Knipping: 'Vooral superclubs zullen baat hebben'

JesseTH, 09-07-2019 om 19:15, 8502 views, Voetbal International |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Tom Knipping, journalist bij Voetbal International, is kritisch op Aleksander Ceferin. De voorzitter van de UEFA liet onlangs weten clubs als Ajax meer te willen beschermen, maar Knipping gelooft daar niet in. Ceferin kwam met het idee om clubs die de halve finales van de Champions League bereiken automatische plaatsing te bieden, maar dat plan zou Ajax maar amper helpen.

'Dat klinkt als een sympathiek plan, maar is in feite wederom een buiging naar de grote clubs', meent Knipping. 'De halve finale van Ajax is immers een incident. De Amsterdammers waren de eerste halve finalist in veertien jaar die niet afkomstig was uit de vijf toplanden. Vooral de superclubs zullen baat hebben bij het voorstel van Ceferin, omdat zij ook bij tegenvallende prestaties in de nationale competitie via het bereiken van de halve finale toch kwalificatie kunnen afdwingen.'

'Het waarborgen van een gezonde en spannende betaaldvoetbalsector op het hele continent lijkt bij de UEFA momenteel ondergeschikt aan het tevreden stellen van de megaclubs en het beschermen van het kroonjuweel dat miljarden per jaar oplevert', vervolgt de verslaggever. 'Wil Ceferin clubs als Ajax helpen, dan zou hij de subtoplanden ook gewoon meer directe toegangsbewijzen kunnen geven.' De UEFA en de clubs gaan op 11 september in verdere onderhandeling.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxadept
Geld dicteert en met name de clubs die vanuit de oliestaten worden gesponserd kunnen zich alles permiteren. Man. City "koopt" Guardiola en geeft hem de vrije hand welke spelers hij wil halen. Inmiddels kunnen ze daar 3 volwaardige elftallen aan superspelers opstellen, en daardoor altijd meedoen voor de laatste 4 bij de CL. Bayern Munchen wil Sane graag inlijven, een topspeler die elke club graag zou ziet komen, Man. City verkoopt hem echter niet, ook al zit hij vaak op de bank. Zolang dit soort ongelijkheden blijven voortduren hoeft de UEFA ook niet te spreken over fairplay, want dat zal het nooit worden. De oliedollars dicteren en de Raiolas van deze wereld profiteren volop mee door aankomende spelers gek te maken met weeksalarissen waar je alleen maar van kunt dromen. Dan is het een echte verademing dat clubs als Ajax tegen alle wetten in topclubs wegspelen en (bijna) de finale van de CL weten te bereiken. Denk aan Leicester en nu Ajax, dat zijn de momenten dat de echte liefhebbers genieten, het alles winnen door clubs als Man. City boeit straks niemand meer want het is geen verrassing!
0 0
Rentokill
Eindelijk ook eens een journalist die dit zegt. Hulde aan Tom Knipping!
6 0
cantharel
Hoezo een incident ? Ajax is een topclub en kan zich meten met veel andere clubs en zou zo weer in de halve finale kunnen komen.
0 -8
***1900***
Kom op zeg, het was natuurlijk een fantastisch jaar, maar de kans dat het komend seizoen weer lukt is echt niet heel groot. Is niet leuk om te zeggen als Ajacied zijnde, maar wel realistisch. Zolang wij elk jaar onze sleutelspelers verliezen zullen we niet structureel aanhaken bij de top.
1 0
Schip
Ok en sinds wanneer kan Ajax dat precies? En hoe vaak is het ook daadwerkelijk gelukt vanaf dat moment?
6 0
Radikaal
Ik hoop dat je er van hebt genoten want met een beetje pech duurt het weer 15 jaar... ook de lichting Sneijder en co lukte dat niet.
3 0
Rentokill
Een incident bekeken vanuit wat we kunnen meten. Ik hoop ook dat Ajax structureel kan aansluiten maar dat is niet realistisch gezien de enorme economische verschillen.
3 0
Ajax88
Ajax had dit jaar een geweldige unieke generatie, maar kan niet jaar in jaar uit concurreren met clubs door lagere televisiegelden en omdat er geen sjeik de club over heeft genomen dus dit is normaal gesproken een incident hoe jammer ik het ook vind
1 0
witchmaster11
steeds zijn er stappen gezet naar de grotere landen daar waar de tv gelden tegen de muur op klots , hier begint al de scheiding der machten zonder nog aan de maffia (lees de UEFA) te denken , ook het bosman arrest heeft de kleinere landen de nek omgedraaid (met heel veel dank aan de EU) hier door zijn de kleinere landen een flink deel van inkomsten kwijt geraakt O.A Ajax , door het dreigement van onder meer BARCA REAL MADRID JUVENTUS en een tal van engelse clubs die dreigde de uefa te verlaten als men niet met een andere opzet kwam , vanaf dat moment kan je beter de comp van de grote voetbal landen noemen de uefa is inmiddels zo dood als een pier en komt al een tijd niet meer voor de andere landen ,je kan alleen hier tegen in gaan om het zelfde druk middel te gebruiken wat de andere eerst deden dreigen om er uit te stappen een nieuwe voetbal bond op zetten iets anders zal echt nooit meer helpen de Maffia is te sterk
0 0
greinsje
CL nummer 1 en 2 van de top 15 competities beker winnaars in Europa cup 2 en de rest in EL. En het belangrijkste is dan om het prijzengeld veel eerlijker te verdelen zodat de andere 2 toernooien meer aanzien krijgen, uiteindelijk gaat het toch allemaal om geld. je zou het ook gewoon kunnen laten zoals het nu is en dan het prijzen geld beter verdelen over de 2 toernooien.

uiteindelijk heeft iedereen er baat bij dat de subtop kan aanhaken bij de top. Dus zorg gewoon dat die geldkloof tussen CL en EL gedicht wordt.
1 0
AFCAjax
Dit en ook naoro's idee hieronder is allemaal zwaar onrealistisch gaat nooit gebeuren.

Een kleine wijziging (in de praktijk) zoals ik voorstelde waarbij het meer om de clubcoefficient gaat is wel realistisch en veranderd in de praktijk niet superveel behalve dat atalanta bergamo als 4e in italie gewoon voorrondes moet spelen en een Ajax zich direct kwalificieerd.
0 0
greinsje
Dat gaat ook nooit gebeuren. De UEFA kijkt alleen waar op korte termijn het meeste geld is te halen, en dat is in de 5 grootste voetbal landen. Ik denk dat als je het verschil in prijzengeld tussen de CL en EL kleiner maakt je een groot deel van het probleem hebt aangepakt.
1 0
AFCAjax
Ik dacht dat het niet zozeer te maken had met de landen/competities, maar meer met de topclubs die dreigde een nieuwe super competitie te starten, wat met name is waar de uefa zich door laat leiden.
0 0
greinsje
De meeste van die zogenaamde topclubs staan honderden miljoenen in het rood. Die maakt de UEFA zo kapot als het moet, daar zijn ze echt niet bang voor.
0 0
Naoro
Tis simple:

Elke europese competitie stuurt 1 team: de kampioen.

Edit: Gelijk van het druke (te vroege) programma met voorrondes af
4 0
AFCAjax
Ze moeten gewoon elke competitie de hoeveelheid CL plaatsen geven die ze nu ook krijgen (direct en voorronde bij elkaar opgeteld).

- Bij competities 1-10 krijgt de kampioen een directe plaatsing. hetzelfde geld voor de EL en CL winnaar.
- Als EL of CL winnaar ook kampioen is geworden in competities 1-10 dan gaat die plek door naar competitie 11/12
- van de rest van de geplaatste teams krijgen de 14 met de hoogste clubcoefficient ook een directe plaatsing.
- in de voorrondes schuif je in op basis van clubcoefficient.
- kampioenen strijden alleen tegen andere kampioenen in de voorrondes zoals dat nu ook is.

Iets in die richting is hoe ik het zie.
En is ook realistisch, je hebt hierbij geen weerstand van de topclubs want die plaatsen zich nog steeds gewoon automatisch.. alleen ploegjes als atalanta bergamo moeten zich gaan kwalificeren. (of ze moeten kampioen worden)
0 -1