De Mos opteert voor Dest en Huntelaar in basis

BVeenstra, 12-08-2019 om 11:35, 5995 views, Instagram |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Als Aad de Mos trainer van Ajax zou zijn, zou hij Sergiño Dest en Klaas-Jan Huntelaar in de basis zetten tegen PAOK Saloniki. Dat vertelt de analist op zijn eigen Instagram-account.

Dest viel afgelopen zaterdag tijdens het competitieduel met FC Emmen (5-0) in en maakte zodoende zijn debuut in de Eredivisie. De Mos ziet het enorm zitten in de verdediger. 'Dest is nu al beter dan Mazraoui. Hij heeft veel kwaliteiten. Dest heeft geen ervaring, maar dat krijgt hij alleen maar door te spelen, net als Mazraoui vorig jaar.'

De Mos heeft nog meer advies voor trainer Erik ten Hag. 'Mijn grootste advies voor Ten Hag, en dat moet nu toch duidelijk zijn: begin een keer met Klaas-Jan Huntelaar! Hij is de man van de voorrondes. Ook verleden jaar. Hij scoort aan de lopende band. Altijd betrouwbaar. Begin met onze vriend Huntelaar, zet Tadic en Ziyech ernaast en laat Neres op de bank.'

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

@afcajax @paok @championsleague #voorronde @klaasjanhuntelaar @dt10_official @hziyech @sgd_2 @nousmaz97 #tuesday #football #krantje #bakkie

Een bericht gedeeld door Aad De Mos (@aad300) op

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ReinBurg
Aad die ratelt ook maar voorts en hij krijgt altijd weer een podium aangereikt
0 0
Labrador
Dat Aad niet verkouden wordt met al die open deuren.
0 0
ajaxxcied4life
Sneijder heeft een Skyboxje bij FC Utrecht. Alles leuk en aardig, maar een ajacied is hij voor mij niet.
0 0
Neressie
Seniele ouwe gek
0 -1
roodwit007
Neres op de bank? je bent een nitwits man
0 0
Ruff Rhythim
Als Aad de Mos trainer van Ajax zou zijn zouden we jaarlijks strijden om een periodetitel in de KKD....
0 0
ReinBurg
Op bevrijdingsdag 1985 zette hij uit bij Haarlem Van Basten op de bank omdat ie niet goed genoeg in vorm was. "Jij bent al jaren niet in vorm", was het antwoord van Marco. Ajax verloor met 1-0 en het was meteen Aad's laatste potje. Zit m nog altijd dwars hoor.
0 0
Ajax412
"Laat Neres op de bank" Die man is grappig zeg...
1 0
Dexy
Neres-----Tadic-----Ziyech
---------Vd Beek(10)---------
--Martinez(6)--Marin(8)--
Nico-Blind-Schuurs-Mazraoui
Onana

Waarbij Martinez in de restverdediging tussen Nico en Blind in komt, zodat je altijd minimaal 3 man achterin houdt (Martinez, Blind en Schuurs) waardoor je verdedigend stabiel bent.

Indien Mazraoui nog niet fit is, dan Dest op zijn plek.
6 0
18AJAX81
Marin mag van mij op de bank. Deze wedstrijd is te belangrijk. Marin lijkt totaal nog geen idee te hebben waar hij moet lopen en wat zijn taak is. Maza op zijn plek en veltman rechts achter.
Het is niet de sterkst denkbare opstelling, maar voor nu de meest veilige imo.
1 -1
pimp
Marin speelde tegen Emmen vrij goed, en beschikt over een goede vrije trap. Ik zou de opstelling hierboven wel aanhouden. Lijkt mij de sterkst mogelijke op dit moment.
0 0
EazyMe
Eens met je opstelling. Het is wel even aankijken hoe Marin zich ontwikkeld. Anders zie ik graag Mazraoui naast Martinez op het middenveld en Dest rechtsback.

Wanneer we Alvarez aan het werk gaan zien, is zijn beste positie ook beter in te schatten.
1 0
Dexy
Zeker. Voor nu doet Schuurs het prima, maar mits de stand het toelaat zou ik ook wel eens een keer Alvarez laten invallen. Pas dan krijgen krijgen we een goed beeld van hem en kunnen we hem gaan vergelijken met Schuurs.
0 0
jalex
Dest is een leuke speler. Daar gaan we nog veel plezier van beleven. Ik zou toch de voorkeur geven aan Mazraoui wanneer hij fit is. Puur om zijn ervaring en hij meer ingespeeld is op de rest.

Huntelaar zou ik niet laten starten. Die moet je er lekker in zetten als bij de tegenstander vermoeidheid is toegeslagen. Dan kan die optimaal profiteren met zijn drive en scherpte.
Neres moet ook gewoon starten. Daar komt zoveel gevaar van af.
0 0
gi0vanni
Het probleem met Mazraoui is dat hij nu eigenlijk in de voorbereidende fase zit maar indien fit zit Dest gewoon op de bank. Ook heeft het weinig zin om met Neres te verlengen en hem dan op de bank te zetten. Een kwalitatief goede bank is ook handig dus met spelers als Dest, Promes, Huntelaar en Dolberg.
1 0
ajaxfan83
aadje moet lekker achter de geraniums gaan zitten en zn mond houden.
je wordt niet goed van die man
1 0
Hans Kraay Jr.
Je weet wat ze zeggen, kinderen en dronkaards spreken de waarheid.

Aad dus ook.
0 0
Rentokill
Onana
Mazraoui-Veltman-Blind-Tagliafico
Martinez-VdBeek(10)-Marin
Neres-Tadic-Ziyech

Dest inderdaad meer speeltijd geven en Mazraoui naar het middenveld als we 3-0 voor staan.
Huntelaar breng je als hunnie de bus parkerenen en het in de 70e minuut per ongeluk 0-1 staat.
1 -1
Schip
Hoewel uitspraken van Super Aad in beginsel heilige dictaten zijn, wil ik deze grootheid er toch op wijzen dat Dest aanvallend meer brengt, maar verdedigend niet snel een duel wint en Mazza wel. Die duelkracht wil je niet graag inleveren.

Verder is Neres nog niet helemaal fit uit de te korte vakantie teruggekeerd, maar het blijft Neres. Hunter kun je thuis best mee beginnen, maar hem achter de hand houd als pinch hitter, is ook prettig. Wordt ie enkel gretiger van :)

Maar op zich slaat Super Aad de plank nog niet eens zo vreselijk mis met dit advies. Het belooft voor Aad misschien ook wel een goed jaar te worden.
1 0
Lazell
Mazraoui duelkracht? Is juist zijn zwakke kant, imo.
En vind Mazraoui juist aanvallend sterk. Niet iemand met de longen van een paard die er 20x overheen gaat, maar wel iemand die het middenveld versterkt en voetballend altijd de juiste oplossing kiest, waardoor je makkelijker onder de druk uitkomt.

Dat was imo ook de kracht van ons vorig jaar (en in de EL campagne). Van back tot back, beide controleurs en zelfs de CV's kunnen allemaal voetballend de juiste oplossing naar voren vinden.
3 -2
Schip
Duelkracht is wat anders dan verdedigend sterk zijn. Toen Mazraoui naar het middenveld ging in de uitwedstrijd tegen Spurs, herpakte Ajax zich omdat hij veel sterker aan de bal was en de duels goed aankon. Schone werd echt weggeblazen.

Mazraoui is verdedigend kwetsbaar, omdat hij zich positioneel niet goed opstelt. Laat zijn man soms weglopen, staat aan de verkeerde kant etc. Qua duels maak ik me geen zorgen om hem. Had een aantal prima ingrepen.

En hij komt zelden door met een goede voorzet. Als back moet je juist de ruimte benutten die de vleugelspeler open laat, als hij naar binnen trekt. Dest doet dat veel en veel beter.

Overigens vind ik Mazroui een fijne gast om erbij te hebben hoor.
1 0
gi0vanni
Juist ondanks zijn geweldige debuut seizoen was hij verdedigend meestal de zwakste schakel. Zelfs af en toe een rode kaar of een penalty. Maar goed een talent op een nieuwe positie moet fouten kunnen maken maar dat was inderdaad zijn zwakste punt.
0 -1
Hagmag
Hij is gestoord.
Maar heeft in deze gewoon gelijk.
DEST = BEST, speelt zich zeer snel in de basis.
Let maar op, weer een pareltje.
1 0
Afstandsschot
Koop anders ff een strijkijzer Aad
1 0
Dazoo
Voor die rimpels in zijn kop, ja
0 0
tMuurtje
Tuurlijk...
Tadic in de spits is geen optie en Neres zet je uiteraard op de bank.
2 0
Mokum1012
Het belangrijkste is om te winnen, en met de opstelling van Aad lijken mij de kansen daarop het grootst. Dus:

Tadic--Huntelaar--Ziyech
Blind---VdBeek---Marin
Nico-Martinez-Schuurs-Dest
Onana

Ik vind overigens dat Huntelaar ook weer opgeroepen mag worden voor Oranje. Zoveel scorende spitsen heeft Nederland niet.
0 -1
Topteam
Dest en schuurs tezamen 2 eredivisiewedstrijden de rechter kant van de verdediging laten vormen? Goed plan
0 0
Arie Vink
En dan scoort Tadic 3x en roept Aad dat ie Tadic altijd in de spits zou zetten.
3 0
Bjorn
Neen, begin met Tadic. Ajax op zijn sterkst met hem in de spits. De balvastheid, de doelgerichtheid, het overzicht. Hij laat Neres, Ziyech en Donny beter renderen. Tegen elke tegenstander heeft hij dit bewezen. Van Real Madrid tot Emmen.

Huntelaar is top, maar laat anderen niet direct beter spelen. Geweldige afmaker voor de laatste 30 minuten of tegen de kleintjes.
2 0
Web
Laat Neres op de bank? Man wat lul je
Aad Ajax begint met Tadic in de spits, en dan kan Huntelaar altijd nog invallen
Dest speelt goed, maar om nu al te zeggen dat hij beter is dan Mazaroui waan vd dag
5 0
EersteAanname
Aadjeeee
2 0
ram
Ik zou lekker met Tadic in de spits beginnen en Klaas als supersub houden:

Onana; Dest, Schuurs/Veltman, Blind, Tagliafico; Marin, Martinez; Ziyech, Van de Beek, Neres; Tadic
1 0
Aspers73
Ik zou lekker Tadic in de spits zetten met Neres en Ziyech on de flanken.
3 0
vdhaas
Op het plaatje ligt de bril van aad met het glas naar beneden. Dan ga ik filmpje natuurlijk niet bekijken. Hoe kun je zo iemand nog serieus nemen?
0 0