Boskamp twijfelt over rol Marin bij Ajax

JesseTH, 23-08-2019 om 21:20, 6859 views, Veronica |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Johan Boskamp twijfelt over de rol van Razvan Marin bij Ajax. De middenvelder kwam over van Standard Luik, terwijl Frenkie de Jong vertrok naar FC Barcelona. Mocht Ajax iets soortgelijks verwachten van de Roemeen, dan kan de club volgens Boskamp stoppen met hopen.

'Als hij zo moet spelen als Frenkie de Jong, dan hadden ze hem niet moeten nemen', vertelt Boskamp aan tafel bij Veronica Inside. 'Hij is een lopende speler, box-to-box. Hij heeft ook een goede trap in de benen. Hij haalt de ballen op en dat moet hij niet doen. Zoals hij nu speelt, had ik hem niet voor Ajax gekocht.'

Een andere speler die kritiek krijgt, is Quincy Promes. René van der Gijp kan zich niet vinden in de plek van de aanvaller bij de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. 'Je bent er als bondscoach maar voor één ding en dat is de beste spelers selecteren. Je hebt te maken met Promes die niet in de beste vorm steekt en eigenlijk niet speelt. Die moet je gewoon niet selecteren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Marin kreeg bij Standard de vrijheid om als box-to-box middenvelder te spelen. Bij Ajax staat Vd Beek regelmatig in de ruimte die Marin bij Standard was ingelopen. Daardoor zie je dat hij niet weet wat hij positioneel moet doen en gaat zwerven. Ik denk dat hij niet met vrijheid in zijn kop speelt doordat hij teveel aan het nadenken is over waar hij moet staan en lopen.
0 0
Aad82
Ajax is geen club voor hem. Hij zou beter passen bij die lampen.
0 0
Cruijffthebest
Zal best beter gaan worden, maar we hebben echt een creatieve middenvelder nodig, want ons middenveld is nu veruit het zwakste gedeelte van het team.
Verder moet TH Blind en Nous weer terug in de verdediging zetten met Alvarez/Blind als cenrum.
Dan Martinez naar het middenveld samen met Van de Beek en Olmo/andere creatieve speler!
Er moet echt nog wat gehaald worden, anders blijven we aanmodderen.
0 0
ETM
"Als hij zich goed ontwikkelt, kan hij een van de beste middenvelders aller tijden worden omdat hij zo compleet is. Hij is tweebenig, geeft beslissende passes, heeft inzicht, is creatief en is agressief met en zonder bal." 

Zei Hagi over hem, in 2016.

Nu zal Hagi het zwaar overdrijven, maar de geluiden over Marin slaan inmiddels wel heel erg door, de andere kant op.

In 2018 werd Marin verkozen tot beste Roemeense voetballer van het jaar.

https://totalfootballanalysis.com/player-analysis/razvan-marin-standard-liege-belgian-first-division-a-tactical-analysis

Hij speelde tegen Apoel misschien wel zn slechtste wedstrijd tot nog toe. Ballen die van zn voet sprongen, passes voor de tegenstander etc. Nu had Marin het al moeilijk tot nog toe en als je dan die beelden van balverlies een paar keer herhaalt dan zegt simpele Harry: zie je wel die gozer kan er helemaal niets van!

Tegen Ajax was hij in de playoffs vorig seizoen misschien wel de beste man van het veld. Toen was hij ook Frenkie een aantal keren de baas.
Het is ook niet zo dat Marin indruk heeft gemaakt in 1 of andere vage competitie. Hij was een dragende speler in Belgie, en Roemeens international.

Als er iets duidelijk is dan is dat wel dat Marin nog niet uit de verf komt bij Ajax, en je ziet dat hij moeite heeft met de druk. Dat zie je aan zn lichaamshouding. Hij is opzoek naar een goal omdat dat vertrouwen geeft, maar hij staat er niet om te scoren. Ik vind dat je zeker bedenkingen kunt hebben bij de rol die hem wordt toebedeeld. ( en of hij gehaald had moeten worden) Maar de manier waarop Marin wordt weggezet als een prutser op dit forum en ook elders is zo kortzichtig..

En typerend voor de smartphone-generatie, bevalt de eerste indruk niet dan roep je iets en klik je op het volgende filmpje ;)
3 -3
NaarCLbeker5
Roemeens voetballer van het jaar was hij volgens Wikipedia niet.
Hij was wel de ''runner up'', maar niet de winnaar:
https://en.wikipedia.org/wiki/Romanian_Footballer_of_the_Year_(Gazeta_Sporturilor)
0 0
ETM
Dan klopt mijn bron niet.
0 -1
NaarCLbeker5
Bij nader inzien blijkt het dat er twee verkiezingen zijn van Roemeens voetballer van het jaar. De ene won hij wel, de andere niet. Verwarrend.
1 0
Web
Dezelfde woorden die ik gisteren schreef
Die jongen kan gewoon hartstikke goed voetballen, ik heb hem de laatste tijd gevolg bij Luik, toen Ajax hem gekocht had.
Maar bij Ajax staat hij onder hoogspanning, de druk is enorm voor hem.
Hier word je net zo makkelijk afgezeikt, en de volgende dag de hemel ingeprezen, waan vd dag heerst hier wel heel erg.
2 -2
ETM
Ik vond hem moedeloosheid uitstralen tegen Apoel. Dat baarde me zorgen. Hoop dat hij met de druk om kan gaan. Dat is wel ook een benodigde kwaliteit.
1 -1
Pipodeclown112
Niet zo stiekem midden in de nacht vloeken in de kerk, he? Morgenochtend wordt de vijfde colonne azijnpissers weer wakker voor de ochtendmis. Wel fijn om hier eens een genuanceerd en onderbouwd bericht te lezen.
3 -3
MPAjax
Marin is geen type de Jong, hij heeft minder verdedigende taken nodig en ook minder teruglopen qua rol verschilt hij niet veel van van de beek alleen kan hij beter tussen de linies spelen en meer schoten vanaf RCM laten uitvoeren helaas heb je de punt naar achter nodig met hem erin en zal je ziyech minder op zijn plaats in vrije rol moeten laten lopen en met hem marin beter achter de verdedigende middenvelder aanspelen en als de CV van zn plek is of op het verkeerde been staat, zijn balaanname en vrijlopen kan wel nog verbeteren
0 0
Babangida83
Met de aanname van Marin gaat t heel moeilijk worden om bij Ajax tussen de linies te voetballen, dat schrijf ik je op een briefje.
0 0
Mokum_32
Is niks, wordt niks snel doorschakelen naar eigen jeugd. Zoveelste speler die niet goed gescout is.
Marin is een loper, een box to box speler zei ik al vanaf het begin, aan dat soort types heb je niks bij ajax aangezien de tegenstander toch met zen alle voor het doel hangt.

Voetballend heb je helemaal niks aan hem, kan het tempo niet aan heeft de juiste techniek niet.
En niet het benodigd spelinzicht, heb hem in alle wedstrijden op geen 1 speciale actie kunnen betrappen.

Dacht dat Ajax wel had geleerd van Gudelj maar nee, ben je mooi klaar mee zeg.
4 -3
Gecko
Miskoop. Zie bal aanname. Bal Vsn de voet springen.
Niets voor Ajax.
4 -4
MosesD
Natuurlijk heeft hij helemaal gelijk over Marin. Dat is mogelijk een vervanger van van de Beek. Is gewoon absoluut geen controleur en wordt nu totaal verkeerd gebruikt. Of hij gekocht had moeten woorden, tja dat is een goede vraag.....
4 0
Mokum_32
Vervanger voor van de beek ? hou toch op deze man heeft nog nooit meer dan 5 goals in een reguliere competitie gescoord, en ik schat zo in dat er ook een paar vrije trappen en penalty's tussen zitten als ik de youtube beelden bekijk.

Het is niet meer dan een loper waar je niks aan hebt als je bij Ajax speelt.
0 -1
Ar
Ik twijfel aan Marin, en zeker op de positie van Schöne.
Ik blijf dat een domme verkoop vinden, net als Sinkgraven.
Was gewoon uitgegaan van de basis elf van vorig seizoen, met Schuurs of Veltman als vervanger van De Ligt, en Sinkgraven van De Jong. En had Marin en Martinez en Alvarez lekker laten concurreren daarmee.
Als Blind nu weg zou vallen ben je al je sturing in de as van het elftal kwijt. Daar had je vorig seizoen vier man die allemaal sturing en leiding gaven. Drie daarvan zijn weg. Dat is een probleem.
1 -5
PetrusKeizer
gijp constateert dat promes niet in de beste vorm steekt + bijna niet speelt. Dat lijken me feiten. Dus wat heeft dat met kritiek te maken?
1 -1
AFCAwooz
Vorm is ook subjectief toch. Je zou ook kunnen zeggen dat Promes gewoon niet beter kan.
0 -2
Flipper33
Helemaal mee eens snap sowieso niet waarom ze Marin gekocht hebben jongen wordt nu als een waardeloze voetballer afgeschilderd gewoon omdat die op de verkeerde plek staat ! En Promes tja die zal wel gekocht zijn omdat die Nederlands is.
3 -7
AFCAwooz
Alles geel, geel bradda. Pikachu!
1 -3
Wimmel
Marin gaat echt zijn waarde nog wel hebben voor Ajax.
6 -3