Advocaat: 'Promes gewoon een goede speler'

NielsOpdam, 15-08-2019 om 20:10, 6382 views, Veronica |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dick Advocaat vindt Quincy Promes 'een goede speler'. De oud-bondscoach is lovend over de Ajacied, met wie hij bij het Nederlands elftal samenwerkte. Dat vertelt hij bij Veronica

'Ik vind Promes een heel nuttige aanvaller', begint Advocaat. 'Bij Sevilla lukte het hem niet. Maar hij was drie jaar speler van het jaar in Rusland. Dan kun je zeggen: dat ligt aan de competitie, maar ik vind Promes gewoon een goede speler.'

Tafelgenoot Johan Derksen snapt niet goed dat de Amsterdammers vijftien miljoen euro betaalden voor Promes. 'Daar heb ik niks van begrepen. In Spanje speelde hij de laatste weken rechtsback.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeMeervanweleer
Schat de Russische competitie aan de top minimaal zo hoog in als de Nederlandse. Promes gaat echt wel leveren, voordeel daarbij is dat hij op heel veel posities inzetbaar is.
0 0
Dennis1964
Prima aankoop. Die gaat heus nog wel spelen en belangrijk zijn.
Maar Neres en Ziyech zijn nu eenmaal beter op dit moment.
1 0
Pure
Wat een gelul weer van die kut snor. Ik had ze wel is willen horen als Ajax 14 mil voor Doan had willen betalen. Reken er maar op dat dat veel te veel was geweest. Dan liever 2 miljoen meer voor een speler die al veel meer heeft bewezen
0 0
Illegaal
Beide zijn middelmaat en beide zijn dit soort bedragen bij verre niet waard
0 -1
ETM
Ik vind al het gelul over Promes echt irritant voorbarig. Hij speelt niet omdat Ajax met een halve finale CL waardige voorhoede speelt. Zo simpel is het. Voor wie zou hij in vredesnaam moeten spelen?

Hij speelt nog maar net een paar weken bij Ajax. Totaal geen basis voor allerlei conclusies dus.
Ik werd zelf ook niet dolblij toen de interesse bekend werd, dat moet ik toegeven. Maar ik geef hem wel 100% een kans. Je wordt idd niet zomaar verkozen tot speler van Rusland door spelers. Het is een type aanvaller dat er nog niet was imo. Ajax is financieel in een situatie dat de supersub 15 miljoen mag kosten. Daar moet men niet zo kneuterig over doen. Zie hoe Ajax gegroeid is. Het is aan Erik de boel goed te managen.
8 0
Jariiii
Prima speler. Maar wel voor de breedte, want Ziyech, Neres, Tadic zijn gewoon beter.
2 0
Ajax27
Is nu makkelijk lullen... iedereen had verwacht dat Ziyech of Neres zou vertrekken. En dan was Promes een prima vervanger geweest. Dat het nu ff niet lukt is jammer, maar het seizoen is nog lang en er kan van alles gebeuren. Hij heeft ook nog als spits gespeeld, er kunnen gekke dingen gebeuren. Het kan zomaar ineens een opstelling worden zoals dit:
Tadic - Promes - Neres - Martinez - vd Beek - Ziyech - Nico - Blind - Alvarez - Nous - Onana.
2 0
Aetim
Er kan van alles gebeuren. Heerlijk toch?
0 0
Ajax27
;-) haha, nee maar goed. Wat ik bedoel... de puzzel is nog niet gemaakt. Er moeten nog wat dingen veranderen om de puzzel te laten kloppen. Naar mijn mening staan op alle 3 de linies een paar poppetjes nog niet goed. Het belangrijkste stukje is denk ik het middenveld. Daar mis je zowel voetbal als slagkracht. Martinez en Ziyech, dat worden denk ik de belangrijkste schakels die de puzzel in elkaar laten vallen.
1 0
Aetim
Gelukkig zijn er wel aardig wat puzzelstukjes. De spelers in de huidige voorhoede zouden ook allen een middenveldrol kunnen vervullen. Maar goed, die voorhoede haal je niet zo graag uit elkaar...
0 0
Web
Promes gaat Ziyech of Neres er niet uitspelen
Die was gehaald omdat ze dachten dat iemand van die twee zou vertrekken
1 0
Schwalbino
Maakt niet uit. Kan een jaar wennen want volgend seizoen gaan weer een paar sterkhouders de club verlaten. Dit seizoen zal hij toch regelmatig invallen of vervanger zijn als hij goed presteert.
2 0
Dexy
Neres vind ik al weken niet echt in vorm. Daar liggen kansen voor Promes.

Als Promes de komende wedstrijden 4 goals maakt en 5 assists geeft en Neres doet dat niet, dan zie ik hem zomaar in de basis terecht komen.
2 -4
stefanwillem
Neres is op 50 % zelfs beter dan Promes.
0 0
Illegaal
Klopt, Neres is een betere voetballer dan Promes maar hij is op het ogenblik ook gewoon slecht bezig
0 0
Leviathan
Neres was pas laat terug weinig voorbereidingen en Ajax staat gewoon nog niet..
3 0
Schip
Eens. Maar als vorig seizoen iets bewezen heeft, is dat je zulke kwaliteitsspelers op de bank moet hebben. Ik hoop alleen dat we uberhaupt zoveel wedstrijden gaan spelen, want dan moeten er nog wel wat kwartjes gaan vallen.
3 0
Rentokill
Die komt nog wel. Let maar op.
8 0
Radikaal
Derksen. Zap.
5 -3
Daniii
Promes op de plek van Tadic zodat die vast in de spits kan, lijkt mij ideaal
0 -1