Derksen kritisch: 'Nu moet de trainer wat laten zien'

JesseTH, 23-08-2019 om 21:25, 7072 views, Veronica |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Johan Derksen is niet te spreken over de prestatie van Ajax tegen APOEL Nicosia. De voormalig voetballer zag de Amsterdammers aantreden tegen een ploeg waarvan hij niet onder de indruk kon raken en stelt vraagtekens bij de rol van Erik ten Hag.

'Al met al vond ik het een hele armoedige voorstelling van Ajax. De tegenstander is te vergelijken met de tegenstanders van PSV en Feyenoord', aldus Derksen aan tafel bij Veronica Inside. 'Ik denk niet dat ze van FC Emmen winnen. Ajax stond het toe. Erik ten Hag heeft verleden jaar de status van toptrainer gekregen, maar dat is niet zo moeilijk als je De Jong en De Ligt hebt. Nu zijn ze weg en moet de trainer wat laten zien.'

'Je had tot de kerst door kunnen spelen, ze hadden nooit gescoord', meent Derksen. 'Een trainer heeft dan toch een plan B? Welk plan B heeft hij? De 36-jarige Huntelaar. Je moet toch een andere aanvalstactiek achter de hand hebben? Tegen dat clubje heb je eigenlijk niemand nodig. Je moet gewoon goed gedisciplineerd voetballen en niet iedere bal aan de tegenpartij geven.'

De analist is van mening dat Ten Hag zich eveneens had moeten beraden over de vele gekregen gele kaarten in de eerste helft. 'Je weet precies welke spelers doorlopend over de streef gaan en dan moet je preventief ingrijpen. Dan moet je een jongen tegen zichzelf in bescherming nemen. Die heb je misschien de volgende keer weer nodig. Onze toptrainer zat te slapen in de dug-out.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Sensatie zucht en aandachttrekkerij van deze recalcitrante pseudo-journalist.
Dat gemekker heeft helaas ook postgevat bij Ajax supporters die aansluiten in de rij om mee te huilen.
Deze man heeft een enorm brevet van onvermogen en dat blijkt uit het feit dat vrijwel al zijn voorspellingen niet uitkomen.Ook beperkt hij zich vaak tot ridiculisering van mensen in de voetbal wereld zonder daar de discussie mee aan te gaan of feitelijk te vermelden wat er dan mis zit.
Het onderbuikgevoel van een verzuurde narcist met een chronische zelfoverschatting,jammer dat dit toch weer aandacht krijgt en er zelfs dik betaald wordt om die man zijn baarlijke onzin te laten uitkramen.
0 0
BRAMHOUTEN
Johan Derksen gaat steeds meer op een opgewarmd lijk, lijken, hij roept maar wat, zelfs zijn eigen tafel gasten kijken hem vaak aan van wat lul jij nou. maar blijkbaar zijn er steeds van die supporters die hem napraten ipv zelf een oordeel te geven
1 0
3*stars*3
Is al jaren zo en ook hier op AS, Andere voetbal sites en zelfs kantines, hoor en zie je mensen deze man en die gekke gijp nalullen.
Derksen is nog steeds niet onder de indruk van v Dijk en ook van Frenkie was hij lange tijd niet onder de indruk.
Hij moest meer scoren en assists leveren volgend Derksen.
Zegt natuurlijk alles over gebrek aan voetbalverstand bij hem.
0 0
Dennis129
Nu moet Ten Hag wat laten zien volgens hem.
Maar als hij het over vorig seizoen heeft is de trainer niet belangrijk en zijn het bv Zyech en Tadic die Ten Hag een goede trainer maken.
Lult maar wat hem uitkomt.
1 0
Labrador
Overdrijven is ook een vak. Het was bar slecht, dat zeker maar er wordt nu gepraat dat PSV en Feyenoord het beter voor elkaar hebben. Vorige week was het nog andersom.
1 0
insectenverdelg
Derksen lult uit zn Nek met Apoel niveautje Emmen te noemen en niet beter dan de tegenstanders van PSV en Feyenoord. Hij moet zich eerst is verxiepen in wat Apoel heect laten zien de afgelopen Jaren en wat voor begroting ze hebben / salarissen betalen voordat hij dit soort kreten doet. Apoel is een club die in de eredovisie in de subtop mee zou doen, schat ze ongeveer tussen Feyenooord en AZ in.
0 0
PetrusKeizer
spelers die constant over de streef gaan. Moet je wat aan doen, net als aan letterzetters die constant over de schreef gaan.
1 0
MVG
Hij heeft op zich wel gelijk hoor. Maar hij heeft hier ook echt sinds Feyenoord uit op zitten wachten. Jippie!!! We kunnen met z’n allen TH afmaken in de media. Hij komt ook altijd alleen maar met loze kreten en draagt geen constructieve oplossingen aan, want daar heeft meneer geen kaas van gegeten.
0 0
stijnos
Ik kijk graag VI, maar het is wel makkelijk scoren na deze wanvertoning in één wedstrijd. Als je erkent dat De Ligt en De Jong (Schone) het geheim van het succes waren afgelopen jaar dan moet je ook erkennen dat ETH nu voor een lastig karwei staat om weer gelijk te presteren. Met de kaarten ben ik het wel eens, je kon wel aanvoelen dat er een rode kaart ging vallen, dus op 0-0 spelen in een klotepot en op zekerheid wisselen was niet gek geweest. Huntelaar is natuurlijk nog steeds een prima invaller dus een plan B is er zeker wel ondanks wat Derksen beweert, maar er mag wat nog wel een middenvelder bij wat mij betreft.
0 -1
Cupmetgroteoren
Vorig jaar rond deze tijd vond iedereen ten hag een grote onbenul. Er is maar één groep nog opportunistischer dan de media en dat zijn supporters.
1 0
Pipodeclown112
Eindelijk tot zelfinzicht gekomen? Wat volwassen!
0 0
Ajax412
De media, supporters en daarna de tafel bij VI...
1 0
Ajax412
Derksen val dood alsjeblieft, voor de wedstrijd was een 0-0 nog ideaal "en dan speel je ze thuis wel omver". Zielige vent, RTL Boulevard daar. Gelukkig neemt niemand binnen de voetbalwereld hem nog serieus, spreekt als prediker op zijn eigen onbewoonde eiland. Zo, dit waren al teveel woorden om eraan vuil te maken.
2 -5
JOHANisGOD
Wie is er nou zielig hier?

Jij toch knulletje.
2 -5
Ajax412
Oeh...
0 -2
geronimo
Ze moeten TH niet en dat zal niet veranderen
2 0
Joseph
Natuurlijk moet ten Hag wat laten zien, het zou een volstrekte vernedering zijn als Ajax er in de voorronde uit zou vliegen.

Je bent inderdaad 2 belangrijke spelers verloren, maar je hebt nog steeds op elke positie een betere speler. Dat zijn momenten waarop een coach dingen kan verpesten. Met die dubbele 6 is ten Hag dat nu aan het doen.
0 -2
Redrum
Johan D. is een notoire zeiksnor, maar in principe heeft hij gelijk: nu is het moment gekomen dat Erik ten Hag moet gaan bewijzen hoe goed hij werkelijk is. Komt hij komende woensdag weer met Veltman in het centrum op de proppen, dan weet ik eigenlijk al genoeg voordat er afgetrapt is.
2 -1
Zuiderling
Het zal me niets verbazen : Veldman in het centrum !
0 0
Bocarra
Hoe ouder hou gekker. Begrijp dat Derksen al bewaking nodig heeft en niet veilig meer zonder bewaking over straat kan lopen. Vind het niet zo gek.
1 -3
JOHANisGOD
Wat vind jij niet gek???????????????????????
0 -1
B.dykstra
Snap niet dat Nederland nog naar programma’s kijken waar analisten ( zogenaamde voetbal Kenner’s) kijken alleen maar zeiken.derksen en lachebek gijpje gooien een dartpijl op en bij die naam blijven ze altijd zeiken het hele jaar.
Maar wat waren ze vorig seizoen toch stil
8 -3
Ajaxadept
Mee eens, als het goed gaat is er geen betere, gaat het ff wat minder zitten ze weer handenwrijvend te zeiken. Blij dat er een knop aan het toestel zit, bij start van het azijnpissen gaat het simpel naar een andere zender.
3 0
Cupmetgroteoren
Misschien moeten we trainers gewoon niet zo verschrikkelijk overschatten in Nederland. Dát is het probleem. De meeste trainers maken louter domme keuzes. Waarom? Omdat ze rekening houden met 'groepsprocessen en kleedkamerhiërarchie'. Vandaar dat veltman plots weer centraal achterin staat. Omdat hem dat is beloofd en zijn ego moet niet gekrenkt worden. Gevolgen? Geen opbouw van achteruit en gaten in de verdediging, en puntverlies. Wie moet je dan de opstelling laten bepalen? De trainer of het publiek? Het publiek natuurlijk, dat allang heeft gezien dat Veltman niet centraal moet. Trainers lopen achter de feiten aan. Het is toch niet meer van deze tijd dat trainers de opstelling bepalen? Geef het publiek stemkastjes en laat ze stemmen over de opstelling. In Duitsland doen ze dat al. Het is 2019 geen 1999 meer. We hebben geen reet te maken met Vetlmans egoo'tje. Gewoon wisdom of the crowd laten beslissen.
0 -6
Cupmetgroteoren
Het is bekend dat ten hag een tactisch onbenul is. Heb hem nog nooit een wedstrijd zien winnen op tactiek of met een slimme wissel.

Apoel nicosia zou echter zeker wel van Emmen winnen en in Nederland in de top 3 eindigen. Helemaal geen verkeerde ploeg.
3 -11
Ajaxadept
Grow up met je onzin.
2 0
Ozymandias
Wat een onzin... De speelstijl van Ajax van vorig seizoen is bijna geheel dezelfde speelstijl als waar Ten Hag het in zijn periode bij Bayern al over had. Het feit dat het hem is gelukt om met die speelstijl het vorig seizoen geweldig te doen bij Ajax toont aan dat hij tactisch een goede hoofdtrainer is. Ten Hag heeft tot nu toe bij elke club waar hij als hoofdtrainer actief was boven verwachting goed gepresteerd.
5 -2
Schip
Over gelul gesproken. Het vorig seizoen toont niet aan dat hij tactisch een goede trainer is. Zulke algemeenheden zijn voor 10 jarigen.

TH laat zich vaak genoeg tactisch de kaas van het brood eten. Tegen PSV en twee keer tegen Spurs staat hij als een konijn in de koplampen te staren en doet niets.

Het zal een goede trainer zijn, maar tactisch gezien reageert hij vrijwel nergens op als het fout gaat. Een toptrainer is hij al helemaal niet. Hoeft ook niet per se, maar dat omhoog gepraat is zulke groupie kul.

TH heeft hij Utrecht geen aantrekkelijk voetbal gespeeld, bij Bayern moest hij weg wegens gebrek aan resultaat, GAE...echt joh?

Hij heeft nog steeds een prima selectie en je kunt hem pas na dit seizoen beoordelen, maar nee, tactisch is TH geen wonder. Hij is een procestrainer. Alles in processen stoppen en grondig aanpakken. Echt geen natuurtalent hoor.
2 -6
Ajaxadept
Onzin, een trainer is afhankelijk van zijn spelers. Missen er een aantal de vorm of lopen ze uit de dicipline is het lastig coachen.ploegentactiek hangt vaak af van de puzzelstukjes.valt het op zijn plek gaat alles crescendo, verzaken er een paar spelers in hun rol,loopt het voor geen meter.
1 0
Tinus
Natuurlijk is een trainer afhankelijk van zn materiaal. Maar hij is zelf betrokken bij het samenstellen van de selectie. Daarnaast is hij juist verantwoordelijk dat spelers idd gedisciplineerd blijven spelen, maar ook dat de puzzelstukjes waar je het over hebt snel gevonden zijn.
0 0
Ozymandias
Dat Ten Hag tactisch goed is betekent niet dat hij nooit fouten maakt. Zelfs Guardiola maakt af en toe tactische fouten en dat is misschien tactisch wel de beste hoofdtrainer allertijden. Ik zeg ook niet dat Ten Hag een toptrainer is. Ik zeg dat hij een goede trainer is. Iemand die een tactisch onbenul is kan een spelergroep niet geweldig laten functioneren in de speelstijk die hij jaren daarvoor al heeft omschreven.

"TH heeft hij Utrecht geen aantrekkelijk voetbal gespeeld, bij Bayern moest hij weg wegens gebrek aan resultaat, GAE...echt joh?"

Wie had het over aantrekkelijk voetbal? Ik schreef dat hij boven verwachting goed presteerde en dat is gewoon een feit. Bij elke club waar hij hoofdtrainer was Go Ahead Eagles, FC Utrecht en Ajax heeft hij de verwachtingen overtroffen.

"Hij heeft nog steeds een prima selectie en je kunt hem pas na dit seizoen beoordelen, maar nee, tactisch is TH geen wonder. Hij is een procestrainer. Alles in processen stoppen en grondig aanpakken. Echt geen natuurtalent hoor."

Dit is zo dom... Niemand noemde hem een tactisch wonder of een natuurtalent.
2 0
Cupmetgroteoren
Ik zie geen enkele lijn in de tactiek dit seizoen en vorig seizoen eigenlijk ook niet. Vorig seizoen was het vooral de frivoliteit en individuele klasse van de spelers waardoor Ajax leuk voetbal speelde. Onder Bosz zag ik enige tactiek, onder ten hag is het gewoon 'op goed geluk'. Als ten hag op trainingen net zo besluiteloos is als tijdens wedstrijden, dan voegt ie niks toe.
0 -2
NaarCLbeker5
Jij hebt helemaal geen verstand van tactiek.
0 0
Ozymandias
Het seizoen is net begonnen. Vorig seizoen zat er ook nog weinig lijn in de tactiek rond deze tijd. Als je vorig seizoen geen tactische lijn in het spel zag heb je echt totaal niet opgelet.
2 0
insectenverdelg
Wat ik niet begrijp is waarom hij zoveel wissels toepast in hrt brgin van het seizoen. Je moet opzoek naar zekerheden .Dus Blind achterin en nous las back. Later kan je meer gaan switchen. Maar elke wedstrijd een andere verdediging helpt niet mee.

Aan de andere kant dat de passing zo slecht ging als afgelopen pot, daar valt voor ten hag niet op te trainenen. Ala dat bij Ajax zo slecht gaat,wordt het een lastig verhaal.
0 0
Cupmetgroteoren
Het was gewoon frivoliteit van de spelers en individuele klasse.
0 -2
B.dykstra
Je Moët niet mee prater met die zeikers hij is net de beste
2 -2
Welja
Zoals ik al zei op de avond zelf: als spelers geen bal kunnen aannemen en/of overspelen naar de juiste kleur houdt het op. Kun je verzinnen wat je wilt.

Blijft over dat Ajax een moeilijk spel speelt met hoge winst mogeijkheden (high risk, high gain). Vorig jaar ging het ook in de opstartfases mis. (zomer-, winsterstop)

Wil; je op zeker spelen ben je voor PSV (low risk, low gain). Wil je wat meer ga je voor Ajax. Heb je wel meer gezeik aan je kop van alle mensen die de allereerste de beste wedstrijd als maatstaf nemen voor de gehele competitie (grofweg 60 wedstrijden).
3 -1
Michels
Jeetje, hier onder allemaal mensen die het oneens zijn met wat Derksen zegt. Nou heb ik de uitzending niet gekeken, maar van wat ik lees zegt hij niets geks. Of heb ik misschien een andere wedstrijd gezien? Het was die wedstrijd met al die gele kaarten, Nous had er zelfs 2, vrijwel elke bal was niet op maat, het spel was veel te langzaam om APOEL kapot te spelen, niemand die zich lekker aanbod, enz enz enz?! Waarom zijn jullie zo op jullie pikkies getrapt wanneer Derksen zegt waar het op staat? Het was dat Onana redelijk stond te keepen, anders waren we er gewoon met een verlies vanaf gegaan hoor!
8 -2
IslandBwoy
Oke boeien. Zoals iemand hier onder zei café praat,
Niks van aantrekken.
1 -1
Flipper33
Ben geen fan van Derksen maar hij heeft wel een punt Ten hag moet gewoon een plan B hebben dat had die ook al niet tegen de Spurs ! Snap sowieso niet dat hij in Tadic een spits ziet .. ze turnen spelers maar om tot van alles bij Ajax
1 -6
Labrador
Och daar is Flipper ook weer.
2 -2
Ozymandias
Je bedoelt waarschijnlijk "Och daar is Robbiefordham11 ook weer".
1 -1
Labrador
Och daar is Flipper ook weer.
3 -1
Ozymandias
Inderdaad Robbiefordham11, Tadic heeft vorig seizoen namelijk niet laten zien geweldig bij Ajax in de spits te passen. Zonder hem in de spits had Ajax de halve finale van de Champions League zeker niet bereikt.
2 0
Labrador
Ja hoor. Feyenoord en Psv doen 1x wat ze moeten doen en Ajax is de gebeten hond.
4 -1
Ajaxhart
Opstellingen en wissels kun je bekritiseren, maar deze in de grond trapperij slaat nergens op.
4 0
Eastwood
Bij iedere wedstrijd die niet gewonnen is, wordt Ten Hag gefileerd door Derksen. Zoveel is wel duidelijk.
4 -2
Web
Lekker laten gaan, café praat boeit mij voor geen meter.
Vorig jaar in het begin het zelfde
Eentonig
6 -2