'Niet kwalificeren is wel een rampscenario'

FinnDekker, 12-08-2019 om 23:20, 5285 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Door de contractverlengingen bij Ajax van onder meer David Neres en Hakim Ziyech is het nog belangrijker dat de Amsterdammers zich plaatsen voor de Champions League. Dat is wat Sjoerd Mossou concludeert bij Voetbalpraat van FOX Sports. Na de grote investeringen moeten de sportieve successen volgen.

'Niet kwalificeren voor de Champions League is wel een rampscenario dat nog kan voltrekken. Ze zitten qua salarishuishouding zo gigantisch hoog... Niet alleen in de top. Het sijpelt na Ziyech door naar beneden. Ook de beloften moet je opwaarderen, anders gaan zij weg. Ze hebben veel vet op de botten, maar je moet de Champions League wel halen', stelt de journalist van het Algemeen Dagblad.

Dinsdag gaat de strijd van Ajax om het felbegeerde ticket verder. In de Johan Cruijff ArenA komt PAOK Saloniki op bezoek voor de return in de derde voorronde. In Griekenland werd het vorige week 2-2. In de play-offs is APOEL Nicosia of Qarabag FK de tegenstander, mits de Amsterdammers zich plaatsen ten koste van PAOK.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sjoff
90 minuten lang!! Voor onze club uit Amsterdam!!
Gekkenhuis op de tribune!! niemand die ons stoppen kan!!! 4-1!

We zullen even laten zien wie de baas is!!

WZAWZDB!!
0 0
AlexIbarra
Ik hoor nu zoveel mediafiguren deze onzin herhalen die gewoon niet klopt (begroting is gebaseerd op EL voetbal), ik begin te denken dat het gewoon wishful thinking is.

We schrijven elk jaar dik geld bij, terwijl het doel sportieve winst is en niet financieel.
CL plaatsing is veel belangrijker om de spelers tevreden en uitgedaagd te houden dan om de club financieel gezond te houden.
0 0
ajaxrulesz
ivm de onderlinge strijd met psv is het van het allergrootste belang dat paok word weggeveegd vanavond. Psv lagt zich een ongeluk als we vanavond uitgeschakelt worden. We moeten psv die financiele genadeklap uit kunnen delen en hiervoor moeten we vanavond door simpel. 3-1.
0 0
Aad82
Het wordt 5-0
0 0
chrisjuhhh
Het is toch zo typisch Nederland zeg .
Altijd eerst de negatieve vertellen en denken om moe van te worden .

Bekijk eens positief zoals in andere landen , want daar winnen ze wel zulke wedstrijden ( uuuhm bijna dan ) , maar wees positief .
0 0
ajaxinho
Begin van het seizoen.
Over welke beloften heeft hij het??
0 -1
Bocarra
Elke mening in de media over Ajax scoort. Het maakt niet uit wat je zegt of schrijft als het maar over Ajax gaat. Ook de meest grote onzin.
1 0
Saanchez
Logica van Mossou: Spelers kunnen bij Ajax steeds meer geld verdienen als hun prestaties goed genoeg zijn --> Dan willen jeugdspelers vertrekken!
Serieus, waarom krijgen 'analisten' zoals hij en de Mos nog een podium?
2 -1
Godenzoon24
Dat zegt hij niet. Hij zegt als je toppers meer gaat betalen gaat de rest ook meer willen die daar onder spelen. Wat ook wel logisch is. met een hoger salarishuis is chamionsleague halen wel essentieel wil je op dit (financieel) niveau blijven acteren. Daar onze inkomsten niet structureel zo hoog zijn. Dus zijn opmerkingen zijn toch geen onzin. Waarom op achterste poten. Zie dit niet eens als kritiek!
0 0
Saanchez
De begroting van Ajax is ook dit seizoen weer netjes gewikkeld in een Europa League jasje. Dat betekent dus dat als we in ieder geval Europa League halen, we zeer waarschijnlijk geen verlies zullen draaien buiten de transfers om. Daarin zitten natuurlijk ook de salarissen van de selectie dus financieel is het geen risico, zeker niet als je bedenkt dat Ajax ook nog eens een enorm eigen vermogen heeft dat de komende jaren groter en groter wordt.

En hij zegt letterlijk dat beloften weggaan als zij niet ook meer gaan verdienen. Dat is naar mijn mening gebaseerd op niets. Ajax gaat echt niet lukraak strooien met hogere salarissen, maar als je je sleutelspelers kunt behouden met een wat hoger salaris moet je dat natuurlijk doen. Dat staat los van de beloften. Diegenen die het verdienen, zullen meer verdienen.
1 0
Ajaxvooraltijd
Dit hele verhaal vol aannames is echt werkelijk waar nergens op gebaseerd en dan zijn er nog een paar die hier serieus op in gaan ook.
1 0
Cupmetgroteoren
Vind het geen rampscenario. Dan is Ajax favoriet voor het winnen van de Europa league
1 0
Simpelishetmoeilijkst
Zit geen geld in de Europa League!
1 0
Bensco
schamele 20 miljoen ivm met de 80 die we vorig jaar pakte
0 0
DS
Alsof iemand op deze wereld het wat interesseert wat Sjoerd monsjoe concludeert
1 -2
Ruff Rhythim
Waarom het toch altijd zo kloterig negatief benaderen?
2 -1
Broekzak
Ik maak me daar totaal geen zorgen over. Financieel gaat het alleen nog maar crescendo, laat dat maar aan Netto en de rest over
0 -1
NelsonAFCA
Het zou een ramp zijn als Dolberg morgen word opgesteld.
3 -1
Montana
Altijd maar iets vinden om over te zeuren. Salarissen in Ajax 1 mogen omhoog. Als een jeugdspeler meer wilt verdienen kan hij de keuze krijgen: hard werken voor Ajax 1, of overstappen naar een andere ploeg waar je als talent nooit zoveel zou verdienen als speler van Ajax 1 en het risico lopen dat je je carriere kapot maakt (Buoy) of ernstig vertraagt (Malen).
1 0
Patrick78
Gelukkig Feyenoord zit al in de CL.....
1 0
tyzinho
Gelooft ie nou echt zelf dat de beloften eerder weggaan omdat Ziyech meer salaris krijgt in verhouding? Wauw. Ik vind het knap hoe in Nederland het behouden van je sterspelers als iets negatiefs gezien wordt. Echt uniek. De wereld op z'n kop!
3 -1
Simpelishetmoeilijkst
Ven dan ook. Niet in jullie land.
0 -1
Bjorn
Nee, dat is niet direct een rampscenario. Dat is het pas wanneer je de CL meerdere jaren op rij niet haalt. Maar zelfs dan, er staat zoveel kapitaal op het veld dat je nimmer in de financiële problemen komt. Bovendien zijn de sponsorinkomsten sinds deze zomer wederom flink uitgebreid.

Ik ga er vanuit dat er weloverwogen beslissingen zijn genomen onder toezicht van de RvC.
4 0