Driessen: 'Ajax heeft onderste uit de kan gehaald'

GinoHaverkamp, 16-07-2019 om 23:45, 13891 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Valentijn Driessen vindt dat Ajax goed heeft onderhandeld bij de transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus. 'Die hebben het onderste uit de kan gehaald', aldus de journalist bij het FOX Sports-programma FOX Sports Vandaag Voetbalzomer.

Heel even was er sprake van ongeregeldheden tijdens de onderhandelingen toen Ajax bankgaranties wilde van Juventus. 'Ajax werkt altijd met bankgaranties', verklaart Driessen. 'Zo betrouwbaar is Juve dan waarschijnlijk nog niet voor Ajax. En nu staat dat goed op papier. Aanvankelijk stond dat nog niet zo goed op papier. En dan zegt Ajax: "dan reist hij nog niet af.". Daarom heeft het ook uiteindelijk zo lang geduurd na vrijdag.'

Ajax vangt naar verluidt zo'n 75 miljoen euro voor de transfer van de negentienjarige verdediger naar Turijn. Aanvankelijk was de afspraak dat De Ligt voor vijftig miljoen euro mocht vertrekken. Dat zou vorig jaar zomer vastgesteld zijn tussen club en speler. Driessen: 'Die afspraak was er natuurlijk wel, maar beide partijen interpreteerden de afspraak anders. Ajax interpreteerde het van: "het werd vorig seizoen gezegd en dat was bedoeld voor dat moment." en De Ligt interpreteerde het van: "we hebben dat bedrag genoemd en dat was ongeacht in welke zomer ik weg zou gaan.".'

Driessen vindt het dan ook knap dat Ajax alsnog 75 miljoen euro weet te verdienen aan de transfer. 'Uitstekend natuurlijk. Die hebben het onderste uit de kan gehaald', complimenteert Driessen. 'Juve gaat dadelijk, wanneer je een speler van Juve wil, ook niet zeggen: "betaal maar twintig miljoen minder.". Het is gewoon een keiharde wereld en iedereen moet daarin vechten voor zijn eigen poen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
ik vind t prima dat jij vecht voor je eigen poen, Valentijn. Ik ben alleen minder blij met de gevolgen.
0 0
Libero
Velen hebben nog steeds niet door, of willen het niet door hebben, dat hij vorig jaar weg geweest zou zijn als er toen geen toezeggingen gedaan waren. Dat als hij toen was vertrokken de rest van het kaartenhuis ook in zou storten.
Overmars moest gewoon alle zeilen bijzetten om de boel zoveel mogelijk bij elkaar te houden. Dat is hem niet alleen prima gelukt; met uitstekende versterkingen én het vertrouwen houden in een coach die zwaar onder vuur stond werd het zowel sportief als financieel een ongekend goed seizoen.
Als we dan naar een jaar geleden kijken: We stonden sportief wéér met lege handen, Frenkie had een mw. van ca. 40 mio, de Ligt ca. 60 mio. Toen waren de reacties hier dat er alles aan gedaan moest worden om ze te behouden. Nu, ca. 260 mio (and counting) , de dubbel en 1/2 finale CL verder wordt er geklaagd dat Overmars Sinterklaas heeft lopen spelen.
Shoot me but leak.
6 -3
Wijnvoord
Je zet wel heel veel supporters even weg zo met je reactie. Zijn wij nu zo slim, of ben jij nu zo .....om dit te schrijven. Met je opmerking "Velen hebben het nog steeds niet door"
0 0
Libero
Citeer dan ook de rest "... of willen het niet doorhebben". Twee groepen dus. En ja, het zijn er inderdaad velen. Lees je wel eens mee op deze site?
0 0
AmsterdamFCAjax
Voor de rest heeft Libero wel gelijk denk ik
1 0
TontoKarnaggel
Leesvoer voor alle Overmarsbashers.
En vervolgens goed in je opnemen dit stukje tekst.
1 -2
fanforeffer
Het is idioot om te reageren op een colum van Falentijn Driessen !
1 -1
SamW
Ik erger me dood aan mensen die hier net doen of het om hun eigen portemonnee gaat. Overmars en de mensen die hiermee bezig zijn (want dat doet Marc natuurlijk niet alleen) weten dondersgoed wat ze doen en zullen echt niets weggeven. Ga dan hier geen belachelijke bedragen noemen, maar neem de informatie voor kennisgeving. Alsof het jou wat interesseert of Ajax straks 300 of 310 miljoen euro op de bank heeft staan.
Als ik vanaf volgende week weer iedere week in het stadion zit, hoop ik op een Ajax zoals vorige seizoen, met af en toe een onvermijdelijke kleine tegenvaller. Dan mag je even zeiken. Maar De Ligt en De Jong doen er dan niet meer toe en al helemaal niet of ze 70, 72 of 75 miljoen hebben opgebracht.
2 0
ReinBurg
Was dat maar waar
0 -1
Mike1
Waarom wilde Juve uberhaupt koste wat het kost De Ligt aantrekken als ze al 2 top-verdedigers in het centrum hebben staan?
0 0
Ajax27
Omdat Chiellini en Bonucci inmiddels 34 en 32 zijn. Die gaan dus niet meer erg lang mee.
0 0
Lazell
En ze spelen ook meer dan eens met 3 verdedigers.
0 0
Koekepeer
1 kan geblesseerd raken en dan kan je zomaar in de kwartfinale van de CL eruit vliegen tegen een club met het budget van de prijs van je topspeler.
0 0
Spitz
Valentijn Driessen is zeer zeker geen handelaar. Word hij ook nooit.
Ajax maakt twee keer dezelfde fout. Men laat eerst Raiola een hoop verpesten en als eerste onderhandelen met iedere club. Draai het aub om. Eerst de clubs en dan de speler met zijn zaakwaarnemer. Ik blijf erbij dat er clubs buitenspel worden gezet. Maar Juventus is een prima club, dus feliciteer ik Matthijs van harte. Maar een uitspraak van Marc triggert mij wel. We willen als Ajax wel leiden. Daarom, Marc. Eerst Ajax en dan de zaakwaarnemer. Daarbij toegevoegd ben ik ook nog eens van mening dat Ajax lage transfersommen verlangt. Het wisselt mij teveel. Ik pik Benfica eruit. Prachtige transfersommen. Frenkie en Matthijs hadden nog een langdurend contract beiden. Schreuder heeft gelijk. Het zijn beiden koopjes. Ik had ze zonder blikken of blozen op 125 miljoen gezet. Je hebt goud in handen met super veel spelers in je elftal. Iedere topclub wil Ajax beroven om hun als tegenstander uit te schakelen of zwakker te maken. Laat ze allemaal dokken.
2 0
ReinBurg
Juventus is geen sportieve stap vooruit qua voetbal kunnen ze van Ajax leren.
1 -3
Lazell
Als 1 seizoen leidend zou zijn, zijn we ook even goed als Barca en beter dan City, Bayern en Real... Maar dat is het niet.
0 0
TontoKarnaggel
Zullen we onderhand is ophouden met dat geldgezeik. We roepen hier de hele tijd hoe verschrikkelijk het wel niet is dat het in het voetbal tegenwoordig alleen nog maar om geld draait maar ondertussen is heel AS al wekenlang van het padje omdat De Ligt misschien iets te weinig heeft opgebracht. Ik vind het vooral gewoon jammer dat we een wereldvoetballer gaan missen maar weet ook dat er genoeg moois overblijft om weer naar uit te kijken. Daar gaat 10 miljoen meer of minder voor De Ligt niks aan veranderen.
10 -1
PetrusKeizer
vanzelfsprekend ben ik t met je eens. het zou helemaal fijn zijn als jij t laatste en waarste woord erover gezegd zou hebben. maar t gezeik gaat gewoon nog lekker n tijd door.
0 0
PJK54
Ik denk ook dat Marc het onderste uit de kan heeft gehaald dus prima gedaan zeker met een speler die hoe dan ook weg wilde.

Ik kan me nog steeds niet aan het idee onttrekken dat CR contact heeft gehad met Matthijs hij was eerst vol van Barcelona en ineens was het Juve dus moet er iets gebeurd zijn wat hem over die streep heeft getrokken.
1 0
Danos
Volgens mij speelde Juve al veel langer, hij had het trainingscomplex al eerder bezocht, en toen zo rond de golden boy met nedved etc.
0 0
***1900***
"Als je dit seizoen blijft, mag je daarna voor 50 miljoen weg, maar het is alleen deze zomer geldig!" Wie helpt mij deze logica te ontcijferen?
2 0
AFCAMM
‘Als je dit seizoen blijft en de halve finale CL haalt, mag je weg voor hetzelfde bedrag als vorig jaar’ bekt niet zo lekker.

Zijn waarde is heel erg gestegen sinds vorig seizoen, dus de 50M gold niet meer. Gok ik.
0 0
DT10
Na Van Dijk en Hernandez, de hoogste transfersom voor een verdediger, aller tijden. En dat voor een 19-jarige speler uit de eredivisie. Ik begrijp niet waarom sommigen daar niet tevreden mee zijn.
18 0
Schip
Ik denk dat je er zo 90 voor kon krijgen en hecht ook een stuk meer waarde aan een uitspraak van Schreuder, die 75 mj een koopje vond, dan Driessen, die even een veer in de reet steekt van zijn bron, nl Ajax. Net als Freek Janssen weer wat aardigs moet zeggen over De Ligt, die hem (een klein beetje) vertelt hoe de onderhandelingen zijn gegaan.

Het is onzin dat 75 het onderste uit de kan is. Dat bedrag ligt echt nog ruim 15/20 hoger. Hij is tegelijk een supertalent en gearriveerde speler he. Dat is uniek. Geen enkele speler heeft twee Europese finales op zijn conto staan, bijna een finale CL en superoptredens tegen de betere Europese spitsen, met een bizarre stabiliteit.

Alleen als je beseft dat er een mondelinge afspraak was van 50mj, ja, dan is het nog knap dat je er 75 uitsleept. Maar dan verpruts je het wel eerst zelf. Overmars zegt dat soort dingen echt veel te snel en makkelijk toe. Ik heb het elders ook al gezegd: Vermeer, Ziyech, De Ligt. Veel te snel dit soort toezeggingen. Makelaars gaan daarmee direct aan de haal. Niet toezeggen. Loonsverhogingen om iemand aan boord te houden? Wanneer dat verdiend is, prima. Selectie versterken? Nog beter. Maar niet zeggen dat iemand gelimiteerd weg kan.
0 -6
DT10
"Geen enkele speler heeft twee Europese finales op zijn conto staan"

Domme uitspraak, er zijn namelijk genoeg spelers die dat hebben en daar hoort De Ligt niet bij. Dat neemt niet weg dat De Ligt en geweldige speler is, maar geeft wel aan hoever jij op de hoogte bent.
2 0
Babangida83
Ik denk eerder dat t zo is gegaan:
Ajax: "dan mag je weg voor een marktconform bedrag".
De Ligt: "wat is dan marktconform?"
Ajax: "50 miljoen"

Maar dat was natuurlijk vorig jaar marktconform. Vandaag is dat niet meer marktconform. En dat is het verschil in interpretatie. En daar maakt Raiola maar al te graag gebruik van.
2 0
HStorm
Hopelijk zit er ook een doorverkoop clausule. En ja, dan ben ik 'tevreden'.
0 0
insectenverdelg
Dus hij had afgrlopen zomer ook al voor 50 weg gemogen?
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Is goedkoop, maar Overmars heeft dit weer heel goed goed aan. Kudos aan hem.
0 0
AFCA-B93
Vind 75 miljoen eigenlijk nog steeds wel het bedrag wat we minimaal moeten vangen, en hoop natuurlijk wel op wat bonussen daar bovenop. Maar gezien die belofte om mee te werken destijds is dit een prima bedrag, mocht het allemaal kloppen natuurlijk
0 0
ReinBurg
En ik vind van niet. Stel je hield m nog een jaar en haalt minimaal de achtste finale CL (wat minimaal zo'n 50 miljoen oplevert), wordt kampioen (rechtstreeks geplaatst CL dan) en je verkoopt hem volgend jaar alsnog omdat ie dan nog beter is dan vang je per saldo vele malen meer. Gewoon een flater van Overmars om vorig jaar al beloftes te maken aan een 18 jarig talent....daardoor zat ie in de val.
4 -13
Libero
Newsflash: de betere spelers hebben het voor het zeggen tegenwoordig. Jij doet net alsof Overmars vorig jaar de keus had om hem geen toezeggingen te doen. Ja, "doet net", want je weet het heus wel en je bent puur met een hetze tegen Overmars bezig.
De Ligt was foetsie geweest zonder die toezeggingen en wss nog enige anderen in zijn kielzog, want dan zou het hek van de dam geweest zijn.
"Stel ..." zeg je? Oké. STEL dat er vorig jaar een som van 50 mio ter sprake is geweest, dan is daar 25 mio bovenop - zonder nare situaties met oeverloos gesteggel en eventuele arbitrage - een geweldige prestatie.
2 0
gi0vanni
Er zijn twee nadelen, de eerste is als je een speler beloofd na een jaar weg te mogen en dat dan weer niet toe staat krijg je een ontevreden de Ligt. En hoe korter het contract en hoe minder de prestaties des te minder de waarde.
1 0
JOHANisGOD
Hoe kun je het allemaal opschrijven.
6 -2
Ruff Rhythim
Je vraagt je inderdaad af of hij überhaupt weet hoe deze balsport beoefend wordt...
1 0
Oeroeboeroe
Alles na "Stel" is duimzuigerij, stel je houdt hem nog een jaar en vliegt er in de voorronde uit, vlak voor de winterstop scheurt hij zijn kruisband en je wordt geen kampioen. Dan mag je blij zijn dat je er wat voor krijgt.
10 -2
AFCA-B93
Ik weet niet of je het door had, maar we zaten vorige zomer met nogal een probleem: een extreem emotioneel seizoen wat toch een rampseizoen genoemd mag worden. Appie, Keizer aan de kant gezet, geen kampioen en bovenal slecht voor de naam Ajax: geen Europees voetbal gespeeld. Een nieuwe weg werd ingeslagen met die video voor de talenten, Tadic en Blind werden aangetrokken. Als je dan zo’n supertalent de deur uit laat gaan deed je dat waarschijnlijk allemaal voor niks, want als Matthijs mag gaan, mag Frenkie ook, mag Onana ook, mag Donny ook etc etc. Dan sta je met Tadic en Blind, maar zonder talent. Tuurlijk heeft Overmars een belofte gemaakt, duuh.
6 -1
MankeNelis
Prima transfersom. Niks mis mee. Er komt veel geld binnen. Ajax is daardoor een blijvertje geworden. Nu met twee benen op de grond blijven en geen gekke dingen gaan doen. Zoveel mogelijk bij de basis blijven.
4 -1
Petterson1964
Oh het is een topic over Valentijn Driessen, dat betekent weer hysterische reacties.
3 -4
ajaxxcied4life
Peterson1964 en Duiff altijd staan ze vooraan om die fascistenkrant een hart onder de riem te steken.
0 -4
Bjorn
Facistenkrant.... is dit een Volkskrant abonnee?
2 0
Ferd
Valentijn zegt bij uitzondering een keer iets zinnings. En gooit er geen sneer naar Ten Hag achteraan. Valentijn is aan vakantie toe.
4 -1
HStorm
Ho ho, de vakantie is nog niet aangebroken en mogelijk komt er nog wat achteraan ;-)
1 0