Swart over Tadic: 'Hoezo zou je dat veranderen?'

FinnDekker, 12-08-2019 om 17:20, 5330 views, Alles op Swart |

Check de casual collectie van Ajax!

Sjaak Swart hoopt dat Ajax voortaan altijd met Dusan Tadic in de spits speelt. De Serviër is in de ogen van de oud-voetballer beter dan Kasper Dolberg. Onder meer Donny van de Beek heeft meer profijt van Tadic in de spits in plaats van Dolberg, zo stelt Swart bij Alles op Swart.

'Na drie jaar vind ik hem niet beter geworden. Dat kan niet bij Ajax. Ik vind het jammer, want het is een goede gozer. Op trainen is hij heel goed, hoor ik. Maar dat had je vroeger ook: op training heel goed, maar in de wedstrijd zag je ze niet', aldus het erelid over de Deense spits. Swart zag dat het beter ging met Tadic in de punt tegen FC Emmen. 'Dat loopt als een trein. Hoezo zou je dat veranderen? Je moet dat niet veranderen.'

Ook Quincy Promes verdient (nog) geen basisplaats, vindt de Ajacied. 'Als hij het goed doet, komt hij er vanzelf in. Hij kan overal spelen, dus je kan hem goed gebruiken. Ik hoor verhalen over Rusland, dat hij daar de sterren van de hemel speelde. Maar hij moet het wel laten zien. Ik heb te weinig gezien. Ik hoop dat hij het laat zien.'

Denk jij dat Hakim Ziyech van buiten de zestien meter scoort tegen PAOK? Zet in en krijg 8 keer je inzet terug!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
VoorJohan14
Sjaak wil ook niet teveel woorden kwijt over van de beek die miss weggaat en ziyech en neres die WEL bijtekenen. Volkomen logisch natuurlijk als (mede)zaakwaarnemer, maar denk dat als niet om donny ging hij toch wel iets enthousiaster zou reageren op het bijtekenen
0 0
Balgobind
Volgens mij heeft Klaas Jan wel duidelijk signaal afgegeven
0 0
Hagmag
KJH komt kennelijk nooit op huisbezoek bij Sjaak.
Dee x ben ik het niet eens met Sjaak.
Natuurlijk is de zgn Tadic-variant een uit te voeren speelstijl.
Echter volgens mij niet tegen Emmen.
0 -5
ETM
Jij denkt ook nogsteeds dat Tadic in de spits een soort tactisch foefje is.
Open de ogen, Tadic benadert gewoon de ideale Ajax-spits; kan vasthouden, kaatsen, heeft een complete trap, koel voor het doel, heeft zelfs diepgang en een individuele actie. Is daarbij Europese top. En waarom zou je in een elftal dat nog 'zoekende' is en zich moet voorbereiden op een CL playoff match daar niet voor kiezen?
1 0
Simon1
Met Tadic in de spits ontstaat er een betere synergie met de rest van het elftal. Klaas Jan Huntelaar kan uiteraard ook, maar dan moet je als Ajax voor meer ballen van de zijkant zorgen. Om nou je hele systeem om te gooien voor een Emmen lijkt me niet nodig. Kan je beter de wedstrijd domineren en ze met 5-0 compleet scheel naar huis sturen.
0 0
afcas
Juist tegen ploegen die zich ingraven is extra voetballend vermogen gewenst...
4 0
insectenverdelg
t zijn lastiger keuzes want Huntelaar brengt ook iets extra als hij erin staat rn is zo scherp voor t doel. Maar als Huntelaar speelt moet at een ander uit de basis zi als Neres.

Waar ik t hierboven wel met eens ben is dat Sjaak is voor Ajax maar ook voor Donny, dat zijn oogappel is ( en niets ten nadeel van Donny, want in ben ook fan van hem). Maar voor Donny is een spits als Tadic natuurlijk geweldig. De ideals spits voor hem om er over heen te komen.
1 0
ram
Tsja... Sjaak zegt wat Overmars/Ten Hag én velen hier niet zagen maar nu eindelijk gaan inzien.

Ik heb nooit begrepen dat Ajax en velen hier dit wilde omgooien met Dolberg in de spits. Belachelijk. Tadic 1, Klaas 2, Dolberg verhuren. Zo simpel is het.
4 -2
VoorJohan14
Verhuren aan peter bosz, die weet er wel raad mee, denk alleen niet dat Bayer Leverkussen hem alleen wil huren, alleen kopen
0 0
Flipper33
Helemaal met Sjaak eens !
2 0
Robbiefordham11
Twee weken geleden toen ik riep dat Dolberg heel weinig brengt werd ik uitgemaakt voor ‘troll’ en moest ik langs bij de dokter. Nu het puntverlies heeft opgeleverd deelt iedereen ineens deze mening. Tja, beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.
3 -5
AlexIbarra
Jeetje, wat erg voor je.
Het moet verschrikkelijk zijn geweest om deze afgelopen weken helemaal alleen te hebben gestaan in je kritiek op Dolberg. Terwijl de rest van NL standbeelden voor die jongen aan het bouwen was, zag jij de ramp al aankomen..

Niet iedereen beschikt natuurlijk over jouw bovengemiddelde intelligentie, inzicht en toekomstvisie. Dat is het lot van een onbegrepen genie.
Nu Sjaak Swart en in jouw woorden 'iedereen' je mening deelt, hoop ik dat je ontzettend kunt genieten van je grote gelijk.

Proficiat!
0 0
Ferd
Troll, ga naar de dokter. Of beter, het Pieter baan centrum
0 0
ajaxdordtt
Puntverlies opgeleverd? Vertel.
0 0
Robbiefordham11
Vitesse - Ajax 2-2
1 0
Suarez16_
Ah je 43ste account ondertussen?
1 -1
Robbiefordham11
Is het niet zo? Overigens is accounts aanmaken niet meer mogelijk dus dit is geen nieuw account.
0 0
Web
Als Tadic in de spits speelt is er zoveel beweging in het team, enorm veel variatie ook.
Op dit moment altijd voor Tadic kiezen, team word er zoveel sterker van.
Dolberg mist gewoon het inzicht, loopt met zijn ziel onder de arm, ik vind het erg jammer, maar het is niet anders. Ook mist hij de wil om te slagen, niet voor iedereen weggelegd
Huntelaar brengt op zijn oude leeftijd nog zo veel meer, de kansen zijn op
Kampioen van de trainingen hebben wij niets aan
8 0
AjaciedLesley
Inderdaad... Ontwikkeling van iedereen gaat zoveel meer vooruit wanneer hij in de spits staat, snap niet dat ze er zo lang aan vast houden ipv denken aan verhuur. Klaas is de perfecte back-up.
2 0
Milko1971
ik had het niet beter kunnen verwoorden!
2 0