Swart: 'Vond het wel een stomme wissel'

FinnDekker, 14-08-2019 om 16:50, 12065 views, Radio 1 |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Sjaak Swart keek op van de uitgaande wissel van Donny van de Beek van dinsdag. Erik ten Hag koos ervoor om Dani de Wit te brengen in de slotfase tegen PAOK. Een gek besluit, vindt Swart. Het had Ajax de volgende ronde kunnen kosten.

'Daar kun je van alles van maken', doelt het erelid bij Radio 1 op de geluiden over een publiekswissel vanwege een aanstaande transfer. 'Maar ik vond het wel een stomme wissel. Op deze manier raak je nog in de war ook, je staat 3-1 voor… Speel gewoon die wedstrijd uit, waarom een wissel? Zo krijg je weer positiewisselingen en dan gebeuren er weer dingen in het elftal, spelers die hun tegenstander laten lopen.'

Swart denkt dat de tweede tegengoal op het einde ook kwam door de wissel van de middenvelder. 'Totaal onnodig. En als je pech hebt krijg je er nog een om je oren en lig je eruit. Vier minuten is toch niet zoveel om uit te spelen, of wel?'

Schrijf je in voor de Ajax Showtime subleague en win!

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Ten Hag is geen briljant tacticus maar de kwaliteiten van de spelers verbloemen veel.
0 0
geronimo
Ben met Sjaak Zwart eens, deze keer
4 0
roodwit007
Zwart spreek hier wel ff de waarheid , na het er uit halen van Donny zag je dat de druk ongekend groot werd
3 0
ram
Onnodig gezeur op Ten Hag. Zo'n wissel is helemaal niet zo gek. In tegendeel: hij had de wissel beter wat eerder kunnen doorvoeren.
1 -7
Joseph
Het was de Wit die Biseswar liet lopen. De Wit is een hele beperkte speler, als die wissel eerder was gekomen had je daadwerkelijk uitgeschakeld kunnen worden.
5 -1
zlatan505
Compleet mee oneens: het was Mazraoui die geen rugdekking gaf en daarna geen druk zette op het schot; net zoals hij verzaakte bij de 0-1. Nous had verdedigend echt geen lekkere dag, zoals meerdere dat in balbezit niet hadden
0 0
fanforeffer
Mee eens .
3 0
NouridolbergNeres34
Het inbrengen van de Wit is altijd een slechte beslissing, die jongen heeft niks bij Ajax 1 te zoeken, veroorzaakt nog ff de 3-2.
6 -1
Ajax114
Blijft een rare kwibus die Ten Hag met zijn merkwaardige acties
7 -4
Jariiii
Eens. Ik vond het ook raar en onnodig.
5 -2
JohnnyD
1,5 minuut nog, maar okay.
1 0
Flipper33
Alfred schreuder was gewoon de man achter het succes van afgelopen seizoen ! Nu die weg is zie gelijk wat een tactisch onbenul Ten hag is !
4 -15
zlatan505
Schreuder was er anders gewoon bij toen De Wit bijna elke CL pot die Ajax voorstond inviel...

De Wit is namelijk een draver: hij maakt de meters die Van de Beek in de laatste 5-10 minuten logischerwijs niet meer kan maken. En daardoor kan de druk van de ketel gehouden worden.

Beproefd concept van vorig jaar, maar tactische onbenullen snappen dat natuurlijk niet...
0 0
Wimmel
Jij grijpt ook alles aan om je negativiteit verder te verkondigen he? Man man man, wat een azijn.

Probeer nou eens gewoon te genieten van wat er allemaal goed gaat. Vorig seizoen was de voorbereiding, inclusief Schreuder, ook een grote zoektocht.
1 0
BRAMHOUTEN
Alfred Schreuder was natuurlijk ook erbij toen ten hag utrecht prachtig voetbal liet spelen. maar jouw cluppie heeft een tactisch wonder als coach. zal me daar maar druk om gaan maken
3 -4
Pierre Heno
FC Utrecht prachtig voetbal? wanneer was dat Bram?
3 -1
Wimmel
Utrecht heeft een paar maanden geweldig mooi voetbal gespeeld. Maten van mij welke elke wedstrijd daarheen gaan hadden lang niet meer zo genoten van hun cluppie en hadden zwaar de pest in toen Ten Hag naar Ajax overstapte.
2 0
AFCAsphere
Toen ze Zenit bijna uitschakelden, weet je nog?
1 0
LANS
K-lak, wat doe je hier ? Ga naar Tiblisi
3 0
JohnnyD
Ik zie hier eigenlijk maar 1 onbenul. Wat had jij dan beter gedaan?
3 0
betweter
Onnodige wissel met bijna noodlottige gevolgen. Snap ook niet dat de twee assistenten er ook niets van zeggen. Ook nu weer met al die corners voor ons dat werden bijna goals voor Paok. Vorig seizoen gebeurde dat ook vaak, liep het ook vaak goed af, alleen tegen Tottenham niet, toen moesten de Ligt en Blind ook in de 2e helft elke keer mee naar voren bij een corner of een vrije trap ??? (we stonden in de rust in totaal met 3-0 voor). Ook toen zeiden of deden die assistenten niets, en ook deze nieuwe assistenten deden niets gisteren, dat kan toch niet !!! Wij zien het allemaal op de tribune en op de bank doen ze niets.
3 0
3sterren
Ik geloof dat Reiziger Ten Hag nog iets probeerde duidelijk te maken, maar Ten Hag blijft uiteindelijk hoofdverantwoordelijk ...
0 -1
Jeugd
Van de Beek niet gezien, met name de 2e helft totaal afwezig.
Veltman is geen topper maar wel degelijk en bruikbaar als back en stand in centrale
2 -4
Pierre Heno
Veltman als stand-in RCV staat gelijk aan vrouwen en kinderen eerst van boord. Dan wil je dus niet meedoen in de CL poule fase laat staan in een eventuele KO fase daarna.
1 -2
louis60
Per ongeluk min. Ben het met je eens.
0 0
Heiko
Ik vond Donny ook niet echt sterkt aflopen dinsdag
1 -1
Knalpot
Dr waren er wel meer, Neres was niet goed, Blind had een paar ongebruikelijke foutjes en ook Ziyech speelde gewoon matig. Tadic tweede helft ook onzichtbaar, als dat soort mannen de vorm niet hebben bij ons dan zie je dat het gewoon dicht bij de ondergrens zit.
0 0
trooop
Wisselen op momenten dat het spannend wordt is één van de zwakste punten van ten hag. Dat zijn momenten dat hij angstig wordt, verdedigers of verdedigend ingestelde spelers gaat brengen, en die angst vervolgens overslaat op de ploeg. Een ronduit rampzalige eigenschap.
4 -3
Pierre Heno
Tottenham thuis: Donny wisselen voor Magallan waardoor er helemaal geen druk meer op hun verdediging kon worden gezet en Tottenham het spel veel makkelijker tot in de 16 bij Ajax kon brengen waar Mallagan ook nog eens knullig de bal verspeeld ( wat op zich kan gebeuren). Net als Dolberg als vervanger van Neres en die vervolgens pas na 67 minuten lang aankloten wisselen toen het al 2-2 was na een 2-0 ruststand verkregen ondanks 10 tegen 11 moeten spelen. Nee ..Ten Hag's succes ligt vooral aan het feit dat zijn tactisch onvermogen werd verbloemd door grandioze persoonlijke prestaties van De Ligt en Frenkie. Die zijn er nu niet meer en meteen komt het probleem aan de oppervlakte: wie zet nou Veltman op RCV en Blind op het middenveld zodat je hele verdediging en middenveld gewijzigd is t.o.v. de nog bestaande ingeslepen patronen die nog resteren. Verkoop dan ook nog je meest routineuze middenvelder die met zijn vrije trappen altijd garant staat voor meerdere goals en je ziet dat er nog wel het e.e.a. schort aan de kwaliteiten van Ten Hag als 'top' coach. Lievelingetjes Dolberg, Veltman en De Wit krijgen van hem opzichtig een voorkeursbehandeling. Of werd Dolber alleen maar opgesteld om zijn verkoop/ verhuurprijs wat op te kunnen krikken? Tja....ook dàt zou kunnen. Maar hoe zit het dan met het positioneren van Veltman op de positie van De Ligt tijdens een CL wedstrijd? Dat is geen 'foutje bedankt' meer maar een tactische megablunder!
0 -1
Joseph
Ik vraag me ook echt af hoe lang het gaat duren voordat hij het op de rit heeft. Zitten wep erg veel fouten in op dit moment.

Dat je aan hetzelfde systeem vast houdt zonder Frenkie vind ik een enorm zwaktebod van ten Hag. Hij moet zo snel mogelijk stoppen met die dubbele CVM, dat werkte alleen vanwege de kwaliteit van Frenkie.
0 0
AlexIbarra
De Wit is in mijn ogen juist voor dit soort momenten onderdeel vd selectie. Resultaat is binnen en spelers zijn moe, maar je wilt wel druk op de bal en een veldoverwicht houden.

Heb hem in de voorbereiding een paar wedstrijden aanvallend op het middenveld zien spelen. Echt een verschrikking, totaal geen creativiteit. Toch legde hij er weer een paar in omdat hij goed kan reageren, drukzetten, duelleren, etc.
Het klinkt lullig maar als ik trainer van Ajax 1 was, stond De Wit nooit basis.
Ik zou hem wel vaak bij een voorsprong laten invallen, en de tegenstander lekker slopen.
7 0
Ajax4xbestevaneuropa
Normaal gesproken in een goed lopend elftal moet het echt niet uitmaken om 5 minuten voor tijd een belangrijke speler eruit te halen als je met 2 goals verschil voorstaat. Oke, 2 goals voor paok waren al genoeg. Maar toch, als het hele team in de war raakt door 1 wissel 5 minuten voor tijd dan hou ik m'n hart vast voor de komende maanden.
Ten hag heeft er wel een handje van om te wisselen om het wisselen. Psv uit ging hij iemand laten debuteren terwijl de wedstrijd al gespeeld was.Zo van, heb ik toch mooi even een jonge jongen laten spelen. Net als nu met de wit. Ten hag kan zich verdedigen door te zeggen dat hij dacht donny een plezier te doen met een publiekswissel.
Off : Wel apart, talloze schietincidenten in de stad dit jaar, en dan de zoon van de burgemeester met een nepwapen op zak en een mes. En dan roepen Privekwestie en opgeblazen verhaal. Heb je een drugsprobleem in de stad en een burgemeester die zegt daar wat aan te doen, kan zijn zoon van 15 natuurlijk niet aan de crystal meth zitten... Zelfde als halsema, hoe gaat zij de stad veiliger maken als iemand in haar gezin een nepwapen heeft. Jeugdige baldadigheid? Nou nee, als zoon van de burgemeester moet je beter weten en zulke dingen doen en je wordt later misschien een gevalletje ''sprint talent/actrice blijkt drugsdealer''
2 -3
Schwalbino
Hou op met die kutpolitiek. Ga ergens anders zieltjes werven.
0 -1
Ozymandias
Kom op joh... Een kind dat met een BB gun speelt op een verlaten woonboot. Probeer daar nou niet meer van te maken dan het is. Man, je moet wel een hele saaie jeugd hebben gehad als je hier al een punt van probeert te maken. What's next, ophef als hij een keertje met een biertje in zijn hand wordt gefotografeerd?
3 -3
31xAjax
Als het niet meer dan dat is (baldadigheid) en Halsema wil dat haar zoon behandeld wordt als iedere andere vijftienjarige, waarom is die liederlijke Plasman dan in de arm genomen? Het is trouwens ook veelzeggend dat het lek naar de Telegraaf nu een hogere prioriteit heeft dan het vergrijp zelf. Waarom moest het onder de pet blijven.....
2 -2
ram
Zoiets hoeft toch helemaal niet naar buiten te komen? Wat boeit het in godsnaam. De zoon van de burgemeester met een strafbaar feitje. Zo erg is het allemaal niet hoor. Gewoon een privékwestie. Totaal niet boeiend.
0 0
Juichtoon
Eensch met Sjaak. Danny Blind deed dit ook altijd. Nog even wisselen om de voorsprong vast te houden. Gevolg goal tegen
3 -2
Radikaal
yup. aanvallend wisselen ok. defensief wisselen: laten tenzij noodzakelijk.
Donny is defensief niet de minste, jaagt slim en is ook handig in de uitbraak. Dani is dan wel een stevige kerel, maar geen slot op de deur, ook niet echt in de lucht.
0 -2
Knalpot
mwah Dani is wel een betere kopper dan Donny hoor. Donny zat ook wel aardig stuk, natuurlijk valt iedereen er dan weer over als precies toevallig die wissel zich makkelijk laat passeren wat uiteindelijk een doelpunt oplevert. Daarna zet de dichtsbjzijnde speler (Dest?) ook geen druk op Bisseswar, in mijn ogen net zo'n grote fout maar daar hoor je dan weer niemand over.
1 -1
Dennis1964
Donny gewoon laten staan. De Wit komt te kort
4 -1
Radie125
moeten sowieso verbieden dat er in de extra tijd nog gewisseld mag worden.
7 -1
WZAWZDB14
Totdat iemand in de 91e een blessure krijgt of in de speciale gevallen dat er 10-15 minuten extra tijd erbij wordt geteld. Bovendien lost niks op, dan wordt er in 89e minuut gewisseld
0 0
BokkieBokstra
Ik heb Swart vanmiddag ook gehoord, die hoopt op een transfer naar Madrid! Nou, wat een afknapper, de eigen portemenee is toch het belangrijkst.
5 -2
Bocarra
Zwart moet niet te veel aan zijn eigen belang denken...
7 -4
NL
En Swart dan?
1 0
Bocarra
:-)) die ook!
0 0
Nick
Sjaak, vond je Dani niet heerlijk verdedigen bij die 3-2 dan?
2 -3
Sanalologo
Al haal je donny eruit en zet je niemand er voor in de plaats. in die 1 + 4 min mag je geen 2 goals tegen krijgen.
2 0
Dennis1964
Precies zelfs ik met mijn 50+ kan voor Donny invallen. En ik verzeker je, in 4 minuten krijgen we geen goal meer tegen. OK misschien pak ik 2x geel, na 2 en na 3 minuten. Maar dan hoeven we nog maar 1 minuut met 10 man.
1 -1
Ajax412
Ach ik denk niet dat het veel invloed heeft op de goal. Donny speelde verschrikkelijk afwezig gisteren, kwam totaal niet in zijn kracht. Natuurlijk, de openingsfase was zeer sterk van hem, maar daarna heb ik hem nauwelijks meer gezien. De Wit maakte samen met Dest een fout bij de goal, maar normaal gesproken kan hij wel een paar minuten slopen als dat moet.
9 0
Babangida83
Voor de wissel was je gewoon simpel de wedstrijd aan het uitvoetballen. Het signaal van Ten Hag en de speler zelf brachten het paniekvoetbal.

Nog even afgezien van dat De Wit Biseswar liet passeren alsof hij nog een f-pupil was.
2 -1
MPAjax
laat real nu ineens afhaken, zinloze wissel
0 0
bdsngsfs
En laat het nu net De Wit zijn die zat te prutsen bij de 3-2 van Paok.
4 -4
appeltje
Dest stond ook te prutsen een paar seconden daarvoor maar had het geluk dat dat schot loeihard op de paal kwam.
2 0
Rentokill
Wat een onzin... kijk nog maar eens.
2 -3
bdsngsfs
De Wit stond gewoon te slapen, kijk jij maar ;)
0 0
Mokum_32
De wit kon vorig seizoen lekker rennen en vliegen doordat frenkie en de ligt er waren. Nu er geen organisatie staat wordt hij ook exposed. Hij kan beter speeltijd op doen bij een pec zwolle of iets dergelijks.
1 0
Babangida83
Was enkel tegen Bayern van waarde. De andere keren was het ook 'useless'. Het moment waarop we stopten met voetballen en vergaten te doen wat we moesten doen: die wedstrijd professioneel uitspelen.
2 0
RaynoFischer
Onana mocht die bal trouwens wel gewoon hebben hoor, zag er bij dat doelpunt ook niet goed uit
3 -1
Ajax412
Hij moest wel heel snel reageren omdat die spits ineens onder de bal door bukte, Onana werd zeer ernstig het zicht belemmerd, hem valt minder te verwijten dan de veldspelers.
6 0
mickey2602
Dit las ik al via Facebook maar ik vind dat Swart hierin helemaal gelijk heeft. Laat het gewoon zo staan voor die laatste minuten.
3 -1