Derksen kraakt Eredivisie: 'Alleen Ajax kan zich Europees meten'

ThijsZwagerman, 02-07-2019 om 13:45, 23269 views, HP/De Tijd |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Johan Derksen heeft geen hoge pet op van het niveau van de vaderlandse Eredivisie. Volgens de analist van Veronica Inside is Ajax de enige Nederlandse ploeg die zich op Europees niveau kan meten.

'Voetbal in Nederland, dat is de lamme tegen de blinde. Omdat er veel fouten worden gemaakt, levert dat tenminste nog enige amusementswaarde op. Alleen Ajax kan zich Europees meten. Als je in Nederland speelt, moet je je serieus afvragen: is er iets met mij aan de hand?', stelt Derksen in gesprek met HP/De Tijd

Vervolgens legt hij uit hoe het komt dat het niveau van de Nederlandse competitie in zijn ogen zo laag ligt. 'Wie iets voorstelt in het voetbal speelt in het buitenland, daar verdien je meteen vijf tot tien keer zo veel. Het meeste wat in Nederland op de velden staat, is in feite een armzalig overblijfsel.'

Denk jij dat Vivianne Miedema scoort en de Oranje Leeuwinnen winnen van Zweden? Zet in en krijg 3,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SUPERJODEN1900
Kijk er even zo naar, stel je voor Ajax heeft dit jaar weer een europees topjaar. Buitenlanders zullen ajax weer zien als topclub (in hoeverre ze dat na afgelopen jaar nog niet doen). Ze willen ajax bekijken in de eredivisie —> meer aandacht voor de eredivisie en meer tv-geld voor alle clubs. PSV moet bijblijven en kn zichzelf (met goed beleid) tot een stabiele concurrent voor ajax vormen. (Soort Bayern/Dortmund relatie) De andere subtoppers zullen moeten aansluiten zoals Feyenoord, AZ, Utrecht en Vitesse. Zo krijg je een zeer sterke competitie, meetbaar met de Bundesliga. Mensen zeggen dat ajax het bayern van nederland gaat worden, maar ik heb het gevoel dat de eredivisie de nieuwr Bundesliga gaat worden, alleen ben ik bang dat de clubs in de onderste regionen niet zullen kunnen aanpassen, zo word het gat tussen de top/subtop en de middenmoot/degradatiekandidaten zeer groot. Maar dat is latere zorg ;)
0 -2
Ginoajax1
Wat Derksen zegt klopt als een bus. Je ziet het toch aan Ajax. Alle toppers vertrekken. Het is nog maar de vraag of wij een waardig elftal neer kunnen zetten dat europees kan overwinteren. Het is dat we geld zat hebben, anders zag het er beroerd uit. We zitten in de eredivisie met middelmaat opgescheept. Dat kan iedereen zien.
1 -3
Ferd
Dat geld ook voor voetbalanalytici. Die verdienen in het buitenland ook veel meer. En de kwaliteit in Nederland is nog lager dan de kwaliteit van voetballers in de kkd. Derksen moet zich dus afvragen wat er mis met hem is
5 -3
AlexIbarra
Vergeleken bij Engeland, Spanje, Duitsland is het hier niet veel.
Vergeleken bij Zweden, België of Polen is de Eredivisie wel aardig.

Afgelopen jaren kan ik me AZ herinneren dat 2 spitsen verkocht en er niet één terughaalde terwijl ze EL playoffs moesten spelen. Eruit, nul punten voor NL. Psv had afgelopen jaar een lastige poule en ging vol voor de titel maar het jaar ervoor 2x 1-0 verliezen van Osijek in de playoffs was echt NL onwaardig. Feyenoord 4-0 eraf tegen Trencin, Utrecht legendarisch eruit tegen Luxemburgers.. enz.

Het kwartje lijkt in NL nog niet helemaal gevallen dat het geld tegenwoordig in juli / augustus verdiend moet worden. Niemand heeft hier zgn. geld maar de clubs die de mogelijkheid hebben om in een klap miljoenen extra binnen te hengelen, lijken er niet echt prioriteit aan te geven.

Hopelijk staan we met een paar jaar weer ergens rond plek 7 t/m 9 van Europa, qua sterkte vd competitie is dat in mijn ogen wel waar we thuishoren. Dan krijgen we weer een aantal directe Europese plaatsen waardoor in ieder geval een paar clubs 6 wedstrijden mogen spelen.
Dan pak je altijd wel een paar punten voor het volgende jaar en je hoeft niet vroeg in het seizoen al te presteren.
4 0
geronimo
Lulkoek van de bejaarde Derksen
4 -8
Frank1978
Tja... En als er dan eens wat leuke spelers bij AJAX of elders in de Eredivisie rondlopen, zijn mensen als Derksen de eersten die roepen dat ze zo snel mogelijk weg moeten hier.
2 -1
ARUCAMBA
daar doet Derksen bepaalde ajax spelers toch tekort mee, ben tevens blij dat van der Sar en Overmars aan het roer staan bij ajax, zij geloven in ieder geval dat ons ajax op een hoog europees niveau mee kan, met Derksen win je de oorlog niet
2 -1
Van Reenen
Ja en jij zou moeten weten dat Ajax een eigen naam is net als Derksen en Johan. Dus schrijf je Ajax met een hoofdletter en nooit met een kleine letter. Eigenlijk is het Van der Sar, maar
vooruit, dat vergeef ik je.
3 -5
BowedUkelele
* eigennaam

Als je dan zo graag iemand op z'n spelling afbrandt moet je het zelf wel goed doen hè. Je vergat ook nog te vermelden dat 'Europees' met een hoofdletter geschreven dient te worden.
0 0
Ronaldinho020
Wat een zielig figuur ben jij dan, ongekend.
1 0
Simon1
Lang leve europese competities. Geen champions league, geen Europa league, maar twee Europese competities (EC1 en EC2) waar je kan promoveren en degraderen. en als je uit de EC2 degradeert val je terug naar je nationale competitie en je daaruit promoveren naar de EC2.

Ajax zou prima passen in de EC1.
1 -2
Terugnaardemeer
De huidige eredivisie is in internationale status behoorlijk afgezakt. Dat is zowel jammer als begrijpelijk. Maar het is belachelijk om het over armzalige overblijfsels te hebben. Ik denk dat de hele top 5 van de huidige Eredivisie de finale van het WK in 1974 had kunnen halen. Niet op talent maar wel op huidige conditie, tactische en technische ontwikkeling. Zelfs in de KKcompetitie wordt nu serieuzer getraind dan destijds op topniveau. Zo beroerd is het allemaal niet. Enkel in vergelijk met de huidige superrijke wereldtop is het allemaal beperkt.
0 -1
Ansjo
Hij heeft wel een punt maar ik vind ook dat we na Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië moeten concurreren om de 6e plaats. Rusland, Oekraïne, België, Portugal, Griekenland, Turkije. Dat zijn je concurrenten. Dat je dan niet altijd de 6e beste bent ok maar dat zou wel het streven moeten zijn.
5 -1
Babayaka
Of ajax zich komend jaar kan meten moeten we ook nog even afwachten lijkt me zo.
1 0
Neressie
Oke dat notoire domoor valt dan toch nog mee.
0 0
Babayaka
Zelfde geldt voor de programma's en stukken van Derksen,
Programma vi is verschrikkelijk dat is het laagste soort tv wat er is. niveau peuterschool.
8 -13
Simon1
Teer zieltje.
0 -5
Neressie
Is satire, notoire domoor.
6 -6
ETM
Ik zie hier maar 1 poster met een teer zieltje.
4 -2
Neressie
Demagoog
3 -2
RusselWestbrook
https://www.vandale.nl/

Heb je wel nodig.
2 -3
Hollister
Gemakkelijk... iedereen afzeiken en in diskrediet brengen en dan het satire noemen... vuile rat is het.. en dan maar wel 5 ton opstrijken.. verschrikkelijke vent is het
7 -5
Neressie
Noem eens 1 iemand die hij onterrecht heeft afgezeken.
2 -9
Juichtoon
Welterusten.
1 -3
ETM
Tsja wat een holle kreten. Een hervormer met heftige kritiek en ideeen is Derksen zeker niet. Hij schudt hier dan ook niets mee op. (vrees dat hij denkt van wel) En dit is ook nog eens al jaren de boodschap en dat vooral omdat het 'de formule van het vermaak' is.
Veel interessanter zou zijn als hij en zn maatjes eens de eredivisie zouden gaan promoten. Als ware voetballiefhebbers entertainment zouden maken...
Meningen van actoren binnen het betaald voetbal zijn interessant, en de media kan dat dan verslaan en kritisch beoordelen.
Maar zo n vent die ballenkrabbend een dom programma maakt dat puur voetbal-entertainment moet voorstellen kan zich juist nuttig maken als het de eredivisie juist positief benaderd. Maar dat komt natuurlijk niet eens bij hem op.
De man is bloedserieus. Jongens, de beste spelers spelen in het buitenland!! Oh... echt?
Maar waar kwamen Van Dijk, Wijnaldum, Frenkie etc eigenlijk vandaan?
2 -6
Neressie
Wat een tere zieltjes hier zeg.
9 -6
Ruff Rhythim
Ja vreemd...de meesten hier vinden dat Ajax eigenlijk in een betere competitie zou moeten spelen maar als het benoemt wordt dat dit qua niveau en uitstraling een lamme competitie is dan is het ineens niet goed?
2 0
Warrior
Tja, en toch worden we niet elk jaar fluitend kampioen.
3 0
Ruff Rhythim
Gezien de financiële voorsprong die Ajax heeft en nu pas feitelijk te gelde maakt kunnen we die conclusie pas over een paar jaar trekken lijkt me zo
0 -1
ETM
Gaat het niet om.
2 0
Ruff Rhythim
Waar dan wel om?
In ieder geval niet om jouw verhaal hierboven kan ik je alvast verklappen...
0 -1
ETM
Volgens mij snap jij dat verhaal gewoon niet helemaal. En misschien verwoord ik het ook niet goed genoeg.

Derksen en zijn programma dragen niet bij aan kritische blik op het vaderlandse voetbal, maar vooral aan een negatieve kijk. Daar storen mensen zich aan. Zo ook, ik.
Het is daarbij gewoon onzin dat er niets interessants te beleven valt in de eredivisie. Het is een unieke competitie door de jeugdigheid bijvoorbeeld. Opiniemakers als Derksen hebben weinig tot geen invloed op de KNVB, maar wel indirect op het economische klimaat van de eredivisie. Een negatieve beleving van de vaderlandse competitie.

Een sterkere competitie zou goed zijn voor Ajax, maar ik lees geen quotes van Derksen daarover in het stuk hierover. Jij wel?
0 0
Hans Kraay Jr.
Het is in ieder geval frappant dat hij dit noemt. Aangezien hij onderdeel is van de sport journalisten en de zogenaamde voetbal kenners die iedere jeugd speler bij 1 goed bal contact al naar Barcelona lullen.
0 0
Barra
Ik denk niet dat het mensen tegen de borst stoot wat hij zegt, want elke simpele kan toch zien dat Nederland niet kan opboksen tegen de grote competities. Het is alleen dat het allemaal zo voorspelbaar en simpel wordt de laatste jaren bij VI. Ik denk dat er veel gewoon een beetje "Derksen moe"zijn.
0 -1
TontoKarnaggel
Zozo, dat is nog eens een verrassende en opzienbarende mening van Derksen. Het niveau van de eredevisie is ruk en dat komt doordat alle goede spelers naar het buitenland vertrekken. Echt een heerlijk vernieuwend en verfrissend inzicht van de heer Derksen..... pfffff.
5 -5
fanforeffer
Ik hoor dat zijn blues festival zeer slecht georganiseerd was ! slechte artiesten ,slecht geluid ,allemaal een beetje jaren 70 tig .
2 -10
Barra
Jaren 70 waren de beste muziekjaren, zoveel geweldige muziek komt uit die periode. Dus je laatste argument zou voor mij het beste compliment zijn wat er is;)
4 -1
Piejotter
Derksen stelde regelmatig die vraag aan zichzelf toen hij voor Cambuur , Haarlem en Veendam uit kwam. " Is er met mij iets aan de hand" ? En toen besloot hij journalist te worden . Hahhahahaha
3 -5
Duif63
In de tijd dat Derksen voetbalde werd in Nederland het beste voetbal van de wereld gespeeld. Hij vergelijkt alles van nu nog steeds met die tijd. Iets waar ik mezelf ook regelmatig op betrap.
0 -1
insectenverdelg
In zijn tijd stelde Cambuur, MVV en Veendam wel wat voor......
2 -3
masterrr
Was vroeger niet veel anders of heb ik dat mis?

Verschil is dat er vroeger minder grote verschillen waren tussen de top-drie in NL en de Europese topclubs
5 0
komopajax777
Mafkees Derksen moet weer zo nodig onzin uitkramen.Voetbal is een spel van fouten sowieso ten eerste en ten tweede is de Eredivisie een hele leuke en aantrekkelijke competitie, omdat het onvoorspelbaar is tot het eind.Dat heeft hijzelf ook vaak gezegd.Het kan wel altijd beter en daarom moet er hervormd worden.Het is echt niet alleen Ajax.De andere clubs voeren ook beleid gericht op een betere toekomst.En ten slotte als het toch niks is dan moet hij maar met pensioen gaan en niet
zo hypocriet geld in zak steken over de rug van deze "waardeloze" competitie.
4 -10
JSF
Hij verdient zelf met dit armzalig voetbal een meer dan goed belegde boterham mee. Hypocriet
4 -10
Warrior
Oh? Gaat het dan ooit over voetbal?
0 0
Aspers73
Hij heeft helemaal gelijk. Het voetbal is gewoon echt heel erg slecht, sfeer in meeste stadions is niet meer dan 30 man die een liedje zingen met een trommel erbij. Kunstgrasvelden en ga zo maar door. En Europees worden ze allemaal op Ajax na als makke lammetjes afgeslacht. Kan niet wachten tot Ajax in een nieuwe Europese competitie gaat spelen, kunnen we mooi O21 in de Eredivisie laten spelen.
5 -7
Amsterdam Loyals
Sfeer in NL'se stadions is factor 10 beter dan in Italie, Spanje en Engeland... Italie is voetbal dood, in SP en ENG overgenomen door toeristen.
3 0
Aspers73
Ja doei, Excelsior, VVV of Heracles uit of Leicester, Swansea uit. Doe mij dat laatste maar. Voetbal is echt hard achteruit gegaan in NL. In de jaren 70, 80 en 90 zag ik nog goede wedstrijden, maar nu echt niet meer, maar toen waren de stadions ruk, stonden we in een hoekje van het vak te pissen enzo. Dat is allemaal veel moderner en beter.
0 0
komopajax777
Overdrijven is ook een kunst.Zo te lezen ben jij meestal op de amateurvelden te vinden bij de lagere klassen.Europees moet zeker beter en dan met name door de top drie.Ik zie bijvoorbeeld Feijenoord op termijn met het nieuwe stadion wel weer presteren in Europa en ook PSV is doordrongen van het belang van Europees presteren.Door de competitie te verbeteren of door samen te gaan met de Belgische competitie bijvoorbeeld kun je het niveau nog verder opkrikken.De band met de nationale competitie moet je echter nooit doorsnijden.
3 -1
Schwalbino
Dat is al jaren zo. Niks nieuws.
3 -1
3*stars*3
Dit riep hij ook een tijd geleden in VI maar in iets andere bewoordingen.
Hij heeft een punt maar Derksen zou Derksen niet zijn, als hij niet een schepje bovenop doet.

Al moet ik eerlijk toegeven dat ik al 3 jaar niet meer studio voetbal, op zondag (af)kijk.
Ajax heeft de lat gewoon hoog gelegd en dan valt de rest tegen.
Alleen Az, Heerenveen en PEC spelen om het publiek ook te vermaken.
De rest kan of durft het niet.
1 -1
fujaka
Heerenveen en PEC???
Het was Heracles die uit de startblokken schoot in de eerste seizoenshelft en Willem2 die bij vlagen lekker combineren. Ook AZ, Vitesse en Utrecht hebben aan hun eindstand gewoon redelijk/goed gepresteerd. FC Emmen die in hun debuut een paar jaar sterke wedstrijden speelden.

Wat hebben PEC en Heerenveen dan laten zien???....
1 0
AFCAMM
Johan ‘illegaal’ Derksen trekt zich de kritiek toch een beetje aan, zo te zien.
1 -1
BRAMHOUTEN
en het mooie er van is , dat hij er goed van kan vreten
1 -2
Barra
VI is mede verantwoordelijk voor de negatieve uitstraling die de Eredivisie heeft en ik heb ze dan ook nog nooit iets horen zeggen hoe het dan wel zou moeten in Nederland. Alles is kut en niemand kan er wat van, wordt hoog tijd dat ze ermee stoppen en voor de grappen hoef je ook al niet meer te kijken, want het wordt wel heel simpel en voorspelbaar.
8 -9
Babayaka
Als de bal door de poten van de fc den haag keeper rolt dan komen ze niet meer bij en herhalen ze het tot in de treuren.

Wanneer de zogenaamde topkeeper van Man U de gea weer eens over een bal duikt hoor je ze niet en zie je ze niet. Ik heb ze ook niet over de wandelende messie gehoord tijden een fucking halve finale CL.
2 0
Nummer16
Acht tot negen jaar geleden hadden we nog vier Eredivisieclubs die groepsfase CL/EL speelde. Drie overwinterden, twee daarvan kwamen tot de kwartfinale van de EL. Lijkt alweer lang geleden. Toen had Twente echt een heerlijk elftal. PSV was toen ook veel sterker.
1 0
fanforeffer
Derksen leeft van het afkraken van anderen. mensen willen het graag horen ,hij verdient er bakken met geld mee.
4 -4
GvanderK
Helemaal mee eens!
2 -1
Sommelier
Hij zou het gezegd hebben in HP de tijd... Dat neem ik niet serieus. Ze hebben ook ongetwijfeld zijn woorden verdraaid zoals ze zo vaak schijnen te doen.

Dat blad is echt poep!
1 -2
3*stars*3
Hij riep dit een tijd geleden ook in de uitzending van VI.
0 0
ambtenaar
Derksen hoopt het ook gewoon zodat hij dan weer een heel jaar negatief kan lopen zeiken met zijn vriendjes.
3 -4
AjaxPassion
Wat een negatieve pannenkoek is dit figuur toch ook, iets afkraken is altijd zo makkelijk. Net alsof er in het buitenland geen fouten worden gemaakt... Maar dat kan hij niet weten want hij kijkt amper voetbal.

Daarnaast zijn er tig andere redenen te bedenken waarom het gemiddelde niveau hier zo laag is: Leeftijd spelers, inwoneraantal, geld, sponsors, afzetmarkt, concurrentie, het nog altijd stijgende aanbod aan voetbal op tv etc. etc.
5 -8
Liam
Ah Johan is weer terug van zijn trip in Nashville en Austin. Hij heeft weer optredens bijgewoond van Blind Joe & the wanking chickenwings en is nu weer huiswaarts gekeerd. FF snel wat open barndoors intrappen bij de krant, die hem nog steeds als expert zien, en het feest is officieel weer afgetrapt.
6 -8
Mazraoui
Wie iets voorstelt speelt bij Ajax of wil bij Ajax spelen
3 0
jariafca020
Trap anders nog wat open deuren in...
2 -4
Joseph
Je zou zeggen dat hij daar met zijn laatste val van de trap wat voorzichtiger mee is geworden.
3 -6