'Blind wordt op Champions League-niveau overlopen'

JesseTH, 30-07-2019 om 18:05, 11154 views, VTBL |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Theo Janssen is benieuwd hoe Ajax het vertrek van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zal gaan opvangen. De oud-Ajacied ziet nog altijd veel kwaliteit in Amsterdam, maar zag met de uitgaande transfers van het tweetal veel specifiek kwaliteiten verloren gaan. Daley Blind is een optie op het middenveld, maar volgens Janssen kan dat enkel in de nationale competities.

'Frenkie kon op het middenveld een man uitspelen, was sneller dan sommigen dachten en kon ook vertragen. Specifieke kwaliteiten, die het spel van Ajax niet voorspelbaar maakten', zo spreekt de oud-middenvelder tegenover VTBL. 'De Jong vervang je niet even, net als De Ligt niet. Perr Schuurs met hem vergelijken, dat kan gewoon niet en is ook niet eerlijk. Het hoeft niet per se slechter te gaan met Ajax, maar wel anders.'

'Het middenveld van Ajax verandert totaal', legt Janssen uit. 'Qua samenstelling, qua dynamiek, qua namen. Daley Blind kun je daar neerzetten, maar op Champions League-niveau wordt hij overlopen. Dat weet ik zeker. Ajax was ondanks de veranderingen wel echt beter dan PSV zaterdag, dus dat zegt ook wel wat.'

Geheel zeker is Janssen er niet van, maar hij denkt dat Ajax opnieuw de kampioen van de Eredivisie zal worden. 'Het zal de komende jaren tussen die twee gaan, het wordt een top twee in plaats van een top drie. Feyenoord moet zelfs uitkijken dat de derde plaats niet in gevaar komt.'

Combineer jouw alledaagse leven met het supporten van Ajax: ga nu naar de officiële shop van Ajax en bekijk de casual kledingcollectie voor jong en oud. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EricAjax1
Theo Janssen die zegt dat een speler overlopen wordt.. Tuurlijk
0 0
AlexIbarra
Vanwege het overlopen worden ben ik geen grote fan van Lasse Schöne.
Maar eerlijk is eerlijk, tot aan Tottenham deed hij het bijna elke CL-wedstrijd erg goed.

Ik zie weinig reden waarom Daley het minder goed zou doen dan Lasse.
Natuurlijk blijft zijn gebrek aan snelheid en wendbaarheid een ding maar daar kun je in de rest van je opstelling rekening mee houden.

We zullen het wel merken, in principe hebben we Schöne, Marin, Mazraoui, Martinez, Alvarez, Eiting en Timber die VM zijn of er kunnen spelen.
Er lijkt me dus ook geen man overboord als Daley lekker op LCV blijft staan.

Het voornaamste probleem is dat geen enkele mogelijke opstelling voor het middenveld op elkaar is ingespeeld, terwijl er Nu gepresteerd moet worden. Wanneer je dan als coach een bepaalde zekerheid zoekt, kom je toch snel bij Daley uit.

Maar dat geldt voor de achterste linie eigenlijk ook.
1 0
OdjePils
Daley is zo vakking goed. Theo is zo dom en dik. Lijkt me wel weer genoeg input!
0 -2
Ozymandias
Ik denk dat Blind wel als linker- of rechtercentrale middenvelder kan spelen maar dat hij het regelmatig moelijk zou krijgen tegen clubs die op een zeer hoog tempo spelen. Hij mist namelijk het atletische vermogen wat een speler in die rol nodig heeft. Als Ten Hag van plan is om met Blind op het middenveld te spelen moet hij overschakelen op een systeem met een '6' (zodat Blind daar kan spelen). Als hij liever met een '10' blijft spelen zou ik Blind op '4' zetten en Martínez als linkercentrale middenvelder gebruiken. Martínez heeft volgens mij zowel de voetballende kwaliteiten en het atletische vermogen om de gehele linkerhalf-space te bespelen. Een speelstijl met een '6' (met Blind op '6' en Martínez op '4') heeft mijn persoonlijke voorkeur ook gezien de rest van de beschikbare middenvelder.
0 -3
off
Het lijkt wel of half Nederland een seizoen met blind op het middenveld vergeten is. En nu wordt het als vondst van ten hag nee r g.
1 0
Robbie en de Kock
Het zal inderdaad wel anders worden. Blind vult die positie anders in , verplaatst het spel sneller. Heeft ook een betere lange bal. En internationaal heb ik Blind nog nooit weg gespeeld zien worden. Ook niet tegen Real Madrid jaren geleden. Als enige..
1 0
AFCA.
Een beetje hetzelfde als Bayern uit?
1 0
vdvaart23
Jajaja blablabla dit wordt al een jaar of 10 over Blind gezegd. Ik heb ondertussen voldoende vertrouwen in hem.
2 0
Ajax27
Ik denk dat er nog heel wat geschoven gaat worden. Ben bang dat Neres en vd Beek zullen vertrekken, maar dat Dolberg eindelijk weer top gaat spelen. Dan heb je weer een echte 9 met daarachter een creatieve 10. Ik zie dan zomaar een middenveld ontstaan met Alvarez als meest uitgezakte 6, links daarnaast Blind die iets dieper staat en op 10 Tadic. Dan wordt er nix overlopen en heb je voorin met Promes, Dolberg en Ziyech gewoon een hele mooie voorhoede. Promes die gaat wel draaien dadelijk, zo gauw die begint te scoren en het vertrouwen van het publiek voelt gaat ie shinen.
0 0
Babangida83
Volgens mij hebben we Blind uit bij Bayern al eens samen met Schone gezien op t middenveld. En dat ging best aardig, als ik mij goed herinner.
0 0
DT10
Ik dacht datzelfde dat VTBL-gezwets inmiddels wel van de buis gehaald hadden...
1 0
mistermiyagi
Als je als collectief progressie boekt,

Schone - Marin.
Dolberg 1.0- Dolberg 2.0
Mazraoui - Dest
Blind- Alvarez

enz..
0 0
Spitz
Ik word een beetje simpel van dat domme gezwam. Ik herinner me Jonk en Bergkamp. Ze verlieten Ajax. Iedereen in rouw. En wat gebeurde er. We wonnen prijs na prijs en stonden 3x in de finale binnen 5 jaar tijd. Ook nu komt Ajax er met een super brede en super sterke selectie aan in dit nieuwe seizoen. Heel veel mensen vergeten hoe belangrijk Blind naast de Ligt was. Kijk het Nederlands elftal. Dijk naast de Ligt. Veel meer onrust. Gek he! Nu is dit voor beide spelers ook anders. Weet ik. Frenkie de Jong had zijn eigen manier van spelen. Maar het elftal was om Frenkie heen gebouwd. Gaat ten Hag nu niet weer doen. Let maar eens op hoe sterk Ajax straks gaat spelen. Geen zwakke plek meer in het elftal. Nog meer een machine die voort dendert
5 0
AnsB
Ik denk (en hoop) dat je gelijk hebt. Maar het neemt nog wel even tijd in beslag.
Elke ploeg waar spelbepalende spelers vertrekken zit met dat probleem. Het verandert inderdaad alles, maar niet persé ten kwade. En Ajax heeft zoveel opties dat er wel een goed, uitgebalanceerd team zal komen, al kost dat misschien iets meer tijd dan vorig jaar.

Het enige dat ik me afvraag is hoe je, als iedereen blijft, dusdanig kunt rouleren dat er te allen tijde een goed ingespeeld team blijft bestaan. En ik hoop dat de jongens die niet direct in aanmerking komen voor een blijvende basisplek (Dest, Lang, Veltman en misschien Schuurs) óók de nodige speeltijd (blijven) krijgen.
Ik heb er wel vertrouwen in, want ze lijken in elk geval op dit moment zonder meer sterker dan de vorige 'generatie' wisselspelers zoals Dani de Wit en Ekkelenkamp.
Labyad reken ik niet mee, omdat hij niet om kon gaan met het verlies van zijn, in eerste instantie bedoelde/gedachte basisplek (toen Tadic er nog niet was en Ziyech leek te vertrekken). Dit jaar is de concurrentie nog veel groter, dus ik zie hem niet meer terugkeren in Ajax 1.
1 0
AFCA1211
Theo steek er anders nog maar 1 op
1 0
Schwalbino
Denk niet dat TH Schone en Blind samen op het middenveld laat spelen.
0 -1
Chrismokum020
Marin loopt de gaten wel dicht, die komt er wel
0 0
Koekepeer
Begrijpelijk dat dit programma van de buis gaat
2 0
BillSplate
Uhm volgens mij was hij in de CL wedstrijden steevast een van de beteren. Last time I've checked eindigden we in de halve finale. Theo werd zelf overlopen. Nu denkt hij dat talent ook bij Blind te herkennen, maar dat zal op deze leeftijd nog niet gebeuren bij onze Daley.
2 -1
geDaante
Hij heeft het over Blind als middenvelder.

Daarbij was Blind pas echt van waarde in de laatste CL wedstrijden, toen hij eindelijk ballen had gekweekt.
0 -2
stefanwillem
Theo heeft Bayern-Ajax vorig seizoen gemist? Zat zich vol te douwen in de snackbar of zo?
5 -2
Schip
Ha, die was ik alweer vergeten, terwijl ik die pot vaak genoeg aanhaal. Goed punt.
0 0
Schip
Ik ben geneigd Theo op Barca thuis te wijzen onder Frank de Boer. Daar speelde Daley ook op 6 en blonk uit. Maar daar zette Ajax juist druk en is hij op zijn best. Hij kan zich zelf niet zo makkelijk onttrekken aan druk zettende tegenstanders als Frenkie. Klopt.

Then again: wie wel? Noem mij een 6 die eventjes een Modric uitkapt en op het verkeerde been zet? Je moet vooral een hoge handelingssnelheid hebben om een afspeelmogelijkheid te vinden en goed aan te spelen en Blind heeft dat. Zeker als de samenwerking met Donny, Marin en een opkomende back makkelijker gaat lopen, kan dat.

Mooi man, Blind moet weer sceptici overtuigen. Die gaat ook op 6 iets moois laten zien dit seizoen. Dat weet ik nou zeker.
5 0
DeKenner
Qua Blind ben ik het wel met hem eens. In die paar wedstrijden waarin het niet lekker liep, viel het me op dat hij zijn kop vaak als eerste liet hangen. Terwijl juist in die wedstrijden iets extra’s moet komen van onze ervaren jongens.
1 -3
036AFCA97
Tegen PEC afgelopen seizoen deed die het dan weer aardig in de 85ste minuut ;)
3 0
Cupmetgroteoren
Heeft het in zijn eerste periode bij Ajax prima gedaan als middenvelder.
0 0
Frayak
ik krijg altijd het gevoel dat blind 2x zoveel als anderen moet doen om gewaardeerd te worden, het klopt dat blind niet de snelste is maar dit is een team sport met andere woorden daar kan je op in spelen
2 0
ratje
Goed onderbouwd ook.
0 0
Aspers73
100% mee eens ! Als verdediger prima, op middenveld te traag. De Jong kon veel situaties van balverlies nog herstellen met zijn sprints, Blind kan dat niet. Schone ook niet. Zet Martinez maar op middenveld.
1 -2
nuff-said
Maar heeft martinez wel de kwaliteit om daar te spelen?
1 -1
Markopantelic007
HAHAHA. Een van onze beste spelers afgelopen seizoen juist in de CL. Theo heeft er zeker weer een teveel op.
3 -1
geDaante
Betere spelers?wat een onzin
0 -4
Ron403
Heb jij een seizoen in een hol gezeten? Misschien maar even Madrid uit en Juventus uit terug kijken...
2 0
MK77
De enige referentie die we daarvoor hebben is Bayern uit. Dat was toch één van onze beste wedstrijden
7 0
Jwduijm
barca thuis onder de boer was hij ook uitstekend op 6!
3 0
AltijdAJAXAmsterdam
Wilde precies hetzelfde zeggen.
3 0
Bky
TJonge jonge, wat een gelul.
4 -1
Obnoxious
Ik heb dit al eerder gehoord, maar slaat nergens op. Blind kan zeer zeker prima mee op Champions League niveau.
2 0
ajax4lifebaby
prima mee... hij floreert juist op CL niveau
2 0