'Kritiek op De Ligt is nergens voor nodig'

FinnDekker, 16-07-2019 om 15:35, 12839 views, Pantelic Podcast |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De kritiek op Matthijs de Ligt en zijn vermeende salariseisen vindt Freek Jansen ietwat onterecht. De verdediger heeft volgens de Ajax-watcher vooral naar het sportieve plaatje gekeken. Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de Ajacied, heeft daarna gezorgd voor een torenhoog salaris. 

In de Pantelic Podcast roemt Jansen het talent voor zijn arbeid op de trainingen, ondanks het hele circus om hem heen. 'Hij heeft (in de week voordat Ajax naar Oostenrijk vertrok, red.) volle bak getraind. Dat vind ik mooi. Je kan ook relaxed trainen en uit de duels blijven. Maar daar was bij De Ligt geen sprake van. Kritiek op De Ligt vind ik nergens voor nodig. De kritiek op Raiola en zijn aanpak zijn terecht, daar kan je een mening over hebben.'

Toch is Jansen ook mild wat betreft Raiola. De verslaggever verdedigt de belangenbehartiger. 'Daar is Raiola ook voor. Bijna alle voetballers zouden wel bij Raiola willen zitten, terwijl veel supporters hem vaak haten. Hij zorgt dat de speler het maximale krijgt. Dat heeft hij ook met De Ligt gedaan. Hij is met een De Ligt-brochure op pad gegaan en heeft die clubs laten opbieden tegen elkaar, daar is een waanzinnig contract uitgekomen. Dat moet je los zien van De Ligt zelf.'

Uiteindelijk is de keuze op Juventus gevallen, zo lijkt het. Deze week wordt de transfer volgens de laatste berichten afgerond. 'Hij ziet in Juventus gewoon een geweldige sportieve club, waar hij zich als verdediger kan ontwikkelen. Er is niks mis met die transfer.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Kan dit medium nu eens stoppen met deze
Inmiddels afgeronde transfer de Ligt.
Word chagrijnig dat zo’n jonge fijne speler
Nu al weer vertrokken is. Laten we ons dan
maar concentreren op ons “nieuwe” Ajax.
0 0
bdsngsfs
Helemaal prima dat De Ligt naar Juve gaat en niet naar Barca. Anders zou Barca veel te sterk worden met De Jong, Messi, etc. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want we willen met Ajax nog wel een kans hebben in de Champions League. Het was nog beter geweest als De Ligt naar Stoke City was gegaan. ;)
0 0
gunithater
Had Freek Jansen hetzelfde gezegd over Kishna, was Kishna dan ook vrijuit gegaan. Of is het nu zo omdat de Ligt zo een normale slimme jongen lijkt, dat hij ontastbaar is voor kritiek?

De relatie tussen Ajax en Raiola is algemeen bekend en de Ligt is bewust met hem in zee gegaan. Dat is de Ligt z'n goed recht, maar dat betekent niet dat hij vrijuit gaat in deze. (in de media verkondigen dat er afspraken zijn gemaakt tijdens de vorige zomerstop, etc.) Ook daar mogen fans een mening over hebben.

Enfin, Matthijs is weg en dat is voor iedereen het beste, deze transfer kent geen verliezen. Wij moeten ons nu richten op het supporten van onze nieuwe helden!
0 0
AST020
Je mag Raiola haten, maar als ik naar zijn spelersportefeuille kijk, zal hij zeker niet slecht in zijn vak zijn en de belangen van de spelers met verve behartigen.
0 0
Babangida83
Raiola laat De Ligt eruit zien als een hoer, ondermijnt de onderhandelingspositie van verkopende clubs en zorgt voor een hoop onrust tijdens transfers. Ook dat laatste is niet goed voor de club en niet voor de sporter.

Je kunt beter zoals Frenkie lekker op tijd alles regelen, op een topmanier weggaan, clubs tegen elkaar uitspelen, maar op een transparentere manier en daarna mekaar succes wensen. Wint iedereen. Of je nu 11.5 of 12 miljoen per jaar verdient, dan kun je wel in alle rust op vakantie en lekker rustig binnenkomen bij je club, klaar voor t nieuwe seizoen. Dat is nou een topzaakwaarnemer die in t belang van zijn cliënt denkt. Zowel sportief, persoonlijk als financieel.

Kun je dit De Ligt kwalijk nemen? E
Misschien een beetje. Maar je wordt geleefd in zo'n positie, iedereen heeft er een mening over, Raiola heeft handige praatjes en jij bent 19 jaar. Dan moet je wel heel sterk zijn als persoon. Maar van Janssen als journalist had ik meer verwacht.
1 -2
Schwalbino
Bij Frenkie was de kritiek net dat hij het midseizoen deed. Dus dit is niet echt steekhoudend.
1 0
Babangida83
Frenkie heeft t in de winterstop gewoon in alle rust gefixt. Dat er kritiek was, dat is logisch in Nederland. Hier is t nooit goed. Maar er was wel veel minder kritiek(onrust) omdat hij t gewoon netjes gedaan heeft en op t moment van voetballen, wist Frenkie waar hij aan toe was. Dus kon hij zich goed focussen op 1 ding. Dus relatief rustig. Raiola heeft De Ligt gewoon beschadigd.
0 0
Huntelaar020
Ja daarbij had frenkie de pech dat de resultaten toen zo slecht waren met hereveen,Feyenoord en Heracles enzo.
0 0
aniet
Toch als supporter voelt het goed als een speler komt ondanks dat hij bij andere clubs meer kan verdienen
0 0
DT10
Helemaal mee eens wat betreft De Ligt.

Raiola wil natuurlijk het liefst dat de spelers uit zijn stal, in hun carrière, zo vaak mogelijk van club wisselen, want dat zijn de momenten waarop hij het meeste geld verdiend. Dit lijkt hem ook aardig te lukken, kijk naar: Ibrahimovic, Maxwell, Balotelli, Pogba, Mkhitaryan, Bouy, Kishna, Tete, Kluivert enz.

Ik hoop dat Matthijs in de loop der jaren een club en omgeving vind waar die zich thuisvoelt en waar die een lange periode kan blijven. Ik heb zo een gevoel dat dit niet Juventus is, hopelijk heb ik het fout.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Ben benieuwd of Juve weer de schaal pakt met hem erbij nu...
0 0
Van Reenen
Juventus de schaal en wij de cup met de grote oren, zou niet verkeerd zijn.
0 0
trodat4030
Ojee Freek, jongen wat doe je toch? Eerst overstappen naar een 'kakkerlakkenkrant' en ook nog eens genuanceerd over Raiola praten.. Daar gaat je reputatie op AS, jarenlang goed bezig en dan nu dit.. Verwacht maar comments dat je weer De Graafschap-watcher moet worden en dat je je zo snel hebt aangepast aan de kakkerlakken en weet ik veel. Ik hoop maar dat je sterk in je schoenen staat..
4 -1
Schwalbino
Mee eens. Verder is het natuurlijk geen toeval dat zoveel goede verdedigers uit Italie kwamen. Dus daar gaat hij nog beter worden.
0 0
Schip
Als de kritiek op de aanpak van Raiola terecht is, is de kritiek op de keuze van De Ligt voor Raiola ook terecht. Te meer iedereen van tevoren al weet hoe Raiola te werk gaat.

En wat de inhoud van wat Jansen betreft: puur apologetisch verhaal. Zoals vaker belicht hij een kant. Nu zuiver de kant van De Ligt / Raiola. Zou zogenaamd sportief gemotiveerd zijn. Dus Frenkie zal wel een lamlul eerste klas zijn, dat hij zonder basisplaats garantie naar Barca gaat. Dat werkt toch niet zo in de top. De Ligt moet het daar afdwingen.

En wat dat laatste punt betreft: speelt Italie of Juve erg aanvallend voetbal? Ruimtes in de rug etc? Of was Juve juist achterover aan het leunen, vooral in Amsterdam en blinkt hun defensie dan uit?

Hoe je het ook wendt of keert, Raiola is een rat, je hebt hem niet nodig voor een flink salaris, kijk naar Frenkie, noch voor een overgang naar je droomclub, kijk naar Frenkie en je eindigt met een hoog salaris, waar je eigen club dan minder transfergeld voor ontvangt en Mino erg goed voor zichzelf zorgt.
3 0
Klaasforever
De spijker weer op z'n kop Schip. 75 miljoen is natuurlijk niet misselijk, maar zonder die rat had er veel meer in gezeten en dat had De Ligt ook kunnen en moeten weten; ik hou er daarom nog altijd een beetje nare smaak aan over.
0 -1
Schwalbino
Hoezo dan?
0 0
Schwalbino
Ik zie ook niet waarom er in dit geval kritiek op Raiola is. Hij sleept het maximale voor Matthijs eruit. Daar is niets mis mee.

Vertel me eens op welk punt hij in dit geval verkeerd of onfatsoenlijk zou hebben gehandeld?
0 -1
Ajax27
Maar goed dat we alleen maar Frenkie's hebben en iedereen vanzelfsprekend naar z'n droomclub kan voor een astronomisch salaris. Oh wacht....
0 0
InOost
'Geweldige sportieve club' ja inderdaad, wel eentje die van de vorige club van de Ligt heeft verloren.
Misschien kan hij zich inderdaad verder ontwikkelen wanneer wij ze weer in de pan hakken.
1 -1
31xAjax
Ik zal niet snel zeggen dat iemand dom is of iets doms post, dus doe ik dat nu ook niet.....
0 0
Ferd
Dus had hij naar Heracles gemoeten omdat Ajax daar van verloor? Wat een kul
1 0
AjaxBaggio
Ik vind Juve ook een prima keuze. Enige nadeel vind ik de sfeerloze (en deels ook overschatte) competitie. Maar ze zijn wel bezig met een comeback.

En juist door het spelen in een totaal ander systeem, gaat hij alleen maar beter worden. Denk dat De Ligt over 2 jaar nog completer en nog beter zal zijn.

Dat gegeil op Barca moet trouwens een keertje stoppen. Niet iedere voetballer wil naar Barca. Veel mensen kunnen en willen dat niet begrijpen.
8 -1