Jansma blij met keuze De Ligt: 'Verdedigen is daar een vak'

GinoHaverkamp, 16-07-2019 om 23:25, 4253 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Kees Jansma denkt dat Matthijs de Ligt er goed aan doet om zijn loopbaan te vervolgen bij Juventus. Wel is de oud-perschef van het Nederlands Elftal blij dat de transfersoap haar ontknoping nadert. 

'Ik ben blij dat het voorbij is', is Jansma's eerste reactie bij FOX Sports over het nieuws dat De Ligt geland is in Turijn. 'Dat oeverloze geleuter over al dan niet gaan en die 75 of 50 miljoen. En dan die privéjet, dan hebben wij het er weer over. Ik ben blij dat het voorbij is, ja.'

Gevraagd of de keuze van De Ligt om naar Turijn te vertrekken een goede is, zet Jansma even aan het twijfelen. Niet over de clubkeuze, maar over het gebruikte woord. 'Ik vrees dat hij niet alles zelf kan beslissen. Er spelen wat belangen mee, waaronder die van de zaakwaarnemer.' Wel is de presentator blij dat Juventus zijn volgende club is. 'Maar als je op deze leeftijd naar Juventus - wat echt een hele grote club is - kan: daar is alles goed geregeld. Ongeacht het geld wat je verdient, is het een grote Europese topclub. Verdedigen staat daar hoog in het vaandel. Dat is echt een vak in Italië. Bij Barcelona wordt dat wat minder gewaardeerd. Het is een goede keuze, Juventus is een topclub die weer de Champions League wil winnen.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BokkieBokstra
Ben het wel eens, Italie toch het verdedigersland en van deze ervaren mannen achterin kan hij vast veel leren. Chiellini is niet alleen maar verdedigen, hij heeft een goede pass in de benen en heeft aanvallend ook wat te bieden. Vind het wel een leuke keus en hij is nog jong.
0 -2
grannig mokum1
Precies D,
0 0
Schip
Dit zijn weer van die oppervlakkigheden. Bij Barca wordt goed verdedigen net zo gewaardeerd. Wat ze daar minder graag zien is verdedigend voetbal.

Dan zit je 100 jaar in het vak en dan begrijp je het nog niet.

Wat Juve erg goed kan is in een organisatie staan, een tegenstander opvangen, de ruimtes beperken en daarin strak mandekken. Daar kan De Ligt van leren, natuurlijk, maar bij Barca kan hij zijn eigen speelwijze weer verbeteren. Dezelfde die in oranje ook wordt gespeeld.

Nah goed, kennelijk willen we een type Bonucci of Chiellini hebben.
1 0
PetrusKeizer
hebben we bij van der Sar ook gezien. Hoe dolgelukkig die werd na de transfer naar Juventus.
1 0
AltijdAJAXAmsterdam
Vind juist dat Matthijs zich te veel op het verdedigen heeft gefocust. Eigenlijk is dat sinds Bulgarije zo. In de jeugd was hij, zoals ik me herinner, een soort Jan Vertonghen, die continu inschuift. Daarmee vergemakkelijk je de opbouw erg. Verdedigend is De Ligt al geweldig, al heeft ie nog steeds z'n foutjes, maar dat hebben alle verdedigers. Had liever gehad dat ie bij Barca weer een beetje als de oude De Ligt werd, ook heel sterk in de opbouw. Want de afgelopen 2 jaar ziet dat er allemaal wat stroever uit. Maar goed, ik ben misschien de enige die heel graag heeft dat een verdediger ook een goeie opbouwer is.
2 0
Ajaxadept
Nee ik geef je daar gelijk in. Als een ploeg, zoals Ajax en Barcelona, in staat is vroeg druk te zetten kun je praktisch op de helft van de tegenstander voetballen. Zulk voetbal oogt niet alleen spectaculair en aantrekkelijk, maar is mits goed uitgevoerd vaak effectief. Juve is wellicht niet meer de typische verdedigende Italiaanse ploeg, maar geen Barca of Ajax. Juist dat met veel ruimte in de rug spelen zou de Ligt hebben kunnen vervolmaken bij Barca en straks bij het Nederlands elftal toepassen.
1 0
AltijdAJAXAmsterdam
Precies! Thanks voor de aanvulling!
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Barcelona kan qlsnog toeslwan over 2 jaar, om Pique dan te vervangen, maar dan betaken ze wel de absolute hoofdprijs voor Matthijs.
2 0
MankeNelis
Cruijff zei het al, Italianen ze kennen niet van je winnen, maar je ken wel van ze verliezen. Omdat ze toen eeuwig en altijd de bus parkeerden. Meer was het niet en nog steeds niet. Dus dat geweldige verdedigen is gewoon laf voetbal.
3 -2
geronimo
Was Raiola keuze, andere clubs waren van begin af aan kansloos
3 -1