'Bij Jong Ajax werd iedereen gek van die gozer'

BartVeenstra, 12-08-2019 om 08:40, 20019 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hugo Borst heeft maandagochtend in zijn column in het Algemeen Dagblad uitgehaald naar Dennis Johnsen. Nadat de Noor vorige week veel kritiek kreeg over mislukte acties was het afgelopen zondag opnieuw raak. 'Dennis Johnsen deed het weer, in de Galgenwaard deze keer', begint Borst zijn column.

'Een voorzet achter het standbeen. En die voorzet van Dennis Johnsen ging achter', aldus Borst, die Johnsen eigenlijk te onbelangrijk vindt voor een column. 'Maar ik hem 'm nodig als contrast', vervolgt de columnist, die al niet begreep dat Ajax Johnsen overnam van sc Heerenveen. 'Dat was raar. Dennis Johnsen had dertien wedstrijden voor Heerenveen gespeeld toen Ajax de Noor kocht. Voor een hoop geld: twee miljoen euro voor nul assists, nul goals. Er hadden best alarmbellen mogen afgaan bij scouts en directie van Ajax.'

In Amsterdam presteerde Johnsen wisselvallig. 'Bij Jong Ajax werd bijna iedereen gek van die gozer. Hij liep zich vast, werkte zich in de nesten. Hij werd de ongekroonde koning van de inefficiency', vervolgt Borst, die zag dat er ook voorstanders van de Noor waren. 'Maar degenen die wilden zien wat ze wilden zien, wezen naar zijn cijfers: 41 wedstrijden, negen goals, 11 assists. Dennis Johnsen deed een enkele keer mee met Ajax 1. Volkomen ruk. Vijf wedstrijden, nul assists, nul goals. Hij is deze zomer afgeschreven in Amsterdam. Hij is verloren, zoals Dolberg kennelijk nog niet verloren is.'

Toch blijft Johnsen, ook al was en is er kritiek, trucjes uitvoeren. 'Misschien had Dennis Johnsen Donny van de Beek een dag eerder een hakbal zien geven door de benen van een verdediger van Emmen, waarmee hij Neres vrijspeelde bij de achterlijn (...). Hoe het eindigt met Dennis Johnsen? Die komt op de bank terecht. Hoe raak je zo'n gozer? Ik denk zijn Playstation afpakken en een flink pak voor zijn broek geven en hem alle acties van zijn tegenpool Donny van de Beek laten bestuderen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Die komt niet op de bank maar wel op de tribune, kneus
0 0
Cupmetgroteoren
Johnsen wordt stuctureel kapotgemaakt. Hoop dat ie schijt heeft en die trucjes blijft doe . Daar kom ik voor naar het stadion. Vrees echter dat de kritiek al teveel mentale schade heeft aangericht.
0 -1
Ajaxvooraltijd
Als ik die blik in zijn ogen zie dan is er iets flink mis met die jongen. Je kunt zien dat hij onder hoogspanning staat (misschien nog wel erger dan Boilesen en Cherny voorheen). Met zo'n jonge jongen moet je voorzichtiger omspringen vind ik als je dat bemerkt.
1 -1
PuurGeluk
Ik snap wat je bedoelt. Misschien doe ik er bij deze nog een schepje bovenop maar die jongen lijkt wel aan de drugs te zitten.
0 -1
Cupmetgroteoren
Hij kijkt niet helemaal fris uit z'n ogen nee, maar laat die jongen lekker z'n ding doen.
0 0
ram
"Cerny"...
0 0
ajaxdordtt
Vind het nogal treurig van Pec. Je haalt iemand voor zijn creativiteit, die ga je dan na 1 kutwedstrijd waar een hakje mislukt in plain public afkraken als coach en aanvoerder. Gun ze een mooi jaartje KKD
2 -3
delphiero
Eigenlijk wel van hem genoten in de tweede helft, al zijn aannames waren echt fenomenaal en van hem kwam ook het meeste gevaar. Wel veelzeggend dat hij ondanks al die kritiek (heeft hij vast zelf ook meegekregen) nog een rabona probeert, waarom doet hij dat? Is het puur arrogantie? Wil hij zich zo graag bewijzen? Of is zijn linker zo dramatisch dat hij op een rabona gokt? Hoop dat Stegeman van hem een kerel kan maken want dat Johnsen potentie heeft staat buiten kijf.
2 -1
Schwalbino
Hij voelt zich niet gewaardeerd en dan krijg je dit. Dan zal ik ze eens wat laten zien en dan gooit hij er een truc uit. Als die mislukt of op het verkeerde moment lukt (als de ploeg achterstaat bijv.) dan gaat ie weer een lading kritiek erbij krijgen.
1 0
Web
Ik heb het ook op gegeven, talent heeft hij
Maar er moet iets niet goed zijn? vorige week bizar wat hij deed, en gisteren even weer een aktie die nergens op sloeg, alsof ze met 5-0 voor stonden
Ik wist het wel als ik PEC was, snel terug sturen, moet je niet in je selectie willen
0 -2
ram
Het is inderdaad vrij bizar wat deze jongen aan het doen is. Die mislukte voorzet van gisteren... hoe haal je het in je hoofd na zo'n wanprestatie van een week geleden!? Er zit een steekje los bij die jongen. Ik had hem nog niet afgeschreven maar dat doe ik nu wel.
0 0
Adam24
Johnsen had nog niet gedebuteerd bij Heerenveen. Ik vind dit een vrij lullige actie van Hugo Borst. Vorige week was hij dramatisch, op het hilarische af. Maar hij speelde deze week al veel beter en meer beheerst. Laat hem nu gewoon even voetballen zonder iedere week te praten over mislukte acties (die iedere buitenspeler 10x in een wedstrijd heeft).
5 -1
behangdelul
Ja maar met alle respect ben je gewoon een domme lul als je zo onder het vergrootglas ligt en je gaat even een voorzet geven achter het standbeen langs.
2 0
Duif63
Perfect verwoord Hugo
1 -3
pizzapunt
Gek gemaakt door van alles en iedereen en daar blijkbaar te gevoelig voor. Omhooggevallen verwend kind is het.
0 0
HeavenlyDivine
Johnsen had 13 wedstrijden voor Heerenveen gespeeld, voordat ie bij ons kwam? dat klopt toch helemaal niet? Als ie het over jeugdwedstrijden heeft, dan klopt de ''0 goals, 0 assists'' weer niet
5 -2
AjaxPassion
Ach joh, Borst is een gekkie. Niet serieus te nemen.
4 -2