Advocaat: 'Marin gewoon een goede speler'

FinnDekker, 22-08-2019 om 16:45, 10878 views, Veronica |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dick Advocaat en Rene van der Gijp begrijpen wel dat Ajax zoekende is op veel fronten. Onder meer de balans in het elftal is kwijt sinds de zomerstop. De oud-trainer van FC Utrecht vindt de kritiek daarop echter wat onterecht. De Amsterdammers raakten namelijk drie cruciale spelers kwijt in de as van het veld. 

'Iedereen zegt: er zijn twee spelers weggegaan', doelt Advocaat bij Veronica op Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Ook Lasse Schöne, een belangrijke speler in de ogen van de coach, vertrok deze zomer. 'Maar de opbouw van De Ligt en Blind naar Schöne en De Jong is weg, dat is een groot verschil met hoe het nu is. De balans is zoekende. Het centrale duo is anders en het centrale middenveld is anders. Dat zijn cruciale posities.'

Razvan Marin heeft tot dusver moeite met die erfenis. 'Die jongen heeft wat moeite met de snelheid, maar dat is een kwestie van tijd. Het is gewoon een goede voetballer.' Ook Noussair Mazraoui heeft het lastig op zijn nieuwe positie. 'Rechtsback spelen is ook een stuk makkelijker. Op het middenveld krijgt hij echt problemen. Hij was het helemaal kwijt', aldus Van der Gijp.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Marin is een loper. Dus ongeschikt voor Ajax. Wij hebben doorgaans geen lopers in t elftal. Het gaat primair om techniek, finesse en passing, zodat we ons fameuze positiespel kunnen spelen, op de helft van de tegenstander en tegenstanders als Real Madrid wegspelen op basis van voetbal. Misschien op de backpositie nog wel een loper. Maar Marin brengt gewoon te weinig voetbal.

Daarnaast dient een aankoop imo zo goed te zijn, dat hij er direct staat. Anders kunnen we net zo goed een jeugdspeler brengen. Tagliafico, Martinez, Tadic, Ziyech stonden er allemaal meteen. Schuurs is een project. Maar die stond ook niet gelijk in het eerste te ballen en is niet voor 12 miljoen gehaald. Marin zit gewoon jeugd in de weg en had nooit gekocht moeten worden. En op basis van de karaktereigenschappen van de speler, zou een scout dat ook wel mogen zien. Hij samen met Blind op t middenveld is gewoon te behoudend voor Ajax en dan mis je gewoon voetbal in de ploeg en ben je de hele tijd bang voor balverlies als ploeg.
0 -2
PetrusKeizer
ik heb niet t gevoel dat ik aan Marin ga wennen.
2 -1
DeWijsneus
Marin heeft gewoon moeite met het 5-1-4 systeem van Ten Hag. Begint bij de opstelling en tactiek.
0 -3
blava
Op een tweemans middenveld komt iedereen in de problemen
3 -3
ajaxdordtt
Eens. En gezien het feit dat Blind gewoon een verdediger is, en zo ook speelt, staat hij er eigenlijk alleen.
0 0
grannig mokum1
Dat is ook wel zo, maar ten hag wilt spelen zoals vorig seizoen ( eigenwijs) maar dat spelers hebt je niet meer in je ploeg dus moet je toch anders invullen
1 0
Ajax412
Vorig seizoen stond Donny ook telkens in de spits te wandelen toen hij uit vorm was. Daarna pakte hij een paar doelpintjes, kreeg wat meer rust en ging weer op het middenveld spelen. Ik vind Donny niet slim spelen door telkens te vroeg al daar te gaan lopen, als hij wat meer uitzakt en vanuit het middenveld zijn loopacties in zet gaan Blind en Marin daar profijt van hebben. Hij moet zich meer met het middenveld bemoeien, meer komen kaatsen en een wisselwerking met Marin vinden, die jonge kan prima switchen met Donny en Donny prima met hem.
1 -1
Babangida83
Misschien is het bij Vd Beek ook wel iets conditioneels. Hij moet veel meters maken en dan heb je even nodig om erin te komen. Hij werd tegen PAOK ook niet voor niets gewisseld. Hij was toen total loss.
0 0
blava
Grote vraag is welke instructies vd Beek krijgt van TH. vd Beek heeft een goede functionele techniek, loopvermogen en gevoel voor de positie. Hij kan veel meer dan een beetje rond de spits hangen. Ik kan mij niet voorstellen dat TH tevreden is met de interpretatie van vd Beek. Ook teamgenoten (Blind, Tadic) moeten hem corrigeren. Het heeft hem ieder geval een transfer naar Madrid gekost.
0 0
Ajax412
Ik ben het helemaal met je eens dat de grote jongens meer moeten sturen in zo'n wedstrijden. Donny is een van onze belangrijkste spelers, maar het overwicht en tactisch vermogen liggen bij Tadic en Blind, die zouden het team in het veld meer moeten coachen in deze fase.
0 0
kade88
Mee eens! Donny staat vaak veel te diep. Desalniettemin denk ik dat we met deze spelersgroep beter met 2 halven kunnen spelen dan met 2 controleurs.
0 0
Cupmetgroteoren
Is ie ook. Voor een niveautje lager dan Ajax. Standard luik of AZ ofzo.
3 -2
Hobbemastraat
Eens. Had graag Odegaard hier gezien. Veel meer klasse. Maar laten we niet te snel de hoop opgeven met Marin, wie weet wordt het nog wat.
3 -1
Cruijffthebest
Laat TH eerst weer de spelers op de positie zetten waar ze vorig seizoen goed presteerden ( Blind en Nous in de verdediging ) en er moet een creatieve middenvelder bij zoals een Olmo.
Alavarez is gehaald voor de positie van De Ligt, dus zet hem daar ook neer, simpel. Martinez vind ik beter tot zijn recht komen op het midddenveld waar hij samen met Van de Beek en een Olmo of zelfde soort speler prima kan spelen.
Maar, hoe dan ook, er moet echt nog wel wat bij op het middenveld! Marin komt, hopelijk alleen voorlopig, veel tekort voor het Ajax-spel.
1 -3
RedFeather
EtH stelt de besten op
Hij heeft te weinig om tot een topverdediging en middenveld te komen.
1 0
roodwit007
komt ook dat de maffia ander woord van uefa , ons nog eens ff vooronders laat spelen niks opbouwen en rust voor bepaalde spelers , normaal noemen we dit comp vervalsing
1 0
Wesl
Dat er publieke frustratie ontstaat bij structueel slecht spel, zoals enkele jaren geleden vind ik logisch. Daar heb ik namelijk ook in gedeeld. Inmiddels: na het succes van vorig jaar en het geluk dat er zoveel spelers zijn gebleven zou je toch denken dat er iets meer geduld en vertrouwen zou heersen met ons Ajax en onze spelers. Echter wordt er zo ongelofelijk af gekraakt. 1 slechte wedstrijd en werkelijk alles is naar de klote als je de reacties mag geloven. Ik heb er heel veel vertrouwen in de dit jaar. En dat het vanaf dag 1 niet allemaal super makkelijk gaat, dat is toch logisch?
Vanwaar die enorme paniek, dat vraag ik me sterk af...
4 -2
DonQ
Mensen kunnen niet relativeren en roeptoeteren maar wat rond zonder enige nuance. Verder trekken forums vaak een apart slag mensen aan.
5 0
PeterVKV
Vanwege de hoge verwachtingen na vorig jaar. Simpel.
1 0
PeterVKV
Het ligt niet aan individuele spelers als Marin. Het 1 op 1 vervangen van Frenkie of Schone door Marin en de Ligt door Schuurs of Alvarez en dan denken dat we met succes op dezelfde manier verder kunnen spelen als vorig seizoen: dat is een utopie. We moeten de verwachtingen naar beneden bijstellen en Ten Hag moet een meer realistische speelstijl hanteren die het best past bij de huidige selectie zonder Frenkie en Mathijs.

Wat mij betreft 3-4-3:

----------------------Onana----------------------------
---------Alvarez - Schuurs - Martinez-----------
Dest ------- vd Beek ----- Blind ----- Tagliafico
-------Ziyech ----- Tadic ----- Neres --------------
2 -4
Aad82
Advocaat zei gisteren trouwens ook dat Krasnodar een fantastische ploeg heeft. Ze werden finaal afgemaakt door Olympiakos.

Dat terzijde.

Wanneer wij tegen die kakkerlakken moeten spelen op 27 oktober a.s. zal ons middenveld worden overlopen met een Marin op welke positie dan ook. Bazoer liet hem al alle hoeken van het veld zien, laat staan tegen beukers/lopers als Tapia en Fer straks.

Marin is niks en zal nooit wat worden.

Ik begrijp niet waarom jullie dit niet willen inzien. Hij heeft inmiddels 7 officiële wedstrijden gespeeld voor Ajax en behoudens 20 minuten tegen VVV Venlo in de tweede helft, heeft hij iedere wedstrijd rampzalig gespeeld.

Waarom zijn jullie nooit zo coulant geweest over een Magallan, of een Eiting of een Dani de Wit, of een Ekkelenkamp?

Rare figuren hier joh.
4 -7
DonQ
Tapia is helemaal geen loper en Fer is zo traag als wat. Trouwens, sinds wanneer moeten wij ons zorgen maken over andere ploegen? Bij Ajax gaan we uit van eigen kracht en poepen we niet in de broek zoals jij. Verder heeft Marin alleen tegen APOEL rampzalig gespeeld, wat behoudens Martinez en Onana voor het hele team gold. In de andere wedstrijden speelde hij mee zonder uit te blinken, maar rampzalig absoluut niet. Marin kan echt wel wat worden, maar dan moet Ten Hag hem wel op de juiste manier gebruiken.
2 -1
PeterVKV
Er zijn maar weinigen hier coulant over Marin dus weet niet waarover je het hebt.
3 -2
simok
Marin zie ik inmiddels als vervanger van Schöne, Martinez als centrumverdediger met Schuurs als invulling voor De Ligt. Alvarez moet de Jong gaan vervangen. Dan weet je dat je inlevert, maar komt goed!
0 0
ajaxfan83
marin is meer een vd beek type.
tenminste dat is meer de positie voor marin
2 -1
PeterVKV
Marin is geen 10 met kopkracht voor de goal zoals Donny. Hij is ook geen 6 maar een loper op 8. Dus ongeschikt voor het huidige systeem met twee zessen en een 10. Dat is het probleem. Niet dat hij niet kan voetballen.
0 -1
Sirius666
Kopkracht net als Donny? Hoeveel kopgoals van van de Beek staan jou bij dan?
1 0
geDaante
Dus geen creativiteit en vernuft op het middenveld, los van een beetje bij Van de Beek? Maar die ook meer ontvangt en/of doorspeelt in plaats van het spel maken?
1 -1
simok
Zou het graag willen zien, maar zie het niet gebeuren helaas. Het is wel duidelijk dat er iets mist, maar het lijkt erop dat ze vinden dat het hiermee ingevuld moet zijn en ze dus niets extra's halen.
1 0
Hagmag
Marin = Grijze muis.
2 -2
Lewis Hamilton
Hij moet wennen jongens, 16 maanden waarschijnlijk.
4 -3
Flipper33
Dan had die in jong Ajax moeten wennen moest Neres ook !
1 -2
Ozymandias
Neres heeft maar een paar wedstrijden met Jong Ajax meegespeeld Robbiefordham11.
2 -1
AFCA0492
trainer van utrecht?
0 -3
Radie125
Marin Marin Marin
1 -2
mcjc
Martinez is een goede speler, maar het beste centrale duo is toch Blind en Schuurs. Zo moet nog het goude 3 tal voor het middenveld worden gevormd. Alvarez, vdBeek en ? Ekkelenkamp, Jenssen, Lang en Gravenberg zijn Allen grote talenten die nu de kans mogen krijgen. In iedergeval genoeg keuzes, en zijn betere spelers dan Marin. Het zijn jongens uit de eigen opleiding die direct mee kunnen in het snelle combinatie spel.
4 0
Red Devil
Het gaat hier allemaal wat sneller dan bij Standard dus daar moet hij aan wennen maar ik denk dat het wel goed gaat komen met Marin.
1 -4
Gajes
Marin is een 10, geen 6 of 8. Zou Alvarez op 6 zetten en Blind op 8. Bij Standard had hij op 10 vaak veel meer ruimte in de counter, ben benieuwd of hij het kan brengen als Donny vertrekt. Gelukkig hebben we met Promes, Lang en Neres nog genoeg andere opties voor de 10. Eiting zie ik als back-up van Blind, je mist dan alleen een back-up op de 6. Mazraoui is waardeloos op het middenveld, wellicht dat Martinez hier kan spelen maar dan heb je weer een linker centrale verdediger nodig (Verthongen)?
1 -1
jvs
Het is te hopen dat Ten Hag Alvarez komende wedstrijd de kans geeft op 6 naast Blind. Slechter dan Marin kan bijna niet. Bovendien krijgen we dan hopelijk samen met Schuurs ook weer wat lengte bij hoekschoppen en vrije trappen in het team.
3 0
Ozymandias
Marin speelde bij Standard niet als '10' (op een paar wedstrijden na). Hij speelde daar op dezelfde positie (linker- of rechtercentrale middenvelder) als nu bij Ajax maar omdat de speelstijl van Standard totaal anders was (ze speelde veel verdedigender waardoor Marin geen grote ruimte hoefde te verdedigen en als rol had om bij counters van zijn passtechniek gebruik te maken om een meedespeler diep te sturen) pastte die positie hem daar veel beter.
4 -3
Mentir
vind dat marin in de steek word gelaten door zijn ploeggenoten, veel ballen die ie moelijk kan afspelen omdat andere niet uit dekking weg lopen.

Vind van de beek daarin een echt '' probleem'' . in de zin van dat ie meteen naar de rand 16 loopt en niet zich met rond spelen bemoeit. zou gezonder zijn als ie ook af en toe probeer wat op te bouwen
2 0
Ozymandias
Ik vind dat je een punt hebt maar dat komt waarschijnlijk mede omdat ze nog steeds op dezelfde manier spelen als toen De Jong op die plaatsen aan de bal kwam. Met De Jong op het middenveld moesten de andere spelers van hem weglopen om De Jong de ruimte te geven zijn dribbels te maken.

Marin is een combinerende speler en iemand als Vd Beek moet juist in de buurt van Marin gaan staan zodat ze een combinatie aan kunnen gaan. Volgens mij is het probleem dat Ten Hag de speelstijl nog niet voldoende heeft aangepast aan de spelers die dit seizoen voor hem beschikbaar zijn.
2 0
Mentir
Mijn vader dacht dat Donny nu mathijs en frenkie weg waren zelf wat grotere bek zou krijgen en een soort van 2de leider zou worden. Bal op eisen en zorgen dat als het wat minder is, zelf wat ompuls aan de groep zou geven. Dusver valt dat vies tegen.

Dan word alles verwacht van een nieuwe speler uit een andere systeem, die na frenkie de aanval moet opstarten.
2 0
ETM
Gewoon een trainer met een mening naast een entertainer met een mening. Is iets heel anders. Voor de meesten zijn de meningen van de entertainer makkelijker te beamen.
Wel leuk dat Dick ook nog eens entertaining is ;)
2 -1
Labrador
Dit klinkt al iets genuanceerder dan andere analisten
4 0
FrankBeton
Blind is paar jaar geleden ook afgemaakt hier. Kijk nu eens waar hij staat.
Marin is gewoon nerveus, moet wennen en groeien.

Geloof me jongens, Marin wordt een heel goede speler.
3 -5
Frank1978
Ik vind het ook nog veel te vroeg om hem al af te schrijven. We zijn net begonnen. Afgelopen dinsdag moest met name Marin het weer ontgelden en hij speelde ook verre van goed, maar wie haalde (op Onana en misschien Martinez na) wel een echt goed niveau? Ik denk ook dat het wel goed gaat komen met deze speler.
2 0
Flipper33
Hoe ouder hoe gekker die Advocaat
4 -3
Ozymandias
Als jij het zegt moet dat wel zo zijn want van gekte weet jij alles af he Robbiefordham11?
2 -2
AFCA.
Echt de grootste onzin dat Marin moet wennen. Of je nu in België een bal aanneemt of in Amsterdam, dat maakt echt niks uit. Als hij in Amsterdam van je voet springt doet hij dat ook in België, Engelend of Duitsland.
4 -12
Santiago
Wat een raar argument. Je weet zelf ook wel dat het met de speelwijze te maken heeft. Zo dom ben je nou hopelijk ook weer niet.
1 -1
AFCA.
Balaanname en handelingssnelheid heeft echt niks met speelwijze, positie op het veld (sommige zeggen dat het geen controleur is en daarom zo slecht speelt) of wat dan ook te maken.
0 0
Ozymandias
Hoe komt het dan dat Marin's aannames bij Ajax minder zijn dan bij Standard? Dat ze minder zijn lijkt me namelijk duidelijk als je hem bij Standard hebt zien spelen. Waarom doet hij nu dingen fout die hij bij Standard altijd goed deed?
0 0
geDaante
Strakkere en hardere passing misschien? Hoger niveau?
0 0
Ozymandias
De passing van Ajax is dit seizoen nog niet van een hoger niveau dan dat van Standard vorig seizoen. Marin is momenteel gewoon niet in een goede vorm. Dat komt denk ik omdat hij te veel moet nadenken over waar hij moet staan en lopen en hij daardoor technisch dingen fout doet die hij normaal op gevoel goed doet.
0 0
Ozymandias
Hoe komt het dan dat in België zulke ballen niet van zijn voet af sprongen maar nu bij Ajax wel? Hoe komt het dat De Ligt bij Juventus het verdedigen lijkt te zijn verleerd en zijn inspeelpasses vaker niet dan wel aankomen terwijl hij bij Ajax een geweldenaar was?
6 -3
geDaante
Hoger niveau bij Ajax en Juventus speelt anders dan Ajax, vandaar aanpassingstijd De Ligt.
0 0
Ozymandias
Dus omdat Juventus anders speelt is De Ligt zijn goede inspeelpass kwijt? Waarom kan dit dat niet voor Marin gelden? Die is nu duidelijk ook voetballend minder dan vorig seizoen. Ik denk dat wanneer een speler te veel moet denken aan het tactische aspect van zijn spel bepaalde automatismes in hun voetballend vermogen verdwijnen. Je ziet namelijk vaak dat spelers opeens technisch veel meer fout doen als ze net bij een nieuwe club terecht zijn gekomen.
0 0
AFCA.
Omdat hij voor het spel van Ajax de kwaliteiten niet heeft.
0 0
Ozymandias
Dus omdat hij voor het spel van Ajax de kwaliteiten niet heeft schieten ballen nu van zijn voet die in België niet van zijn voet sprongen? Dat gaat direct tegen wat je eerder schreef ("Of je nu in België een bal aanneemt of in Amsterdam, dat maakt echt niks uit.") in. En hoe verklaar je het slechte spel van De Ligt bij Juventus?
0 -1
Bramble1988
Onzin dit. Sir Alex Ferguson scoutte zelfs op voetballers die mentaal sterk genoeg zouden zijn om van een heldenstatus(topspeler middenmoot club) naar een status waarin je niet opvalt en mee draait met een topclub. Ook voor Marin veranderd er veel, geef ‘m dus wat tijd (ook al is het nu niet om aan te gluren)
0 0
ram
Marin speelt ruk maar heeft wel potentie. Het probleem is alleen dat hij als half (box-to-box) hoort te spelen. Het is een zelfde type als Donny. Eventueel kunnen ze naast elkaar staan met Martinez erachter maar ik zie véél liever een ander, meer creatieve, speler op zijn plek. Voor Marin is eigenlijk geen plek. Dat geldt ook voor Promes. Natuurlijk niet best als je dat moet zeggen over je twee duurste aankopen...

Ik vind Advocaat trouwens een vreselijke analist. Wel een leuke vent en gezellig aan tafel maar er komt echt alleen maar bullshit uit. Hij kan nooit kritisch zijn op mensen. Hij loopt altijd iedereen te verdedigen. Hoe kut ze ook spelen; volgens Dick is iedereen best wel goed. En gister kon ik je voor de wedstrijd al vertellen dat het be-la-che-lijk is om te zeggen dat Krasnodar in Nederland mee zou doen om de titel. Doe ff normaal Dick...
0 -1
Bocarra
Marin is ook een goede speler. Het vervelende is dat Ajax geen tijd heeft om te bouwen en spelers in te passen. Pas als de CL is behaald is er weer even wat lucht maar dan moet er ook weer snel gepresteerd worden. Het is leuk om veel Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse internationals in je selectie te hebben maar het is een groot nadeel in de opbouw van een team. Wellicht ook een reden waarom Ziyech wat minder aantrekkelijk is.
2 -1
dumperPattiruhu
Als hij wat/veel weg heeft van Donny v/d Beek waarom heeft ajax Marin dan gehaald? Dan had je beter voor een andere type middenvelder kunnen halen voor dit systeem.
1 -1
AppieForever
Marin en Blind moeten allebei hun niveau/vorm terugvinden, dit kost nou eenmaal tijd. Ik heb alle vertrouwen dat dit goed komt.

En oh ja mensen willen Martinez en Blind omruilen? Martinez is al een tijdje je best presterende speler achterin, en om die nou nu weg te halen gaat wel erg ver. Tis of Blind op het middenveld of eruit.
0 -1
Ozymandias
Marin heeft bij Standard laten zien een goede speler te zijn maar dan moet hij wel op een manier worden gebruikt waarop hij goed tot zijn recht komt. Als Ten Hag ervoor kiest om met een diepstaande '10' te blijven spelen kan hij Marin beter geen basisplaats geven. Tenzij er een type De Jong naast hem komt te staan die zijn gebrek aan atletisch vermogen opvangt (zoals De Jong bij Schöne deed). Een middenveld met Blind en Marin als linker- en rechtercentrale middenvelders is ongelofelijk kwetsbaar op de counter.
3 -3
Web
Advocaat heft gelijk, dit vang je niet zo maar op, heeft heel veel tijd nodig
Met gemak is wel duidelijk dat Marin geen controleur is, maar ook ik vind het een goede speler.
En of hij bij Ajax slaagt kun je nooit met zekerheid zeggen, je ziet duidelijk dat hij onder hoogspanning speelt, kan hij met die druk om blijven gaan?
Meer een Donny type, en hij heeft een geweldig schot en vrije trap, kwestie van tijd dat wij dat gaan zien
1 0
Jariiii
Blij dat hij het zegt, van hem neem ik dat zeker serieus. En nee, ik ben absoluut niet cynisch.
0 0
Elpistolero27
@AS Advocaat is niet meer de trainer van Utrecht. Iedereen kan zien dat Marin echt wel wat in zijn mars heeft maar tijd nodig heeft. Was toch wel fijn geweest als we nu Lasse hadden gehad die het spelletje kent zodat Marin de tijd had om in te passen...
1 -1
Ajax95Duivendrecht
Dickie is geen trainer meer van Utrecht.
0 0
ram
Haha, AS is lekker op de hoogte.
0 0