'Grootste uitdaging om selectie te managen'

ThijsZwagerman, 11-08-2019 om 15:10, 4047 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Tom Knipping denkt dat het dit seizoen de grootste uitdaging wordt om de Ajax-selectie tevreden te houden. De journalist van Voetbal International ziet dat de Amsterdammers een erg brede selectie hebben en stelt dat het voor Erik ten Hag niet makkelijk wordt om alle spelers tevreden te houden.

Twee invallers deden tegen FC Emmen volgens Knipping van zich spreken. 'Promes viel een halfuur voor tijd in en maakte een hele goede indruk. En Huntelaar scoort 'gewoon' even twee keer. Dat is wel een groot verschil met Dolberg. Huntelaar maakt een veel gretigere indruk, daarmee gaf hij deze wedstrijd de genadeklap. Dat gevoel heb je met Dolberg toch minder.'

'De grootste uitdaging zal dit jaar worden om deze selectie te managen. Als je ziet wie er allemaal op de bank zitten, dan zal dat een lastig karwei worden', vervolgt Knipping, die vervolgens opnieuw Promes uitlicht. De aanvaller moet vooralsnog genoegen nemen met een rol als invaller. 

'Hij is voor een groot bedrag gehaald en zal niet meteen gaan mekkeren. Maar als dat heel lang duurt, zal dat een ander verhaal worden. Zeker als Ajax in de groepsfase van een Europees toernooi wordt uitgeschakeld en je na de winter relatief weinig wedstrijden speelt. Dan heb je een hele brede selectie, met ongetwijfeld een heleboel jongens die vinden dat ze moeten spelen. Het zal voor Ten Hag geen eenvoudige taak worden om dat in goede banen te gaan leiden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ansjo
Gewoon zorgen dat je op 3 fronten actief blijft dan is deze selectie juist perfect. Champions League, KNVB beker, competitie en daarnaast interland voetbal. Je gaat ze allemaal nodig hebben. Ik vond vorig seizoen juist dat we op de bank altijd een joker mistte op de vleugels. Die hebben we nu wel.
1 0
JOHANisGOD
Een sterke brede selectie is noodzakelijk als je stappen wilt maken.

Bij topclubs is dit heel normaal.
1 0
trooop
Tot kortgeleden was een aankoop van 15 miljoen bij binnenkomst meteen sterspeler. Tegenwoordig zetten we ze bij binnenkomst meteen op de bank, met meerdere tegelijk. Hoe stoer is dat.
3 -1
Bocarra
Het is in het buitenland heel normaal dat een team op het niveau van Ajax een brede selectie heeft. In Nederland is het volgens de media een probleem. Ik denk dan vaak dat de wens de vader van de gedachte is.
1 -1
Ozymandias
Voor je het weet wordt er weer over kikkers en kippen gesproken. Ze moeten namelijk toch wat in de Nederlandse sportmedia.
5 0
Web
De selectie is breder dan vorig jaar, er zitten veel spelers van hetzelfde nivaue bij elkaar in de buurt, maar je zal ze allemaal hard nodig hebben.
Vorig jaar weinig blessures, geen garantie voor dit jaar
3 0
vdhaas
Inderdaad. Het zat vorig jaar qua blessures erg mee en dat zien veel mensen over het hoofd.
1 0
3*stars*3
Ajax de grootste en interessantste club van het land.
Ook lange tijd rustig gebleven in Amsterdam en dan begint het te jeuken bij de journalisten.

Zegt alles dat het na uitschakeling van PSV tegen Basel en belabberde start en beleid van Fey, dat het bij die clubs toch aardig rustig blijft.
Media maakt, breekt of stookt het vuurtje verder aan.
3 0
GvanderK
We kunnen gewoon kampioen worden met het 2e elftal volgensmij :)
0 -2
Ismael Urzaiz
Waarom krijgt iemand als Tom Knipping hiervoor betaald?
1 -1
GvanderK
Naam zegt me niks
1 -1
Web
Werkt daar al jaren, geen onbekende in de journalistiek
0 0