Van Gaal snapt keuze De Ligt voor Juve

FinnDekker, 18-07-2019 om 23:30, 8184 views, De Telegraaf |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Volgens Louis van Gaal heeft Matthijs de Ligt de juiste keuze gemaakt. De analist geeft in een interview met De Telegraaf twee belangrijke punten aan die positief zijn wat betreft de transfer van de voormalig captain van Ajax. 

'Wat ik toen ook zei bij de transfer van Frenkie de Jong: ik denk dat het heel belangrijk is voor dat soort jongens dat ze gaan spelen, want je kan het niet alleen leren op de training. Ik denk dat Matthijs de Ligt gewoon gaat spelen', aldus Van Gaal, die dus vindt dat De Ligt sterk genoeg is voor de hevige concurrentie in Turijn.

'Juventus speelt in de Champions League en gaat voor het kampioenschap', vervolgt Van Gaal met zijn tweede punt. 'In mijn eigen ogen heeft hij een goede keuze gemaakt. Als hij niet speelt, is het een slechte keuze geweest. Maar dat verwacht ik niet.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Ik snap de keuze ook. Hij komt er te spelen met twee geweldige centrale verdedigers, en naar wat ik begrepen heb als derde ertussen. Als soort van libero.
Dan wordt hij de beste van de wereld!
0 0
ReinBurg
Bonucci en Chiellini.....beide een draaicirkel van een oceaanreus en zo traag als een slak. Zo vreselijk overschat die twee net als die competitie.
0 -2
Ar
Helemaal mee eens vanuit ons Ajax’ perpectief.
Maar wat heerlijk voetballen voor/tussen twee zulke knulle.
0 0
PetrusKeizer
van Gaal denkt nu vast dat hij ook een lire in t zakje gedaan heeft. Maar t is toch echt n eurocent, Louis.
0 -1
FissaDeGekste
Gelukkig is een eurocent een stukje meer waard als je alles terugrekent ;-)
0 0
T.reckveugel
Briljante analyse. En als hij geen blunders maakt, dan doet hij het goed. En als hij onderweg geen pech krijgt, arriveert hij op tijd. Trap lekker een paar open deuren in
1 -1
Schwalbino
Ze maaien je het gras voor de deur weg haha.
0 0
HStorm
Dus het is een goede keuze al weet hij niet of hij aan spelen gaat toekomen? En waarom is dat dan zo anders dan bij een nadere topclub die voor het kampioenschap gaat en de CL speelt?
2 -1
Schwalbino
Heel simpel. Ik denk dat in de gesprekken die er met clubs geweest zijn door kamp Matthijs ook steeds naar de visie van de club op de rol van Matthijs komend seizoen is gevraagd. Hij zal te horen hebben gekregen wie zijn concurrenten zijn en hij zal mede op basis daarvan een keuze gemaakt hebben.
0 0
Schip
Waarom zou hij Lenglet er inderdaad niet uitspelen? Die maakt geen onuitwisbare indruk. Integendeel.

Bonucci en Chiellini eruit spelen: dat is pas een uitdaging. Ik ga er ook vanuit dat Juve heeft gezegd dat hij speelt, mogelijk met 3 centrale mannen of i.d. en dat barca hem die speelgarantie niet wilde geven. Zoiets zei die voorzitter al eens.

Maar Frenkie krijgt die ook niet. En kreeg die bij Ajax ook niet. Knokt zich erin en verovert het team en het publiek.

En als speeltijd echt het issue is met het oog op het EK of je ontwikkeling, dan BLIJF je dus gewoon nog een jaar bij Ajax. Dan speel je weer op een lager niveau in de eredivisie, met als voordeel dat je fouten kunt maken, daarvan kan leren en die kan herstellen in de volgende wedstrijd en op het hoogste niveau in de CL, waar je jezelf weer kan meten met de top.

Als iets zou heeft uitgewezen als ideale route om je snel te ontwikkelen is het spelen in de eredivisie en in de CL. Ga je het jaar erna naar Barca, die echt niet met Lenglet doorgaan en ook niet nog heel lang met Pique.
1 0
Aad82
Bonucci is kut met peren man. de Ligt zal naast Chiellini komen te spelen en anders wat je zegt, met 3 man centraal achterin wat Juve ook vaak doet.
0 0
strafschop
Normaal gesproken is Umtiti eerste keus links centraal.

Lenglet heeft zijn speeltijd te danken aan de knieblessure van Umtiti.
0 0
Schwalbino
Dat seizoen dat Ajax helemaal de boot miste met Europees voetbal heeft spelers natuurlijk ook aan het denken gezet. Dat was volgens mij ook de reden dat De Jong en De Ligt vorig seizoen pas na de kwalificatie CL aangaven dat ze zouden blijven.
0 0
Babangida83
Lenglet eruit spelen lijkt me inderdaad makkelijker dan Bonucci of Chiellini
1 0