De Mos: 'Ajax in jaren niet zo slecht gezien'

BartVeenstra, 21-08-2019 om 07:20, 7704 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voetbalanalist Aad de Mos is niet bepaald te spreken over het optreden van Ajax dinsdagavond tegen APOEL Nicosia (0-0) in de play-offs van de Champions League. De oud-trainer van de Amsterdamse club haalt uit: 'Ik heb Ajax in jaren niet zo slecht gezien', zegt hij tegen Voetbal International.

'Zeven gele kaarten, en terecht. Zwaar door de ondergrens heen. Er is veel werk voor Ten Hag om dit elftal weer draaiende te krijgen', aldus De Mos, die Ajax opnieuw - net als tegen PAOK Saloniki - 'hautain' vond spelen. 'Zeker. Als je ziet hoe ballen worden ingespeeld, hoe aannames waren... Dit is Ajax-onwaardig. Dit voorspelt weinig goeds. Ik hoop dat de koppies een beetje de goede kant opdraaien, want er staat volgende week veel op het spel.'

Volgens De Mos had trainer Erik ten Hag uiteindelijk wel negen spelers kunnen wisselen. 'APOEL speelde fantastisch. Ajax krijgt nu de volle laag en dat is ook wel nodig, want deze arrogantie had ik in andere wedstrijden ook al geconstateerd. Ik hoop dat ze door deze harde kritiek wakker geschud zijn. Volgende week moet het worden rechtgetrokken met een galavoorstelling.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
LammertAlbertus
Alfred Schreuder wordt node gemist
0 0
Daneman
Klinkt het hard om te zeggen dat het matige spel voornamelijk werd veroorzaakt door Marin? En Mazriou speelde ook matig. Maar omdat Marin op een nog belangrijkere positie speelde, en matig speelde trok ie volgens mij het hele niveau naar beneden. Neres was ook matig. Maar Neres kan sowieso alleen swingen bij een team met goede automatismen. Goed op elkaar ingespeeld zijn.
0 0
FissaDeGekste
Fijn Aad, bedankt.
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Heb alleenvan Onana kunnen genieten, en dat zegt dan dat het niet goed was. Er moet veel versnderen. Wat doen Poulsen en Reiziger? Een van hun moet Hag bijsturen, en logica bijbrengen. Blind trerug, Schuurs centraal, en nieuw middenveld met Eiting in de Schoene rol.
2 -3
AFCA0492
eiting is volgens mij geblesseerd
0 0
Hollister
Het probleem is geen spelers uit vorm, maar spelers op de verkeerde plaats, dat is de schuld van onze eigenwijze coach. 80% hier zegt niet voor niets dat Marin geen verdedigende middenvelder is, al dat gewissel op de RB en RVC posities... daar ligt het.. hij is zoekende en weet het gewoonweg niet.
Je mist achterin alleen De Ligt. Maak verdomme een keuze wie hem vervangen moet: Veltman, Schuurs of Alvarez. De rest gewoon op zijn eigen plek. Het is toch geen hogere wiskunde? Onana, Nico, Blind, (Alvarez, Schuurs of Veltman) en Mazraoui. Dest of Veltman als RB.
Gezien het lengte probleem zou ik voor Schuurs of Alvarez kiezen als RCV.
Middenveld zou ik kiezen voor Alvarez Donny en Martinez (Schuurs RCV)
Voorin diverse opties.
0 -1
ajaxiscruijff
Klinkt goed. Inderdaad geen hogere wiskunde. Met Martinez en Alvarez heb je dan 2 middenvelders die ook goed hun verdedigende taken kunnen uitvoeren. Dat geeft Donny dan de ruimte om diep te gaan.
0 0
megaonion
Eens in de zoveeltijd speel je een draak van een wedstrijd. Het liep ook bij niemand, van Ziyech tot Tadic en Neres niet. Verder was Marin ook lekker bezig met ballen inleveren...

Ag ja het gebeurt. Soms loopt het voor geen meter en alle acties wat je maakt mislukken. Dat is ook voetbal. Volgende week in de Johan Cruijff ArenA gewoon weer vlammen.
3 -4
Leviathan
Eens in de zoveel tijd ? Dit is al de 3e draak dit seizoen dan. Dit was echt verschrikkelijk gewoon Ajax zo te zien doet gewoon pijn. Dit kan echt niet
2 -1
FrankBeton
Precies
0 -1
Balgobind
Marin, pijn aan de ogen
4 -2
Joseph
Wordt enorm overdreven, belangrijkste is dat ten Hag stopt hem te beschouwen als controlerende speler.
5 -1
Wereldtop
Dit is niet overdreven. Het was niet om aan te zien. Die 10 a 15 minuten na rust was echt pijnlijk.

Zo slecht is hij waarschijnlijk niet, maar het vertrouwen is even volledig weg bij hem.
2 0
FrankBeton
Klopt
0 0
Hagmag
Die GALA voorstelling komt er NIET met Marin en Blind op het middenveld.
Marin mist het Ajax-niveau en Blind is geen middenvelder die de lijnen kan of moet uitzetten en dat is geen nieuws.
Alvarez inpassen in het centrum.
SNEL, heel SNEL een voetballende middenvelder aantrekken die wel als regisseur dit zwalkend Ajax bij de hand kan nemen.
5 -2
Lazell
Je kan ook weer experimenteren met Tadic/Ziyech op het midden. Dan heb je de creativiteit en de spelmaker in huis.
0 0
Joseph
Blind heeft dat jaren geleden al uitstekend gedaan bij Ajax, maar wordt nu opgesteld als 3e centrale verdediger en wordt afgerekens op zijn bijdrage op het middenveld.

Wat er SNEL moet gebeuren, is het stoppen met die onzin met een dubbele 6 en Blind gewoon op die positie zetten. Kan Marin ook naar de zijkant, daar gaat hij veel beter tot zijn recht komen, wordt nu kapot gemaakt door verdedigende/controlerende taken die niet bij hem passen.
1 -1
ETM
Dit stel jij echt overal, maar Blind staat eerder vaak te ver naar voren dan te ver naar achteren. Hij speelt gewoon op het middenveld, en daar maakt hij vrij veel fouten. (Ook in het doordekken) Blind moet steeds snel passen en past dan meestal naar de rechter-flank. Vandaar uit moet men terug, om dan meestal het spel te verleggen, of is men de bal kwijt omdat die flank problematisch is momenteel, en dan moet iedereen in zn achteruit.
Of hij passt terug op Martinez. Martinez verzorgd een idioot groot deel van de opbouw momenteel. Omdat Ajax hoog staat komt hij vaak bijna tot bij de middenlijn. Juist daar waar een linie uitgespeeld moet worden. Dat gaat momenteel niet met Blind-Marin. En Blind is daar ook debet aan. Komt nog eens bij dat de partner van Martinez (gisteren Veltman) ook de opbouw overwegend aan Martinez laat. De backs staan hoog, hoeveel combinaties zie jij tussen Blind en Tagliafico?
Natuurlijk kan Blind op het middenveld spelen, maar je moet je sterk afvragen of dat binnen het huidige team verstandig is. Hij zou een balans bewaker naast een aanvallende speler kunnen zijn (Schone-rol), maar momenteel is hij dat niet.

Ik denk dat Blind nu het meest kan betekenen als LCV. Sturing geven van achteruit, dan wordt zn middenlange passing ook waardevoller. Blind kan daar prima opbouwen. Dat heeft hij niet jaren geleden bewezen, maar bij wijze van een paar maanden terug nog, week in week uit.
Martinez doet nu veel te veel. Doordekken bijna tot aan de middenlijn, opbouwen in de as, rugdekking geven aan Tagliafico. Etc.
Dat hij zo uitblinkt is mooi, maar ook veelzeggend. Waar is de uitblinkende middenvelder?
2 0
Ajax34
Zelfs Aad ziet het, nu onze trainer nog.
3 -1
HilversumNoord
ben het niet vaak met hem eens maar dat riep ik ook...
2 0
Ajaccus
‘En Apoel speelde fantastisch’, Duh Aad.
0 0
PetrusKeizer
t is vervelend voor Marin, maar we kunnen allemaal zien dat zn balaanname niet de beste is. Als Frenkie 2 man in zn nek had draaide hij er bijna altijd fenomenaal uit, dat is echt n gave. Marin ging gisteren in dezelfde situatie maar wat rommelen met de bal. Hij heeft niet die flitsende draai in de heupen, mist inzicht en intuitie en de bal zit niet aan zn voet geplakt. En dat APOEL fantastisch speelde is BS, Aad.
4 -1
3*stars*3
Als Onana de beste Ajacied op het veld was, zegt dat meer dan genoeg.
4 0
Rentokill
Balverlies door passes door het midden. Vorig jaar een van de sterkst punten van Ajax. Nu leek het wel of al die passjes zo ingeleverd werden. Hoe kan dat?
2 0
Joseph
Heel simpel, Frenkie. Die is zo goed dat hij meerdere taken op het middenveld kon vervullen.

Nu loop je vast met Blind als 3e centrale verdediger. Die kan niet net als Frenkie mensen op zich af laten komen om een overal te creëren.

Er moet heel snel gestopt worden met de dubbele 6!
1 0
HilversumNoord
Blind, Mazaroui middenveld en Veltman in de basis....dat is het probleem...
2 -1
Rentokill
Was het maar zo simpel
1 0
Lazell
Het is ook zo simpel. Dat hele middenveld is totaal niet complementair aan elkaar, we missen de spelmaker. En er ontstaat altijd een gat op het middenveld, verdedigend maar ook aanvallend. Blind zakt altijd links naar achteren uit, Mazraoui, maakt vaak de loopactie naar voren en Donny staat tegen de spits. De ruimte tussen die 3 middenvelders is te groot.
1 0
DT10
Nostraaddemos
2 0
insectenverdelg
Dat Marin geen bal kan aannemen of in iemand zn vorten passen heeft weinig mdt arrogantie te maken hoor Aad.
6 0
Rentokill
Het heeft meer te maken met dat het een aanvallende middenvelder is en dat hij nu afgerekend wordt als verdedigende middenvelder...
4 -4
Aad82
Hij moet die bal gewoon normaal kunnen aannemen vriend. Hij is al fucking 23.
7 -3
PetrusKeizer
en dan cash je dus (nu al 2) minnetjes. terwijl je gewoon gelijk hebt. balaanname matig heeft niets met je positie op t middenveld of waar dan ook te maken. als je in de lift van de Bijenkorf staat moet je balaanname ook goed zijn.
2 0
insectenverdelg
Onzin. Ook als aanvallende middenvelder heeft hij niets te zoeken bij Ajax. misschien nog wel minder. Want san speel je bij Ajax nog meer in de kleine ruimte. Dat kan Marin totaal niet aan. is nu al het grootste opstakel om positiespel te spelen. Ik mis Schone...
2 0
Labrador
Ik zat gisterenavond te kijken en toen dacht ik al zeker te weten dat Aad als eerste met zijn mening zou komen.
2 0
Hans Kraay Jr.
Dat wist Aad zelf ook al.
2 0
PetrusKeizer
hahahaha
0 0
Cesc87
Kijk nog maar ff Feyenoord Ajax terug dan.
We hebben nu drie wedstrijden op rij in de CL kwalificatie niet ons niveau gehaald.
Hopelijk halen we het aanstaande woensdag wel en kopen we nog een goede middenvelder erbij met de CL miljoenen.
0 0
Henkjanklaas
Kieft en derksen waren terecht ook zeer kritisch terwijl de interviewer ter plekke lang niet zo kritisch was richting EtH en spelers terwijl dat wel op zijn plaats was!
Promes zou vlgs ten Hag de reddende engel zijn.. laat me niet lachen..
Martinez blijkt ondanks zijn lengte de enige goede aankoop ! Alvarez moeten we nog afwachten.
We hebben ook veel te weinig lengte achterin. Ik houd bij iedere corner mijn hart vast.
Wie heeft Marin, Magallan, Cassiara enz enz gescout ?
Die dest moet nog gewoon in JA spelen.
Marc is uitgekocht zegt hij. Nu blijkt opnieuw dat het verlies van Schöne, de Ligt, de Jong in de verste verte niet is gecompenseerd. Er moet in alle linies nog 1 speler van klasse bijkomen !
Ook de Ajax bank is CL onwaardig.
5 -5
PetrusKeizer
de interviewer ter plekke, kan zijn. niet gezien of gehoord. Wel gister t radiocommentaar er bij aangezet. Sjongejonge. Dat loog er niet om, hoor. Hard, direct en volkomen to the point. Ik lees en zie nu interviews: Blind, Veltman. t lijkt wel alsof ze aan een collectieve psychose lijden. De heren leven in hun eigen realiteit en wij zijn degenen die gek zijn!
1 0
Aspers73
Het was verschrikkelijk. Blind is GEEN middenvelder. Marin komt tekort. Veltman is GEEN LCV. Dat Ten Hag zoveel spelers op de verkeerde plaats zet erger ik me nog het meest aan. Zet gewoon Schuurs en Blind centraal achterin en Martinez op het middenveld.
8 0
HilversumNoord
Ongelooflijk hè? alsof iedereen het ziet behalve hij. Hij kan zijn team natuurlijk niet zomaar afvallen maar Veltman hadden ze gewoon moeten wieberen. Zo makkelijk als ze dat met de rest doen...
2 0
Joseph
Blind is een uitstekende middenvelder, maar hij is geen Frenkie, op dit moment speelt Blind meer als een 3e centrale verdediger.
0 0
ajaxminimax
Ja dit was echt de slechtste wedstrijd onder Ten Hag, bijna iedereen is ver door de ondergrens gezakt. Volgende week gewoon weer lekker met 1 nummer 6 gaan voetballen en niet slordig zijn, dan win je gewoon met 3/4-0... Apoel kan er helemaal niks van, maar als je zo speelt als wij dan krijgt iedereen kansen
0 0
Duif63
Nou..... PSV en Feyenoord uit waren vorig seizoen ook echt hopeloos hoor. Nu was het slecht, maar die 2 wedstrijden was echt een afgang van hier tot Tokio.
1 0
bossalinie
Het was ronduit slecht.
0 0