'Zonde dat het zo eindigt tussen Ajax en Dolberg'

BartVeenstra, 21-08-2019 om 13:05, 7093 views, Voetbal Primeur |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Journalist Kenneth Jensen van het Deense Tipsbladet vindt het ontzettend jammer dat Kasper Dolberg uiteindelijk niet heeft weten te slagen bij Ajax. De Deen kende een geweldig debuutseizoen, maar lijkt nu door de achterdeur te vertrekken naar OGC Nice. 'Was is het zonde dat het op deze manier eindigt tussen Ajax en Dolberg', zegt hij.

'De afgelopen twee seizoenen heeft hij simpelweg niet aan de verwachtingen kunnen voldoen. Natuurlijk had hij pech met blessures, maar de laatste maanden was het vooral een kwestie van vorm en prestaties, denk ik', zegt Jensen in gesprek met Voetbal Primeur.

De journalist denkt bovendien dat de huidige speelstijl van Ajax niet meer bij Dolberg past. 'Het lijkt soms of hij niet weet waar en hoe hij moet lopen, alsof hij geen onderdeel is van het elftal. Of dat zijn eigen schuld is of dat het te maken heeft met de coaching, weet ik niet', zegt Jensen, die ziet dat Dolberg niet meer de Dolberg is van zijn doorbraak. In die tijd kwam hij zijn tegenstanders makkelijk voorbij. 'Kijk maar eens doelpunten terug van die tijd, het valt echt op. Nu is hij veel gespierder, in dat opzicht is hij een échte spits geworden, maar de pure snelheid en souplesse is daardoor misschien verdwenen. Dat moet hij op een of andere manier terug zien te krijgen.'

Verder vindt Jensen dat Dolberg zonder bal te weinig laat zien. 'Het is natuurlijk wel zo dat Dolberg als jeugdspeler nooit als spits speelde, mensen vergeten dat soms. Zijn eerste aanname is geweldig, hij heeft zo veel techniek. Een kans is vaak een doelpunt bij hem. Maar het mag allemaal wat agressiever, wat energieker. Hij straalt zo weinig uit bij het jagen op de bal.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
Ben benieuwd naar de reden waarom hij vanuit de basis ineens op de tribune zat. Was er een verhaal over een blessure en ineens die transfer. Er is dus iets geknakt tussen spelert en trainert. Geen vertrouwen hoor je dan, maar wat denkt Dolberg dan? Dat je tot st juttemus door kan klooien? Moet nog zien of hij tegen die Franse verdedigers wel uit de verf komt.
0 0
pinballmagic
Jammer dat hij weg gaat
Velen zijn kort van geheugen
0 0
neutraaltje
beter dat hij nu weggaat
zijn we het gelul van de vereerders en de haters ook kwijt.
en kan ik voor de laatste keer zeggen.. een man met zo'n slechte mentaliteit verdient het niet om zo getalenteerd te zijn
0 -2
FissaDeGekste
Het is wel belachelijk dat ze hem nog laten gaan. Tegen APOEL, maar ook tegen PAOK miste we een echte nummer 9. Blijkbaar kan Huntelaar het écht niet aan om 90 minuten te spelen. Dan moet je dus nog een spits halen als je Dolberg verkoopt, want we weten niet hoe goed Traoré (een heel seizoen) gaat zijn. Ik heb het idee dat we onszelf in de voet schieten met deze verkoop.
0 0
ajaxdordtt
Gelukkig gaat het al vele malen beter zonder Dolberg. Dat hebben de kenners weer even goed gezien.
4 -5
PetrusKeizer
af en toe kan ik je wel schieten, dordtt, maar wat ik wel kan waarderen in je is t ouderwetse cynisme vd echte ajaxsupporter. duim up voor deze posting.
0 0
Web
Dolberg, Dolberg en nog eens Dolberg
Verder kom jij niet
Dolberg speelt al een jaar slecht, dat kun je van de meeste anderen niet zeggen. Mogen die een mindere dag hebben?
0 -3
ajaxdordtt
Web, ga buiten spelen. Het topic gaat over Dolberg.
2 0
OviMivO
Ja, grote onzin idd.. Nee hij speelde absoluut nog niet goed, maar heeft de potentie... Maar Dolberg moest als tadic gaan spelen, ipv als Dolberg..

TenHag wil t zelfde spelen als vorig seizoen, met heel ander type spelers op cruciale posities..

---Neres--------Dolberg--------Ziyech----

----------Tadic---------------vd Beek-------
–-----------Martinez/Alvarez--------------

Taglia--Blind--Schuurs/Alvarez--Dest

----------------------Onana---------------------

Veel creativiteit, mensen in hun kracht, en een breder speelveld..

Maargoed zo zal TenHag nooit spelen.. die denkt dat Frenkie en Mathijs er nog zijn..
4 -1
ajaxdordtt
Helemaal eens. Zo ingewikkeld is het niet. Dan ben je alsnog minder dan vorig jaar, maar dat is heel logisch.

Iedereen gewoon op hun eigen plek, dan ben je al een heel eind. Denk dat zo'n Marin ook beter uit de verf komt op de plek van Tadic/Donny in jouw opstelling.
1 0
OviMivO
Als ik me niet vergis is Marin ook type Donny, qua speelstijl, dus die kan dan directe stand-in worden voor hem of tadic.

Je hebt meteen weer goede opties achter de hand .

Mazraoui, veltman, huntelaar, marin, lang, gravenberch, promes, martinez/alvares. Kun je alle kanten op
1 0
Mentir
het systeem werkt op moment gewoon niet de spelers die we hebben.
maar dolberg was ook wel een struikelblok
0 -1
ajaxdordtt
Ik zag het gister ja. Wat een verschil. Al dat gif wat Dolberg mist. Veel meer doelpunten en kansen ook.
2 -1