De Boer: 'Het wordt geen makkelijke weg'

JesseTH, 06-07-2019 om 00:20, 12193 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ronald de Boer is enthousiast over de transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona, maar uit ook enigszins zijn zorgen. De voormalig speler van Ajax ziet het onmiskenbare talent bij De Jong, maar weet ook dat hij veel concurrentie tegen zal komen bij zijn nieuwe club.

'Het is geweldig. In mijn tijd stonden er niet zoveel mensen Frank en mij te wachten', begint De Boer bij Pauw met een lach zijn verhaal. 'Ik ben erg benieuwd hoe hij zich daar gaat ontwikkelen. Het wordt geen makkelijke weg. Ze hebben bijvoorbeeld Arthur en Busquets. Ik denk zelf dat hij Busquets moet gaan vervangen. Die wordt steeds ouder, dus ik denk dat hij uiteindelijk één jaar moet acclimatiseren en het tweede jaar moet hij er staan.'

Of de middenvelder ook het komende seizoen al in aanmerking komt voor veel speelminuten in het eerste elftal van FC Barcelona, ligt volgens De Boer compleet aan de speler zelf. 'Hij heeft het talent. Je moet soms hopen op een blessure. Als je het dan geweldig doet, ga je er niet meer uit. Soms moet je een beetje mazzel hebben.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Markopantelic007
Haha een jaar acclimatiseren hou toch op. Hij heet geen Magallan
0 0
AlexIbarra
Na Roma, Everton, Olympique Lyon, Tottenham is het toch goed om weer een Ajacied voor een flink bedrag direct naar de EU top-5 te zien vertrekken.

Wij als Ajax-supporters vinden natuurlijk dat wij het mooiste voetbal spelen, de beste opleiding hebben en de enige club zijn (in ieder geval in NL). Maar het is altijd fijn als de resultaten, nationale selecties en transfers daar ook het bewijs van zijn.

Hopelijk houden we de stijgende lijn vast qua Europese ranking, en haalt over een paar jaar geen speler het meer in z'n hoofd om voor Watford of Betis ipv Ajax te kiezen.
Jaarlijks 1 of 2 basisspelers en wat tweede garnituur vervangen is goed te doen als je + 100 miljoen en 's werelds beste jeugdopleiding tot je beschikking hebt.
0 0
Ajaxadept
Ronald de Boer is sinds hij analist is bij de omroepen in een "neutrale rol" gedoken waardoor hij ervoor past om niet té positief over Ajax of zijn spelers te berichten. Het authentieke van voorheen is er af! Jammer maar waarschijnlijk noodzakelijk om aan de bak bij Fox te blijven....!
1 0
geronimo
Ronald de Boer gaat zichzelf toch niet met Frenky de Jong vergelijken?
1 0
GvanderK
Alles kan
0 0
..::Rootje::..
En voor zulke uitspraken krijgt hij betaald?
Wat een onzin.
1 0
Klaasforever
Klopt, maar die pakt toch alles aan als het maar centen oplevert?
0 0
Joseph
Frenkie zal vanaf dag 1 in de basis staan en zal dat blijven staan. Alleen een blessure kan roet in het eten gooien.

Frenkie kan op 3 plekken staan op het middenveld, er zijn in de wereld geen 3 betere middenvelders.
1 0
DerOpenDerOver
Ik hoop het.
Onderschat het niveau van barca niet. Die kunnen best wel foebele hoor.
0 0
Amsteraaij
Logo kussen mwah.. verder top gozer. En aan de presentatie te zien, die komt echt binnen als een grote meneer zeg. goed om te zien! zegt ook wat over de status van Ajax!
0 0
Ajaxxxisdebeste
Dat kussen van het logo ughhhhh...
0 0
ETM
Frenkie is de eerste Nederlander die naar de absolute top gaat sinds veeeelen jaren. Toen dat voor het laatst gebeurde leefde we op het gebied van media nog in een hele andere wereld.
1 0
ErikAjax1983
ik snap die analisten niet. Als je ziet hoe Frenkie wordt gepresenteerd kan je toch niet anders concluderen dat Barcelona in hem een absolute basisspeler ziet vanaf dag 1.
0 0
ETM
Ik denk zeker dat hij beoogt basisspeler is, Barca wil ook nieuw bloed. Maar het is natuurlijk wel zo dat het geen 'given' is dat hij ook meteen slagen zal. De concurrentie bij die club is moordend. En clubs met een dergelijke financiele positie geven geen crediet op basis van naam of transfersom. Bij een Ajax investeert men in talent, en bovendien zal een grote aankoop in pincipe altijd tijd krijgen. Bij een Barca werkt dat anders. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen. Hij past bij het voetbal dat Barca streeft te spelen. Zoiets te zeggen heet hier voor velen 'geilen'op Barca ;)
0 0