Boussaboun: 'Had hem liever in La Liga gezien'

JesseTH, 13-07-2019 om 00:00, 6501 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ali Boussaboun baalt van de keuze van Matthijs de Ligt om zijn carrière te vervolgen bij Juventus. De voormalig international van Marokko gunt hem de transfer volledig, maar ziet in FC Barcelona de ideale club voor de mandekker.

'Ikzelf vind het jammer', begint Boussaboun te vertellen in de studio van FOX Sports. 'Ik had hem liever in La Liga gezien, waar je Clásico’s speelt en welke competitie hoger aangeschreven staat. Ik probeer als voetballer te denken. FC Barcelona is gelegen in een fantastische stad, het is een club met historie en er wordt het soort voetbal gespeeld dat hij gewend is bij Ajax.'

Over een eventuele basisplaats voor De Ligt in Barcelona had Boussaboun ook niet getwijfeld. 'Pique wordt bijna 33. Uiteindelijk hadden ze hem in de basis gezet, al moesten ze met twee rechtspoten spelen. Ik zag in hem een toekomstig FC Barcelona-aanvoerder. Ik gun hem het allerbeste, maar toch vind ik het jammer. De Serie A is niet de Serie A van twintig jaar geleden. Het enige waar bij hen de uitdaging in zit, is de Champions League.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
amthree
Bijna elke mocro is een barca fan dus dit verbaasd me niks van die boussaboun.
0 0
EricAjax1
Ali Boussabon had hem liever in La Liga gezien.. Oké
0 0
Ajaxxxisdebeste
Misschien vreemd maar had een 19jarige jongen opgegroeid en gevormd op de toekomst liever nog paar jaar bij Ajax gehad... Maybe it is just me
0 0
Rdk1983
Die zit over 2-3 jaar in de PL waar die hoort. In de sterkste competitie.
0 0
Liam
Italie is een leuker land om te vertoeven dan Spanje vind ik persoonlijk. Voor de rest spreekt alles tegen een keuze voor Juventus ivm Real Madrid of Barcelona.
0 0
Ferd
Welnee. Er zijn hele goeie redenen om voor Juve te kiezen.
0 0
Ajax27
Reken er maar op dat de Italiaanse competitie de komende jaren flink kan investeren in topspelers. Door het vernieuwde belastingstelsel wordt het mega aantrekkelijk om spelers salarissen te bieden die gelijkwaardig of hoger dan de Engelse en Spaanse competitie worden met minder investeringen voor de clubs.

Iedere paar jaar zie je de sterkte van competities verschuiven. Die verschuiving zal nu binnen 3 jaar naar Italië gaan. De competitie zal sterker en zwaarder worden. Perfecte keuze dus voor de Ligt met tegenstanders als Inter, As Roma, Napoli, Lazio en AC Milan die de komende jaren weer veel meer kwaliteit kunnen halen.
1 0
Ajaxadept
Ben het eens, de Ligt past véél beter bij Man. United of Barcelona, een club die de zelfde filosofie van spelen nastreeft, aanvallend en aantrekkelijk voetbal. Het Italiaanse voetbal is op Juventus na niet echt aanlokkelijk meer, de uitdaging moet dan komen van de CL wedstrijden. Juventus is al jaren de nummer 1 van Italie, net als PSG die van Frankrijk is. Kijkend naar Neymar is die nu al "klaar" bij PSG en wil hij graag weer naar Spanje, hetzelfde kan de Ligt ook bij Juventus overkomen! Dit hele circus zal wel de "verdienste" zijn van Raiola, die al jaren goeie contacten met Juve heeft! Vraag is dan of het salaris van Juve de doorslag gegeven heeft of de sportieve uitdaging....!
0 0
Red Devil
Dat is een betere competitie voor hem en Barca een mooiere club.
0 0
Pure
Volgens mij staan er bij Juve ook een paar oudjes in en Barca is ook al lang niet meer wat het geweest is. Messi wordt ook al bijna opa en Suarezje is ook 10 keer niks. Hoelang is het geleden dat ze een speler hebben opgeleid dan. Barca is ook gewoon een ordinaire koopclub tegenwoordig.
0 0
Redrum
Ik was al echt benieuwd wat Ali Boussaboun van de transfer van Matthijs zou vinden. Gelukkig weet ik het nu!
2 -3
Ferd
Ik had Boussabon liever helemaal niet op een voetbalveld gezien. Maar je krijgt nou eenmaal niet altijd alles wat je wilt.
0 -2
Truth
Ik heb doorgaans niet veel op met de mening van Ali, maar hier ben ik het toch volledig met hem eens
1 0
Keizer11
Natuurlijk is het Italiaanse verdedigen een prima leerschool. Daar blijft hij twee jaar dan brengt Raiola hem met heel veel plezier en met, als het moet, veel ruzie richting Barca zodat die Italiaanse speknek opnieuw gaat cashen. Hij is niet gek.
Juventus , PSG, Bayern zijn met de winterstop al kampioen , hun spel wordt zeker met die nieuwe trainer er niet spannender en beter op. Alleen de Champ league is het doel. Als dat niet lukt wordt het er niet leuker op in Turijn ook niet met een dikke portemonnee.
1 0
X-RaY
Gewoon een prima stap voor die jongen, dat zure gezeik hier elke keer. Die gozer is een sportman pur sang. Kan me nog goed dat het gesprek tussen Dolberg en Andy herinneren waarin Dolberg vertelde dat De Ligt maanden lang op z'n afgetrapte adidas liep. Multimiljonair word hij toch wel aangezien hij toch bij de top had beland. Die gozer geeft er helemaal geen flikker om, voetballen en zich ontwikkelen des te meer. Serie A is dus een hele goede leerschool voor het vak verdedigen.
1 -2
Schip
Natuurlijk moet hij dat zelf weten, maar ik neem aan dat jij ook wel ziet dat er ergens iets niet klopt. Waarom zou hij Barca afslaan dat een lager loon biedt, PSG idem en wel kiezen voor Juve dat een veel hoger salaris biedt? Dat zou dan opeens om het ontwikkelingsaspect zijn? Dat is toch je reinste onzin?

En ik denk helemaal niet dat hij daar goed kan leren verdedigen. Hij leert enkel verdedigen in kleinere ruimtes, met meer verdedigers. Dat is een vak apart inderdaad, maar denk jij dat Chiellini even goed is bij Barca als Pique dat is?

Ik weet wel zeker van niet. De ruimtes moet je anders bespelen, de risico's anders inschatten, duels op een ander moment ingaan, opbouwen, inschuiven: bijna alles eist een andere aanpak. En hoe speelt De Ligt bij oranje?

Hij zal op micro niveau best leren hoe Chiellini en Bonucci het contact zoeken met aanvallers en daar van opsteken. Maar aanvoerder bij Barca zijn dat vrijwel jaarlijks om de CL speelt met classico's tegen Real in een open competitie, lijkt me echt veel en veel mooier dan bij een organisatieploeg als Juve spelen.
1 0
Ajacied33
Je hebt een punt Boussaboun, maar wie zijn wij? De Ligt is gewoon gezwicht voor het geld. Als hij echt sportief had gedacht, zou hij naar Barca gaan. Gasten denken alleen maar aan geld
1 -2
Pure
Want iedereen moet van Barca houden ofzo? Bij Barca krijgt Frenkie meer salaris dus wie is er nou de geldwolf van de 2 dan. Ik denk dat hij nu meer gaat spelen en meer gaat winnen dan als hij naar Barca was gegaan. Als de Ligt alleen maar geld wou dan was hij wel naar Psg gegaan.
1 0
Barra
Ik denk niet dat het alleen geld is, want bij Juve verwacht hij ook direct in de basis te staan itt Barça. Juve zou ook niet mijn keuze zijn, maar daar kan hij sportief gezien zich ook prima ontwikkelen en speelt hij ook altijd CL. De Serie A is niet meer wat het was, maar voor de meeste grote verdedigers heeft het nog altijd een soort uitstraling waar het verdedigen echt tot kunst wordt verheven.
0 0
AFCAMM
Hij kan met Ronaldo spelen en is nog op zo’n leeftijd dat hij genoeg kan leren in die competitie. Misschien niet qua niveau, maar wel van de spelers die daar lopen. Hij kan wat ‘bijschaven’ en heeft dan nog genoeg jaren om iets anders te doen.
0 0
Ferd
Spelen met je grote idool, die je persoonlijk vraagt om naar Juve te komen speelt ook mee. Als udinese meer salaris had geboden had De Ligt niet naar udinese gegaan, dat weet ik zeker. Het gaat dus niet puur om het geld.
0 0
Ajacied33
Ja dat zegt de Ligt idd dat Ronaldo zijn idool is/was. Maar blijft toch apart, Juve verkiezen boven Barca. Bovendien duurt het niet zo heel lang meer eer Ronaldo zijn kicksen aan de wilgen hangt. Kijk, was het nou de Serie A van de jaren 90, dan had ik het begrepen. Maar goed, zijn keus
0 0
Pure
Barca lover. #kots
0 0
Ferd
Hetzelfde met Messi en dan stort Barca in. En dat hij voor Juve kiest heeft veel met Barca te maken. Die bieden heb de helft van wat ze zijn vriend Frenkie betalen. Dan zou ik ook zeggen ‘pleur op, jullie hebben geen vertrouwen in mij en waarderen me niet’
0 0
TheRiviera
We kunnen De Ligt ooit nog bij Barcelona zien hij is nog jong. Zelf had ik hem ook bij Barcelona gezien omdat het ook veel beter is voor zijn ontwikkeling. Maar hij is jong en is ze dromen achter na gegaan. Hij heeft niet echt stil gestaan en gekeken naar wat het beste voor hem is in voetballend aspect. Hij heeft gekeken naar wat hij zelf graag wilt. En op zijn leeftijd kan ik dat wel snappen.
0 0
Michels
Wat een gelul weer! Beter uiteindelijk bij Barça in de basis, dan beter worden in de beste competitie voor verdedigers, bij de club met de beste (zij het oude) verdedigers van de wereld. "Lekker veilig kiezen voor het bekende Ajax-spel in Barcelona.." Nee Bous, beter worden betekent jezelf uitdagen en je nieuwe systemen en spelvormen eigen maken! Lekker verder rijpen in Turijn, Matthijs! Als Barça je echt wilt, halen ze je wel voor de basis. Daar heeft die pizzabakker uiteindelijk die transferclausule ook voor onderhandeld. En anders haalt Real je na een paar seizoenen wel op - ook niet de minste. Die kicken altijd wel op record transfers...
0 0
Schwalbino
Verdedigen is de specialiteit van het Italiaanse voetbal dus als jonge verdediger is dat je beste leerschool.

Daarnaast, als gasten je een geldwolf noemen, als de afgunst uit de poriën spat, heb je het natuurlijk prima gedaan.

Matthijs, je gaat daar de beste verdediger van de wereld worden.

En als het allemaal niet zo loopt ben je toch lekker multi-miljonair op zijn 24ste. Je koopt een historisch landgoed met wat wijngaarden of een paleisje in Venetie en gaat van het leven genieten.
0 0
eros
Barca zet in op Neymar en Griezman terwijl de aanval nou net de best bezette linie is bij Barca.
Ze hadden beter de centjes in de Ligt en eventueel van Dijk kunnen investeren.
0 0
AjaxBaggio
Weinig mis met Juve hoor. Gewoon een top team. Alleen die sfeerloze Serie A valt toch best tegen. Maar goed, voor 12 mil zou ik overal ballen. Dus kan hem weinig verwijten.

En Barca is alleen maar bezig met Neymar en Griezmann. Die wilden niet zoveel salaris betalen.

Dan moet je verder kijken i guess. Ik had hem ook liever in Spanje gezien. Maar als je daar 4 miljoen minder verdient. Tja, zeg dan maar nee tegen Juve. Makkelijk gezegd dan gedaan.

En bij Juve speelt hij nog 2 seizoenen met Ronaldo. Speelt hij naast Chiellini. Kunnen de meeste spelers op hun 19e niet zeggen.
2 0
TheRiviera
Op zijn leeftijd speelt geld geen rol. Of het moet geen rol speler naar mijn mening. Hij had bij Barcelona meer dan genoeg kunnen verdienen qua salaris. En Barcelona was al veel eerder bereid de volle 75 miljoen op tafel te leggen vergeleken met Juventus. Maar zoals eerder al gezegd De Ligt wou zelf graag naar Juventus om met Ronaldo te spelen. En dat is niet iets wat we hem kwalijk kunnen nemen.
0 0