'Als er een goed bod komt, gaat Neres weg'

FinnDekker, 10-07-2019 om 17:55, 20116 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Süleyman Öztürk denkt dat Ajax er goed aan zou doen om David Neres bij een hoog bod te verkopen. De verslaggever van Voetbal International ziet de Braziliaan niet uitgroeien tot een speler van wereldklasse. 'Op de Copa América heeft hij het ook niet kunnen waarmaken', aldus Öztürk.

'Er werd in januari al getwijfeld over China. Ik denk dat als er een goed bod komt met een goed salaris, dat Neres weg is. Ik begrijp dat heel goed. Neres is een Braziliaan, een broodvoetballer. Als je zijn achtergrond ziet en begrijpt, kan je zo'n bod niet negeren.' De 22-jarige Neres kwam in januari van 2017 naar Ajax en heeft nog een contract tot medio 2022.

'Neres is niet goed genoeg voor Manchester City of Bayern München. Het is een momentenspeler', vervolgt Öztürk, die denkt dat Ajax bij een goed bod graag meewerkt. 'Ik denk dat Ajax wel snapt dat als een club 45 miljoen euro biedt, dat je hem weg moet doen. Een prima prijs voor iemand die geen absolute top is.'

Kasper Dolberg

Bij VI is men wat betreft de voorhoede ook benieuwd naar de toekomst van Kasper Dolberg. Pieter Zwart geeft aan dat zijn mindere periode mede komt door de speelwijze van Ajax. 'Ik denk dat het systeem van Ajax niet geschikt is voor Dolberg. Als Ajax op dezelfde manier blijft spelen, vrees ik dat het een jaar wordt als vorig jaar. Als je puur gaat kijken naar het aantal minuten per goal, dan is het nog oke. Maar het is niet de Dolberg die Dolberg kan zijn.'

Öztürk is het grotendeels eens met zijn collega. 'Je ziet dat het er wel in zit: lichtvoetig, snel en ongelooflijk koelbloedig. Maar het ontbreekt aan zelfvertrouwen en de blessures helpen niet mee. Hij moet weer het ritme van doelpunten maken krijgen, dan zie ik hem wel doorgroeien.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
In de headline moet staan: Als er een goed bod komt waarmee Ajax het eens is, mag Neres vertrekken.
Dit is dus in tegenstelling van de halve zool die het beter denkt te weten.
0 0
MH1988
Enige waar ik me in kan vinden is Dolberg ten opzichte van het systeem. Dolberg zal moeilijk renderen met van de Beek achter hem en Ziyech op rechts. Denk dat hij met Promes en Neres op de flanken en Ziyech achter hem het beste uit de verf zou komen.. Maar wat doe je dan met Tadic? en vd. Beek? Bij een vertrek van Ziyech heb ik hoop voor Dolberg. Ik zeg Tadic op 10. Promes & Neres op de flanken en vd Beek op 8. Dan kan Dolberg in de spits weer een sensatie worden. Al zie ik liever Ziyech blijven. Als Tadic dan in de spits staat is het Dolberg op de bank. Als Tadic op de flank komt te spelen dan zeg ik Promes op de bank.
1 0
Yohan
Wat een onzin, Neres moet bediend worden dan is ie levensgevaarlijk voor elke verdediging..
Dat hebben wel gezien in de CL. Lekker bijtekenen en niet luisteren naar Ozturk.
Die gaat over 1 of 2 jaar voor minimaal 50 miljoen weg, niet te vergelijken met het Dolberg scenario en zelfs hij kan nog gewoon terugkomen op zn oude niveau...
0 0
Ozymandias
Woensdag: "Als er een goed bod komt gaat Neres weg".
Donderdag: "Neres tekent nieuw contract bij Ajax".

Lekkere timing Öztürk!
3 -1
WouterBerg83
Neres, Dolberg, we hebben het hier over jongens van begin 20. Met een enorme hoeveelheid talent. Hebben ze zich over 2-3 jaar niet substantieel verbeterd (stabieler), dan mag je dit soort dingen gaan schrijven. Voor nu vind ik het veel te voorbarig om eigenlijk te stellen dat ze (bijna) aan hun top zitten. Dat geloof ik van beiden namelijk niet!
0 0
Babayaka
Messie heeft in het nationale team nog nooit wat laten zien, alleen zeuren en kaarten pakken.
1 -1
Schwalbino
Messi heeft 136 interlands gespeeld en 68 goals gemaakt.
1 0
sjeetje
Ik vind het altijd zeer vermakelijke en leuke stukjes, die filmpjes en audiofragmenten van Süleyman Öztürk op vi.nl. Je kunt het natuurlijk niet met hem eens zijn, maar het is ook maar een opinie hè...
ik ben het ook niet met hem eens overigens, vind Neres wel een echte topspeler, die je niet moet ophangen aan een paar matige wedstrijden met Brazilië helemaal aan het eind van een heel lang en vermoeiend seizoen.
0 0
Schip
Lekker van links naar rechts, wat maakt het Ozturk uit.

Vrijwel alle vleugelspelers zijn momentenvoetballers. Alleen uit tegen Spurs vond ik Neres tegenvallen, maar tegen Real, Juve en Bayern - op het allerhoogste niveau dus - was hij mede-bepalend. Leuk die Copa, maar is dat een hoger niveau? Lijkt me niet.

Ziyech is ook geen top bij zijn nationale elftal, maar bij Ajax en in de CL wel. Neem dat even mee als professionele analyticus.

En Neres een broodvoetballer? Dan had hij nu toch al met stokjes gegeten? Wat blaat deze man nou...
0 0
GorillaBiscuits
Waarom verkopen? Zou toch mooi zijn als dit soort jongens gewoon 5, 6, 7 jaar blijven! Een zwakke Copa helot daar alleen maar bij.
1 0
ETM
Tsja in topic hieronder gaf ik aan dat ik Ozturk wel okay vind, maar dat neemt niet weg dat ik vind dat hij de plank weer mis slaat hier.
Ik vind zijn overtuiging betreft Neres, maar vreemd. Broodvoetballer want Braziliaan. Neres is er nog, en gaf onlangs aan dat zn toekomts bij Ajax ligt. Ook hoe blij hij was niet naar China te zijn gegaan. En als hij straks naar een Dortmund kan dan heet hij een broodvoetballer? Dan is het niet gewoon een volgende stap in zn sportieve loopbaan? Geen absolute top nee. Maar hij hinkt er wel al tegen aan, en is nog volop in ontwikkeling.

Een bedrag van rond de 45 vind ik gezien de marktprijzen de afgelopen jaren bijzonder laag. Ook vanuit Ajax geen tekenen dat ze hem graag verkopen. Milik was 30 en geen halve finalist CL, en geen Braziliaans international, en ouder, en dat was in een markt met lagere prijzen.
Maar Ozturk doet Neres gewoon te kort in al zn uitlatingen...

Mbt Dolberg ben ik het wel redelijk met Pieter eens. Ajax speelt met zoveel aanvallers aan de bal op de helft van de tegenstander, dat een spits heel functioneel moet kunnen spelen. Op CL niveau is ieder balcontact kostbaar en in de eredivisie is er weinig ruimte.
Huntelaar oogt een lompe gans in vergelijking met Dolberg, maar ik zie Dolberg niet beter zijn voor Ajax dan Huntelaar. Huntelaar kent de 16 met zn ogen dicht, en zal over een seizoen gezien niet alleen meer scoren, ook zal hij meer ruimte maken zonder bal.
Men refereert vaak aan topseizoen Dolberg in 16/17, goals om bij de watertanden, dat zeker. En nog zo jong, en dat wegdraaien.. Ja ik snap het wel. Maar ook toen vond ik hem eigenlijk nog niet goed genoeg. Zullen mensen het beslist niet met me eens over zijn. Maar Dolberg bracht ook toen vaak te weinig. Daar stonden wel 'meesterwerkjes' tegenover. Talent dus te over, maar ik vind wel dat de Dolberg van toen te groot werd en wordt gemaakt.
1 0
kaashaas
Is dit dat knechtje uit de politiek? Gaat hij zich nu ook al.met voetbal bezig houden.
0 -1
ErikDeBosz
Hij heeft een punt, maar noem mij een buitenspeler die iedere wedstrijd top is. Je stelt dit soort spelers voornamelijk op omdat ze een moment kunnen creëeren.
0 0
PJSM
Ozturk als Ajax een bod van 50 mln in de winterstop afwijst waarom zou men dan nu wel 45 mln accepteren. Wat jij niet begrijpen.
2 -1
Johan14Cruijff
Rond de 43.000.000 in de winterstop.
0 -2
RensvN
Als iemand 1.5x de waarde van mijn huis biedt dan doe ik het ook weg...
0 0
JariJari
1.5 keer de waarde wel. Maar ik heb nog geen 120M geboden zien worden jij wel?

Of noem je 45M 1.5 keer de waarde? Ben je wel lekker?
0 0
Tnera
Hoe weet jij nou in wat voor huis RensvN woont?!
1 0
Hagmag
Deze meneer heeft volgens mij een zonnesteek opgelopen tijdens zijn vakantie in ......?
Moest ook een verhaal inleveren bij de hoofdredacteur.
Is broddelwerk geworden.
Een goed bod begint naar mijn bescheiden mening pas bij 60 miljoen, lees goed begint bij 60 miljoen.
Goed dat Ajax, lees Marc Overmars, niet is ingegaan op dat Chinese bod.
Woont deze türk in 010 ?
0 -3
Schwalbino
Jij hebt wel een fun leventje. Terug van vakantie en meteen weer aan het zeveren.

Neem een break, joh. En een andere nickname. Deze is wat lame. Geworden. Door vorig seizoen. Waar je met je kritiek op TH voortdurend de plank. Missloeg.
0 0
Cello
Pfff....ik zie hieronder gelukkig al, dat ik niet de enige ben die moe wordt van zulke uitspraken.

Neres zou geen topspeler zijn??. Waarop is het gebasseerd? Het afgelopen CL seizoen of pas recent de Copa America?. Een Copa waar Neres de laatste wedstrijden overigens niet opgesteld werd door coach Tite. En dan hebben we het nog niet eens over de manier van spelen van Brasil, waarbij je je kan afvragen of dat wel zo voordelig is voor een flankspeler, helemaal één die gewend is aan het ajax-spelletje?.

En dan maar 'gewoon' roepen dat Neres geen topvoetballer is. Ja ja.

Om vervolgens maar even op de stoel van Overmars te gaan zitten en te roepen dat bij een bod van 45 mio Ajax hem wel moet verkopen. Moet????.

Ajax moet helemaal niks. En Neres is wel degelijk een topvoetballer, die zeker gezien de CL prestatie's, wel even wat meer dan 45 mio kan en mag opbrengen.

Dat Ajax bij een goed bod zal meewerken, tsjah, dat zullen ze in principe bij elke speler wel doen....mits het idd een goed bod is. En 45 mio voor Neres is geen goed bod. Die Chinezen boden 43 mio en dat was ook geen goed bod en dat was zelfs nog vóór het schitterende vervolg van de CL knockout-fase.

Verder zullen er genoeg broodvoetballers zijn in Brazilie. Zou me niet verbazen. Maar op die manier zijn er ook genoeg broodvoetballers in Nederland. We praten hier in principe over voetballers, die al multi-miljonair zijn of zeer binnenkort zullen worden. Vergelijk je de miljonairstatus met de levensstijlen van de gezinnen waaruit óók Nederlandse voetballers komen dan zijn vrijwel alle ouders ineens minimumlijders. Ik ken namelijk maar weinig voetballers die uit een gezin komen waarvan één of beide ouders al heel erg rijk zijn.

Voorlopig is Neres (gelukkig) nog ajacied en ervaart hij het niet als een straf om nog langer te verblijven in Amsterdam, wanneer je zijn laatste intervi9ew hebt gelezen. En tuurlijk....dingen kunnen veranderen voor hem, wanneer hij bijv. een mega salaris krijgt aangeboden. Maar dan zal denk ik óók voor hem wel belangrijk zijn hoe of dan die toekomstige club speelt en of hij daar weer een stapje beter kan worden. En de speelwijze bij zijn manier van spelen past. Immers, óók hij wil uiteindelijk wel een vaste waarde worden in de Seleçao Brasileiro. |Maar voorlopig is ie nog ajacied en eigenlijk zal het me niet verbazen, wanneer hij dat op 1 september nog steeds is.
1 0
Leviathan
Ronaldo speelt soms ook 10 wedstrijden 87 minuten waardeloos, maar heeft dan wel gewoon 20 goals. Prima momentjes
1 0
S_020
Aldus the man himself, the one and only, the oracle, the almighty Süleyman Özturk!
1 0
Ajax27
Waan van de dag....
Messi speelde ook weer dramatisch voor zn land. ook maar zeggen dat hij er nix van kan? Hij blijft nog een jaar, nog een topjaar en dan voor de hoofdprijs naar een topclub
1 0
AlexIbarra
Ja hoor, gewoon lekker verkopen voor 40 inderdaad. Dan moeten we wel nog een percentage aan zijn oude club betalen maar maken we toch zo'n 20 miljoen winst.
Als we daar nog 25 miljoen bijleggen kunnen we een klasbak zoals Bergwijn halen en staan we in één klap weer aan de Europese top....

Toch Ozturk?

Ook nog lekker generaliseren. Brazilianen zijn allemaal broodvoetballers, daarentegen Kluivert, Bakker of De Ligt niet, en Promes ging ooit naar Rusland voor het warme weer...
Neres heeft net aangegeven dat hij wil blijven maar Ajax "moet" hem bij een 'hoog bod' van 45 mln verkopen. Wtf heeft dat met Braziliaanse broodvoetballers te maken?
Eerder Joodse / Hollandse gierigheid dan, als je toch met stereotypes wilt komen.

Het gaat te goed met Ajax, men verzint steeds dommere praatjes om de moed erin te houden bij de andere clubs.
10 -2
FrankBeton
Vraag is dan alleen wie de vervanger moet worden.

Realistisch gezien
0 0
ram
Promes lijkt mij de ideale vervanger...
1 0
FrankBeton
Promes Bandé (Wanneer fit) Dolberg Huntelaar Traore Ziyech (Wanneer hij blijft)

Bandé en Dolberg zijn vooralsnog twijfelgevallen. Huntelaar wordt dagje ouder.

Ik denk dat er nog één aanvaller bij moet wanneer Nerès vertrekt
0 0
ARUCAMBA
En hoe schaalt hij Messi dan in?
0 0
Cupmetgroteoren
Lol. Braziliaan> broodvoetballer. Het is nog waar ook, maar het zijn natuurlijk ook maar mensen.
0 0
Duif63
Wat een analyses ... en dat zijn dan journalisten die voor hun brood dagelijks het voetbal van heel dichtbij mogen volgen. Tenenkrommend grrr..
4 0
aniet
Kijk zijn voorspellingen vorig seizoen terug..... zegt genoeg:)
1 -1
AFCA1211
Niemand vraagt om je mening ozturk
2 -3
BRAMHOUTEN
waarom wil iedereen maar dat spelers bij ajax vertrekken?
5 -2
FrankBeton
Is dat jouw conclusie?
0 0
mickey2602
Als die spelers daadwerkelijk vertrekken heeft de media weer een reden om Ajax af te branden want Ajax was zo stom om die spelers te laten gaan en dan ook nog eens voor te weinig geld...
0 0
Frank1978
De mensen die dit roepen zijn dezelfde mensen die klagen dat de Eredivisie steeds minder voorstelt, omdat alle toppers alweer snel vertrekken naar het buitenland.
3 0
RSM
Neres is wel degelijk een.topper. Bezit snelheid en scorend vermogen en is technischvaardig. Hij is niet exceptioneel maar dat hoef je niet per se te zijn. daar zijn er maar een enkele van in de voetbalwereld. Dat hij er niet bij was en Ajax verloor, was geen t toeval meer.
1 0
Joseph
Bij Neres kun je misschien denken dat hij wat ouder is, maar die is ook pas 22 jaar.

Zijn momenten in de Champions League verraden zijn potentie, ik ben het eens dat hij nooit een Messi, Ronaldo of Neymar gaat worden, maar een traject zoals Suarez sluit ik niet uit. Neres heeft absoluut de positie om vleugelspeler te worden bij een topclub in een topcompetitie.
1 0
Frank1978
Voor een "momentenspeler" heeft hij heel wat leuke momenten dan. Zou het toeval zijn dat het mis ging thuis tegen Tottenham toen Neres niet mee kon doen? AJAX moet er in mijn ogen alles aan doen om deze jongen te behouden. Dat hij geen goed toernooi heeft gespeeld, zegt mij heel weinig, zelfs Messi stelt geregeld teleur tijdens eindrondes.
1 0
GvanderK
Krijgen ze hier voor betaald?
3 -1
Frank1978
Helaas wel en waarschijnlijk nog niet zo slecht ook.
1 0
GerardAjax26
Ik ben het hier absoluut niet mee eens. Ik hoop dat Neres aankomend seizoen een vaste plek als rechtsbuiten krijgt. Ik ben er van overtuigd dat Neres dan veel goals gaat maken en nog meer waard wordt. Waarom zou je hem ook weg doen, als ie zelf aangeeft te willen blijven.

Al vraag ik mij wel af hoe Ten Hag wil gaan spelen als zowel Ziyech en Neres blijven. Dan heb je een aanval met Promes, Neres, Tadic en Ziyech die waarschijnlijk alle 4 een basisplek willen/verdienen.

Dat Ziyech en Neres geen indruk hebben gemaakt met hun land zegt me verder niets. De Ajax spelers hebben er een lang jaar op zitten, dus raar om op basis daarvan te concluderen dat Neres niet zal uitgroeien tot wereldtop.
2 0
Hollister
Wat is dit voor een rara flapdrol.. lees nu regelmatig hier meningkjes van hem.. en dan die bedragen.. alsof Ajax maar tevreden moet zijn met 45 miljoen.... Neem aan dat Overmars toch minimaal 10 miljoen excl bonussen wil ontvangen voor hem.. en anders lekker nog houden
2 0
JariJari
Bedoel je 100M? In dat geval eens.
0 0
Ginoajax1
Journalisten ala de telegraaf lullen maar een eind raak. Misselijk wordt je ervan.
2 -1
3*stars*3
Neres kwam erbij na een zwaar seizoen voor hem.
1e x in zijn carrière dat hij zoveel potjes heeft gespeeld op het hoogste niveau.
Dan aansluiten bij 1 van de grootte voetballanden en zoveel druk erbij...

Een uitgerust Neres gaat weer knallen.
2 -1
Bocarra
Was verder wel een redelijk verhaal alleen wat Neres betreft dikke onzin. Neres is nog een heel jonge speler waar nog heel veel rek in zit. Nu al verkopen omdat dit zijn eindniveau is is dikke grote onzin.
4 -1
Vlieske
Als ziyech blijft komt hij op de bank. Dus dan doen voor 50 miljoen
0 -1
FWAjacied
En dan? Een speler voor 30 miljoen kopen die op de bank komt te zitten?
0 -1
Vlieske
Waarom iemand kopen?
0 0
FWAjacied
Hoe sterk is je bank dan nog?
1 0
Vlieske
Je hebt 4 spitsen. Tadic kan naar de flanken. Noa lang een kans geven. Bande heb je nog. Labayad
0 0
AFCAjax
labyad hoef je niet te noemen, verder ben ik het eens, hoeven niemand te kopen. Of je gaat nooit meer jeugd de kans geven.
1 0
ElPistolero9
Niet geheel mee oneens, denk dat Neres z’n top niet veel hoger ligt dan Ajax. Hij ontbeert een aantal basisvaardigheden die hij ook niet meer gaat bijleren denk ik. Verder wordt hij nooit zoveel waard als nu.

Overigens is hij voor Ajax wel een goeie speler en lijkt loyaal. 45m is dan ook veel te weinig, maar voor alles boven de 60m zou ik hem ook verkopen - mits er verder niemand in de aanval meer weggaat.
3 -2
insectenverdelg
En welke basisvaardigheden vind jij dat Neres mist die hij niet kan bijleren?
0 0
ElPistolero9
Scorend vermogen (neusje voor de goal), schieten van buiten de 16, voorzet (dat zou evt nog kunnen verbeteren), overzicht, volleys
0 0
JariJari
Neres zijn top is veel hoger. sciskill 110 en potential 130. Promes zn potential ligt onder de 90 ffs.
0 -3
Babayaka
Messie maakt het al jaren niet waar op de groter toernooien, wat doet die nog bij barcalona eigenlijk.
Pffff ik dacht altijd dat journalisten slimme mensen waren, maar de 1 lult nog dommer dan de ander.
1 -1
FWAjacied
Tja, op de Copa America hebben er wel meer het niet waar kunnen maken. Ik kijk liever dan naar de mooie momenten waar hij voor heeft gezorgd op Europees topniveau en in de Eredivisie. Broodvoetballer of niet, want blijkbaar zijn alle Brazilianen dat; hij maakt maar al te graag duidelijk dat hij best wel wil blijven voor dat magere salaris in Amsterdam. Gewoon houden en zeker niet voor 45 miljoen even weggeven na zo'n Champions League-campagne.
0 -1
Tagliafigoat
Altijd grappig dat journalisten hun eigen mening als een soort voldongen feit gaan brengen. Hou het bij het verslaggeven, en zoals Pieter Zwart doet voetbalinhoudelijke analyses. Maar zo'n Ozturk is niets meer dan iemand met een goede pen, voetbalverstand heeft hij niet. Iig niet over Ajax.
3 -2
JariJari
Wat is dit nu weer voor dom bericht? Is gewoon onze beste buitenspeler (hij is 2 keer de speler die Promes is om maar een vb te noemen) met een potentie die enorm is. Daarnaast moeten we ook nog eens een groot deel van zijn transfersom afstaan aa Sao Paulo.

Als Neres het ok vind om te blijven zou ik hem houden totdat ze over de 100M gaan (wat ik niet verwacht). Als hij weg wil 70-80M, maar het is beter dat hij blijft. Superbelangrijk voor ons en wordt alleen maar meer waard.

Is dit geschreven door dezelfde debielen die Neres op de bank verwachten? Serieus, het niveau van de Nederlandse journalistiek is bedroevend.
2 -2
AjaxDaniel
Waarom zou je hem wegdoen bij een bod van 45 miljoen? Dat werd vorig jaar al geboden en ondertussen is hij kampioen geworden, heeft hij het prima gedaan in de CL en heeft hij bij de Braziliaanse ploeg gezeten.
5 0
Joseph
Is ook nonsens, Neres wordt door deze man enorm onderschat, vergeet voor het gemak ook dat hij pas 22 is. Als hij zijn Champions League niveau vast kan houden, is hij voor elke club een versterking.
1 0