Maduro: 'Op Cyprus spelen goede clubs'

FinnDekker, 20-08-2019 om 15:45, 3269 views, NU.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hedwiges Maduro denkt dat Ajax de groepsfase van de Champions League gaat bereiken. De Amsterdammers zijn namelijk beter dan de laatste opponent in de play-offs, APOEL Nicosia. Toch moet men de tegenstander niet onderschatten. PAOK was misschien een moeilijkere klus, maar ook dit tweeluik wordt geen appeltje eitje.

'APOEL is altijd in staat geweest om grote spelers uit bijvoorbeeld de Premier League en La Liga te halen, maar die zaten dan wel allemaal aan het einde van hun loopbaan. Voor hen is Cyprus en vooral APOEL aantrekkelijk om af te bouwen vanwege het salaris en het weer', aldus Maduro tegenover NU.nl. De oud-Ajacied sloot zijn carrière in 2018 af bij Omonia Nicosia.

'Op Cyprus spelen gewoon goede clubs, die moet je niet onderschatten', gaat de voormalig voetballer verder over het niveau van APOEL. 'Ik hoorde laatst Johan Derksen roepen dat ze allemaal het niveau van RKC hebben, maar dat is niet zo. Ze pakken al jarenlang punten tegen ploegen als Dortmund en Everton.'

PAOK sterker dan APOEL

In de derde voorronde rekende Ajax af met PAOK, welke volgens Maduro een betere ploeg is dan APOEL. 'PAOK heeft betere spelers. Ze hebben allebei wel ongeveer dezelfde speelstijl. Ook APOEL zal hopen op balverlies van Ajax en dan gokken op de counter. Maar daarin zijn ze wel minder dan PAOK en ze zullen ook meer ruimtes gaan weggeven.'

Denk jij dat Dusan Tadic de eerste goal maakt en Ajax wint van APOEL? Zet in en krijg 5,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WZAWZDB14
Begin wel een beetje moe van Hedwiges te worden. Ik krijg bij hem het gevoel dat hij altijd ook nog even zn woordje wil doen, zeggen wat al gezegd is, open deuren open trappen, praten om het praten. Oja en als hij wel wat nieuws zegt is het dikke poep: "ajax moet ramselaar kopen" ...
3 0
Schwalbino
De meeste oud-voetballers die analist worden zijn in de studio niet anders dan op het veld. Maduro is degelijk, braaf maar komt zelden met iets dat verrast. Zo was zijn spel ook.
1 0
Mike1
Klopt helemaal wat Maduro zegt; vanavond speelt er zelfs een top-ploeg OP Cyprus; Ajax!!
0 0
Hollister
Zijn nog niet eens aan de competitie begonnen... gemiddelde leeftijd 28 a 29 jaar.. spelen zaterdagavond ook nog competitie (1e wedstrijd), Ajax vrij.. dan is ineens 2 a 3 wedstrijden in de week best heftig en veel.. vanavond 2x scoren en nu eens de 0 houden.. volgende week afmaken.. klaar.. weer 50 a 60 miljoen in de pot. (Sterker nog, maar deelname CL levert minimaal 100 miljoen op, afgelopen jaar zelfs meer dan 200 miljoen als je de waardevermeerdering meerekent.)
0 -1
Afstandsschot
Snap nooit zo goed waarom zo'n Maduro hierin serieus genomen wordt. Zelf afgebouwd in Cyprus, natuurlijk gaat ie niet zeggen dat ze er daar geen kut van kunnen. Heeft zelf nadat hij bij Groningen mislukt is welgeteld 1013 speelminuutjes gemaakt in de competitie daar. Het zou echt heerlijk zijn als er gewoon eens een analist in de media kwam die ploegen objectief analyseert en niet alleen met dooddoeners komt als "je moet ze niet onderschatten" en "het is daar een heksenketel".
2 -2
MH1988
Jaaaa, ik dacht al waar blijft ie! Man man man.. Zit ik de hele week al te wachten op de mening van Hedwiges. Fijn ook die nieuwe teksten.
3 -1
L1tman3n
Als we Maduro, Mario Been & Freek Jansen naar het WK open deuren intrappen sturen, komen we met goud thuis!
4 -1
FWAjacied
Wederom bedankt voor deze heldere analyse, Maduro!
2 0