'Het is ook moeilijk om bij Ajax te spelen'

FinnDekker, 16-07-2019 om 14:20, 10631 views, VI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Martijn Krabbendam denkt dat Perr Schuurs kan slagen bij Ajax. De verdediger speelde in het vorige seizoen vooral in Jong Ajax en had tijd nodig om zich aan te passen. Maar daar is niets mis mee, concludeert de verslaggever van Voetbal International. 

'Het is ook moeilijk om bij Ajax te spelen. Kijk maar naar de basis van het afgelopen jaar. De meeste spelers hebben eerst minuten gemaakt bij de beloften, zelfs Frenkie de Jong en Donny van de Beek.' Vroeger was dat niet anders, zo weet Krabbendam nog. 'Zelfs Litmanen heeft volgens mij in het tweede gespeeld, voordat hij de stap maakte.'

Schuurs kan mogelijk dit jaar deze stap gaan maken. 'Je hoort berichten dat hij zich beter begint te ontwikkelen. In de pikorde schijnt hij ook Magallán voorbij te zijn. Je hebt gewoon tijd nodig. Je moet spelers niet te snel afschrijven daar. Ajax zit nu alleen op zo'n niveau dat ze nu niet altijd kunnen wachten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DT10
Ik word wel een beetje moe van die stukjes van die overgewaardeerde VI-journalisten. Ben geen fan van Derksen, maar sinds die daar vertrokken is, is het niveau toch aanzienlijk gedaald.
2 0
JohnnyD
Volgens mij schrijft helemaal niemand Schuurs nog af. Zo kan ik ook wel een stuk schrijven. Je begint met een zelf verzonnen aanname en bouwt er een tekst omheen.
2 -1
DrD3k
vorig jaar wel hoor. Net als Pierie en Scherpen nu, terwijl je gewoon ziet dat die gasten iets bijzonders hebben. Scherpen is 10meter lang en legt zijn kin op de lat. Pierie kan gewoon heel goed voetballen. Ze moeten alleen stappen maken en dat zul je volgend jaar al zien.
0 0
AFCAMM
Mwuah... Er was na afgelopen seizoen toch best wel wat (harde) kritiek op hem. Nu hij het in de voorbereiding goed doet en fysiek stappen heeft gemaakt is dat heel erg veranderd.
1 0
HStorm
Iedereen die kritiek had snapt er volgens mij weinig van. Jonge kerel, leergierig, goed schot en kan verdedigen. Was dé man die Fortuna naar de Ere heeft gebracht.

Bijna iedere speler die naar Ajax komt heeft aanpassingstijd nodig. Duurt tussen de 1/2 en 1 1/2 seizoen als je de statistieken erbij pakt. En als ze het dan al halen. In die tussentijd is het geduld hebben en niet teveel slap ouwehoeren over een mindere periode of een weggegeven kans.
1 0
Ozymandias
Inderdaad, het was duidelijk dat Schuurs positioneel nog het een en ander moest leren maar in mijn ogen was het net zo duidelijk dat voor een jongen met zijn talent en vooral ook zijn mentaliteit het een kwestie van tijd was voordat hij dit zou leren. Door het seizoen heen heb ik met veel verbazing bekeken hoe sommige mensen hier op AS hem al afschreven.
1 0
Joseph
Vorig seizoen had je Blind en de Ligt achterin, daar was geen twijfel over, in ieder geval niet bij Ten Hag.

Dit seizoen komt dan waarschijnlijk Alvarez, dat verschil is met Schuurs minder groot dan met de Ligt. Ik verwacht dit seizoen dus meer roulatie achterin, net als in de voorhoede voorin.

Schuurs zal geduld moeten hebben voordat hij net zo onomstreden is als Blind en de Ligt.
1 0
AJAXAFC1
Ik snap sws niet waar het is begonnen dat mensen gingen twijfelen of kritiek hadden op schuurs?
Hij had fucking matthijs de ligt voorheen het grootste verdedigende talent van de afgelopen 20 jaar en hij kwam net van het kleine fortuna wat verwacht je?
Die Jongen heeft alle potentie die staat er gewoon in ajax 1 straks
8 0
AsensioWillemsen
Omdat hij de eerste helft van vorig seizoen slecht speelde. Na de winter is het stukken beter gegaan en hoorde hij bij de beste spelers. Hij had gewoon tijd nodig om aan te passen en te wennen. Je ziet dat hij nu al op een hoger niveau zit dan vorig jaar
0 0
WouterBerg83
Het niveau bij Ajax is de laatste jaren aanzienlijk omhoog gegaan. Dat het dan langer duurt voor de talenten de stap kunnen maken, en dat die stap überhaupt voor minder spelers is weggelegd, is niet meer dan logisch. Het is niet zo dat de opleiding of het daar aanwezige talent in kwaliteit achteruit gaat.
0 0
Tinus
Eens. Het is echter wel zo, dat Ajax moet blijven vernieuwen en verbeteren op De Toekomst om de talenten ook op een hoger niveau te kunnen laten instromen. Verder blijft het en kwestie van proberen en geduld, want een talent heeft nu eenmaal tijd nodig om mee te komen.
0 0
MK77
Ik vind het eigenlijk wel goed dat de jeugd echt doorbreekt tussen de 20-22
2 -1
DrD3k
leeftijd moet geen rol spelen. Goed genoeg is oud genoeg.
0 0
Sanalologo
We bevinden ons nu in een luxe positie waar de selectie voor kwaliteit zit én er een flinke bom geld op de bank staat.

Ik geniet er nog van zolang het kan, voor dat je het weet kan het ook zomaar weer omslaan binnen een paar jaar.
3 0
AjaxDaniel
Dat geld zal vast niet 1 2 3 verdampen
2 0
MK77
Dat niet maar we zitten/ zaten in een perfect storm van unieke talenten/ coach/ bestuur en routiniers.
2 0
AFCAwooz
Is er over feyenoord zo weinig te melden dat de 010 watcher van VI over Ajax gaat praten?
8 0
Ruff Rhythim
Schijnbaar denkt ie dat Ajax nog steeds hun concurrent is...
0 0
JPM
Haha, precies wat ik dacht. Gaat deze flapdrol het nu ook al over Ajax hebben? (-:
0 0