'Ten Hag zei van niet, maar ik geloofde daar niks van'

BartVeenstra, 22-08-2019 om 13:35, 24222 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Columnist Menno Pot van Het Parool had graag gezien dat Ajax in het komende weekeinde wél gewoon gespeeld had. De journalist van de Amsterdamse krant denkt dat de hoofdstedelingen juist baat zouden hebben bij een extra duel om meer op elkaar in gespeeld te raken.

Richting de return tegen PAOK Saloniki gaf trainer Erik ten Hag nog aan blij te zijn met het drukke programma. Zo kon er gewerkt worden aan de automatismen en het fysiek. Pot: 'Ik kon me dat goed voorstellen. Volgens mij won Ajax van PAOK, doordat Ajax meer wedstrijdritme had, terwijl de Griekse competitie nog niet was begonnen. Bij PAOK raakte de pijp leeg. Lang leve het drukke programma. Dit Ajax moest tussen de kapitale Europese voorronden door vooral lekker veel spelen in onze dierbare eredivisie, tegen de Emmens, VVV's en Fortuna's van deze wereld.'

De wedstrijd tegen Fortuna Sittard van komend weekeinde werd enkele weken geleden verzet naar 25 september. 'Na het zorgwekkende geploeter op Cyprus werd Ten Hag gevraagd of Ajax niet liever tóch had gespeeld, thuis tegen Fortuna. Frustratie verdrijven. Zoeken naar vastigheid. Ten Hag zei van niet, maar ik geloofde daar niks van.'

Tot slot komt Pot gekscherend op het idee om een oefenduel met PSV te regelen. 'Die zijn ook vrij, dus dat komt mooi uit. Ze worden helemaal gek bij de KNVB. Kun je lachen', besluit hij met een knipoog.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ron75
Gewoon Schuurs in de verdediging zetten in de competitie en hem niet gelijk afserveren als hij wat foutjes maakt. Hij is nog jong en lerende. Blind naast hem en Veltman rechtsback die beide hem dan met hun ervaring kunnen ondersteunen. Op die manier kan Schuurs gewoon een heel goede verdediger worden en rustig aan richting Europees niveau toe groeien.
1 0
Balgobind
Onana
Veltman Schuurs Martinez Nico
Alvarez Blind
Vd Beek
Zyech Huntelaar Tadic
0 0
Cruijff4ever
Blind en Martinez switchen. Blind en Schuurs centraal (communiceert ook beter) en een Mexicaans/Argentijns blok ervoor.
0 0
14AJAX14
hou op met Blind op het middenveld aub
0 0
Spitz
Ik lees niets over een dag van tevoren vertrekken naar Cyprus. 1 uur tijdverschil. Warme omstandigheden. Een dag van slenteren en niks doen. Het elftal oogde niet fit zoals ik hier ook las. Ik denk dat alles bij elkaar deze prestatie veroorzaakte. Maar geen Veltman meer centraal graag. Schuurs is de beste optie. Veltman of Dest rechtsback. Alvarez naast Blind met vd Beek op het middenveld. Huntelaar in de spits. Ziyech en Tafic op de flanken
3 0
Deepblue
Tsja.. misschien. Ik zeg woensdagavond wel of ik het er mee eens ben.
1 0
trooop
Op de vraag waarom ten hag niet toch liever had gespeeld dit weekend, zei hij overigens dit: 'Nou, je ziet het aan promes, die heeft nu een blessure terwijl hij vandaag (tegen apoel) misschien wel de sleutel was geweest.' Ah zo!
0 0
Flipper33
Ach van de week weer de zelfde opstelling en dan gaan we lekker de EL in !
0 -3
Wimmel
Vooral lekker blijven trollen en de discussies aan de echte fans over laten. Die rol past je een stuk beter.
0 0
Ajacied33
Moeten jullie vanavond wel een goed resultaat behalen. Ben blij dat mijn cluppie de CL ingaat..
5 0
Lewis Hamilton
Ten Hag zei dat hij voor het eerst nu echt kan gaan trainen met de huidige groep door deze break. Dat heeft Ajax op dit moment veel harder nodig dan een nietszeggend potje tegen een laagvlieger. Het staat voorlopig helemaal verkeerd bij Ajax, dus Ten Hag heeft tactisch werk zat te verrichten.
5 -1
JanBiesbos
Nee 7 dagen rust is prima, 2 dagen is te kort. Op cyprus is de comp ook nog niet begonnen. Je zag dat ook uit tegen appel, dat reizen brengt totaal geen rust. As dinsdag komt alles goed, zien we weer een flitsend ajax als welleer en ligtie er binnen 60 seconden in het mandje door....vd beek..inderdaad ;-)
4 0
Koekepeer
Eens, ik ga zelf alleen wel woensdag kijken
4 0
ram
Ik denk ook dat we in deze fase beter hadden kunnen spelen. Maar okay... dat zeg ik ook ná het dramatische optreden tegen Apoel. Ik vind het in ieder geval heel goed dat de KNVB zo goed meedenkt met clubs.
1 -1
Schip
Wedstrijden zijn vooral goed voor wedstrijdritme. Maar ze weerhouden je van extra tactische trainingen. Dus niets mis met een weekend rust. Ga maar eens trainen op korte lijnen, druk op de bal, onderlinge communicatie.

En als iets duidelijk is geworden, is het dat Neres en Mazraoui niet fris uit hun vakantie zijn gekomen. Die hoeven niet per se een wedstrijd te spelen.
1 0
JanBiesbos
eens, maar zyech ook nog niet hoor, vond iedereen wel vermoeid, vond ik ook thuis tegen PAOK, lijkt dan of de bal niet lekker rolt...
0 0
Labrador
Ajax kennende zullen we wel een geheim oefenduel inplannen voor de wissels.
0 0
Babangida83
Op zich geen slecht idee om tegen PSV te oefenen. Beide teams kunnen wel wat oefening gebruiken nog.
2 -1
Ajaxhart
Jezus wat een zure reacties hieronder. Menno is een hartstochtelijke Ajax supporter, en schrijft regelmatig leuke columns over (o.m.) Ajax.
2 -2
RuffRhythim
O is hij Ajax supporter? Nou dat wist ik nog niet hoor, bedankt voor deze scoop.

En dat hij regelmatig leuke columns schrijft over Ajax vind ik geen argument voor deze column. Deze column heeft namelijk weinig tot geen toegevoegde waarde, behalve dan dat hij probeert duidelijk te maken dat Ten Hag ergens over gelogen zou moeten hebben...
0 0
RuffRhythim
Zo...weer even het weeksalaris bij Het Parool opstrijken voor deze nietstoevoegende regeltjes...wat een topbaan man !
1 -3
Stamhoofd
Ja goed verhaal, doen we niks mee.
2 -3
Bounce77
Lekker kort ook
0 0