Speelde by Luik aanvallende middenvelder. Dat is heel wat anders dan nu.
2 0
Schip
Ja.
2 -1
Knalpot
Die was ook niet altijd goed als ie op een andere positie speelde (PSV uit vergeten?).
0 0
Schip
Hoe vaak hebben we dit nou al gehoord.

Het gaat niet om afschrijven. Het gaat om een basisplaats. Schuurs speelt beter dan Marin, maar heeft geen basisplaats.

Marin's weifelende optreden brengt het hele middenveld uit balans. Laat hem maar wennen op de training.
0 0
Illegaal
Dat ze de prutser die Bande en Marin uit België gehaald en gescout heeft maar vlug op straat zetten.
0 -6
AsensioWillemsen
Het recente verleden laat juist zien dat spelers die er meteen staan uitgroeien tot toppers. Tagliafico, Neres, Tadic, Blind, Sanchez
2 -1
Mokum_32
Neres ? die had een heel moeilijk begin.
En blind praat je over zijn 2de periode nadat die van united kwam neem ik aan ?
Blind is als jonkie namelijk compleet verguist en kapot gemaakt ook op deze site.
5 -3
MosesD
Neres daar zag je meteen de klasse vanaf druipen. Kreeg onder Bosz gewoon niet zoveel speeltijd, maar scoorde ook meteen bij zijn debuut. Overigens schrijf ik Marin ook helemaal niet af. Is een 10 of een aanvallende/lopende half en beslist geen controleur. Wordt volkomen verkeerd gebruikt door ten Hag.
0 0
AsensioWillemsen
Blind als jonkie was geen aankoop en Neres was meteen na zijn komst al belangrijk met goals en assists
1 0
Illegaal
NEE die had geen moeilijk begin, die is onterecht in jong gezet...... Die was van de eerste dag af aan al beter dan kluivert, dat heeft hij trouwens al in brazilie laten zien.

Neres in jong zetten was dezelfde miskleun als Frenkie te lang in jong laten voetballen
3 -2
Knalpot
Die had in Brazilie welgeteld al 8 wedstrijden meegespeeld op het hoogste niveau. Zozo
0 0
Ajaxxxisdebeste
Martinez lijkt er ook één
1 0
EWJM
Er zijn ook genoeg voorbeelden van spelers die er niet meteen stonden, en ook uitgegroeid zijn tot toppers, dus wat is dan precies je punt?

Daarnaast waren Tadic en Blind al toppers toen ze bij Ajax kwamen, en kan je erover discussieren of Neres er meteen stond, die heeft eerst in Jong Ajax gespeeld, niet lang weliswaar, maar toch.
4 0
AsensioWillemsen
Die voorbeelden zijn er niet. Dat Tadic en Blind al toppers waren doet niks af aan het feit dat ze er meteen stonden en meteen goed waren.
0 0
EWJM
Zeker weten? Zlatan, Filipe Luis, Milik, Frenkie de Jong. Litmanen, Daley Blind in zijn eerste periode bij Ajax. Dat zijn voorbeelden die ik nu even kan bedenken.
0 0
Ozymandias
Tagliafico en Sánchez worden hier op AS dope veel mensen ook al afgeschreven na een paar wedstrijden.
2 0
AsensioWillemsen
Tagliafico blonk vanaf zijn eerste wedstrijd uit. Sanchez ook.
0 0
Ozymandias
En toch werd hij door veel mensen hier en in de media (zoals de heren van VI) als miskoop weggezet. Lees de wedstrijdverslagen van in zijn eerste seizoen maar terug.
1 0
Illegaal
Wie dan?... ik kan me alleen Ronald de Boer voor de geest halen en dat is lang geleden
0 -1
Ozymandias
Wow slecht geheugen heb je dan. Lees bijvoorbeeld de reacties na de eerste (bij Jong Ajax) en tweede wedstrijd van Sánchez nog eens door. Ook ben je Daley Blind vergeten (want gezien het feit dat je De Boer noemt reken je eigenjeugd duidelijk mee).
2 0