Jansen: 'Promes heeft een knauw gekregen'

FinnDekker, 14-08-2019 om 17:45, 21257 views, Pantelic Podcast |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Freek Jansen begrijpt wel dat Quincy Promes baalt van zijn kleine rol bij Ajax tot dusver. De geboren Amsterdammer werd deze zomer overgenomen van Sevilla FC, maar moet het tot nu toe doen met een plekje op de bank. Promes zou daarover ontevreden zijn.

'Je bent vijf jaar in Rusland geweest. Je was daar de beste man van de competitie als topscorer. Je hebt in Sevilla aardig wat minuten gemaakt. En dan ga je terug naar Amsterdam. Het voelde echt als thuiskomen. Promes is er opgegroeid, heeft overal gewoond. Hij had er echt zin in. En dan zit je bij alle belangrijke wedstrijden tot nu op de bank', verplaatst Jansen zich bij de Pantelic Podcast in de situatie van de aanvaller.

'Dan denk je: kom op he', aldus de Ajax-watcher. Promes zou zijn verworven status als grote aankoop langzaam verliezen. 'Het is een dingetje voor die gasten. Die dacht natuurlijk: ik ga het wel even laten zien. Promes heeft in de hiërarchie een knauw gekregen.' 

Schrijf je in voor de Ajax Showtime subleague en win!

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OntlastendeMiddenvelder
Die gaat nog genoeg wedstrijden spelen.
1 0
Mike1
Het is aan ten Hag en zijn assistenten om te voorkomen dat spelers die er tijdelijk naast staan uberhaupt een knauw krijgen; people-management
1 0
HStorm
Promes redt zicht wel, maak je geen zorgen Freekie. Is een gozer die er voor gaat en wil leren. Weet waar hij staat en heen gaat. Niet dit seizoen dan volgend seizoen.
1 0
FreddyAX
Promes zal zich net als alle andere spelers moeten laten zien, als hij geen meerwaarde is zal hij niet opgesteld worden.
Dat kan best te maken hebben met speelstijl ,de tegenstander, wel of niet gewend maar dat doet niet ter zake.
Het lijkt me heel sterk dat dat een verassing is voor hem, er is geen enkele reden om nu al aan te nemen dat het niet goed komt of dat hij een probleem gaat worden.

Voor Ten Hag lijkt het me niet moeilijk; je kiest voor de beste spelers .
Voor Promes is het ook niet ingewikkeld; je laat zien dat je daar bij hoort.
2 0
Danos
Ik vind het sowieso grappig dat iedereen verwacht dat aankopen er gelijk staan, als jij ergens begint met een nieuwe baan dan moet je ook gewoon ff inkomen en kijken hoe alles loopt bij een nieuwe werkgever.
Als ze wel gelijk klaar staan dan heb je eigenlijk gewoon ook een beetje geluk.
2 -1
Wimmel
Dit inderdaad.
0 0
Minsc
Nee hoor, bij alle werkgevers is debet debet en credit credit. Flauwekul altijd met dat wennen en aanpassen.
1 -5
wendoo9
Dan ben jij een wonder mens Minsc en die bestaan er ook !!!!!
0 0
EricAjax1
Freek Jansen de nieuwe Valentijn?
0 0
Cello
Hmmm..... Freek Jansen probeert nu al een vuurtje te stoken?. Na 2 competitie wedstrijden en een dubbele ontmoeting met PAOK?.

Promes is (nog) geen basisspeler omdat hij ook gewoonweg nog niet beter is dan wat er nu staat. Ookal komt ie uit de Ajax-jeugd, dat is een flink aantal jaren terug, zal ie toch weer moeten aanpassen, want al die jaren heeft ie in andere systemen gespeeld.
En het is net wat anderen zeggen....je dwingt het om te beginnen af op de trainingen en dan laat je het gestelde vertrouwen in de oefenduels zien....of (nog) niet zien. Dat laatste was het geval.

Ik denk dat Quincy er heus wel aankomt. En zelfs als ie niet basispeler wordt dan nog komt ie, denk ik, aan veel spelen toe. Blessures, schorsingen en spelers rust willen geven zal tot veel speeltijd leiden. En dus genoeg momenten voor hem om aan te tonen dan EtH niet meer om hem heen kan....maar het ligt wel aan hem zelf. Hij moet het bewijzen, laten zien.

En Quincy is al jaren een full-prof, weet hoe dit wereldje in elkaar zit en hoe het werkt. Hij is niet een jong talentje meer, dat er maar moeilijk mee om kan gaan en gelijk een deuk oploopt.
0 0
RuffRhythim
Ennn...het WK-stoken is ook weer in volle gang mensen (tijdje al trouwens)...
0 0
FrankBeton
Zet Promes maar eens in de spits
0 -1
Rdk1983
Beetje problemen willen maken met dit artikel. Speculatie.
4 0
ETM
Wat een rare uitspraken. Promes is toch overduidelijk gehaald anticiperend op het vertrek van 2 of 3 aanvallers? Nu is de hele voorhoede van het enorme CL succes er nog. Het zou eerder raar zijn als Promes er ineens in zou staan en dat begrijpt hij echt zelf ook wel. Tuurlijk, hij zal hopen op meer minuten, en zn best doen beter te zijn dan de basis, maar dat is wat anders.
2 0
AFCA-B93
Quincy is momenteel, en ik denk eerlijk gezegd heel het komende seizoen, de dupe van dat Neres, Ziyech en ook (hopelijk/waarschijnlijk) Donny blijven. Wel hoop ik echt dat hij veel aan de bak komt bij ons, want ik denk wel echt dat hij wat kan toevoegen aan ons Ajax
0 0
wendoo9
Quincy is echt een hele goeie voetballer. Je ziet dat hij erg slim is in combinatie voetbal. Velen zien dat niet heb ik het idee. Ten Hag moet nu zien om Cl voetbal voor Ajax zien te bewerkstelligen, en dat probeert dat te doen met zijn vertrouwde 9 spelers en de nieuwelingen op de andere posities. Heeft niks te maken dat Quincy niet goed genoeg. Want als ik van de week zag hoe sommigen spelers ook aan het klungelen waren, had hij het ook niet veel slechter gedaan in mijn ogen.
0 -1
ram
Dat zie ik inderdaad niet nee... In vergelijking met de huidige aanvallers in de basis, is Promes duidelijk de minst goede combinatievoetballer. Ik vind Promes best een goede speler hoor, daar niet van.
0 0
Henkjanklaas
Ik vind die nieuwelingen nog niet veel m.u.v. Martinez. Even de tijd geven maar ik ben er bang voor. Zeker als je het rijtje miskolen bekijkt. Dat wordt toch wel aanzienlijk...
3 -2
AlexIbarra
Vooral Alvarez maakt weinig indruk..
3 -1
Bean
die heeft nog niet eens gespeeld
0 0
Aeter
Dat was de grap.
1 0
MPAjax
promes krijgt zijn kans nog wel, je zag vorig jaar dat er op een gegeven moment een gat valt door wat voor een situatie dan ook en dat hij zich moet hard maken en meer moet scoren dan hij tot nu toe heeft gedaan want in de oefenwedstrijd had hij veel kansen maar scoorde niet dus ik snap ten hag wel
0 0
MichelAngelo66
Uh volgens mij is het een volwassen jongen. Profvoetballer ook nog..... Dus beter worden of gewoon op de bank zitten.
1 0
ajaxinho
Neres krijgt ook in mindere vorm kansjes om te scoren.

De Promes tegen Emmen speelde lekker vrij.
Het zit er zeker in en zal er ook uitkomen.

Hij moet reageren zoals Donny vorig seizoen.
Alleen niet zo in de media.
3 -1
insectenverdelg
Ptomes kwam, speelde een hele oefen campagne, en en heeft precies niets daarin laten zien. Huntelaar laat zien dst hij in topvorm is, Tadic is onomstreden, Ziyech is weer terug en Neres heeft verlengt. Allemaal jongens die op een haar na de CL finale gehaald hebben, Ajax vorig jaar een onvergetelijk seizoen hebben gegeven en dus krediet hebben.. Hij zal nu dus zn voeten moeten laten spreken. Gelukkig deed hij dat in zijn invalbeurt tegen Emmen, maar 1 zwaluw...

Promes zal dus met zn voeten een basisplek moeten afdwingen en niet door zijn prestaties meer dan een jaar geleden in Rusland en wat minuutjes bij Sevilla ( als hij daar onomstreden was geweest, hadden ze m niet zo snel en makkelijk laten gaan) Kortom Kein Gelul Foessbal spielen.....
2 0
Bocarra
Als hij de pannen van de dak had gespeeld dan kan de trainer niet om hem heen. Elke top club heeft een een hele sterke bank. Alleen de NL media begrijpen dat niet en vinden dat een probleem. Ajax zal de komende jaren blijven door selecteren waardoor de bank nog meer dan voorheen ter discussie zal staan maar zeer noodzakelijk in het Europesche top voetbal
0 0
Radikaal
als ie echt goed is zet ie dat snel opzij en gaat zich laten gelden.
Deze voorhoede speelde vorig jaar halve finale CL, dan weet je dat je aan de bak moet om er tussen te komen.
0 0
BRAMHOUTEN
die journalisten weten van gekkigheid niet wat ze moeten schrijven, en ze worden er nog dik voor betaald, bizar
1 0
ram
Valt wel mee hoeveel ze verdienen hoor.
0 0
Jariiii
Gewoon rouleren met Neres en Ziyech (en eventueel Tadic), ben je goed genoeg dan gaat dat prima of verdring je zelfs een van de anderen, schiet je tekort dan blijkt dat ook vanzelf.
Zijn kans komt nog wel, maar Ten Hag heeft geen enkele reden die andere drie nu voor Promes te slachtofferen.
0 0
Bjorn
Dat kan wel zo zijn, maar als hij goed presteerde stond hij wel in de basis. Zo simpel werkt het geloof ik. Zeker nog niet afschrijven want hij heeft kwaliteiten genoeg om bij Ajax belangrijk te zijn.
0 0
AmsterdamNorthSide
ook (TOP) aankoop promes moet zijn basis plaats gaan verdienen. ik vind zoiezo dat Ajax voor beter had kunnen gaan dan promes hij moet maar laten zien wat hij kan en dan komt hij vanzelf wel te spelen ik ga er wel vanuit dat het een flop word met hem maar hopen dat ik er naast zit
0 -1
aniet
Een knauw, wouw
0 0
PuurGeluk
En we nemen het gezwets weer allemaal voor waarheid aan...
0 0
AlexIbarra
Voor zover de gevoelens van de spelers me uberhaupt heel veel kunnen schelen, hoor ik die het liefst van henzelf.

Dolberg kreeg ook een knauw, vertrekt misschien wel. Wat weer gunstig is voor Promes.
Eiting alweer geblesseerd op het moment dat hij aan bod kan komen. Knauw.
Labyad naar z'n mattie Erik bij Ajax, wordt alleen bij het klaverjassen ingezet..
Magallan van steunpilaar in Buenos Aires naar 4e RCV in Amsterdam.
Schuursje bruut aan de kant geschoven nu het er echt om gaat. Knauw....
Dani De Wit die meer wil dan alleen een draufganger zijn.
Hassane Bandé, nu al goed materiaal voor een treurige sport docu.
Enz. Enz.

De transferwindow is nog niet eens dicht en volgend jaar zullen er vast weer min. 3 man uit de basis vertrekken. De aankopen + jeugd hebben nog genoeg te leren, het team staat ook nog niet dus volgens mij alle reden om flink aan de slag te gaan en niet te treuren.
Geen ramp als Promes met een vierjarig contract geen 228x in de basis staat.
1 0
Jeugd
Promes niet afschrijven, slaat nergens op. Seizoen is nog lang en Promes is bruikbaar.
Op basis van voorbereiding geen basisplaats verdiend, simpel.
1 -1
Rho1980
Precies. In de minuten die hij kreeg vond ik m tegenvallen. Positiespel vtHag is ook specifiek en luistert nauw, snap ook dat dit tijd kost. Je ziet dit eveneens terug bij een Marin.
Niveau is gewoon erg hoog, tel daarbij het complexe positiespel erbij op en je hebt gewoon aantal maanden nodig. Meer als je ook nog eens buiten de eerste 11 valt.
1 0
31xAjax
Ik lees hier wel eens dat die Freek Janssen zo goed is ingevoerd in de materie, maar dat blijkt uit dit artikel iig niet. Profvoetballers weten heel goed dat trainers vaak terugvallen op hetgeen ze al kennen, mits dat goed is/was. Aanvallend is er (nog) niemand weggegaan dus Promes weet dat hij heel erg goed moet presteren zodat Erik ten H. niet meer om hem heen kan. Tot nu toe heeft Promes Erik ten H. nog geen enkele reden gegeven om met hem te beginnen en als er 1 persoon is die dat goed weet, dan is dat de speler zelf. Persoonlijk heb ik de aankoop nooit begrepen, maar dat baseer ik enkel op wat ik van hem heb gezien bij Oranje. Op basis daarvan kan hij onmogelijk gescout zijn....
3 -1
Simpelishetmoeilijkst
Hiermee geheel eens. Vond Promes nooit echt Oranje waardig.
0 0
3*stars*3
Janssen heeft wat nare trekjes gekregen, na zijn stap naar AD.
Gister had hij al een domme vergelijking met EU uitschakeling in 16/17, terwijl er een zwarte bladzijde was in de geschiedenis van onze club.
Nu ook weer stoken, kom op Freek.
Tuurlijk had Promes gehoopt om het gelijk te laten zien.
Maar seizoen duurt nog lang en er zijn pas 5 officiële duels gespeeld...
4 -1
RaynoFischer
Nare trekjes weet ik niet al was dat idd wel een domme vergelijking, want ik geloof best dat Promes ervan baalt maar het is ook wel iemand die blijft knokken en we zijn idd pas net begonnen.

Toen hij kwam was de verwachting dat Neres en/of Ziyech waarschijnlijk zouden vertrekken die hebben beide alsnog verlengt en bij Donny is het vooral onzeker wat hij gaat doen, maakt het er niet makkelijker op ;)

Moet het vooral zelf gaan laten zien
0 0
ram
Ja... wel logisch. Maar hij moet zelf ook weten dat Neres en Ziyech beter zijn dan hij en dus dat het logisch is dat hij op de bank zit.
0 0
ajax4ever01
Je zou bijna op twitter even die Freek zeggen dat die geen onzinverhalen moet schrijven. Die vent brengt de club in diskrediet met zulke artikelen
1 -2
ajax4ever01
Stemmingmakkerij weer, het zou die Freek sieren als die de werkelijke feiten eerst onderzoekt ipv gewoon lekker onrust te gaan lopen stoken met zijn vriendjes van de Telegraaf
2 -4
Flipper33
Promes is totaal niet geschikt voor Ajax meer voor PSV kan die lekker hollen bij Ajax speelt zich veel meer af in de kleine ruimte
2 -3
Mokum_32
Moet ruimte hebben en in een vrije rol spelen gaat die bij ajax niet krijgen. Ben nooit fan van deze aankoop geweest maar goed.
1 -1
stefanwillem
Ik heb een knauw gekregen van zijn niveau
3 -3
altijdwelwat
Tjaa dit zat eraan te komen , Promes heeft ook geen sterke voorbereiding achter de rug. En de mannen die mogelijk zouden vertrekken hebben allemaal verlengd.
0 -1
Ozymandias
Jij denkt dat Promes aan Jansen heeft verteld dat hij een knauw heeft gekregen? Kom nou man, het is toch duidelijk dat Jansen gewoon een verhaaltje verzint omdat hij ergens voor betaald moet krijgen?
8 -2
Ron403
Precies, en daarnaast heeft Promes een hele korte voorbereiding gehad dus die komt straks volledig op stoom. Ben ik absoluut niet bang voor.
3 -1
milanoajaxpiet
ik heb ook een knauw gekregen door dat gezeur van prommes
4 -7
Ozymandias
Welk gezeur van Promes? Ik kan niet wachten tot de scholen weer beginnen en de pubers AS weer verlaten. Het aantal AS-leden wat niet eens weet hoe je de namen van spelers van Ajax moet spellen is ongelofelijk hoog de laatste weken. Ik heb niets tegen spelfouten hoor (maar er zelf meer dan genoeg) maar kom op zeg... als je een Ajax fan bent kan je toch wel de namen van de Ajacieden spellen?
8 -2
stopperspil
Neem een vriendin dat relativeert.
Een onlineforum is als een interactieve kroeg niets meer of minder.
0 -1
JariJari
Inderdaad, Promes' stelt zich voorlopig prima op. De andere aanvallers zijn stuk voor stuk beter dus gewoon terecht banken.
4 0
ram
Ik vind het ook storend. Ik zie vrij vaak "Zijech" en "Cherny" voorbij komen... What the fuck...
2 0
stopperspil
So what? Op onlinefora zitten niet alleen maar kantoorklerken.
0 -1
ram
Ja... "so what". Dat kun je zeggen inderdaad. Het maakt jou misschien niet uit maar anderen ("kantoorklerken", lekker respectvol, klasse!) boeit het wel.

Ik vind het storend om dat soort enorme fouten te lezen. Ik vind het ook storend als mensen "me vader" of "dat geld ook voor jouw" schrijven. Maar dat is dan nog een verschil in opleiding en verstand waardoor het enigszins te verantwoorden valt.

Maar iedere debiel die liefde voor Ajax heeft moet gewoon zijn/haar best kunnen doen om de namen van 'onze helden' goed te schrijven. Dat niet doen, is in mijn ogen even irritant als respectloos.
1 0
Ozymandias
En vergeet ook niet de 'good old' Veldman...
3 0
TNS
Niet om Promes ten koste van alles in de ploeg te krijgen, maar ik ben erg benieuwd naar een ploeg met Donny op 8, naast Blind, en Neres, Ziyech, Promes van positie wisselend achter spits Tadic.

Tadic in de punt lijkt voor de ploeg (voorlopig) het beste te werken. Kies daar dan ook maar gewoon voor de komende periode. Al dat geschuif werkt volgens mij alleen maar negatief. Donny op 10 heeft, met z'n diepgang en scorend vermogen, een enorme waarde... Maar ik geloof ook dat hij positioneel sterker is dan Marin en Mazraoui. In deze fase van het seizoen zie ik een meerwaarde van Donny als de box-to-box speler naast Daley. De creativiteit voorin met 4 'voetballers' is prima. Promes is in de kleine ruimte geen geweldenaar, maar heeft wel diepgang en scorend vermogen vanuit de as.

Ik ben benieuwd wat uiteindelijk de beste ploeg gaat worden.
3 -1
JariHeijden
Interessante optie. Ik ben ook wel benieuwd naar zo'n opstelling.
0 0
Ozymandias
Ik hoop dat Ten Hag ervoor kiest om Tadic vast in de spits te zetten en Promes, Ziyech en Neres laat rouleren op links- en rechtsbuiten. Zo heeft Ajax drie basiswaardige vleugelspelers en dat lijkt me geen overbodige luxe voor een Europese subtopper.
3 -2
altijdwelwat
Promes is geen basiswaardige speler voor het Ajax systeem. Hij komt in veel te kleine ruimtes terecht en komt dan qua handelingssnelheid en overzicht in de problemen. Wel bruikbaar als er ruimtes liggen achter de verdediging.
1 -3
Hollister
Als Promes nu een knauw heeft gekregen is hij er terecht naast gezet en ontbeert hem dus mentaliteit... Dit geeft dan namelijk meteen aan dat hij niet beschikt over een knokkers mentaliteit...
Als hij werkelijk een grote speler wil zijn/worden moet hij zich in het elftal knokken zoals vorig seizoen Donny en Neres deed... hij moet beseffen dat spelen bij een topteam altijd de nodige concurrentie is en gepresteerd moet worden anders staan anderen klaar jouw plek in te nemen... wat moeten die 15 tot 20 topspelers van Manchester City B wel niet zeggen.. daar zitten spelers op de tribune dit 3 x beter zijn dan Promes.. Bovendien... wat heeft hij dan werkelijk laten zien in Amsterdam? Totaal geen recht van spreken dus.
2 -2
ram
Mensen denken hier echt dat voetballers robots zijn. De conclusie dat Promes een "knauw" gekregen moet hebben, is extreem logisch en zéér waarschijnlijk de waarheid. Hij wordt voor veel geld gekocht en speelt niet. Dan is het niet meer dan logisch dat ie daarvan baalt, dat het onverwacht is en dat het iets met hem doet.

Schrikbarend hoe weinig empathisch vermogen velen op deze site hebben. In veel gevallen vrij ziekelijk zelfs.
0 0
Hollister
Lul niet zo dom.. dan ben je een plek in het topvoetbal niet waard... dat is wat ook ontbreekt bij dit soort gasten.. mentaliteit om te knokken.. doe maar maar de type voetballers, Martinez, De Ligt, Donny, Hakim, Nico, Sanchez.... die werken zich tenminste een slag in de rondte.. altijd dat verontschuldigen.. dan moet je je maar laten zien aan de trainer zodat hij niet om je heen kan.. heel simpel
0 0
EricAjax1
Hahahaha Donny zat nog geen jaar geleden nog te zeiken dat hjj niet speelde ...
0 0
stopperspil
Is hij spits of schaduwspits of rechts/linksbuiten of middenvelder of rechtsback zoals bij Sevilla?
0 -2
ram
Onana is een spits. Heb je nog meer snuggere vragen?
0 0
Ozymandias
Hij is een linksbuiten, daar heeft hij verreweg de meeste wedstrijden gespeeld en kwam hij ook verreweg het beste tot zijn recht. Hij heeft bij Sevilla helemaal niet als rechtsback gespeeld. Dat is een verhaal wat een eigen leven is gaan leiden. Sevilla speelde ook helemaal niet met backs maar in een 3-5-2 formatie waarbij de vleugelspelers hoger stonden dan de centrale middenvelders.
1 0
GvanderK
Als hij gewoon zijn best doet komt hij heus wel in aanmerking. Tot nu toe ben ik nog niet onder de indruk van hem.

Beetje overdreven als hij na vier wedstrijden al zo zou denken. Iets te voorbarig van Jansen.
1 0
Soccerskins
Promes gaat zijn kans in de basis echt nog wel krijgen. Verwacht ook dat hij die dan pakt.
1 0
chloorbestendig
We zijn net 4 potjes onderweg, volgens mij zijn er nog zat minuten te maken voor hem.
1 0
Bramzel
Ik krijg steeds een knauw van de zogenaamde analisten en journalisten die steeds een hoop onzin de wereld in brengen. Kom op Promes is er net, die gaat echt nog wel zijn minuten maken (iedereen moet gewoon zijn plekje verdienen dat is ook zo in het bedrijfsleven, daar moet je ook gewoon presteren (en nee ik wil niet alles met het bedrijfsleven vergelijken als zo vele hier, maar je moet jezelf bewijzen en laten zien dat jij daar hoort te staan of op een andere positie)).
2 0
Wieno
Pfff wat een bullshit weer! In Lampengat is er een hele hoop onvrede onder de spelers, laat de trainer zijn spelers openlijk vallen en moeten/willen er spelers weg. Neeeeeeee laten we door de ogen van Promes kijken en invullen wat hij denkt. Dat is nieuws..... zucht
5 0
gusanito
Door het bijtekenen van Neres, Tadic en Ziyech zul je goed moeten rouleren waar je kan. Promes kan vooral in de eredivisie echt wel van waarde zijn.
2 0
JariHeijden
Een ook in de CL. Het is gewoon een goede speler met specifieke kwaliteiten die we goed kunnen gebruiken. We zijn net begonnen, hij moet doorkijk nog wennen aan een andere manier van spreken dan hij bij zijn vorige clubs gewend was. Komt wel goed. Of hij een onbetwiste basisspeler wordt, betwijfel ik dan weer. Maar dat gaan we afwachten.
5 0
AFCAPolarBear
Wat een totale onzin! Na 4 wedstrijden heeft een topaankoop al een knauw? Als dat zo is, was het bij voorbaat al een mislukkeling. Lijkt me dat dit hem juist prikkelt om nog meer te geven. Ten Hag laten zien dat hij het verkeerd heeft, en hij in de basis hoort. En als hij de kans krijgt (zoals tegen Emmen), hij weergaloos is en Ten Hag niet meer om hem heen kan. Maar Emmen was redelijk, maar niet weergaloos.
11 0
Bramzel
Dit dus, je moet het laten zien.
1 0
altijdwelwat
Zoals Noa Lang in de voorbereiding bedoel je ?
0 -1
FSideMaluku
Vond hem er gisteren op de bank ook best depri uit zien. Dat is ook niet echt motiverend naar je medespelers toe om iemand naast je te hebben met de bokkenpruik op.
0 -8