'Opvallend goed vond ik die linksback Dest'

BartVeenstra, 29-07-2019 om 08:35, 11474 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Willem van Hanegem ziet ook dit seizoen weer een sterk Ajax. De voormalig voetballer wordt niet bepaald vrolijk van wat Feyenoord tot nu toe laat zien in de voorbereiding, terwijl aartsrivaal Ajax zelfs zonder enkele basisspelers al sterk voor de dag komt.

'Er zit bij Ajax, ook als een paar toppers nog niet meespelen, veel kwaliteit', schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad. 'Spelers gaan graag naar Ajax en dat is wat je als club wil hebben. Opvallend goed vond ik die linksback Dest. Waar komt die opeens vandaan? In het centrum van de verdediging deed Schuurs het ook aardig. Blind was goed. Ik vind hem geen goede verdediger, maar nu was hij, als middenvelder, prima.'

Van Hanegem is over enkele spelers van PSV niet te spreken en dat hij is ook niet over de VAR. De oud-voetballer doet dan ook zijn beklag. 'Waarom werd Jorrit Hendrix niet uit het veld gestuurd? Waarom keurde scheidsrechter Higler die tweede goal van Ajax goed, nadat Tadic zijn tegenstander een tik op de kin gaf? De overtreding was op de beelden duidelijk zichtbaar. Maar Higler keek zo lang naar het scherm van de VAR dat ik even dacht dat daarop een moeilijke wiskundesom stond.'

Schrijf je in voor de Ajax Showtime subleague en win!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simpelishetmoeilijkst
Hanegem is best grappig, in die uitspraak over Higler. En zeggen, dat Blind niet verdedigen kan, is ook weer Willempie. Zit er wel eens naast.
Hij mag blijven hopen op Stam en die bende daar asn dievhaven.
0 0
ajaxminimax
Willem ik wens je alvast sterkte voor komend seizoen met feyenoord, want die zijn me toch een potje zwak dit jaar. De verdediging daar is echt van niveau 3e divisie.
1 0
Web
Willem heeft gelijk. Tadic had afgefloten moeten worden, en Hendrix had zeker geel moeten hebben, dat leek helemaal nergens op
0 0
Thedude
en het leuke is dat Dest eigenlijk een rb is. Deste meer bijzonder dat deze jongen ineens uit het niets ergens vandaan kont....haha ok ik weet het slap
0 0
reaguurder
Dest the spirit ;)
0 0
eros
Dest, Martinez, Scuurs, Eiting, Ekelenkamp, Lang, Troare,... er staan er weer genoeg aan de deur te rammelen.
1 0
AFCAsphere
En overigens was het geen overtreding van Tadic. Als ze met elkaar in een duel verwikkeld waren, met de lichamen tegen elkaar en Dusan zwaait met z’n elleboog, dan is het een overtreding naar mijn mening. Maar Tadic maakte zich breed en dat kon Boscagli makkelijk zien toen hij op Dusan kwam afrennen, maar in plaats daarvan rent hij tegen zijn arm aan en laat zich theatraal vallen. Zo kun je dus op zo’n manier elke keer een vrije trap in jouw voordeel afdwingen en dat gaan we mooi niet doen Willem.
4 0
Thedude
precies vond het eindelijk eens met lef en ballen gefloten ,zie je zelden ,dat liggen /vallen op de grond om niets...goed beoordeeld aanstellers als deze gewoon bestraffen het liefst nog met een kaart
2 0
AFCAPolarBear
Idd, als Rico Verhoeven die PSV-er had geraakt, had hij inderdaad een uurtje KO geweest, als Tadic hem al raakt, was het licht en niet de moeite waard om daar een minuut te gaan liggen. Mogelijk deels de keuze van Higler om de goal niet af te fluiten, de PSV-er had de goal nog kunnen voorkomen als hij gelijk was opgestaan
0 0
AFCAsphere
“Ik vind Blind geen goede verdediger.”

Waar heb jij het vorige seizoen naar lopen kijken toen Blind excelleerde in de Champions League, Willem?
2 0
MPAjax
naar binnenkomende linksback is ook verrassend als ze altijd met een beperkte of een aanvallende gespeeld hebben
1 0
31xAjax
Net als ieder seizoen zal ook dit seizoen Willem meer aandacht aan Ajax besteden dan aan Feijenoord....
3 -1
trodat4030
AS pikt enkel de stukjes eruit over Ajax of de wedstrijd van Ajax. Soms zie je Willems WEKELIJKSE column maanden niet op AS, omdat hij dus NIET over Ajax schrijft. Als je deze column alleen op AS meekrijgt, dan krijg je vast het idee dat ie 'alleen maar over Ajax schrijft'. Naief..
2 0
31xAjax
Ik lees het AD en er gaan weinig weken voorbij dat het niet over Ajax gaat....
1 0
Tijndw
Van Hanegem kan beter met pensioen gaan. Blind was als centrale verdediger in de CL vaak het beste van iedereen.
13 0
ajax4lifebaby
Idd wat een onzin is dat zeg
3 0
Ozymandias
Inderdaad, in de belangrijkste fase van het seizoen was Blind (als centrale verdediger) de beste presterende speler van Ajax. In bijna alle Champions League wedstrijden na de winterstop hoorde Blind bij de 2/3 beste spelers van Ajax. Blind is zowel als '4' als '6' een GEWELDIGE speler voor Ajax. Mensen die dat nu nog steeds niet inzien zullen dat waarschijnlijk nooit gaan inzien omdat ze op een of andere reden gewoon niet willen inzien hoe goed Blind daadwerkelijk is.
7 -1
Redrum
Willem zegt hier goeie dingen, alleen jammer dat hij vindt dat de tweede goal had moeten worden afgekeurd. Wat er had moeten gebeuren is dat die Bosagliu (of hoe hij het ook heet) met rood van het veld af had gemoeten vanwege ernstig spelbederf. Als jij met een vlak handje op je kin wordt geraakt en je besluit dan theatraal naar de grond te gaan, en te blijven liggen, dan heb je niets op het veld te zoeken. Als die goal was afgekeurd, dan had hij ons echt zwaar genaaid. Ik weet dat scheidsrechters hier geen rood voor kunnen geven, maar dat zou wel moeten kunnen.
7 0
Rockpotje
Beetje hypocriet wel van Willem om nu te zeuren over de zogenaamde elleboogstoot van Tadic. Het leek me een normaal duel waarbij Boscagli zich gigantisch aanstelde. Maar Willem was in zijn tijd natuurlijk een hele nette voetballer. Die heeft nog nooit iemand een tikkie gegeven.
10 0
trodat4030
Dat was juist het probleem. In Willems tijd ging men alleen zo naar de grond als je echt je tong tussen je tanden had bij zo'n tik en de rest van je leven een stukje van je tong moest missen. Toen gaf men nog ECHTE ellebogen, niet dat aaiwerk van tegenwoordig. Willem denkt dus inderdaad dat Tadic die knaap goede raakt en dat de tanden van die dramaqueen flink rammelden (door de manier waarop hij naar het gras ging en zn toneelspelletje vol bleef houden). Weet Willem veel dat dit weer zo'n amateurtoneelspeler is.. Vandaag de dag gaat men al als een stervende zwaan naar de grond als een hand of arm binnen 10 cm van een gezicht komt.

Veltman probeerde trouwens ook iets soortgelijks, liet zich eigenlijk gewoon vallen toen hij geen afspeelpunt vond na een gewonnen fysiek duel en verwachtte een vrije trap, die kwam niet (en terecht) en toen moest de hele ploeg omschakelen om zijn balverlies op te vangen. Was tegen het eind vd eerste helft volgens mij. Vind dat Joel dat net íets te vaak doet als ik eerlijk ben, stoor ik me wel eens aan..
0 0
Maxwell_5
Dat je als ‘neutrale kijker’ de VAR op deze wijze beoordeeld valt zeer te begrijpen. Dat het allemaal komt uit de mond van Willem, verbaast mij dan weer wel.
0 0
MankeNelis
Willem is het, maar hij kan het niet zeggen.
2 0
AJAXAFC1
Willem is een van de weinige feyenoorders die ik mag samen met robin van persie, maar over blind vind willem het altijd wel moeilijk om positief te zijn die man is zo slim en goed!
Alleen ben ik het met willem eens dat blind nog beter is op het middenveld, zeker omdat we nu martinez hebben wat echt een tank is als verdediger die maakte op mij zo een goeie indruk dat het bijna niet anders kan dat die gaat spelen..
0 -1
henwildie
van persie.....wat een gruwel
0 0
Robeerke
Willem is een Ajacied
2 -2
Ferd
Tik op de kin? Haha, willempie heeft zelf een klap van de molen gehad
4 -1
Schip
Wimpie. Je gaat hem missen hoor als hij er niet meer is. Dus ook als Ajacied moet je zo'n vent koesteren. Zelfs als hij al Blind geen verdediger vindt na vorige tweede seizoenshelft :)

Wel gelijk dat Blind als 6 nog beter uit de verf komt. Sterker nog, ik denk dat Ajax een enorme stabiliteitsimpuls gaat krijgen, omdat Blind steeds beter gaat worden op 6. Zal meer aan de bal zijn en Ajax dat weer naar automatismen moet gaan zoeken, kan een uitblinker in de as prima gebruiken.

Wat mij betreft moet vooral Tadic weer meer gaan leveren. Ik vond hem de laatste wedstrijden vorig jaar in Europa al tegenvallen en in de voorbereiding ook. Speelt wel mee dat hij nog steeds niet op 9 mag.
5 -1
ETM
Qua Tadic niet eens. Bij de wedstrijd tegen die Turkse club was hij uitblinker.
Ook tegen het het einde van vorige seizoen was hij sterk, wel kreeg hij het steeds zwaarder als 9 in de CL, wat vanzelfsprekend was.
2 -1
AJAXAFC1
Wat tadic betreft ben ik het echt totaal niet met je eens hoe kan je die man nou weer vinden tegenvallen? hij heeft af en toe wel is zijn wedstrijden dat die even wat minder aanwezig is maar dat mag heus wel als je bij 45 goals direct betrokken bent en nog veel andere dingen goed doet
6 0
Sanalologo
Vind wel dat TAdic minder opvallend speelt. Vooral aan t eind van vorig seizoen vond ik hem uitgeblust ogen. Tegen PSV vond ik hem ook weinig opvallend, wel op momenten belangrijk. Voor mijn gevoel wordt het steeds meer een momenten voetballer, wel belangrijke momenten.
0 0
masterrr
Willem is een fijne vent, het mooie aan een mening is dat je het er mee oneens kunt zijn. Ik moet 'm wel nageven dat Blind meer een middenvelder is. Vorig jaar kon hij als verdediger excelleren omdat De Ligt en Nico naast hem stonden.
1 0