Van Basten: 'Martínez echt een heerlijke speler'

NielsOpdam, 18-08-2019 om 09:10, 11938 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Marco van Basten vindt Lisandro Martínez een 'heerlijke speler'. Volgens de oud-Ajacied is de Argentijnse verdediger zowel voetballend als verdedigend sterk, zo vertelt hij in De Eretribune van FOX Sports

'Wat mij opvalt: hij heeft heel veel rust aan de bal', opent Van Basten over de Ajax-aanwinst. 'Ik vind het echt een goede voetballer, echt een jongen van de straat. Hij is goed in de lucht, hij neemt initiatief, hij heeft een lange pass en een korte pass, hij dribbelt in. Ik vind het echt een heerlijke speler.'

De oud-spits is niet van mening dat Martínez te weinig lengte heeft om in het hart van de defensie te staan. 'De meeste kopduels wint hij en hij staat zijn mannetje.' Van Basten ziet dat de Argentijn er goed fel op zit in sommige duels. 'Ik houd daar wel van, dat Zuid-Amerikaanse."

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
hallo1
Schot in de roos!

Het leuke is dat je het soms direct ziet zoals nu bij Martinez een eerder bij Sanchez. En soms lijkt het allemaal net niet en kan het na 1 jaar toch wat blijken te zijn zoals bij Neres. Dat kan ook gaan gelden voor Marin bijvoorbeeld. Marin speelde gisteren een goede wedstrijd, al was het tegen VVV. Iets sneller handelen en verdedigend positioneel beter staan en het zou zo maar een goede kunnen worden voor Ajax. Ik ben erg benieuwd naar de eerste serieuze wedstrijd van Alvarez.

Overigens moet Martinez alleen nog afleveren dat hij te ver gaat indribbelen. Is al een aantal keer gebeurd in verschillende wedstrijden dat hij zich dan vastloopt. Gewoon in positie blijven en ballen inspelen.
0 0
MPAjax
ze zouden ook naar Marcos Senesi moeten kijken
1 0
grannig mokum1
Zekers een goed speler, alleen er moet beter een klik krijgen met het middenveld
1 0
Schwalbino
Voor zijn lengte is hij goed in de lucht.
0 0
Gonzo
Laat voor zijn lengte maar weg
1 0
AlexIbarra
De gele kaart die hij gisteren pakte vond ik ergens wel mooi..
Was z'n man ff kwijt bij een een-tweetje langs de vleugel en pakt hem gewoon meteen vast..

Niet afwachten of je nog een kans krijgt, of kijken wat de anderen doen. Of 'het is maar VVV dus wie weet dribbelt die man met bal en al over de achterlijn en komt het nog goed.'
Als je niet weet wat je in de rug hebt, grijp je in. Simpel.
0 0
PetrusKeizer
ik denk dat Marco iets anders dacht over 'dat zuid-amerikaanse' toen in Italie week in, week uit aanslagen op zn enkels gepleegd werden.. maar OK, we snappen wat hij bedoelt en Ajax kan spelers met die mentaliteit best gebruiken. Waarbij die jongen ook nog ns goed kan voetballen. Wat dat betreft doet hij n beetje aan Passarella denken. Was ook zo'n keiharde, die ook nog ns kon ballen. Dus zo bezien zou hij gewoon centraal achterin moeten kunnen spelen.
0 -1
mikap74
Marco genoot er als speler juist van als er op het scherpst van de snede gespeeld werd en liet zichzelf ook niet onbetuigd. Volgens Gullit is Van Basten de meest gemene speler met wie hij ooit samenspeelde. Veloso, Anderson en Plovie kunnen er over meepraten
0 0
Spitz
Jij bent niet op de hoogte van Marco van Basten. Zijn enkelkwetsuur is ontstaan bij FC Groningen in het Oosterpark stadion. In de 80-er jaren. Nergens anders! Pure pech voor hem destijds en verkeerde operaties in België en Nederland. Het is alleen maar verslechterd omdat zijn kraakbeen zo goed als verdwenen was. Maar Marco weet zelf als de beste wanneer hij verkeerde beslissingen genomen heeft. Namelijk direct na FC Groningen. En ik ben nu al een groot fan van Martinez. Ajax met Alvarez gaat de wereld weer verbazen
0 0
PetrusKeizer
dat klopt wat je zegt. Maar ik had t eigenlijk over doodschoppen, niet over waar die blessure(s) ontstaan is (zijn> beide enkels maar m.n. de rechter). hij is in Italie bepaald niet gespaard door verdedigers van de tegenpartij. Onderdeel van t intimideren is zoeken naar de zwakke plek. Ze wisten wel waar ze m moesten raken. Misschien ben je t wel met me eens dat het zogenaamd 'zuid-amerikaanse' harde spel in landen als spanje en italie gewoner is dan bij ons. Hoewel wij ook houthakkers hebben, in de geschiedenis vh nederlandse voetbal.
0 0
grannig mokum1
Precies D
0 0
Cupmetgroteoren
Martinez zie ik liever aan de linkerkant als controlerende middenvelder. Blind kan het niet belopen op het middenveld en voelt zich prettiger achterin. Rechts op het middenveld dien je echter een spelverder te hebben. Nu Schöne weg is heb je alleen Marin, die die rol op zich zou moeten nemen, maar hij komt niet uit de verf.
1 -3
jeppas
Martinez; Die Marco kon ook wel een aardig balletje trappen..
1 -1
Bocarra
Als Alvarez van het zelfde niveau is dan kunnen we mits iedereen in topvorm raakt en van de Beek blijft de lat weer ietsje hoger leggen. Je ziet aan de Ligt en de Jong hoe moeilijk het is om aansluiting te vinden.
0 -1
Ozymandias
De Jong speelt goed bij Barcelona (van de middenvelders speelt hij zelfs het beste) maar De Ligt heeft het inderdaad moeilijk bij Juventus.
1 -1
Joseph
Wat zie je aan de Jong dan? Vond vooral dat Barça weinig aansluiting had bij de Jong, die gewoon een hoger niveau heeft dan de rest.
2 -2
AFCA14JC
lol ben het misschien wel met je eens. Deze trainer heeft nul visie. Hoop dat Ajax Barcelona loot in de CL.

Messilona hoopt gewoon dat Messi iets doet en speelt voor de rest al sinds Guardiola weg is op de counter.
0 0
Raoul14
Overdrijven is ook een vak...
3 -1
AltijdAJAXAmsterdam
Hij overdrijft niet, maar heeft gewoon 100% gelijk.
0 0
Patrick78
Tot nu de beste aankoop van dit seizoen.
4 0
Babayaka
Goed in de lucht..... hij was toch te klein volgens een aantal andere prominenten ?
2 0
3*stars*3
Gijpie had het over “Die Argentijntje” en dat het echt niet kan.
Ja tegenover Lewandowski, Cristiano en een Lukaku moet je wat anders verzinnen maar in meeste duels kan je prima met hem spelen.
Echt een hele goede aankoop en ik denk echt dat hij nog beter uit de voeten kan, op het middenveld.

Weet iemand hoe Alvarez is in luchtduels?
2 -1
SjaakWolfs
Martinez kwam al over als een goed ventje, maar met de goedkeuring van San Marco heb ik er nog meer vertrouwen in.
5 -2
DT10
Ik hoor San Marco althans ook een hoop onzin uitkramen de laatste tijd.

Quote van de week: “Ik vind het altijd goed als je wint”.

Desondanks vind ik Martinez ook een geweldige indruk maken!
1 -1
SjaakWolfs
Was ook een beetje met een knipoog. Ook San Marco zit er wel eens naast.
0 0
AjaxBaggio
Toch zie ik hem het liefst op het middenveld. Doet het zeer goed. Maar hij oogt imo te kort voor een CV. Maar goed, zo op het eerste gezicht, lijkt het net als Nico gewoon een topaankoop te gaan worden. En dat voor onder de 10 mil. Best knap gedaan in deze gekke transfermarkt.

Marin en Promes ben ik minder over te spreken. Ik weet dat achteraf praten makkelijk is. Maar van Promes wist ik het vooraf al zeker. Totaal niet nodig die jongen. Lang is zeker niet minder (ook nog niet beter).

En in plaats van Marin had ik liever een Sander Berge van Genk gehad. Een betere vervanger dan Frenkie ga je niet vinden. Was wel misschien 10 mil duurder geweest. Maar dan had je wel een voetballer gehad die beter bij dit Ajax past.

Maar ja, al bij al ben ik redelijk tevreden. Afgezien van Matthijs, Frenkie en Schone lijkt iedereen te gaan blijven. Complimenten voor Marc. Hij verdient na de transferperiode wel 2 weken vakantie.
0 -6
Adam24
Ik vind het een goede voetballer, maar hij voelt wel te onbetrouwbaar als CV. Misschien is het even wennen maar hij pakt te veel kaarten en vliegt er af en toe te hard in, ook stapt hij niet altijd goed in. Ik denk dat hij op de back positie het meest tot zijn recht zal komen.
0 -6
afcas
Dit is nou juist typisch zo een speler die je in de as van het veld moet hebben...
1 0
Ajaxxxisdebeste
Nu hopen dat Alvarez net zo’n voltreffer is. Marin is het niet, maar goed misschien kan het nog komen.
0 -3
Ferd
Marin is een prima voetballer maar geen controleur, nooit geweest, daar heeft hij de kwaliteiten ook niet voor.
0 0
Web
Marin een gewoon een goede voetballer, maar moet wennen
Buiten het missertje van gisteren ( elke wedstrijd tot nu toe ) speelde hij goed, hij was bij Luik de man, verdedigen deden anderen voor hem, bij Ajax is dit anders, maar ook dat gaat goed komen
4 -1
Dennis129
blijkt Inderdaad een fantastische aankoop te zijn. Vooral zijn crosspass is geweldig.
Toch wel de verrassing van het seizoen tot nu toe. Gezien de bedragen verwacht je van Marin, Alvarez en Promes dat ze als onbetwiste basisspelers zullen starten ,en van hem gezien de verhalen dat hij vast voor volgend seizoen gehaald werd, en hij blijkt tot nu toe de beste aankoop. Echt een koopje.
4 -1
MK77
Top aankoop. Wat wel nog mist is zijn de organisatorische kwaliteiten maar dat is ook niet zo gek op die leeftijd.
1 -1
afca_sittard
Ook ik had eerst twijfels over zijn lengte, Maar door zijn sprongkracht en timing wint die vrij wel elk kopduel. Als is het natuurlijk wel nog de vraag of die ze ook wint tegen types ala luuk de jong.

Verder een echte ajax verdediger met een geweldige pass in zijn benen.
1 -1
Schip
Hij wint ze vooral door positionering. Hij beoordeelt vaak net iets beter waar de bal komt en hoeft soms amper te springen. Op lengte gaat hij namelijk echt alles verliezen in Europees verband tegen kopsterke of lange spelers. Daar kun je je echt niet door laten verrassen en dus moet hij naast een kopsterke verdediger staan. Anders wordt het voor een tegenstander enorm aantrekkelijk alle ballen lang te spelen op de spits en dan aan te sluiten. Dan heeft Ajax ook niets meer aan het drukzetten.

Misschien kan hij wel op het middenveld met Alvarez. Lijkt mij te weinig voetbal inzitten echter. Of Martinez op 6 en Alvarez met Schuurs het laten uitvechten.

Ik vind Blind een hele sterke 6, maar Ajax heeft wel een regisseur nodig achterin die de linie aanstuurt.
1 -3
Web
Ja denk maar eens aan de uitwedstrijd tegen PSV zonder De Ligt.
0 -3
MK77
Dat zou je ook van Nico kunnen zeggen maar die wist dinsdag ook gewoon koppend te scoren. Daarnaast hoef je ook niet alles te winnen maar ontregelen kan ook al voldoende zijn
4 -1
RaynoFischer
Kon redelijk vrij inkoppen trouwens ;)
Maar verder heb je gewoon gelijk, Nico wint ook veel kopduels
Natuurlijk gaat Martinez het niet van een Ronaldo winnen die volgens mij bijna boven de lat uitkomt als hij springt,maar met de juiste sprongkracht, timing kom je al een heel eind
2 -1
Sanalologo
Tja Luuk de Jong is 1 van de beste koppers op de Europese velden. Hoeveel echt goede koppers zijn er nou? denk dat Martinez het prima redt tegen een hoop spitsen.
1 -1