'Promes voor Eredivisiebegrippen megatransfer'

BVeenstra, 24-06-2019 om 14:20, 13142 views, Voetbal International |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Suleyman Özturk vindt dat Ajax enorm goede zaken doet door Quincy Promes aan te trekken. Meerdere media meldden maandagochtend dat de aanvaller op het punt staat een contract voor vijf jaar te tekenen bij de Amsterdamse club. 'Voor Eredivisiebegrippen vind ik het een megatransfer', zegt de journalist van Voetbal International.

'Hij is speler van het jaar geweest in Rusland en daarna voor een groot bedrag vertrokken naar Sevilla, een Europese subtopper', vervolgt Özturk. 'Daar heeft hij maar een jaar gespeeld. Het zat hem tegen dat hij vaak als back moest spelen, maar uiteindelijk heeft hij dat wel gewoon gedaan. Dat een club in de Eredivisie voor twintig miljoen euro spelers gaat kopen is van een andere dimensie. Ajax is dankzij de Champions League in een andere orde beland. Voor Ajax is het een geweldige transfer, het is wel een Oranje-international.'

Özturk ziet in dat Promes met Ajax een verstandige keuze maakt. 'Hij komt in een bekende omgeving en bij een trainer die hij goed kent en met wie hij graag samenwerkt terecht. Hij kiest heel bewust voor Ajax', aldus de verslaggever, die van mening is dat Ajax met dergelijke aankopen de lat omhoog legt. 'Willen clubs mee blijven doen, moeten zij actie gaan ondernemen. Ajax dreigt langzaamaan weg te lopen.'

Ook Steven Bergwijn is nog altijd een target voor Ajax. 'Dat gaat om veertig miljoen euro. Als dat zou gebeuren, zou dreigen wat er in de Bundesliga gebeurde. Daar haalde Bayern München veel spelers weg bij Borussia Dortmund.'

Denk jij dat de Oranje Leeuwinnen met 2-0 van de Japanse vrouwen winnen? Zet in en krijg 7 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sunny
Zo en nu Robben nog als joker erbij en we hebben een aantal voorhoede spelers om van te smullen en waar je veel kanten mee op kan.
Reken maar Robben nog altijd wedstrijden op hoog niveau kan beslissen.
4 -1
Fnatic
Iemand meer info over Bergwijn, schijnt op Instagram te hebben gepost dat hij een nieuwe Mercedes heeft. Mercedes is auto sponsor van Ajax, de lampies hebben Alfa Romeo als sponsor.
0 -3
Dannyw87
Je bent denk ik alleen verplicht om naar de club met je "clubauto" te komen.
Verder moet je lekker zelf weten in welke auto je rond rijdt.
0 0
PetrusKeizer
weer ns n amsterdamse jongen gehaald, is toch mooi. Promes is geen verkeerde, imho.
1 0
WeerDinges
Juist! Verstandige woorden tot aan de '40 miljoen. Dat is lachwekkend maar zijn niet zijn woorden. Keertje een mening van een journalist die ik serieus kan nemen.

Bergwijn max 20 miljoen voor betalen. Het argument is deze transfer. Betere statistieken in oranje, uit een sterke competitie, en individuele prijzen en titels op zijn naam. Al dan niet in Rusland. Is (waarschijnlijk) 22 miljoen waard.
1 0
Ajax114
Met 40 M voor Bergwijn maak je de concurrentie sterker in plaats van zwakker. Denk dat PSV al dolblij is met 30 M . Geen enkele club heeft belangstelling voor hem tot dusver.
1 0
Jan Doedel
Ik zie t niet zitten maar krijgt van mij t voordeel van de twijfel.
2 -1
MK77
Los van de kwaliteiten van Promes geeft Marc natuurlijk ook een stevig signaal naar buiten. Als we kunnen inkopen voor 20 miljoen worden er ook volwassen bedragen voor onze eigen spelers gevraagd. Dat begon eigenlijk al met Daley en Dusan vorig jaar
1 0
AFCAPolarBear
Als Ajax na Promes ook nog Bergwijn wil halen, betekent dat Neres en/of Ziyech weg zijn (of dat dit wordt verwacht)
0 0
MrPink
Heb hem nooit echt veel zien spelen, ben benieuwd.
1 0
trainerdv
Ajax heeft dit soort transfers nodig om competatief te blijven. Ik zou het ook liever anders zien, namelijk dat een team eens een aantal jaar bij elkaar bleef. Maar we raken gewoon consequent onze beste spelers kwijt en de aanwas kan niet altijd zo super zijn als de laatste tijd.
1 0
Bjorn
In mijn ogen is Promes een prima transfer. Bergwijn veel te veel geld.

Ajax en PSV staan ver boven de rest, maar zoals hieronder geloof ik ook aangegeven: beide gaan enorm veel wedstrijden winnen. Wordt wederom een heel lange route naar de titel.
7 0
RedFeather
Denk dat Bergwijn prima aankoop is, vind 40 wel veel, Marc zou toch niet meer dan 25 gaan lappen?
Kan PSV zich ook weer wat versterken en wat punten binnenhalen in de EL.
1 -1
Bjorn
Voor 20 tot 25 wordt het een ander verhaal inderdaad. Maar 40 is gekkenwerk.
2 0
RedFeather
Los van de inhoud
Wat een vreselijk gast die Özturk
4 -5
Cupmetgroteoren
Mwoah. Je moet er ff aan wennen maar kan op zich wel leuk over voetbal praten.
2 -1
Jan Doedel
Want.........?
1 -3
Holleblok
De rest van de ED is te zwak om Ajax al vroeg kampioen te laten worden. Ajax kan wel beter zijn dan PSV, maar PSV blijft helaas de komende jaren ook nog veel en veel sterker dan de lachwekkende subtoppers Feyenooit en de rest. Het zal weer een flinke marathon worden voor de titel.
13 -1
Ajax114
Zo is het, dus zaak om niet teveel kwaliteit en vooral mentaliteit in te leveren. PSV raken we echt niet zomaar kwijt. Zitten geen domme mensen daar.
1 -1
3*stars*3
Daar heb je gelijk in.
En ergste, veel teams zijn nog steeds te naïef tegen psv en vooral in Eindhoven.
5 0
mgtow
Ik blijf me afvragen hoe die trainers aan hun diploma zijn gekomen. Zelfs de grootste leek ziet dat je PSV moet laten komen en moet wachten op die paar kansjes die je altijd wel krijgt dankzij hun abominabele verdediging elk jaar.
0 0
trodat4030
Het moeilijkste van de hele knvb trainersopleiding is de kans krijgen om bij die 10-12 trainers te zitten die de opleiding überhaupt mogen volgen. Als dát eenmaal is gelukt, is de rest 2 vingers in de neus...
0 0
DrD3k
eens!
Maar als je selectie op orde is moet je de onderlinge wedstrijden gewoon allemaal winnen en dan is er ook geen discussie. Het is ook niet zo dat Bayern altijd met 12 punten verschil kampioen word. Als de selectie afgestemd is op elkaar en je speelt met winnaars en meerdere gasten die de kar kunnen trekken dan komt dat goed. En als PSV Lozano Bergwijn en de Jank (die daar de enige echte Captain is) verkoopt, dan ben ik heel benieuwd waarmee ze aan komen schijten want met Zoet, Hendrix en Schwaab ga je geen potten breken.
Lammers zal wel een kans krijgen maar ik vind dat geen Counterspits.
0 0
mgtow
Schwaab is uit zijn contract gelopen. Zitten ze alsnog met die clown van een Viergever en waarschijnlijk een jeugdspeler ofzo ernaast en nauwelijks geld voor aankopen.
1 -1
waayop
wat is de reden dat je Viergever een clown noemt?
1 -1
Ajaxadept
Daarom wil PSV Bruma weer kopen. Krijgt geen nieuw contract bij Wolfsburg!
0 -1
JariJari
Dit.
0 0
EuforischeRealist
Zijn we met z'n allen niet heel erg door een rood-witte bril aan het kijken? Ik bedoel van 90 miljoen voor Neres kijkt niemand op of om, maar als PSV 40 miljoen vraagt voor Bergwijn dan zijn ze knettergek. Die jongen is op basis van z'n statistieken echt niet de helft minder waard dan Neres hoor.
4 -3
JariJari
Neres 110 sciskill 130 potentie.
Bergwijn 90 sciskill 118 potentie.

Ja Neres is minstens het dubbele waard (zo'n hoge score is veel unieker).

Waarom denk je dat 75M voor Matthijs met een sciskill potentie >155 zo extreem belachelijk is. Moet Mbappe, Neymar prijzen voor gevraagd worden.
2 -6
EuforischeRealist
Jij denkt dat Overmars een lijstje met de sciskills van alle spelers heeft uitgedraaid en daarmee de onderhandelingskamer in stapt?

Bergwijn is ongeveer 2,5 tot 3 seizoenen basisspeler daar en maakt daarin 24 goals en geeft 20 assists.
Neres in ongeveer dezelfde periode maakt 25 goals en geeft 20 assists.

Het verschil zit hem puur in de algemene prestaties van Ajax in de CL, maar dat maakt hem niet dubbel zo veel waard.
2 -1
JariJari
Ajax werkt nauw samen met Sci Sports dus jawel. Gezien de aankopen afgelopen jaren leek het er ook erg op dat ze daar inderdaad nauw mee samenwerken.

Ook dit jaar weer. Waarom denk je bijvoorbeeld dat Schuurs en pierie gehaald zijn? Absolute toptalenten.
0 -1
Ismael Urzaiz
Waar heb jij het over? Wat voor scores zijn dit? We leven niet in een videogame.
3 -4
ram
En toch klopt het heel vaak ontzettend goed. Gek he?!
0 0
Ronaldinho020
Ah leuk, weer iemand met een open mind!
1 0
JariJari
Zoals mgtow al zegt. Sciskill is geen computergame maar de enige objectieve niveaubepaling van spelers (gebaseerd op enorm veel data). Als ik jou was zou ik zijn link volgen en lezen (is Nederlands bedrijf trouwens, die jongens zijn echt goed bezig).
0 0
mgtow
https://www.scisports.com/sciskill-index-why-and-how/

Welkom in de toekomst.
1 -2
JordanAFCA
40 miljoen?! Helemaal knettergek daar in Eindhoven
3 0
Daniii
Ik vind die Ozturk echt zo een nobody met z'n voetbalzone gelul, echt goedkope artikelen
3 -1
ajaxxcied4life
40 mln is een achterlijk bedrag. Dat gaan Inter en Tottenham ook niet betalen.
1 0
behangdelul
40 miljoen voor Bergwijn, doe eens normaal man.
Beter Malen halen of laten tekenen voor volgend jaar. Dat kan mits hij weg gaat bij PSV wel eens de nieuwe spits worden van het Nederlands Elftal.
2 -1
trodat4030
Malen? Hahaha! Die zit bij Raiola, die gaat Ajax nog niet halen al moeten ze met 10 man het seizoen in. Ajax doet enkel en alleen zaken met Raiola als een jeugdspeler al bij Ajax zit vóór hij bij Raiola komt, Ajax haalt sinds Jol NOOIT spelers van Raiola. En terecht.

Verder is Malen knakengeil, als je op je 16e Arsenal verkiest boven een zeer goed jeugdcontract bij Ajax en dit jaar nog maar eens aangeeft níets met Ajax te hebben, is ie wat mij betreft enkel welkom in het tenue van de tegenstander. Nee, Malen heeft helemaal afgedaan in mijn boekje, hoe goed ik hem ook vond indertijd. Zelfde geld voor Redan en al die andere knaapjes die liever vertrokken dan bleven, dikke doei en tot nooit meer ziens! Hier staat een club als Ajax vér boven.
4 0
WZAWZDB14
40 miljoen voor Bergwijn?! Jezus ze zijn echt gek daar in lampenstad. Laat die maar varen. Met promes, neres, ziyech en eventueel tadic op de flanken heb je hem helemaal niet nodig
2 0
mgtow
Psv haalt Appelvlaai
Wij Promessi....

In maart kan de vlag al uit!
1 0
AjaxDaniel
Maar, maar, maar, volgens de kenners op AS is het een miskoop!!!!11!!
5 -4
trodat4030
Huilen! Mensen op een forum hebben een mening! Politie!!!
1 -3
Ardoe
Maar maar maar mensen mogen toch gewoon een mening hebben? Maar maar maar niet alle aankopen zijn per definitie een groot succes? Lekker je domme cliché opmerkingen voor je houden kerel
1 -3
AjaxDaniel
Neem lekker nog een glas azijn
1 -2
GvanderK
De hel brak ook los toen Ten Hag kwam. De mensen die altijd maar klagen vinden dan blijkbaar ook prima als ze bij een nieuwe werkgever voor nietsnut of prutser worden uitgemaakt. :p
1 -1
Gecko
Veel teveel geld voor Promes!
7 -10