'Er móét iets gebeuren op dat middenveld'

BVeenstra, 15-08-2019 om 12:50, 13907 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Net als woensdag heeft Henk Spaan ook in zijn donderdagcolumn in Het Parool zijn vraagtekens gezet bij het middenveld van Ajax. De columnist was eerder kritisch op Razvan Marin en is dat nu vooral op Noussair Mazraoui.

'Wat ik raar vind: hoe is het mogelijk dat Mazraoui precies dezelfde fouten maakt als de gewisselde Marin?', vraagt Spaan zich hardop af. 'Ze zullen Nous toch wel hebben verteld dat hij vooral verdedigend goed uit zijn doppen moest kijken? Corners en vrije trappen voor Ajax zijn nu de gevaarlijkste momenten, om-dat iedereen de afvallende bal - krijg het woord nauwelijks uit mijn mond - aanvalt, maar niet efficiënt, waardoor er vijf tegenstanders op Onana afhollen.'

Spaan denkt dan ook gekscherend dat Ajax de corners beter over de achterlijn kan schuiven. 'Veel veiliger. Vrije trappen hoog over, nooit in de muur', aldus Spaan, die wil meedenken over een nieuwe controlerende middenvelder. 'Thiago Mendes van Lille is een goeie. O shit, net verkocht aan Lyon. Die scouten kennelijk wel in Frankrijk. De beste jonge verdedigende middenvelder? Ndidi van Leicester City. Verdient te veel, schijnt. Ik beloof goed op te letten, want er móét iets gebeuren op dat middenveld.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax1forever
Busquets zat op de bank, die ophalen voor 30 m?
0 0
Joseph
Puig zit nu niet bij de wedstrijdselectie bij Barca, ik zou daar vol voor gaan!
0 0
Joodhannus73
Dat had onze TD in de onderhandelingen met Frenkie moeten meenemen.. Voor een fooi weggegaan. Bayern is nu in onderhandeling met Leverkusen over de twintigjarige middenvelder Harvetz. Die moet 100 miljoen kosten. Je had minstens 125 miljoen plus die Puig moeten vragen. Dan had je gelijk creativiteit terug gehaald voor op het middenveld. Want dat ontbreekt. Of had Odegaard in de onderhandeling met Van de Beek meegenomen. Maar goed, je mag er geloof ik niets over zeggen hier...
0 0
Ajacider
Blind terughalen naar 4 en Martinez op het middenveld. Martinez is veel beter in ballen afpakken en daardoor worden aanvalsgolven van de tegenstander eerder in de kiem gesmoord.

Onana
Mazraoui Schuurs Blind Nico
Ziyech Martinez
Neres Vd Beek Promes
Tadic
1 -3
RobertoD
zou Ziyech altijd verder naar voren houden, je kan met Marin en Martinez beide controlerend en van de beek op 10 echt wel een goed middenveld neerzetten. Dan houd je blind cv waar hij naar mijn mening het beste tot zn recht komt. maar een verkapt 4-2-3-1 kan je ook zien als een 4-3-3 dus is prima.
0 0
Ajax27
Laat de mensen weer op de plekken staan waar ze echt uitblinken... dat helpt wellicht goed. Neres was weergaloos als rechtsbuiten, Ziyech als rechtshalf als spelbepaler, Blind als LCV... Tadic als linksbuiten...Met het materiaal dat je hebt moet dit makkelijk kunnen.
3 -1
Ajax1969
Ben ik met je eens.
En verander het systeem als je met de huidige selectie het systeem van vorig jaar niet kan spelen.
0 0
Aeter
Eiting?
0 -1
waayop
het is de vraag of het systeem van vorig seizoen goed uit te voeren is met de huidige spelers. Wellicht moet er wat aangepast worden gezien het feit dat er heel wat kwaliteit is ingeleverd met het vertrek van Frenkie, Matthijs en eigenlijk ook wel met het vertrek van Lasse.
1 0
Ajax1969
Ja, dat denk ik ook. Als je het spelersmateriaal niet hebt om het systeem van vorig jaar te spelen, dan moet je het systeem veranderen en zeker niet als een gek nog meer spelers gaan kopen, want die zijn nooit van het niveau Frenkie of Matthijs.
Ik denk dat je met de huidige selectie een heel leuk team neer kan zetten. Een team dat waarschijnlijk niet weer zo ver kan komen in de CL, maar wel goed voetbal kan spelen.
0 0
RobbertB
Schöne gaan we net zo hard missen als Frenkie en De Ligt.

Ik bejubel Overmars al jaren. Maar een technisch directeur (!) moet toch ook inzien dat je die hele driehoek daar niet weg kunt doen. EtH zag hem misschien niet als basisspeler voor dit seizoen, maar zo is hij bij 5 uit 7 seizoenen begonnen. Marc had meer mogen doen om Lasse hier te behouden.

Marin valt tot nu toe tegen, maar ik zie hem ook veel liever op Donny's positie. Mazraoui is nog te licht voor de as van het veld. Blind is niet de leider, die moet naast een leider staan. Alle hoop is wat mij betreft gevestigd op Martinez en Alvarez. Die moeten daar samen komen te spelen. Met Schuurs/Veltman en Blind erachter.
0 0
Schip
Wat een bak conservatief gelul.
0 0
4-3-3
Overmars heeft gedaan wat Schøne heeft gevraagd, en dat heeft Schøne ook dubbel en dwars verdiend. Ik denk dat als Ten Hag hem juist belangrijker had gemaakt na het vertrek van De Jong, in plaats van hem wéér op het tweede plan te parkeren, hij wel gebleven zou zijn uit loyaliteit naar het team. Nu had hij geen enkele reden om te blijven en verliest Ajax haar beide hersenhelften tegelijkertijd. Marin heeft logischerwijs nog tijd nodig, Bind en Mazraoui zijn zeker geen slechte spelers, maar lijken niet geheel op hun plek op het middenveld. Het zijn ook geen uitzonderlijk begaafde creatievelingen zoals hun voorgangers. Bovendien staat Van de Beek meestal te diep om te kunnen helpen opbouwen, dus wordt er nu veel te traag en voorspelbaar opgebouwd. Maar ook verdedigend staat het middenveld niet goed, zelfs met twee verdedigers achter Van de Beek. Ziyech is denk ik de enige speler in de selectie die de creativiteit weer op het middenveld terug kan brengen, maar dan moeten de andere twee middenvelders wel in dienst van hem spelen om zijn veelvuldige balverlies op te vangen. Dat risico hoort nou eenmaal bij zijn spel. Misschien zou het dan voor de stabiliteit wel goed zijn om Blind weer de verdediging te laten leiden, waarbij Schuurs gewoon de tijd moet krijgen om te groeien in zijn rol, zoals De Ligt die ook heeft gekregen. Ik denk dat Ajax er erg verstandig aan zou doen om Pröpper te halen. Dat is precies wat Ajax nodig heeft op dit moment, naar mijn bescheiden mening. Hij zou er meteen kunnen staan omdat het allemaal wel bekend is voor hem. Dit in tegenstelling tot de huidige verzameling vreemdelingen, waarbij ik niets ten nadele van hun kwaliteiten wil zeggen overigens.
Maar Ajax heeft Schøne altijd onderschat en doet dat nog steeds, waardoor PAOK bijna de lachende derde kon worden gisteravond.
0 0
hakkietjakkie
Wat een gelul over Schone joh. Iedereen maar janken over hem afgelopen seizoen in Europese wedstrijden dat hij het allemaal niet kan belopen en nu ineens is Schone de grote gemiste pion in dit Ajax. Wat een grap!

Marc hoefde niet meer te doen want die gunde Lasse ook zijn transfer. Lasse wilde zelf weg en met zijn staat van dienst voor Ajax is het niet raar dat Ajax daaraan mee heeft gewerkt.

Er staat vanzelf wel iemand op die "the missing link" blijkt te zijn. Ikzelf heb goede hoop op Gravenberch naast Blind en Donny op 10.
0 0
fujaka
Ja en weer zo vroeg in het seizoen al wanhoop aankoop doen. De spelers de er nu zijn moeten het gaat doen je hebt Blind, Mazaroui, Alverez, Martinez waarvan 3 miljoenen aankopen zijn. Je gaat me echt niet vertellen dat geen een van hun de CVM positie kan invullen.
0 0
Van Reenen
Promes op rechtsbuiten, Ziyech naar het middenveld samen met Nous en Danny en Marin banken als hij het niet begrijpt.
0 0
Rentokill
En dan? Ziyech als verdedigende middenvelder? Of toch weer met een 6 spelen? Wie dan? Daley?
0 -1
JOHANisGOD
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/891153/dramatisch-nieuws-voor-van-wolfswinkel-zes-tot-twaalf-maanden-uitgeschakeld.html?utm_source=Breaking%20News&utm_medium=Breaking%20News
0 -1
Sterretje73
Gewoon zoveel mogelijk spelers op hun vaste plekken van vorig seizoen laten staan zodat bepaalde automatismen snel weer terugkomen en de gigantische gaten die zijn gevallen invullen. Ja dan ga je ook achteruit maar iig minder dan wanneer je een geheel elftal omgooit.
0 0
Cruijffthebest
Nous terug naar rechtsback, Blind samen met Van de Beek en Propper halen voor het middenveld.
Alvarez in het centrum en Vertonghen halen.
Zo los je veel problemen op.
Als men Vertongen niet haalt, dan Blind weer naar de verdediging en dan een middenveld van Van de Beek, Martinez en Propper.
We hebben echt kwaliteit nodig achterin en voor het middenveld, het is nu een bende!
1 0
hakkietjakkie
Het gesmeek om Propper ben ik echt wel een beetje zat. Die jongen past niet bij Ajax! Dan kan Ajax beter die Vanaken halen ondanks dat die zijn contract verlengt heeft.
1 -1
Schip
Joh.
0 0
Fieldman
Gewoon punt naar achteren en een basisspeler als middenvelder erbij. Zoals Olmo.

Donny als half.

--------- Blind --------
Donny ------ Olmo

Alvarez en Nous als stand-in voor Blind. Martinez is geen middenvelder.
Marin en Gravenberch als stand-in voor Donny en Olmo.

De rest heeft te weinig potentie.

Het wordt tijd dat onze topcoach eens met een '6 gaat spelen.
Ook Ten Hag is zo goed als zijn laatste wedstrijd.
Maar hij is intelligent en flexibel, dus heb er alle vertrouwen in.
2 -3
Kuningast
Donny een linie terug en Tadic of Ziyech op 10 lijkt me wel wat
0 -3
Cruyffie
Als iemand mij kan uitleggen waarom Schöne terecht is verkocht, bene voor 1,5 (!) miljoen, eet ik mijn schoen op.
3 -7
Ruff Rhythim
Gaat er toch ook niet om of Schone "terecht" is verkocht?
Lasse wilde nog een stap maken en meer zekerheid op speeltijd hebben en dat snap ik van hem en gun hem dat ook.
Neemt niet weg dat ik het jammer vind dat hij weg is hoor. Ook al omdat je dit niet zag aankomen...en je kon wel altijd op hem rekenen.
5 0
Cruyffie
Met ‘terecht’ bedoel ik: was het een goede keuze hem te verkopen? Dat Schöne zelf zo graag wilde is helemaal niet zeker: wél zeker is dat Ten Hag hem op de bank hield.

Mijn inziens onterecht: Schöne is verschrikkelijk onderschat, was imo een van de belangrijkste spelers vorig seizoen met zijn spelinzicht en accurate passing. Hij wist altijd een voetballende oplossing te vinden, vaak vooruit, met korte driehoekjes, ook onder druk bij juve en madrid, zonder veel balverlies. Dat is extreem knap, zeker op de 6-positie, en extreem belangrijk voor het ‘opbouw-van-achteruit-voetbal’ dat Ajax zo graag speelt.

En dat argument van ‘kan het niet belopen’ is zo’n nonsens: voetbal speel je met een bal, die moet het werk doen. Schöne liep overigens behoorlijk veel km’s, én wist met zijn spelinzicht (wat een verl belangrijkere eigenschap is dan, het kunnen belopen) heel veel ballen te onderscheppen.

Schöne nog een jaar houden was dus een perfecte oplossing geweest. Met maast zich Blind (zoals tegen Bayern-uit vorig jaar, daar speelden we ook heel goed zonder Frenkie).

Dood en doodzonde vind ik het. Maargoed, dat moge duidelijk zijn. Onze Regista :)
0 0
Minsc
Had toch gewoon nog een contract?
0 -2
behangdelul
Naast het feit dat iedereen hem vorig jaar afschreef en echt niet meer vond kunnen, is het die jongen gegunt. Hij kon het niet meer belopen.
0 0
Cruyffie
Daar was ik het dus mee oneens, for the record. Sterker nog: vond Schöne vorig seizoen minstens zo belangrijk als Frenkie. Schöne heeft alleen kwaliteiten die minder makkelijk zichtbaar zijn met het blote oog: spelinzicht, fenomenale techniek en passing, altijd juiste keuzes maken, rust aan bal enz enz. Dat blijkt ook wel uit de wedstrijd tegen Bayern-uit: daarin speelden we gewoon heel goed, zelfs zonder Frenkie. Eeuwig zonde.
0 0
RobbertB
Misschien niet alle wedstrijden. Maar iemand met zijn ervaring. 7 jaar Ajax, waarvan de laatste paar jaar op zo'n cruciale plek in het veld.

Die wil je wel kunnen brengen als het niet loopt en lekker draait.
0 0
JOHANisGOD
Het is hem zeker gegunD.
1 0
JanAFCA
Neres -Tadic - Promes
- Vd Beek
Martinez-Ziyech
Tagliafico - Blind - Alvarez - Mazraoui
Onana
3 -8
Rentokill
Ziyech als VM.... ehhh
0 0
VoorOnzePloeg
Maar we zijn op dit moment toch bezig met die spanjaard?
2 -4
Flipper33
Zolang Het niet bij hoofdnieuws staat
Kun je het in het zelfde straatje plaatsen zoals Antony
En Hagi
0 -1
14AJAX14
ik hoop het van harte
0 -2
OnlyOneZlatan
iemand met creativiteit die aan de bal het spel kan versnellen en iemand kan uitspelen mist momenteel op het middenveld.

Donny: diepgang scorendvermogen
Blind/martinez: controle (schone rol)

creativiteit:
Momenteel wordt hier marin neergezet maar die is daar de speler niet naar . dat is een iets degelijkere speler. Opties in de selectie zijn Ziyech, gravenberch en jensen. laatste twee lijken daar nog niet klaar voor. Dus lijkt ziyech de beste optie, iedereen ziet hem als een aanvaller nu maar daar speelt hij uiterst ongelukkig en het blijft in mijn ogen gewoon een middenvelder. hij heeft creativiteit kan iemand uitspelen, overzicht, traptechniek en loopvermogen/werklust. Gaat hij risico's nemen, ja... maar dat had frenkie ook en die verloor ook op dodelijke momenten de bal.

Dit risico betaald zich echter voetballend veel vaker uit.
1 -2
geDaante
Punt naar achter en Lang als creatieve, versnellende half:

------Promes-------Tadic---------Neres-------

--------------Lang----------Van de Beek--------

------------------Martinez/Mazra----------------

Tagliafico--------Blind------Schuurs--------Dest/Mazra

-Snelheid en dribbels op de flanken. Niet zo'n fan van Promes, maar het is niet anders.

-Balvaste, goed meevoetballende spits

-Een creatieve, snelle en handige linkshalf die ruimte voor zichzelf kan maken, maar ook anderen kan bedienen. Lang heeft die dynamiek en dat initiatief.

-Een rechtshalf met wat meer diepgang zonder bal dan de linkshalf, maar niet zo extreem als nu gebeurt, veel meer gedoseerd graag. Donny staat nu vaak te diep, soms zelfs pal naast de spits, daardoor slechter aanspeelbaar van achteruit. Meer als middenvelder inzetten, die óók zo nu en dan eens diep gaat zonder bal.

-Een felle, vlotte 6 die er snel en strak op kan zitten, en die aan de val goed is. Nog niet zeker van Martinez, wat weinig zien spelen, maar op het eerste oog lijkt dat de beste optie. Daardoor ook ruimte voor Blind om terug te keren op LCV; van achteruit het spel overzien en dirigeren. Heeft ook de ervaring van het vooruit verdedigen en doordekken.

-Felle, vlotte en handige backs, wat lengte en opbouwend vermogen centraal.
4 -7
Schwalbino
Mazraoui als regista? Zie je het al voor je? Je hebt als zes wel wat meer tactisch inzicht nodig dan Nous op dit moment heeft.
0 0
geDaante
Ja dat klopt wel, iets te snel daar neergeplant.
0 0
ram
Geen fan van Promes maar hém wel opstellen terwijl je Ziyech niet opstelt. Hoe erg haat je Hakim dan wel niet?!

Verder kan ik me er wel aardig in vinden. Alleen wil ik Mazraoui nooit op het middenveld zien, daar is ie gewoon niet goed genoeg.
1 0
geDaante
Haten zeker niet, vind het wel de meest irritante speler ooit, en ook gewoon niet goed. Doet soms hele leuke dingen, maar veel meer uiterst belachelijke, kent zijn zwaktes en kwaliteiten niet. Als ie naar zijn kwaliteiten zou spelen, zou hij bij mij meteen basis staan, maar dat zit er niet in, hij leert het niet.
0 0
EersteAanname
Beste speler op de bank.. goed idee man!
8 -3
14AJAX14
Mee eens maar Ziyech is meer een speler die hoog op het veld staat als AM/RAM en niet iemand die de lijnen uitzet maar ben het met je eens dat alleen Ziyech die rol op kan nemen maar gelukkig zit Marc al in het vliegtuig naar Zagreb ;)
0 0
AFCA.
Neres - Dolberg - Ziyech
Tadic - Vd Beek
Martinez
Tagliafico - Blind - Alvarez - Mazraoui
Onana

Lijkt mij niet zo moeilijk.
1 -6
Ajax1zalzegevieren
Denk dat het verstandig is zo min mogelijk te wijzigen aangezien drie steunpilaren Ajax hebben verlaten. Hopelijk weet Ten Hag balans te vinden en de juiste puzzelstukjes in te passen. Middenveld grootste hoofdpijndossier. Vraag me af of Marin t nivo aankan,al verdiend hij wel eerlijk de tijd zich te bewijzen...

ONANA
MAZRAOUI alvarez BLIND TAGLIAFICO

Marin Martinez
VD BEEK

ZIYECH TADIC NERES
1 -4
Vlieske
Het ligt niet zo zeer aan de namen maar meer hoe de ten hag zijn middenveld laat spelen. 9 van de 10 middenvelders verzuipen in dit systeem waar je nr 10 naast de spits staat en niet mee terug omschakeld. Vorige jaar hadden we net die ene waar het wel mee kon. Genaamd frenkie.
1 -2
ram
Ja... het middenveld loopt nog niet. Dat weten we nu wel. Komt echt wel goed hoor. Niet zo janken.
1 -4
KlaasJanDolberg
Onana
Veltman - Alvarez - Blind - Tagliafico

Martinez - Van de beek
Promes

Ziyech - Tadic - Neres

Promes heeft in Rusland ook veel op 10 gespeeld en dat deed uitstekend. Donny al verbindingsspeler kan met zijn zuivere passing de opbouw ondersteunen en ook zijn diepgang/loopvermogen gebruiken. Met Promes heb je de diepgang die je verliest met Donny op 10 terug. Blind weer naar CV voor de rust en de coaching, met lengte naast hem (Alvarez of eventueel Schuurs). Martinez als bijter voor de verdediging. Zijn uitstekende passing maakt hem volgens mij echt geschikt op die positie.

Hoor graag van jullie waarom dit een slecht idee zou zijn, ben benieuwd.
6 -1
NoFX
Wel logisch op zich. Twijfel wel een beetje aan Martinez, hij houdt de bal wel lang bij zich en vraag me af of dat op die positie nou zo gewenst is. Verder vind ik hem prima functioneren. Geen jongen die zich verstopt in ieder geval.
0 -2
Vlieske
Gewoon zonder 10.
0 0
14AJAX14
liever Ziyech op 10 dan en Neres RB, Promes LB
1 -1
KlaasJanDolberg
Yes zou ook kunnen. Alleen mis je met Ziyech op 10 wel de diepgang die je daar weghaalt met Donny. Promes heeft die wel. Ziyech speelt meer in de bal.
0 -1
14AJAX14
ok oftewel gewoon Olmo halen ipv de hele opstelling omgooien omdat we geen voetballende 6 hebben...
0 -2
rastamario
Zie dit ook wel zitten, vraag me alleen af op basis waarvan Veltman de voorkeur boven Nous zou moeten krijgen. Krijg daarbij een een flashback naar Tête.
0 -1
KlaasJanDolberg
Snap je punt inderdaad. Ik denk vooral dat Ten Hag Veltman voorlopig niet uit de basis haalt gezien zijn uitspraken dat hij hem écht niet kwijt wilt. Maar Nous voor Veltman zou ook prima zijn.
0 -1
14AJAX14
Onana
Mazraoui Alvarez Blind Tagliafico
OLMO! Martinez
Vd Beek
Ziyech Tadic Neres

tiki taka on, allemaal Ajax voetballers!
1 -1
EersteAanname
Lees een aantal interessante opties. Wat mij betreft is Mazraoui naast een controlerende 6 (of dat nou Blind is of Martinez) nog steeds wel een optie die wat zou kunnen worden. Ja, het klopt dat Mazraoui positioneel niet best was op die positie in de twee wedstrijden dat hij er stond. Maar vergeet niet dat hij positioneel ook problemen had op rechtsback aan het begin. Ik denk niet dat hij het natuurlijk gevoel voor positie en de spelintelligentie heeft om dat moeiteloos aan te passen, maar wel het lerend vermogen om het aan de hand van aanwijzingen en gemaakte fouten te leren. En dan heeft hij ruimschoots de voetballende kwaliteiten om op die positie te slagen.
1 -2
Ajax27
En wat nu als we Ziyech naast een echte stopper zetten en Blind weer gewoon naar achteren? De vraag is alleen of Ziyech zelf wel trek heeft om zoveel verdedigend werk uit te voeren? Maar daar kan ie wel weer veel meer met passjes strooien, dat mis ik bij z'n huidige positie toch wel. En als je bijv Martinez een linie naar voren zet kan ie echt de bijter ala Davids worden, waarna ie de bal snel af geeft bij Ziyech of vd Beek. En ja... Promes geef ik ook nog ff de kans.

Promes - Tadic - Neres
Martinez - vd Beek - Ziyech
Nico - Blind - Schuurs/Alvarez - Nous
0 0
Knalpot
Tja Henk we hadden gewoon een goede optie klaarstaan, voetballende middenvelders ervoor en je had klaar geweest. Helaas werd die verkocht, gewoon zonde want die had moeiteloos aan het niveau opgetrokken.
0 -1
vdhaas
Spaan ratelt weer door over zijn paradepaardje frankrijk, maar heeft natuurlijk wel een punt: het middenveld functioneert niet.

Punt naar voren, punt naar achteren, olmo halen, olmo niet halen, ik laat het aan ten hag over. Waar ik me wel aan erger is het geschuif met spelers. Mazraoui brak door en speelde goed op rechtsback. Laat hem daar lekker staan. Al dat gedoe over xyz kan ook op het middenveld is bullshit. Want xyz staat soms voor mazraoui, soms voor alvarez, soms voor ziyech en soms zelfs voor promes. Je kunt mij niet wijs maken dat alvarez en promes hetzelfde brengen op het middenveld.
0 -1
AsensioWillemsen
Lyon scout kennelijk wel in Frankrijk. Wauw opvallend
0 -1
stefanwillem
Ik vraag me nog steeds af of Sinkgraven nu niet heel goed van pas had kunnen komen. Technisch, verdedigend redelijk, snel genoeg.
5 0
WZAWZDB14
Zoals ik het zie hebben we met de huidige selectie ook nog wel opties voor een beter balans op het middenveld:

- Blind wordt vaak overlopen op het middenveld, hierdoor speel je in counter niet altijd met 2 controleurs. Dus stel ik voor om Blind en Martinez te wisselen van plek. Martinez heeft snelheid en een goede inspeelpass. Hiermee lever je wel inzicht in op het middenveld, bovendien is martinez op die plek ook geen zekerheid.

- Donny op 6 laten spelen ipv marin. Donny heeft vaker op 6 gespeeld, en ook echt goed. Hiermee lever je wel diepgang en doelpunten in. Bovendien moet donny ten eerste nog blijven en ten tweede hiermee instemmen. Ik denk dat promes of eventueel lang de 10-positie dan over kan nemen.

Beide wisselingen staan los van elkaar dus zouden ook allebei toegepast kunnen worden.
4 -3
Knalpot
Laat ten Hag er maar lekker op pruttelen komt wel goed uiteindelijk.
5 -1
Schip
Dit heb ik eerder al voorgesteld.

Betekent ook dat je Marin meer naar voren kunt inzetten. Verder vind ik Blind een top 6, maar wellicht heb je zijn aansturing achterin nodig. Hij weet op welke hoogte die moet staan.
0 0
Schwalbino
Donny als 10 in dit systeem was indrukwekkend in de tweede seizoenshelft.

Als ik analyseer waarom zie ik een aantal kwaliteiten terug die ook op de 6 nodig zijn: 90 minuten met volle aandacht en concentratie kunnen spelen, in speelsituaties zien wat er gedaan moet worden om meerwaarde te creeren (het spelletje zien en de juiste keuzes maken), technische vaardigheid, dienstbaar spelen.

De vraag is kan hij op 6 zijn drang naar voren in toom houden. Ik denk dat hij dat kan als hij ervoor gaat.

Blind lijkt me bij afwezigheid van een cv met ervaring de aangewezen persoon om daar de sturing te geven. Net als vorig seizoen dus.
1 0
WZAWZDB14
Kan maar zo, ik heb het ook best vaak voorbij zien komen
Wat betreft blind weet ik niet zo goed wat ik van hem moet vinden op 6. Miss dat het ook veel beter loopt, zodra er naast blind een betere controleur staat. In balbezit is hij eigenlijk wel onmisbaar op het middenveld.
0 0
sebastiaan1900
Nous is niet goed genoeg voor het middenveld. Ziet hij het wel? Handelt hij wel vlug genoeg? Ik moet het nog zien of hij dit jaar in de basis blijft of dat Dest hem voorbij gaat rechtsachter.
4 -1
AsensioWillemsen
Het is geen toeval dat hij niet is doorgebroken als middenvelder vanuit de jeugd
2 -2
WZAWZDB14
Eigenlijk is het elk jaar hetzelfde verhaal op de rechtsback positie. Een iets ervarener back speelt na een goed seizoen iets minder en tegelijk speelt de nieuweling op die positie een stuk frisser, waarna een (aantal) jaar erop vervolgens weer blijkt dat er weer een nieuweling nog beter blijkt op die positie:
- Van der wiel -> van rhijn
- Van rhijn -> Tete
- Tete -> Veltman (Veltman in aanvallend opzicht beter)
- Veltman -> Mazraoui (mede door blessure Veltman)
- en nu jij: Mazraoui -> Dest

Heel typisch
2 0
mallerd
William Carvalho van Real Betis.
0 -3
Ajaciedoss0412
want die is haalbaar...
2 -1
AlexIbarra
Ik betrap mezelf erop dat ik een hekel aan Eiting begin te krijgen omdat hij er nooit staat wanneer we hem zouden kunnen gebruiken. Terwijl het voor hemzelf natuurlijk het meest klote is en hij er ook niets aan kan doen dat hij geblesseerd raakt.
Vanaf Maart zag je Schöne elke wedstrijd vermoeider worden maar hij Moest alles spelen.

Carel is niet erg atletisch maar met 100 wedstrijden op zijn naam zou hij in mijn ogen prima in de Schöne / Blind rol kunnen spelen. Heeft het inzicht en het balgevoel om dat iig op eredivisieniveau goed te doen maar komt niet aan de vereiste wedstrijdervaring.
Vorige maand dacht ik dat we met Schöne, Eiting, Marin, Martinez en Mazraoui wel goed zaten voor 2 VM posities, al leek Pröpper me nog steeds wel interessant.

Nu Eiting een 'terugslag', Schöne voor niks laten gaan, Blind en Mazraoui zijn na jaren achterin onwennig op het middenveld en de aankopen al helemaal.
Transferwindow in Engeland is al dicht en iedereen die je nu nog haalt moet sowieso wennen en ingepast worden, staat er dus pas over een maand. Net als Eiting, die als hij toevallig goed in vorm blijkt ook niet meteen 2x pw 90 minuten kan spelen.

Een slimme speler met een Ajax-achtergrond die het simpel houdt en anderen beter laat spelen, is precies wat we goed kunnen gebruiken. Maar helaas...
3 0
AFCAsphere
Transferwindow in Engeland is alleen gesloten voor de clubs in Engeland, zij mogen niet meer inkopen. Maar spelers mogen daar nog wel vertrekken.
0 0
Cupmetgroteoren
Met Eiting ga je de oorlog toch niet winnen? Een Heerenveen-speler. Van de jeugdspelers is Lang de enige die indruk op me heeft gemaakt. Dest heeft het ook niet slecht gedaan, maar heeft nogal wat tekortkomingen op verdedigend vlak.
2 -5
Pheadrus
Klopt. Ik had hetzefde met Sinkgrave 2 jaar geleden. Toen viel hij toch ook weer weg en was het eigenlijk best een sleutel positie. Een van de redenen dat het helemaal mis liep in het voor seizoen. Uiteindelijk werd het aanmodderen met Dijks voor een half jaar.
3 0
Gronkjaer
Mazraoui ontbeert voetballend vermogen om überhaupt op het middenveld van Ajax te mogen staan. Voordat hij een bal krijgt heeft hij geen idee wat hij er mee gaat doen en zelfs wanneer hij aan een dribbel begint heeft hij nog steeds geen idee wat hij gaat doen. Verdedigend gezien is hij een lachertje, want hij laat zich werkelijk kinderlijk opzij zetten. Tegen PAOK ging hij bijvoorbeeld een kopduel als laatste man aan, omdat die jongen van PAOK een blok zette kon Mazraoui helemaal niet meer bij de bal komen.. zulke situaties hoort een speler bij Ajax gewoon te begrijpen. Op de rechtsback heeft hij al laten zien dat hij weinig inzicht in het spelletje heeft (laat zich vaak binnendoor passeren, of heeft simpelweg niet in de gaten wie er allemaal in zijn rug lopen, hij dekt de bal i.p.v. zijn tegenstander in de gaten houden). Het is allemaal heel opportunistisch wat hij doet en vanwege zijn fysiek (loopkracht) kan hij een hoop goedmaken. Als rechtsback zie ik best brood in hem, maar op het middenveld komt die jongen simpelweg tekort. In de Eredivisie kom je er allemaal wel mee weg, maar Europees gezien ga je gesloopt worden.
4 -2
Knalpot
Als de rest om zich heen eens wat beter beweegt om hem heen dan wordt het al een heel ander verhaal. Nu is het zo dat de achterste 6 met elkaar combineren en de voorste 4 ook onderling met elkaar....maar die bruggenbouwer die beide blokken met elkaar laat spelen is nog niet gevonden.
0 0
Schwalbino
Je kunt niet meer op precies dezelfde manier als vorig seizoen spelen. Schone en De Jong vervangen en het systeem handhaven lijkt me niet mogelijk met de huidige selectie.

Onana
Mazra, Schuurs, Blind, Tag
Ziyech, Van De Beek, Tadic (punt naar achteren)
Promes, spits, Neres.

Martinez kun je ook als 6 proberen ipv Donny.
0 -3
timajaxajax
klopt ajax moet met de punt naar achter gaan spelen. Plots is er genoeg talent op dat midden die igg kunnen voetballen. En dan maar Blind 6 en tadic / ziyech of donny ervoor? Daar zit swing in. Of Donny 6 en Blind achter. Dan kan je voor Donny tadic enzo zetten... genoeg opties.. maar wel met een 6 en niet 2 zessen
0 0
Rinus M.
Voorliefde van Spaan voor Frankrijk mag bekend heten. Genoeg goede spelers in de selectie dus kwestie van puzzelen door de technische staf, kostte vorig jaar ook wat tijd dus geen paniek.
0 0
Sjakio
Voor het midden is wat meer denkwerk vereist, op de een of andere manier denk ik dat Mazraoui niet de boeken top 10 kent. Geeft niet, maar geef hem dan een simpele taak: back!
1 -1
18AJAX81
Blind wisselen met Martinez. Het probleem marin daar kan ik zo ook geen oplossing voor bedenken. Het kan best zijn dat hij aan het Ajax systeem moet wennen, maar zie in de tot nu toe gespeelde wedstrijden weinig vordering bij hem.
0 0
Cupmetgroteoren
Ja, Spaan staat langs de kant bij jeugdwedstrijden en gaat daar nogal prat op. Terwijl heel Nederland aan het werk is staat Spaan in het zonnetje een jeugdwedstrijd te bekijken, en daarna mag ie er een column over schrijven, waar ie voor betaald krijgt. Een luxebaan.
1 -4
trodat4030
Spaan is er misschien eens in de 6-8 weken, dat is helemaal geen jeugdwatcher, dat pretendeert hij wel te zijn, maar is ie helemaal niet.
0 0
A'dam Oud-West
Mazraoui op rechtsback was een geweldige vondst, maar op het middenveld is het positioneel gewoon een ramp. Hij heeft misschien wel de techniek en het loopvermogen voor die positie, maar niet het overzicht of de visie. Je merkt dat hij daar veel meer onder druk komt en niet kan omgaan met de beperkte ruimte en dat heeft ie wel op de backpositie. Ik hoop dat Eiting snel weer fit is en Marin snel z'n draai vindt.
1 0
Minsc
Ja, met Eiting in de ploeg gaat het lekker. Balletje breed, balletje terug, slecht in omschakelen, kan niet koppen, slappe hap.
1 -4
A'dam Oud-West
Nooit zien spelen zeker? Wat een onzin
0 0
geDaante
Eiting is juist van het naar voren denken, heeft meer met zijn medespelers te maken dieper op het veld, en ook het systeem, waardoor hij genoodzaakt is breed of terug te spelen.

4-2-3-1 zonder Frenkie of een type Frenkie, is helemaal niks.
4 0
AjaxDaniel
Ik zou trouwens Martinez wel is als CVM willen zien. Daar heeft hij wel de voetballende kwaliteiten voor denk ik.
5 0
MosesD
Helemaal eens. Heeft daar de power en dynamiek voor. Dan zou je ook met de punt naar achteren kunnen spelen. Met Blind op die positie kan dat niet. Marin naast van de Beek dan. Toch vermoed ik dat ten Hag met een 10 wil blijven spelen. Dan heb je naast Martinez toch nog wel een creatieve speler nodig, met rust in zijn spel, dus de werkelijke opvolger van de Jong/Schöne. Imo zou Pröpper dat perfect kunnen invullen. Ik ben benieuwd.
0 0
Willem410
Hij zal tegen VVV is moeten experimenteren om Ziyech terug na het middenveld te halen.
Naast Donny en Marin in de punt na achteren.
Blind laten inschuiven als CV.
Dan kan je ook met 2 echte vleugels spelen, Neres en Promes waardoor het veld breder blijft en er dus meer ruimte is voor de opkomende Donny en Ziyech.
0 -1
FerdiZ
marin moet juist naar voren
2 0
MosesD
Precies. Marin is een 10 of een half en absoluut geen 6.
1 0
AjaxDaniel
Ik zou denk ik als centraal duo Blind-Alvarez zetten. Met een centraal duo zonder een lange verdediger, hou je toch elke keer weer je hart vast bij een voorzet. Het ‘probleem’ is dat Martinez werd gehaald om dit jaar te wennen, maar dat hij eigenlijk al goed genoeg is om basis te staan. Ik vond Blind best tegenvallen op het middenveld dus dat wordt nog sleutelen voor Ten Hag.
2 0
4-3-3
Blind viel idd tegen op het middenveld, terwijl hij in zijn eerste periode bij Ajax nog werd weggekocht als verdedigende middenvelder door ManU. Al speelde Ajax toen wel met de punt naar achteren. Maar Ajax heeft 'm nu gewoon achterin nodig om de verdediging te leiden. Dat moge wel duidelijk zijn, dunkt me. Ik vind het sowieso wel opvallend dat Ten Hag qua verdediging niet lijkt te vertrouwen op de zekerheidjes van afgelopen seizoen. Dat zou het misschien wat makkelijker maken om de ingewikkelde puzzel van het middenveld op te lossen. Want die puzzel is misschien wel onmogelijk geworden na PAOK met het hard door de mand vallen van Marin en de kansloze gatenkaas waartoe de verdediging was verworden zonder Blind, Schuurs en Mazraoui.
0 0
Elayais
Ik ben benieuwd naar of wellicht Alvarez de oplossing kan zijn aangezien het toch een meer verdedigend denkende speler is waarvan toch ook wordt aangegeven dat de 6 positie één van zijn beste is. Daarnaast Schuurs erachter in het centrum (moet ook de tijd krijgen ervaring op te doen) en dan heb je ook weer wat lengte terug. Maar goed, ook dit zou tijd nodig hebben aangezien Alvarez het Ajax spelletje ook nog moet leren en wennen aan teamgenoten en automatismes creëren, etc.

Er is sowieso geen oplossing die nu meteen werkt, iedereen zal moeten wennen, nieuw bij de club of nieuw op de positie.
0 0
Minsc
Alvarez moet gewoon ballen wegkoppen en -schieten, flauwekul dat 'spelletje moeten leren en wennen'.
0 -3
AFCAsphere
Marin is - ondanks dat hij op een andere positie staat - het beste voorbeeld dat spelers van buitenaf wel degelijk moeten wennen aan het spel dat Ajax wilt spelen. Bij Luik en Club America spelen ze gewoon anders, logisch dat ze dan moeten acclimatiseren.
0 0
Joseph
Je moet die Marin ook niet gebruiken als CVM, daar moet je gewoon Blind neerzetten.

Donny moet ook gewoon naar 8, die hoef je echt niet op 10 te zetten om hem daar op te laten duiken, dat doet hij toch wel. Ik weer zeker dat de sleutel op het middenveld ligt bij de rol van Blind en Donny!
4 -1
FerdiZ
blind 6 donny 8 en marin 10
0 0
Ruff Rhythim
Dus Spaan vind het gek dat een scout van een Franse club ook in Frankrijk scout???????

Verder plaats ik dit gelul weer onder de categorie "gelul"
2 -6
Ajaxhart
Ajaxhart is er van overtuigd dat Labyad de Schöne rol op zich kan nemen (incl. rake vrije trappen).
0 -4
FrankBeton
Wat een paniek bij veel Ajacieden.

Het komt goed, het is even puzzelen met de spelers. De spelers worstelen nog met het systeem en moeten elkaar nog leren kennen. Maar is plenty kwaliteit.

Op zeker wanneer AJAX die Olmo haalt.
3 -2
Toon meer reacties